|
iPhone 11'de Çift SIM Özelliği Türkiye'de Kullanılıyor mu?
iPhone 11 serisi, çift SIM özelliği sunan ilk iPhone modelleridir. Bu özellik, iki SIM kartı aynı anda kullanmanıza olanak tanır. Böylece, kişisel ve iş numaralarınızı veya farklı operatörlerin SIM kartlarını tek bir cihazda kullanabilirsiniz.
Türkiye'de satılan iPhone 11 modelleri, eSIM ve fiziksel SIM kart olmak üzere çift SIM desteği sunmaktadır. eSIM, dijital bir SIM karttır ve fiziksel bir SIM kart yuvası gerektirmez. Türkiye'deki tüm büyük operatörler eSIM desteği sunmaktadır.
iPhone 11'inizde çift SIM özelliğini kullanmak için şu adımları izlemeniz gerekir:
- Adım 1: Ayarlar > Hücresel Veri'ne gidin.
- Adım 2: İkinci bir Hücresel Veri Planı Ekleyin'e dokunun.
- Adım 3: Operatörünüzü seçin ve eSIM'i etkinleştirin veya fiziksel SIM kartınızı takın.
Çift SIM özelliğini kullanarak şu avantajlardan yararlanabilirsiniz:
- Esneklik: Kişisel ve iş numaralarınızı aynı cihazda kullanabilir veya farklı operatörlerin tarifelerinden yararlanabilirsiniz.
- Maliyet tasarrufu: Uluslararası aramalar için daha düşük tarifelerden yararlanabilirsiniz.
- Kolaylık: İki cihaz taşımak zorunda kalmazsınız.
iPhone 11'inizde çift SIM özelliğini kullanmak için cihazınızın güncel olduğundan emin olmanız gerekir. Ayrıca, operatörünüzün çift SIM desteği sunduğundan emin olmanız önerilir.