Şimdi Ara

EKŞİ SÖZLÜK KÜRTÇE SÖZLÜK OLMA YOLUNDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence gündem oluşturmaya çalışıyolar , heryerde artık kürtler tartışılıyor bence konuşmaya değmez biz onları konuştukca havaya giriyolar kendılerını bışı sanmaya başlıyolar.azınlık olmaanın verdığı ezıklıkten kaynaklanıyo yaptıkları.
  • adamlarda bebe bol.eğitimsiz cahil bebeler bunlar çıkıyo hep
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Darkchild

mardinde okumuş bi arkadaşım anlattı ::

bu kötü niyetli kürtler bizim arkadaşları sürekli dövüyolarmış ırkçılık yapıp arkadaşın 2 kere burnu kırılmış... silahlı direnişi beceremeyince.. artık bu milleti çoğalıp .. çocuk yapıp öle bölcez ele geçiricez diyolarmış şerefsizler..

balık yumurtası gibi bi evlenişte 10-15 çocuk yapıyo herifler..

Irkçılık yapıcam diye kendini fazla kasma açıkca sevmiyorum de kürtleri olsun bitsin. Artık nereye saldıracağını bilmiyorsun önce ekşi sözlüğe bunlar girilirmi sonra 10-15 çocuk yapılıyor.
    Orada öyle olaylar olmuş olabilir kimse inkar etmesinki batıdada benzer olaylar meydana geliyor.
    Şimdi kalkıp bende bu olayları sana örnek göstersem kime ne yararı var olayları dahada büyütür o kadar.

• burda ırkçılık meselesi yok.ama şunu bil adamlar bize karşı ırkçılık yapıyo.napalım el üstündemi tutalım
  • Kürtlerin Türklere karşı yaptığı ırkçılığı söylermisin ne yapmışlar ???

Sizi anlamıyorum bir konuşmayı biliyorsunuz ama hepsi boş kendi kafanızdan uydurup uydurup söylüyorsunuz.Kimse bu devleti bölmüyor doğudaki insanlar geçim sıkıntısı derdinde çoğuda batıdakilerinden daha fazla bağlı milliyetine ülkeyi bölen sizin gibi düşünenler.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: LordSoth

burda ırkçılık meselesi yok.ama şunu bil adamlar bize karşı ırkçılık yapıyo.napalım el üstündemi tutalım

Kim sana ırkçılık yapıyorsa gidin onlarla mücadele edin bütün herkesi bir tutmayın..
    Bırakın artık bu ırkçı söylemleri dünyada hiçbir zaman kazanmamıştır bunlar..
    Dünyanın süper güvü Sovyetler birliği bastırdı bastırdı 75 sene bastırdı.. Neden herkesi ruslaştırmak istedilerde ondan halbuki herkesi özgür bıraksalar bu şekilde olmaz aynı birlik devam ederdi. Dünyadaki örneklere bakarsan bu tür söylemlerin, harekelerin her zaman kaybettiğini görürsün.
    İki tarafta kaybeder kazanan çıkmaz bu işten.
  • ben ırkçılık yapmıyorum sadece adamların tutumu bize karşı ırkçı.Bunu demek istedim.
  • adam kürtçe kelime yazıncamı ırkçı oluyor ?
  • Sabahtan akşama kadar yabancı müzik dinleriz bunlar bizim bütünlüğümüze zarar vermez.
    Eurovision'a ingilizce şarkı ile katılırız bundada problem yok..
    Türkçe'mize binlerce yabancı kökenki kelime girmiş bunlarada no problem çekiyoruz.
    Ama birisi kürtçe bir şey yazdımı yada şarkı yaptımı vay efendim bölücü...
    Ülkemizi bu kadar çok seviyorsak neden bu haldeyiz neden kültürümüz bu halde arkadaşlar çalışalım üretelim daha güçlü refah içinde yaşıyalım dersek kimseden ses seda çıkmaz ama neden bu haldeyiz haydi gelin bahane bulalım dedikmi 500 tane liste yaparız.

• quote:

Orijinalinden alıntı: fuzbing

Kürtlerin Türklere karşı yaptığı ırkçılığı söylermisin ne yapmışlar ???

Sizi anlamıyorum bir konuşmayı biliyorsunuz ama hepsi boş kendi kafanızdan uydurup uydurup söylüyorsunuz.Kimse bu devleti bölmüyor doğudaki insanlar geçim sıkıntısı derdinde çoğuda batıdakilerinden daha fazla bağlı milliyetine ülkeyi bölen sizin gibi düşünenler.

güldürme adamı dostum. Nerde yaşıyorsun sen uzayda mı? Adamlar bal gibi kürt milliyetçiliği değil ırkçılığı yapıyor sen kalkmış ne diyorsun? hayret birşey ya

• fuzbing sen devam et.adamlar ülkeyi bölmek için uğraşıyo.sen uzayda yaşamana devam et.
  • ülkeyi bölmeye uğraşan bütün kürtlerin taa a..s.....
  • quote:

doğudaki insanlar geçim sıkıntısı çekiyo dedi yaaa

tamam doğru ama biz burda kürtlerden bahsediyoreuz.. ve benim nefretimn bütün kürtlere karşoı değil.. bölmeye çalışanlara .. hala anlamayanınız var..

• quote:

Orijinalinden alıntı: fulmonty

ülkeyi bölmeye uğraşan bütün kürtlerin taa a..s.....

+83255487543

tamam abi olay bitmiştir..

kilit nokta burası : ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞAN KÜRTLERDEN BAHSEDİYORUZ. ZARARSIZ OLANLARINDAN DEĞİL
  • arkadaşlar doğuda yaşayan bi Türk olarak söylüyorum
    her kürt bölücü değildir
    içlerinde birçok vatansever askerliği gururla yapan T.C devletine sonuna kadar sadık ve bağlı insanlarda var ve aynı şekilde kendine kürt milliyetçisi diyen savaşçı özgürlük milisi diyen ve tüm derdi tüm isteği batıya köpeklik edecek sözde bir kürt devleti kurmak olan (ulan hayale bak ne sanıyorsunuz haysiyetsizler) ahmaklar da var ve ne yazık ki az da değiller ki bu ekşi sözlükte faaliyet gösteren yazar da bunlardan biri

Türk kökenli vatansever insanların tüm kürtlere karı bi tavır takınmasını sağlamak da bence batı oyunu!!!!!

aynı kürt kökenli insanların özgürlükle kandırılması gibi

lütfen dikkatli olalım
    dolduruşa gelmeyelim vatan millet sevgisi ile ve dost ve düşmanın ayrımını yapabilmekle doğruyu buluruz saygılarımla

Türkiye bütündür bölünemez

• quote:

Orijinalinden alıntı: sanchalf666

arkadaşlar doğuda yaşayan bi Türk olarak söylüyorum
    her kürt bölücü değildir
    içlerinde birçok vatansever askerliği gururla yapan T.C devletine sonuna kadar sadık ve bağlı insanlarda var ve aynı şekilde kendine kürt milliyetçisi diyen savaşçı özgürlük milisi diyen ve tüm derdi tüm isteği batıya köpeklik edecek sözde bir kürt devleti kurmak olan (ulan hayale bak ne sanıyorsunuz haysiyetsizler) ahmaklar da var ve ne yazık ki az da değiller ki bu ekşi sözlükte faaliyet gösteren yazar da bunlardan biri

Türk kökenli vatansever insanların tüm kürtlere karı bi tavır takınmasını sağlamak da bence batı oyunu!!!!!

aynı kürt kökenli insanların özgürlükle kandırılması gibi

lütfen dikkatli olalım
    dolduruşa gelmeyelim vatan millet sevgisi ile ve dost ve düşmanın ayrımını yapabilmekle doğruyu buluruz saygılarımla

Türkiye bütündür bölünemez

bu kadar işte hala tüm kürtlere pkk lı diyen varsa kapasın cenesini

amma sıktı be bu muhabet hergün hergün

• quote:

Adam kürtçe kelime girmesi size niye batıyor anlamıyorum.Bu ülkede milyonlarca kürtçe konuşan insan var bir sürü manalı kürtçe kelime var adam bunları ekşisözlüğe girince bölücülükmü yapmış oluyor ?

Bunlarla uğraşacağınıza türkçeye girmiş olan yabancı kelimelerle uğraşın

+1

adamlar kendi dil kurslarını açıyor. radyo, tv kanalı kuruyolar onlar batmadı da BEŞ PARA ETMEZ BİR İNTERNET SİTESİ (neden yazdığımı ise sitenin adını orada aratıp yorumlarından öğrenin) ne kürtçe kelime yazılması mı rahatsız etti şimdi

bırakın artık bu kürt sorunu geyiklerini, biraz mantıklı düşünün.
    milletin gazına gelmeyin

• quote:

Mesela ben sana söyleyeyim..Bugün çoğu büyük ilin semt pazarlarına git, köylüler hep pazarın en ucunda en kötü yerlerindedir..Sebebini biliyormusun..20-30 tane kürt kardeşimiz toplanıp yalnız buldukları köylü insanları bir güzel dövüp "siz buraya girmeyacaksiniz burada biz tezgah açacağız"diyerek pazarın en güzel yerlerini kapmışlardır..Ya da toptancı hallerine parasını almak için giden çiftçiler her zaman dayak yiyerek ayrılmıştır..Ve bunun gibi bir sürü örnek...

quote:

Doğu da insanlar geçim sıkıntısı çektiği için mi düğünlerde gelinlere kollarının taşıyamayacağı kadar altın takıyorlar...Nerden geliyor bu değirmenin suyu..Siz hiç Afyon da Bursa da Antalya da Trabzon da Edirne de İzmir de yapılan bir düğünde geline 3-4 trilyonluk altın takıldığını, 500 tane kuzu kesildiğini, 2 ton pirinçle pilav yapıldığını gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü bunlar hep aynı yerlerde (doğu'da) olur..Ama iş edebiyata gelince "geçim sıkıntısı"...

• quote:

bu kadar işte hala tüm kürtlere pkk lı diyen varsa

ZATEN ÖLE DİYEN YOK.. OLMASINDA..

BİZİM BURDA SÖZÜNÜ ETTİĞİMİZ KİŞİLER BÖLÜCÜLÜK YAPMAYA ÇALIŞANLAR
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Cehennemden_Cennete

tüm kürtlere pkk lı diyen varsa kapasın cenesini

öyle bir şey yok. tüm pkk'lar kürttür.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.