Şimdi Ara

Ekşi-sözlükte neden bu kadar Ahlaksız başlık var? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Zenci Forvet

Ekşiyi severdim ancak şu sıralar pkklı doldu. Uludağ sözlük hesabım var orada takılıyorum ben de.

Orada akpli dolu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • milenyum çocukları sanal ortamda patavatsızca yazıyor işte..

inci'den sonra ekşi de bu ergenlere kaldı..

change.org'da kampanya vardı, bu kadar da terbiyesiz olunmaz, cinsellikle alakalı tartışılır ama böyle tepeden tırnağa küfür, acımasız eleştri, aşağılama felan maksadını aşan söylemlerle doldurulmamalı.

ekşi bu konuda çöplüğe döndü.. nereye baksan türkiye'nin gündemini, nabzını tutan anarşik ve faşist bir tartışma platformuna döndü..

tartışmalar olabildiğince aşağı seviyede ve terbiyesizce..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimsevdisenibenimkadar

Arkadaşın dediği doğru, dışarıda normal gözüken insanlar internette herşeyi yazma fırsatı bulduğunda gerçek kendilerini yansıtıyorlar.

Mesela bizim yurttan birisi eşcinselmiş, hem de romantik falan birisiymiş, aşk peşindeymiş sanırım. Dedim kimmiş ya bu diye instagram'ına falan girdim, böyle erkeklerle tatillere falan gitmiş. Evet sanırım yanlış anladınız, erkeklerle normal olarak tatile gitmiş, instagram'a yazdığı yorumlarda bildiğin türk erkeği gibi yorumlar. Sap sap eğleniyoruz burada vs. tarzında, ama kim bilir aklından neler geçiyordur yanındaki erkeklerle ilgili olarak. Bunları ise sadece internette yansıtıyor.

Yani demem o ki insanları günlük hayatta gördüğünüz gibi zannetmeyin. Beni de herkes ne kadar uslu terbiyeli olarak bilir, ama Eren konularımı sadece DH'liler bilir.

ODTÜ'nün yurdu mu o?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eksi'nin donanimhaber'e bin bastigi bir gercek.

Orada da yazarligin var. Orada 3 saat takiliyorsam burada 30 dk takiliyorum artik.

Her seyi gectim ''kiyamet alameti'' ne la. Bu kadar mi sıg'siniz ?

• yazılanların denetimsiz olmasından yakınıyorsun da odtü ne alaka ?
  • Ekşiye ahlaksız diyorsun inciye girmedin herhalde inciye direk bunlar allahsız derdin

Ayrıca pkk sempatizanları falan olabilir ama havuz medyasından bize gösterilmeyen haberleri gösteriyorlar bu yanıyla iyi site, zaten kusursuz 4/4 lük site yok ki piyasada.
  • Adı üstünde ekşi
  • Hacı bir de şundan dert yanıyorum... Bu adamlar her fırsatta ifade özgürlüğünden bahseder fakat bırak Hükümet'i, Pink Floyd hakkında en ufak bir eleştiride dahi bulun seni madara ediyor bu tahamülsüz adamlar...(her yazar dahil değil tabi bu değerlendirmeye)

Yani uzun lafın kısası sözlükte bir takım üstün kabul edilen değerlere(!) bir eleştiri yapıldığında Kullanıcı Adının altına gizlenip sana özgürce küfür eden adamın ertesi gün ifade özgürlüğü yok diye dert yanmasına sinir oluyorum...
  • çünkü sağlıklı bir denetim yok.. sokaklardan kanunları, polisi, jandarmayı, hakimi, savcıyı çek ve olan biteni gör.. gta ya rahmet okutan bir yaratık yığını oluruz emin ol. insan denen varlık her an sahip olduğu değerleri, duruşu, sınırları yitirme potansiyeline sahiptir. Bunu herkes kendi hayatının bir ya da daha çok noktasından algılayabilir, muhakkak ki çizmeyi hiç tahmin bile edemeyeceğimiz şekilde aştığımız zamanlar olmuştur.. Kimimizi din, kimimizi başkası ne der, kimimizi etik değerler vs belli sınırlar dahilinde tutmaktadır. Sosyal hayatın içerisindeki olageliş bu şekilde devam ediyor. ama burada bahsedilen ekşi sözlük gibi platformlarda önü alınamayan ve serseri mayın gibi akmaya devam eden bir hareketlilik sözkonusu. bir insan orada çok kolayca sahip olduğu değerlerinden sıyrılabiliyor, ya da kopabiliyor, farklı kimliklere bürünebiliyor. akıl ve kalpte beliren iyi ile kötü arasında kendisine yönelebilecek doğrudan ve yakın bir tehdit bulunmadığı için çok çok rahat ve hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyor.

şu deepweb ve chan uzantıya sahip zımbırtıların içerisinde ekşide karşılaştığın ahlaksız başlıklardan çok çok daha fazlası ve yoğunu var mesela. Ayrıca genel itibariyle sığ, anlayıştan uzak insanların takıldığı alanlardır oralar. konuna yorum yaparak sana aşağılayıcı ifadeler kullananların sözcüklerine bak. Ayranı yok içmeye deyimindeki gibi bir durumu temsil ediyor tüm bunlar, emin ol. O yüzden boşver, fazla takılma. Her şeyin bir vadesi var; ekşinin de elbet bir vadesi vardır.

• Demek ki herkesin ahlak anlayışı farklı. İnternet yoluyla söylenemeyenlerin dile getirilmesi insanları rahatlatıyor. Daha çok yaklaşıyoruz birbirimize. Umarım tüm bu değişimler günlük hayata da sirayet edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serebro94 -- 13 Eylül 2015; 21:34:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JampolPapa

Toplumun yansıması bence. Daha doğrusu gizli toplumun. Sokakta dolaşırken çoğu insan normal gözüküyor.
    Kimisi 10 dakika önce karısını aldatmış, kimisi bileklerini kesecek derecede depresyona girmiş, kimisinin abazanlıktan elleri şişmiş, kimisi çalıştığı yeri dolandırıyor vs vs.
    Dışarıdan bakılınca bunlar gözükmüyor.
    Sosyal medya insanların kimseye anlatmadıkları şeyleri anlatmasını sağlıyor. Adam PKK sempatizanı ama tepki görürüm diye gerçek hayatta normal davranıyor, sözlüğe girince içini kusuyor.
    Misal geçen konu dışında birisi youtube kanalı paylaşmıştı. Elalemin karısının, kızının götünü başını çekip koymuş. Hepsi de normal giyimli kadınlar. Aramızda böyle sapıklardan sürüyle var, sosyal medya bunların anonim olarak paylaşımına olanak sunuyor.
    Bizim "sadece deliler gider" diye düşündüğüm psikolog ve psikiyatristlere aslında herkesin ihtiyacı var.
    Ben o yüzden ekşi'de sadece spor kanalını takip ediyorum. Hatta onda bile bir sürü manyak tip mevcut. En beğenilenlere bakıyorum, hepsi din-siyaset içerikli, nefret kusan entryler.
    Dışarıda saygı duyarım senin görüşüne diyen insanlar, sözlükte bir bakıyorsun "hepinizin ..." diye küfür ediyor. Buna müsade eden de sözlük admin ve modları. Özgürüz diyorlar ama özgürlüğün tanımından bihaberler. Herkese küfür edip, vatana ihanet etmek özgürlük değil.
    Daha söylenecek çok şey var ama zaten karman çorman yazan birisiyim ki zaten bunlar bin kere söylendi, boşuna uzatmaya gerek yok.

Hocam sessiz çoğunluğun tercümanı olmuşsun :)) eyvAllah..

• En iyi sözlük Ekşisözlük

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolffe

Sadece ufak dindar bir cevreye sahip dunyadan bihaber biri gibi geldin bana kiyamet alameti falan yazmandan belli olarak.Kendin bi ahlak anlayisina sahipsin senden farkli anlayisa sahip insanlara ahlaksiz diyorsun.Cok gereksizsin.

resmen gömmüşler şu yazıyı.
    Nesi yanlış bunun anlamadım.
    Çok doğru yazmışsın
  • cinselliği bir ahlaksızlık çeşidi olarak gören şakirt beyanı. sen girme kardeş sözlüğe falan. aşar seni.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • odtü-boun bitiren adamın ekşi de ne işi var

ordakilerin yüzde 90 ı ya güzel sanatlar işletme falan okuyan işsizler yada 8-5 çalışan plaza gülleri.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.