Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
130
Favori
259.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmiş olsun ,

1)Alamazsınız.

2) Aracın sürüşünü tehlikeye atacak bir durum olursa pert olur. Yoksa zor gibi.
  • Arkadaşlar yaşadığım kaza ile ilgili yukarıdaki şekilde itirazda bulundum kusur bana %100 verildi ve ben dönüş yaparken taksi bana hızla sürterek geçti fakat ben çarpmışım gibi bir işlem oldu kusur bende olduğundan dolayı taksici de şuan beni arayıp günlük yatma ücreti adı altında 300 lira gibi bir para talep ediyor. itiraz ile ilgili aşagıdaki şekilde mail geldi sizce ne yapmalıyım kendi aracım kaskodan yapıldı. Kazanın oldugu yerde 2 yerde sokak olarak geçmektedir taksinin geldigi sokak yokuş fotoları eke kyoyuorum.

İTİRAZ
    "
    İlgili dosyada yüklenmiş olan kaza tutanağında aracım "A- 35 L***" Aracı olarak krokide yer almaktadır. fakat sistem girişinde "B " aracı olarak gözükmektedir. Kazanın gerçekleştirildiği anda her 2 yol sokak olarak geçmektedir. ilgili belediye kayıtları ve sokak görüntüleri incelenebilir.

Trafik kanununa gore her iki yolunda sokak statusunde olmasindan oturu sagdan geldigim icin bana yol vermesi gerekirken 035 T plakali arac yol hakkimi elimden alarak kaza yapmamiza sebebiyet vermistir.Kaza tutanağında belirtiğim üzere 035 T aracının hızla gelerek aracıma çarpıp geçmiş ve dönüşü tamamlamak üzere olmama rağmen durmamıştır. dosya için verdiğim 10 fotograftan sadece 3 fotograf gözükmektedir. Sokak başında herhangi uyarıcı tabela ve işaret bulunmamakla birlikte 2 bölümde sokak olarak geçmektedir. fotograftaki gözüken girilmez işareti " 035 T " aracının geldiği alanın tekyön olduğunu göstermektedir.
    "

Ekteki görseller ve ilgili itirazımın değerlendirilmesi ve kusur oranının yeniden gözden geçirilip tarafıma yasal süreler içinde yazılı bildirim yapılmasını talep ediyorum. aksi halde tutanak hatası ve diğer konular için şikayette bulunacağım.

İTİRAZA CEVAP
    "
    kaza kaydınız incelenmiştir. Esasen yolun T kavşak olması ile tali yolda olmanızdan ötürü kaza senaryosu seçimi ona göre yapılarak kusur dağılımı yapılmıştır.

Ancak itirazınız ile birlikte konu kaza kaydı gün içerisinde yeniden değerlendirmeye açılarak, iletmiş olduğunuz resimlerde sisteme eklenerek, kusur değerlendirmesi yapılacaktır.

Kusur ile ilgili nihai karar Sigorta Şirketlerinin de üzerinde bir kurum olan Tramer Komisyon Kurulu tarafından verilecek olup, önümüzdeki hafta içerisinde sonuçlanacaktır."

Ek açıklama:
    Şöyle çok yavaş şekilde dönüşü tamamlarken taksi benim aracıma sürterek hızlıca geçti doğrudan benim çarpma durumum yok aslında hafif sola kırıp geçse çarpmadan geçebilirdi. aşırı hızlı geliyordu.

itirazı önce sigortaya yaptım tekrar değerlendirmeye açıldı komisyon oy birligi ile yine bana verilmiş daha sonra sigorta tahkim kuruluna gönderdim. ordaki işlem 1-2 ay sürüyormuş sanırım.(SİGORTA TAHKİM KUSUR ORANINA İTİRAZ OLDUGU İÇİN BAŞVURUMU RED ETTİ VE PARAYI İADE ETTİ.

ben suçsuz olduğumu iddaa etmiyorum ama %100 verilmesi biraz haksızlık gibi geldi. arkadaş hızlı gerip durmadın çarptım gibi bir muhabbet yaptı.

diğer kısım zaten yargıya taşınacak gibi sadece yatma bedeli ile ilgili karşılaşan örnek kişiler varmı diye yazmak istedim.

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.
    [simage]https://store.donanimhaber.com/94/c3/1b/94c31b78fe103353a6b0279b4bc475ab.jpg [/simage]

• Merhaba yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tşk ederim resimlerini eklediğim kazada (subaru )Eksper raporu sorguladığımda mutabakatsızlık yazıyor..park ettiğim yerden çıktım önümde mercedes arabayla 20 metre kadar gittikde sonra dört yolda solumdan gelen araba sol burundan bana çarptı Airbag ler patladı araba pert diyorlar ben suçlu olduğumu düşünmüyorum bana çarpan bayan da bunu kabul ediyor çok hızlıdır ve sanırım yola değil cep gelene bakıyordu öğrenmek istediğim beni suçlu çıkarırlar mı ? Bu durumda ne yapmam gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

• damneed D kullanıcısına yanıt
    acentamız hiç birşey bilmiyor gibi davranıyor?başka bir acentayı arasak o ögrenebilirmi durum nedir eksper kimdir diye?
  • İyi aksamlar herkese bana yardımcı olursanız çok sevinirim yaralamalı bir trafik kazası geçirdik yüzde 75 kusur bizde yüzde 25 karşı tarafta araç perte ayrılacak büyük ihtimal simdi karşı tarafin sigorta şirketi bana aracın piyasa değerinin yüzde 25 ini vericek peki araç kimde kalacak süreç nasıl işleyecek ben bu aracı trafikten çeksem su an için herhangi bir sıkıntı olur mu temmuz ayı mtv sini yatırmak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: murmec

Arkadaşlar yaşadığım kaza ile ilgili yukarıdaki şekilde itirazda bulundum kusur bana %100 verildi ve ben dönüş yaparken taksi bana hızla sürterek geçti fakat ben çarpmışım gibi bir işlem oldu kusur bende olduğundan dolayı taksici de şuan beni arayıp günlük yatma ücreti adı altında 300 lira gibi bir para talep ediyor. itiraz ile ilgili aşagıdaki şekilde mail geldi sizce ne yapmalıyım kendi aracım kaskodan yapıldı. Kazanın oldugu yerde 2 yerde sokak olarak geçmektedir taksinin geldigi sokak yokuş fotoları eke kyoyuorum.

İTİRAZ
    "
    İlgili dosyada yüklenmiş olan kaza tutanağında aracım "A- 35 L***" Aracı olarak krokide yer almaktadır. fakat sistem girişinde "B " aracı olarak gözükmektedir. Kazanın gerçekleştirildiği anda her 2 yol sokak olarak geçmektedir. ilgili belediye kayıtları ve sokak görüntüleri incelenebilir.

Trafik kanununa gore her iki yolunda sokak statusunde olmasindan oturu sagdan geldigim icin bana yol vermesi gerekirken 035 T plakali arac yol hakkimi elimden alarak kaza yapmamiza sebebiyet vermistir.Kaza tutanağında belirtiğim üzere 035 T aracının hızla gelerek aracıma çarpıp geçmiş ve dönüşü tamamlamak üzere olmama rağmen durmamıştır. dosya için verdiğim 10 fotograftan sadece 3 fotograf gözükmektedir. Sokak başında herhangi uyarıcı tabela ve işaret bulunmamakla birlikte 2 bölümde sokak olarak geçmektedir. fotograftaki gözüken girilmez işareti " 035 T " aracının geldiği alanın tekyön olduğunu göstermektedir.
    "

Ekteki görseller ve ilgili itirazımın değerlendirilmesi ve kusur oranının yeniden gözden geçirilip tarafıma yasal süreler içinde yazılı bildirim yapılmasını talep ediyorum. aksi halde tutanak hatası ve diğer konular için şikayette bulunacağım.

İTİRAZA CEVAP
    "
    kaza kaydınız incelenmiştir. Esasen yolun T kavşak olması ile tali yolda olmanızdan ötürü kaza senaryosu seçimi ona göre yapılarak kusur dağılımı yapılmıştır.

Ancak itirazınız ile birlikte konu kaza kaydı gün içerisinde yeniden değerlendirmeye açılarak, iletmiş olduğunuz resimlerde sisteme eklenerek, kusur değerlendirmesi yapılacaktır.

Kusur ile ilgili nihai karar Sigorta Şirketlerinin de üzerinde bir kurum olan Tramer Komisyon Kurulu tarafından verilecek olup, önümüzdeki hafta içerisinde sonuçlanacaktır."

Ek açıklama:
    Şöyle çok yavaş şekilde dönüşü tamamlarken taksi benim aracıma sürterek hızlıca geçti doğrudan benim çarpma durumum yok aslında hafif sola kırıp geçse çarpmadan geçebilirdi. aşırı hızlı geliyordu.

itirazı önce sigortaya yaptım tekrar değerlendirmeye açıldı komisyon oy birligi ile yine bana verilmiş daha sonra sigorta tahkim kuruluna gönderdim. ordaki işlem 1-2 ay sürüyormuş sanırım.(SİGORTA TAHKİM KUSUR ORANINA İTİRAZ OLDUGU İÇİN BAŞVURUMU RED ETTİ VE PARAYI İADE ETTİ.

ben suçsuz olduğumu iddaa etmiyorum ama %100 verilmesi biraz haksızlık gibi geldi. arkadaş hızlı gerip durmadın çarptım gibi bir muhabbet yaptı.

diğer kısım zaten yargıya taşınacak gibi sadece yatma bedeli ile ilgili karşılaşan örnek kişiler varmı diye yazmak istedim.

[simage]https://store.donanimhaber.com/94/c3/1b/94c31b78fe103353a6b0279b4bc475ab.jpg [/simage]
    hocam sizin geldiğiniz sokakta girişi olmayan yol levhası var onu fadketmediniz mi?

Bisiklet, motorlu bisiklet(mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 19 Temmuz 2018; 23:29:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasminkzy

2 sokaktada levha yoksa eğer kusur dağlımı çok büyük ihtimal ile %75 clio %25 subaru olur, subaruya hızdan (52/a) verirler clio ya sağdan gelen araca yol vermemekten (57/1-c).

Düşükte olsa %100 clio yada verebilirler.

yukarıda yazdıklarım levha yoksa sokak başlarında geçerli.

kavşaklarda hızı minimum a getirmekte fayda var özellikle taksiler,servisler,dolmuşlar,halk otobüsleri,fırıncılar,sucular cellat gibi geziyorlar..

mutabakatsızlık yazmasının sebebi muhtemelen sizin sigorta kusuru %100 karşı tarafa verdi diğer sigorta şirketi de size %25 vermek istiyor dosya komisyona gidecek onlar karar verecek.

son olarak airbagler açıldı diye aracı pert etmiyorlar bilginiz olsun aracınızda pertlik bi durum yok bence.

geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 19 Temmuz 2018; 23:50:56 >

• grandprix55 G kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam,

öncelikle geçmiş olsun, araca rayiç bedel belirlenecek ondan sonra aracı ihale üsulu satacaklar, satış parasını alırsınız, diyelim rayiç bedel 50.000 TL belirlendi, araç 20.000 TL'ye satıldı, arada fark kaldı 30.000 TL bunun %25'i 7.500 TL'yide sigorta şirketinden alırsınız. MTV'yi her şekilde ödeyeceksiniz, aracın üzerinde vergi borcu, trafik borcu vs. varsa hepsini kapatmadan bu 27.500 TL'yi alamazsınız.
  • murmec M kullanıcısına yanıt
    burada yol hakkı sizin yönde değil, yol hakkı düz gelen yolda, siz düz gelen aracın sokağına giriş yapıyorsunuz verilen karar buraya kadar doğru, Taksici hızlı geldiğini kabul ediyorsa tutanakta bunu yazmışsa şayet hız kurallarına uymadığından dolayı %25 taksiye %75 size verilmesi uygundur.

Taksicinin yatış parası istemesi hakkı, siz vermeseniz dahi mahkeme kanalı ile yasal faiz ve diğer dava masrafları birlikte alır.
    Kendisine olayın tahkim komisyonuna yansıdığını onun sonucunu bekleyeceğinizi bildirin.Hatta siz değil, acenteniz devreye girsin.Acenteniz ilgilenmezse bana özelden yazın yardımcı olayım.
  • Teşekkürler o zaman aracı bıraktığım yer beni yanlış bilgilendirdi aracın zaten satış yapilacak bir durumu malesef kalmadı bana sigortadan neden feragat ediyorsun işlemlere başla araç zaten yine senin demişlerdi sigortacim da araç sigortanın olur başka bir parada alamazsın demişti herkes farklı birşey söyleyince kafam karıştı bilgilendirme için teşekkürler peki ben bunu kabul etmeyip aracımı ben kendim satacağım deme şansım var mi o yüzde 25 lik kısmından yararlanmak istemiyorum deme şansım var mi yoksa islemleri başlattığım icin bu surec sizin dediginiz gibi mi devam edecek benim aracım piyasa değeri su an 25.000 yüzde 25 i 6250 tlyi verdikten sonra araç sigorta sirketi tarafından ihaleye çıkarıldı diyelim 10000 e satıldı peki bu 10000 i de bana mi veriyor bana veriyorsa sigorta sirketi bunla niye uğraşıyor kafam iyice karıştı birde trafikten çekme yapilirsa mtvden muaf olursunuz diye birşey okumuştum sizin cevabınıza gore boyle birşey yok tekrar sorularim için kusura bakmayın arkadaşlar.

• grandprix55 G kullanıcısına yanıt
    eksperi arayıp aracımın pert olmasını istemiyorum bana onarım tutarının %25'ini verin diyin parayı ve arabayı hasarlı haliyle geri alabilirsiniz.

MTV taksidi tahakkuk etti bir kere, kaza olmadı diyelim araç sağlam lakin siz şuan aracı trafikten çekmek istiyorsunuz başvuru yaptığınızda MTV'yi varsa aracın borçları onları ödemeden işlem yapılmayacak zaten. Ocak ayında ki mtvden muaf olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Acentenize ulaşın, eksperi arayıp son durumu öğrenebilir,
    karşı sigortayı aradık pert gözüküyor dedi...kendi acentamız sormuş anahtar teslimi tamirat yapılacak denmiş..kafamız karıstı..bizi arayan soran yok 20 gündür ..hocam bi akıl verin ne yapalım...
  • Christopher Moltisanti kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için tşk ederim şok. Levha yoktu Eksper ile görüştüm aracınız pert dedi
    Ayrıca servisde aynı şeyi söyledi 30.000 tl üzerinde masraf varmış aracın şu anki değeri
    40.000 tl gibi hız konusuna gelince şimdi ekleyeceğim resimde göründüğü gibi çıktığım sokağa
    Bakarsanız pazar var soldaki beyaz arabanın önünden park halinden çıktım ..sizce yinede hızda küsür verirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasminkzy

İlgilendiğiniz için tşk ederim şok. Levha yoktu Eksper ile görüştüm aracınız pert dedi
    Ayrıca servisde aynı şeyi söyledi 30.000 tl üzerinde masraf varmış aracın şu anki değeri
    40.000 tl gibi hız konusuna gelince şimdi ekleyeceğim resimde göründüğü gibi çıktığım sokağa
    Bakarsanız pazar var soldaki beyaz arabanın önünden park halinden çıktım ..sizce yinede hızda küsür verirler mi?
    Fotoğraf gözükmüyor benim aracın yarısı gitti kazada 18.000 hasar çıkardılar airbagler de açıldı, nasıl size 30.000 demişler anlamadım. Sizi zorlu bir 30-45 gün bekliyor öncelikle exper e güvenmeyin onlar sigorta Lehine çalışıyorlar genelde, arka planda çok işler dönecek çoğundan haberiniz olmayacak, olurda araç Pert derlerse aracınızı ölü fiyatına almaya çalışacaklar, stresli günler sizi bekliyor maalesef kaskonuz varmıydı varsa kasko ve sigorta hangi firma acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Yahya

acentamız hiç birşey bilmiyor gibi davranıyor?başka bir acentayı arasak o ögrenebilirmi durum nedir eksper kimdir diye?
    Eksper i-numarasını ve çalıştığı şirketi servisten öğrenebilirsiniz Hocam.

Süreç aşağıdaki şekilde ilerliyor..

Öncelikle Allah kimseye kaza bela vermesin ve sigorta şirketlerinin kucağına düşürmesin..

01.05.2018 tarihinde aracımıza park halinde çarpıldı sayfalar dolusu konu hakkında yorum,video,makele resmi evrak okudum araştırdım nerdeyse bugün bir acenta da yada hasar depertmanın da çalışabilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum:) İzlenimlerimi yazayım.

Bu şekilde başına kaza gelen arkadaşlar en azından sürecin nasıl olacağını az-çok tahmin edebilmeleri için kısaca özet geçeyim..

1-Kaza yaptınız kusurlu yada kusursuz olmanız öncellikle sigorta şirketlerininin hiç umrunda değil öncelikle. Kaza yaptım sigorta şirketim yada kaskom beni karşı tarafa karşı kollar mağduriyetimi giderir şeklinde hiç düşünceniz olmasın.
    2-Sigorta şirketleri tamamen kendi çıkarlarını düşünüyor nerden ne kar eder müşteriye saplarım bilincindeler ve bu yönde hareket ediyorlar.onlar için herşey kar/zarar senin mağdur olman yada müşterileri olman hiçbir şey ifade etmiyor.
    3-Öncelikle kaza yaptıktan sonra hiçbir şekilde muhatap bulamayacaksınız sigorta şirketinin memuru gibi olan bir exper size sürekli kazıklamaya çalışacak ( Kaskom yetkili servis orjinal parça (araç 3 yaş altı) olmasına rağmen adam haberim olmadan sanayiden merdiven altı bile değil fiyat almış.
    4-Siz her zaman çemberin dışında olacaksınız bunu unutmayın exper,sigorta şirketi ve servis sizden nasıl kar ederim onun yarışına giriyorlar.
    5-siz aramadığınız yada peşine düşmediğiniz zaman haricinde sizi arayan soran 1 kişi bile olmayacak.
    6-her aradığınızda araştırmalar devam ediyor cevabı alacaksınız.
    7-Süreç yaklaşık 30 gün sürdü 30 gün oyalamının ardından (ki bu süreçte ikame araç v.s verildmedi) ölü fiyatına aracım perte çıkarıldı piyasa değerinin 13.000tl rayiç bedelin 8000tl altına perte çıkarıldı.
    8-bundan sonraki süreçte saçma sapan birsürü evrak gönderilecek size birde al-satçı firmaya evrak postalamınız gerekecek.
    9-Full kaskolu olmanıza rağmen bu evrakları toplayacaksınız plakaları söküp notere gidip vekalet alıp cebinizden 116tl noter ücreti ödeyip üstüne 20tl kargo ücreti verip evrakları postalayıp beklemeye devam edeceksiniz.
    10-beklerken sıkıldıkça al-satçıyı arayın ne oldu bizim araç diye sorun o arada sahibinden.com daki hasarlı araçlara bakın aracım satışa konmuş mu diye.
    11-Benim gibi sahibinden.com da aracınıza denk geldikten sonra al-sat çıyı arayın. hayırlı olsun aracımızı satmışsınız parasını vermeyi düşünüyormusunuz diye sorun.onlar biz evrakları sigorta şirketinize göndericez siz onlara sorun diyecek.
    12-sonra sigorta şirketini arayın ne oldu bizim para deyin onlar süreç devam ediyor imzada ödeme takvimi felan diyecek beklemeye devam edin.
    13-Aracımın satıldığını gördükten sonra yine dediğim gibi herşeyi siz takip edeceksiniz kimseniz olmayacak bu süreçte aradım tekrar benim sigorta vardı araç satılmış iptal edin diye aramazsanız ödemeye devam edersiniz unutmayın hay hay deyip iptal ettiler hazırlıklı olun birde kaskom vardı 3 aylık 880tl dedim onu ödeyemeyiz o size girdi geçmiş olsun cevabı alacaksınız. park halindeki aracınıza çarpılacak kusur %100 karşı tarafta ve bomba 9 ay daha olmayan aracınız için kasko ücreti ödeyeceksiniz.
    14-Sonuç olarak her türlü bu süreçten aracınızın değerine göre 10.000-15.000 tl zarar bir sürü stress ve sinir bir sürü mail telefon görüşmesi yapacaksınız.
    15-Kasko ve Sigortam Genarali Sigorta.
    16-Bu süreçte hiçbir zaman desteğini görmediğim, muhatap bulamadığım, kaza yerine çekiciyi bile 2 saatte zor gönderen sigorta şirketim Generali' ye saygılarımı iletir ve kimseye tavsiye etmem.
    17-Henüz para yatmadı bu arada hala.

Geçmiş olsun herkese kazasız belasız günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 21 Temmuz 2018; 0:17:23 >

Subaru nun parçaları çok pahalı sanırım ondan sompo japon kasko trafik resim ekliyorum yükleniyor bakalım süreç nasıl ilerlemek şirket şimdilik çok iyi davranıyor 20 gün gibi bir süre verdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasminkzy -- 22 Temmuz 2018; 12:17:24 >
    Resim
  • Mrb oncelikle tesekkurler cevaplar icin kaza sonrasında resimleri ve ehliyet fotoğrafını aldım ancak arkadaş kendi yaptıracağını söyledi araçlar yürür durumdaydı aracımızı alıp servise götürdük 8 bin civari bi madraf cikardilar aradan 3 gün geçti ve şimdi anlaşmaya yanaşmıyor. Polise sordum araçları yerinden kaldırdığımız için tutanak tutmuyorlar. Benim sorum şu aracımin kaskosu var ben kendi kaskomla beyanla aracımı tamir ettire bilirmiyim

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.