Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
130
Favori
259.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Christopher Moltisanti

Eksper i-numarasını ve çalıştığı şirketi servisten öğrenebilirsiniz Hocam.

Süreç aşağıdaki şekilde ilerliyor..

Öncelikle Allah kimseye kaza bela vermesin ve sigorta şirketlerinin kucağına düşürmesin..

01.05.2018 tarihinde aracımıza park halinde çarpıldı sayfalar dolusu konu hakkında yorum,video,makele resmi evrak okudum araştırdım nerdeyse bugün bir acenta da yada hasar depertmanın da çalışabilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum:) İzlenimlerimi yazayım.

Bu şekilde başına kaza gelen arkadaşlar en azından sürecin nasıl olacağını az-çok tahmin edebilmeleri için kısaca özet geçeyim..

1-Kaza yaptınız kusurlu yada kusursuz olmanız öncellikle sigorta şirketlerininin hiç umrunda değil öncelikle. Kaza yaptım sigorta şirketim yada kaskom beni karşı tarafa karşı kollar mağduriyetimi giderir şeklinde hiç düşünceniz olmasın.
    2-Sigorta şirketleri tamamen kendi çıkarlarını düşünüyor nerden ne kar eder müşteriye saplarım bilincindeler ve bu yönde hareket ediyorlar.onlar için herşey kar/zarar senin mağdur olman yada müşterileri olman hiçbir şey ifade etmiyor.
    3-Öncelikle kaza yaptıktan sonra hiçbir şekilde muhatap bulamayacaksınız sigorta şirketinin memuru gibi olan bir exper size sürekli kazıklamaya çalışacak ( Kaskom yetkili servis orjinal parça (araç 3 yaş altı) olmasına rağmen adam haberim olmadan sanayiden merdiven altı bile değil fiyat almış.
    4-Siz her zaman çemberin dışında olacaksınız bunu unutmayın exper,sigorta şirketi ve servis sizden nasıl kar ederim onun yarışına giriyorlar.
    5-siz aramadığınız yada peşine düşmediğiniz zaman haricinde sizi arayan soran 1 kişi bile olmayacak.
    6-her aradığınızda araştırmalar devam ediyor cevabı alacaksınız.
    7-Süreç yaklaşık 30 gün sürdü 30 gün oyalamının ardından (ki bu süreçte ikame araç v.s verildmedi) ölü fiyatına aracım perte çıkarıldı piyasa değerinin 13.000tl rayiç bedelin 8000tl altına perte çıkarıldı.
    8-bundan sonraki süreçte saçma sapan birsürü evrak gönderilecek size birde al-satçı firmaya evrak postalamınız gerekecek.
    9-Full kaskolu olmanıza rağmen bu evrakları toplayacaksınız plakaları söküp notere gidip vekalet alıp cebinizden 116tl noter ücreti ödeyip üstüne 20tl kargo ücreti verip evrakları postalayıp beklemeye devam edeceksiniz.
    10-beklerken sıkıldıkça al-satçıyı arayın ne oldu bizim araç diye sorun o arada sahibinden.com daki hasarlı araçlara bakın aracım satışa konmuş mu diye.
    11-Benim gibi sahibinden.com da aracınıza denk geldikten sonra al-sat çıyı arayın. hayırlı olsun aracımızı satmışsınız parasını vermeyi düşünüyormusunuz diye sorun.onlar biz evrakları sigorta şirketinize göndericez siz onlara sorun diyecek.
    12-sonra sigorta şirketini arayın ne oldu bizim para deyin onlar süreç devam ediyor imzada ödeme takvimi felan diyecek beklemeye devam edin.
    13-Aracımın satıldığını gördükten sonra yine dediğim gibi herşeyi siz takip edeceksiniz kimseniz olmayacak bu süreçte aradım tekrar benim sigorta vardı araç satılmış iptal edin diye aramazsanız ödemeye devam edersiniz unutmayın hay hay deyip iptal ettiler hazırlıklı olun birde kaskom vardı 3 aylık 880tl dedim onu ödeyemeyiz o size girdi geçmiş olsun cevabı alacaksınız. park halindeki aracınıza çarpılacak kusur %100 karşı tarafta ve bomba 9 ay daha olmayan aracınız için kasko ücreti ödeyeceksiniz.
    14-Sonuç olarak her türlü bu süreçten aracınızın değerine göre 10.000-15.000 tl zarar bir sürü stress ve sinir bir sürü mail telefon görüşmesi yapacaksınız.
    15-Kasko ve Sigortam Genarali Sigorta.
    16-Bu süreçte hiçbir zaman desteğini görmediğim, muhatap bulamadığım, kaza yerine çekiciyi bile 2 saatte zor gönderen sigorta şirketim Generali' ye saygılarımı iletir ve kimseye tavsiye etmem.
    17-Henüz para yatmadı bu arada hala.

Geçmiş olsun herkese kazasız belasız günler dilerim.

Alıntıları Göster
    hocam pertle ugraşmayıp tamiri kabulmu edeyim acaba?sigorta şirketi pert desede tamirci anahtar teslimi tamir gibi birşeyler söyledi...daha eksper ilede tanişma konuşma sansına ulasamadık..ve diğer önemli konu bundan sonra sigorta ve kasko yaptırdığımızda hangi şirket daha iyi gibidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Yahya

hocam pertle ugraşmayıp tamiri kabulmu edeyim acaba?sigorta şirketi pert desede tamirci anahtar teslimi tamir gibi birşeyler söyledi...daha eksper ilede tanişma konuşma sansına ulasamadık..ve diğer önemli konu bundan sonra sigorta ve kasko yaptırdığımızda hangi şirket daha iyi gibidir?

Alıntıları Göster
    bana kalırsa hepsi aynı sonuçta kar amacı güden özel şirketler..aracı yaptırsanız değeri düşecek karşı tarafa değer kaybı davası açsanız bile zararınız olacak hocam oturup hesap kitap yapın hangisi size mantıklı uygun gelirse onu yapın.

ama dediğim gibi geç kalmadan ekspere ulaşın mutlaka serviste vardır numarası geçen hergün aleyhinize işliyor bilginiz olsun..

• quote:

bana kalırsa hepsi aynı sonuçta kar amacı güden özel şirketler..aracı yaptırsanız değeri düşecek karşı tarafa değer kaybı davası açsanız bile zararınız olacak hocam oturup hesap kitap yapın hangisi size mantıklı uygun gelirse onu yapın.

ama dediğim gibi geç kalmadan ekspere ulaşın mutlaka serviste vardır numarası geçen hergün aleyhinize işliyor bilginiz olsun..

Alıntıları Göster
    arac tam hasat pert olarak merkeze işlenmiş ve mutabakat metni ile cekme plakalar bekleniyor diye not düşülmüş..ama burdaki tamirci pert kabul edilmemiş anahtar teslimi tamir kabul edilmiş diyor...

• quote:

arac tam hasat pert olarak merkeze işlenmiş ve mutabakat metni ile cekme plakalar bekleniyor diye not düşülmüş..ama burdaki tamirci pert kabul edilmemiş anahtar teslimi tamir kabul edilmiş diyor...

Alıntıları Göster
    hocam sbm de kesin rapor kısmı var ordan bakın ayrıca ekspere ulaşın bir an önce yada sigorta şirketinin hasar sorgulama kısmından bakın.
    https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/Eksper-Raporu-Sorgula.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 23 Temmuz 2018; 16:55:5 >

• quote:

hocam sbm de kesin rapor kısmı var ordan bakın ayrıca ekspere ulaşın bir an önce yada sigorta şirketinin hasar sorgulama kısmından bakın.
    https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/Eksper-Raporu-Sorgula.aspx

Alıntıları Göster
    bilgileri giriyorum kayıt bulunamadı diyor...ekspertiz sekreterine ulaştım itiraz ettim...merkeze itira yazısı gönderttim yarı belli olur sonuç dedi..

• quote:

bilgileri giriyorum kayıt bulunamadı diyor...ekspertiz sekreterine ulaştım itiraz ettim...merkeze itira yazısı gönderttim yarı belli olur sonuç dedi..

Alıntıları Göster
    hocam sizin araç henüz pert olmamış şuan muhtemelen eksper parça araştırıyor pert için kesin raporu yazması lazım önce.ilk 1 haftada ön rapor yazıp şirkete gönderiyor,şirket işine gelirse bu rapora göre pert olacaksa aracı ihaleye çıkarıyor ihale+işçilik+parça kurtarıyorsa kesin raporu yazdırıp perte çıkarıyor, kurtarmazsa ekspere söyleyip tamircilerden parçacılardan fiyat toplayıp anahtar teslim ücret alıyor, ikisi arasında kendisine hangisi en karlıysa onu seçiyor, ama sizin yapmanız gereken arada müdahil olmak olaya bu süreç arka planda haberiniz olmadan işliyor..
    Ekspere neye itiraz ettiniz o kısmı anlamadım?

1-ekspere ulaşın durumu sorun pert istiyorsanız/istemiyorsanız kesin bir dille belirtin.
    2-sigorta şirketinin hasar departmanı ile görüşüp dosyanıza bakan kişiyi bulun, son durumu ondan öğrenin.
    3-olaya dahil olun biran önce..

yazdıklarım şahsi görüşlerimdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 23 Temmuz 2018; 19:36:18 >

• Merhaba size başıma gelen bir olayla ilgili danışmak istiyorum. Bir kaza yaşadım tutanak tuttuk karşı taraf eksper atadı, eksper evrakları toplayıp aldı en son tramer komisyon kararı ile %100 suçlu bulundum ama burda şöyle bir handikap var ehliyetim a2-b fakat raporda sadece a2 ehliyet ve yetersiz görünüyor ayrıca ben karşı tarafın aracını karşı tarafta benim aracımı kullanıyor gösteriyor. Burda bu hatayı yapan kim böyle bir uygulamanın amacı nedir ve buna karşı ne yapabilirim ayrıca kusur oranı açısından mahkemedeyiz ve oran değişmek üzere karara çıktı. Kusur %25 bana %75 karşıya verildi oran değişti şimdi bu olaylar doğrultusunda 3 yıldır uğraşıyorum yardımcı olursanız bu kadar uğraşmama sebep olan kim.. Yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar , kaza sonrası sigorta aracıms yetkili serviste 25 binlira hasar çıktığı için kendi anlaşmalı oldukları servisle 15 binliraya yaptıracaklarını kabul etmezsem 15 binlirayı bana vereceklerini söylüyorlar , bu duruma itiraz ettim ama elimden hukuki olarak ne gelebilir ? cevap için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NLİ -- 1 Ağustos 2018; 7:2:29 >
  • NLİ N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, böyle bir zorunluluk yoktur. istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz.

Israrcı olurlarsa hazine müsteşarlığına şikayet edebilirsiniz.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    merhaba spacewolf hocam, bende de aynı sorun var. yetkili servis 27bin TL çıkarıyor ve normalde bu şekilde pert oluyor.fakat eksper anlaşmalı tamircide %35 iskontoyla tamir ettirelim diyor. ha illede serviste yaptırcam dersen %35lik kısmı cebinden ödersin diyor.Dışarda daha uygun masraf çıktığı için pert yapmıyor. Ne yapmam lazım bu durumda? istediğin yerde yaptırabilisin demişsin ama sigorta şirketinin attığı mesajı paylaşıyorum. madem haksızlar nasıl bukadar rahat bu mesajı atabiliyolar

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

• Doğru yere mi soruyorum bilmiyorum. Aracıma arkadan çarpma durumu oldu. Kaskosu yoktu suç karşı tarafındı. Anlaşmalı serviste karşı sigorta şirketi tarafından yapıldı. Sigorta iş bilmez bir ustayla anlaşmış 1 yıl sonra astarsız boyamış boya dökülmeye küf yapmaya başladı. Benim bu durumda yasal bir korumam yokmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: tarquin7

merhaba spacewolf hocam, bende de aynı sorun var. yetkili servis 27bin TL çıkarıyor ve normalde bu şekilde pert oluyor.fakat eksper anlaşmalı tamircide %35 iskontoyla tamir ettirelim diyor. ha illede serviste yaptırcam dersen %35lik kısmı cebinden ödersin diyor.Dışarda daha uygun masraf çıktığı için pert yapmıyor. Ne yapmam lazım bu durumda? istediğin yerde yaptırabilisin demişsin ama sigorta şirketinin attığı mesajı paylaşıyorum. madem haksızlar nasıl bukadar rahat bu mesajı atabiliyolar

Merahba , böyle bir durum söz konusu olamaz ,size ancak teklif edebilirler bu durumu. Acenteniz ile görüşüp devreye girmesini isterseniz durumu çözerler. Çözemez ise hazine müsteşarlığına şikayet edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: matrixss

Doğru yere mi soruyorum bilmiyorum. Aracıma arkadan çarpma durumu oldu. Kaskosu yoktu suç karşı tarafındı. Anlaşmalı serviste karşı sigorta şirketi tarafından yapıldı. Sigorta iş bilmez bir ustayla anlaşmış 1 yıl sonra astarsız boyamış boya dökülmeye küf yapmaya başladı. Benim bu durumda yasal bir korumam yokmu?
    Bir fikri olan yok mu

• 25.06.2018 tarihinde gerçekleşen tek taraflı kazadan dolayı, Ankara Sigorta aracılığıyla yaptırmış olduğumuz kasko poliçe vasıtasıyla yapmış olduğumuz hasar tespit başvurusu neticesinde eksper atandı ve hasar onarım bedeli çıkarıldı. Bunun üzerine kasko firması olan Ankara Sigorta'dan aracımızın hasar onarım bedelinin poliçede belirtilen bir hak olarak bize nakden ödenmesini talep ettik. Ankara Sigorta kendilerinin hazırlamış olduğu poliçede dahi nakden ödenmesi mevcut olmasına rağmen ısrarla bize bu konuda bu şekilde uygulamalarının olmadığını belirtmektedirler. Bu sebepten ötürü aracımız şu an hasarlı olarak beklemekte ve de mağduriyet yaşamaktayız. Diğer türlü olarak eğer aracın bulunduğu anlaşmaları olmayan benim tercih ettiğim özel servis yetkili servisten parça alış faturası iletir ve parça fiyatları üzerinden %35 iskonto verirse parçaları kendisi alarak işlem yapabilir.

Aksi takdirde parçalar tarafımızdan gönderilerek işlemlerin yapılması gerekmektedir. Kısaca Ankara Sigorta tam bir küçük esnaf kafasıyla yönetilmektedir. Müşteri memnuniyeti adına hiçbir hareketi bulunmamaktadır. Kendilerinin de lehine olan hasar onarım bedelinin nakden ödenmesi konusunda yapmış oldukları azarlar seviyesindeki itirazları kabul etmiyorum. Yasal olarak hakkımı ararken tüm sosyal dijital mecrada bu konuyu dile getireceğim

• quote:

2 sokaktada levha yoksa eğer kusur dağlımı çok büyük ihtimal ile %75 clio %25 subaru olur, subaruya hızdan (52/a) verirler clio ya sağdan gelen araca yol vermemekten (57/1-c).

Düşükte olsa %100 clio yada verebilirler.

yukarıda yazdıklarım levha yoksa sokak başlarında geçerli.

kavşaklarda hızı minimum a getirmekte fayda var özellikle taksiler,servisler,dolmuşlar,halk otobüsleri,fırıncılar,sucular cellat gibi geziyorlar..

mutabakatsızlık yazmasının sebebi muhtemelen sizin sigorta kusuru %100 karşı tarafa verdi diğer sigorta şirketi de size %25 vermek istiyor dosya komisyona gidecek onlar karar verecek.

son olarak airbagler açıldı diye aracı pert etmiyorlar bilginiz olsun aracınızda pertlik bi durum yok bence.

geçmiş olsun..

Alıntıları Göster
    yukaridaki alıntı hatalı oldu arkadaşlar
    Bu konuda görüşlerinize ihtiyacım var arkadaşlar tahkime itiraz gönderdim . kusur oranı itirazı kabul edilmiyor denip dosyam iade edildi. ticari kazanç kaybı ve kusur oranı konusunda öneri ve görüşlerinizi bekliyorum. Taksici sürekli arayıp rahatsız ediyor ( araç sahibinin bilgileri yok şöför yapıyor bunu araç sahibi imzalı oldugunu söyledigi bir kagıt postalamış normal posta ile altta yine kendi bilgileri yaziyor)

https://forum.donanimhaber.com/ekspere-danisin-kaza-sonrasi-yanlis-uygulamalardan-korunun--76464184-102#133918645

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmec -- 14 Ağustos 2018; 13:56:44 >

• Merhaba ben 21.07.2018 tarihinde kaza yaptım. Trafik polisi geldi tutanak tuttu. Aracı sanayide anlaşmalı servise götürdüm. Tüm istenilen belgeleri götürdüm.Ancak bugün itibariyle 25 gün oldu sbm de ktt görünmüyor servise sordum %25 kusurun var dedi ayrıca aracı eksper gördü pert sayilacak veya parça araştırılıp yapılacak bayramdan sonra size haber vereceğiz dedi benim sorum şu;

1)sbm de ne zamana tutanak görünür

2)bu işin yasal sınırı kaç gündür

3)pert sayılması durumunda neler yapmam gerekiyor (araç: 2008 model Peugeot 308 comfort)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdlkrm -- 16 Ağustos 2018; 13:15:52 >
  • bdlkrm B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

1)Polis tuttuğu için artık gözükmemektedir sbmde.

2)28 iş günüdür.

3) Acenteniz ile görüşüp , pert için gerekli işlemleri yapmanız ve gerekirse acenteniz aracılığı ile pazarlık ederek istediğiniz fiyatı almanız gerekmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Geçmiş olsun ,

1)Polis tuttuğu için artık gözükmemektedir sbmde.

2)28 iş günüdür.

3) Acenteniz ile görüşüp , pert için gerekli işlemleri yapmanız ve gerekirse acenteniz aracılığı ile pazarlık ederek istediğiniz fiyatı almanız gerekmektedir.
    Teşekkür ederim çok sağolun

• bdlkrm B kullanıcısına yanıt
    trafik polisi zaten kusur dağılımı yaptığı için sbm'ye yüklenmez.

hem pert sayılacak hemde parça araştırılıp nasıl yapılıyor?

Bence Acenteniz ile görüşün eksperi arayıp en sağlıklı bilgi eksperden öğrenilebilir.
  • Acente ile görüştüm eksperi aradi eksper ağır hasarlı olarak değerlendirmiş. Servis teki ustada parçalar degerinin üzerine çıkarsa pert sayilacak diyor. Bende anlamadim bakalım bayramdan sonra ne sonuç çıkacak

Şimdi pert sayılırsa %25 kusurlu olduğum için belirlenen fiyatın %75 ini mı alacağım. Yani diyelim araç 40 bin 30 bin mı alırım?

• 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.