Şimdi Ara

Ekspertiz Parasını Satıcıya Ödetme Hevesinden Vazgeçin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aracımı sıfır aldım. satarken söylediğimden başka bir şey çıkarsa ekspertiz parasını öderim. bunu talep edene de saygı duyarım. hakkıdır. hatta bizzat ben teklif ederim ki güven ortamı oluşsun.

telefonda "çok temiz araba" edebiyatı yapıp ekspertizde kıvıran tipler açıkça yalancı ve dolandırıcıdır.

hatta bazen aracın ilk sahibi olmayanlar ekspertizde bilmediği şey çıkınca ilanı bile düzeltiyor.
    dürüst olmak lüks değildir.
  • Araç sahibi aracın her şeyini bilmiyorsa ilana ''Araçta ne var ne yok bilmem. Expertize sokmak isteyen ücretini öder.'' yazacak.
    Böyle bir araca teklif gelirse satarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

Siz olası bu sonuçlara taşıyan daha derin sebeplere, toplumsal çürümenin otomobil ilanlarına yansımasına vurgu yapmışsınız katılıyorum.

"Alıcı her ilana ekspertiz yaptıramaz" pratikte buna katılıyorum, ama teorik olarak, araba almaya koyulmuş ise, garantili yerler değil de şahıs satıcılara yöneliyor ise kendi risk azaltma yöntemini kendisi bulmak zorunda. Neden sizce kurumsal firmanın sattığı ikinci el araç şahsın sattığı araba göre yerine göre 3-5-10 bin TL daha fazla? Çünkü şahıstan satış "olduğu gibi" yani garantisiz. Alıcı böyle ucuza almak için sahsa yöneliyor, ama aradaki farkın birazını ekspertize aktararak riskini azaltır azaltmaz kendi karar vereceği iş.

"Satan kişi bunu yapar ve ilandaki söylediklerinin kanıtı olarak bunu gösterir." Bu bana da mantıklı geliyor, hatta şahsen kendim bir keresinde denedim. Gelen alıcılar ona da güvenmiyor, sahte mi vs. diye. Bu da yine toplumsal çürümenin sonuçları.
    Galerinin garantili olduğu kanısına nereden vardınız? Galericilerin de birçok ayıplı malları ağır hasarlı araçları hasarsız olarak satmışlığı çokça mevcut.
    Ayrıca oraya gidip senin sattığın araba bozuk çıktı al bunu geri dediğin zaman dayak yiyerek de dönebilirsiniz, mahkeme aç ula diye saçma sapan bir karşılık da alabilirsiniz.

Ben ayıplı mal sattığında malının ayıplı olduğunu kabul eden hiçbir ikinci motorlu kara taşıtı yetkisi olan bir tacir görmedim.

• Gelen adam expertizi yaptır eğer mide bulandırıcı birşey çıkar söylediğinin haricinde ve almaktan vazgeçerse expertiz parasını satıcı öder alıcı alıp müzeye koyacak hali yok sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varmadim. Ilk mesajda diyorum ki

"- İkinci elde de sözleşme ile sabit garanti hizmeti verebilen kurumsal firmalardan değil de şahıslardan veya garantisiz, kara düzen, sözde oto galerilerden alındığı için,"

Yani ben de ismi oto galeri olan at hirsizlarinin farkindayim. Ama otomobil markalarindan herhangi birinin 2. el departmanindan sozlesmeli garantili 2. el arac alinabilir, normal galeriler ya da sahis saticilara gore birkac bin TL daha fazla odeyerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Purps

Gelen adam expertizi yaptır eğer mide bulandırıcı birşey çıkar söylediğinin haricinde ve almaktan vazgeçerse expertiz parasını satıcı öder alıcı alıp müzeye koyacak hali yok sonuçta
    Nereye koyacagini kendi bilir. Garantisiz olarak, sahistan, "oldugu gibi" aldigi bir araca yuz binlerce TL vermeden once son bir test yaptirmayi alici kendisi istemis, yaptirmis, kotu cikmis, almaz doner gider.

Alici da oldum, satici da oldum, her iki durumda da bir aracin her seyini bilemem, kac yil kullanirsam kullanayim, sahis saticinin herseyi bilmesini beklemek cok naif. Alici konumundayken bunun ustesinden gelmenin yolu ekspertiz yaptirmak, satici konumundayken ise "bildigim seyleri sunlar sunlar, bunun disinda bir sey cikar mi bilemem, cikarsa da ben boyle binmeye devam ediyorum, ister alin ister almayin, ekspertiz yaptirmak kendi tercihiniz" demektir. Bir ulkenin her tarafi at hirsizlariyla doluysa, herkes sahtekar/dolandirici olmussa bu benim sucum da degil, bedelini de satici olarak ben odemem. Bugune kadar satici olarak hep dogruyu soyledim (bilgim nispetinde), alici olarak ise oyle at hirsizlarindan zamanla iyice uzaklastim, kurumsala yoneldim.

Evrensel gecerli seyleri yaziyorum ben ekspertiz ile ilgili; Turkiye'nin at hirsizlarina gore degisecek seyler degil.

• Valla ben almadan önce soruyorum boya degişen tramer ne var ? Motor mekanik ne problem var ? Hariç bir işlem çıkarsa ya fiyattan düşeriz ya ekspertiz üçretine karışmam diyip alıyorum satarken de söylediğim hariç birşey çıkarsa ekspertiz ve yol üçreti bana aittir diyorum bunun aslında esnaf,binici,arabacılıkla alakalı değil karakterle alakalıdır diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.