Şimdi Ara

Ekspertiz Parasını Satıcıya Ödetme Hevesinden Vazgeçin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • satıcı x parça boya y parça değişen var der, ben de emin olmak için ekspertiz yaptırırım, x parça boya y parça değişenden fazla çıkarsa sen ödersin, yoksa ben öderim derim. aracını bilen adam kabul eder, diğer seçeneklerde de ben kabul etmem. yoksa tanıdığım servis olur gider ekspertiz raporu alırım yazar geçerim. ne saçma konu.
  • Araçta dediğimden farklı bir şey çıkarsa eksperi öderim. Her satıcı bir şeyleri saklıyor olsa adam ekspertiz parası vermekten araba alamaz.
  • prensibimdir aldığım arabanın ekspertiz parasını öderim farklı çıksada ekspertiz benim emniyetimdir satarken de ödemem net gelir bakar beğenirse alır özellikle şehir dışından alıcı varsa tanıdığının araca önce bakmasını sonra gelmesini söylerim benim ticaretim bu işine gelen alır işine gelmeyen almaz ben ekspertiz firmalarına çok güvenmiyorum zamanında değişen parça olan aracıma değişen uok raporu düzenlediler ben satıcıyı ikaz ettim bu değişti diye ben bildiğimi söylerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben exper firmalarına güvenmiyorum, değişmeyen kaputa değişmiş dediler, alırken yaptığım experde ise değişmediğini söylemişlerdi. Arkadaşın aracını satarken değişmiş olan parçaları söyledik gelen kişiye bu seferde değişmediğini söylediler. Anlayacağınız ben satıcı olarak ödemem, alıcıysamda öderim. Sizlere tavsiyem imkanınız varsa bir segment düşük arabaya binin sıfır alın ikinci el alıcaksanızda ya geçmişini bildiğiniz yada çok güvendiğiniz birinden alın. Eğer elinizde arabanız varsa herşeyini biliyorsanız tabiri caizse aracı ezberlediyseniz satmayın, bu ötv ile ne araç alınır nede ikinci el fırsatçılarına mahal verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom.X -- 3 Eylül 2020; 23:55:9 >
  • Öncelikle benim expertiz düşüncem şudur. Satıcı aracın kusurlarını eksizsiz anlatır. Eğer dediği dışında birşey çıkmazsa parayı alıcı ödemeli ama dediklerinde eksik çıkarsa yani araçta daha fazla kusur varsa parayı satıcı ödemelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durduk yerde satıcı ödemez zaten fakat telefonda konuşulmuş 3 parça boya var derse eksperde 5 parça çıkarsa alıcıyı yanlış yönlendirdiği için bir kısmını ödemesi gerekir.

• Adamı arıyorum, bak yol geleceğim diyorum, arabadan eminim diyor, boyasız arabada iki parça boya çıkıyor. Ekspertiz parasını aldığım halde yakıt ve zaman kaybım var.

Aracın lastiği eskidir, önceden konuşmadıysan hak isteyemezsin.
    Malul düzeyde eskiyen parça vardır, mesela fren disk balatası eskidir, yeni yaptırdım demediyse hak isteyemezsin.

Fakat yeni dediği lastik eskiyse, yeni bakım yapıldı dediği parça eskiyse, boyasız araba boyalıysa, değişensiz araba degisenliyse insan olanın indirim yapması veya ekspertiz+yol parasını ödemesi gerekir.

• Yakın zamanda arabamı sattım. Eksper raporunu gösterdim, fakat eksperlere hiç güvenim kalmadı. Aynı araca biri boyalı diğeri boyasız dedi gözümle gördüm. Hiçbir sorumluluk da almıyorlar.

Ben alan kişiye aracın 10 yaşında olduğunu, o gözle bakması gerektiğini söyledim. Şanzımanda yağ kaçağı çıktı, benim bildiğim bir şey değildi ve yapacak bir şey yok buna.

Velev ki satıcı eksper yaptırsa, ortalık kurnaz dolu. itimat edecek misiniz
  • Aracı satiliga çıkaran kişi Expertiz raporunu kendi yaptırıp piyasaya çıkar..
    Alacak kişi Satan kişinin Expertiz raporuna itimat etmez ise Kendisi istediği yere expertizini parasını ödeyerek yapar.

Bariz farklılık çıkar ise..değişen vs gibi Satıcıdan kendisini yanilttigi için bu Expertiz raporunun parasını ister elbette.

Yani aracını satacak kisi önce paşa paşa parasını verip Expertiz raporu ile satışa çıkaracak..

• Istedigim fiyattan alirsan neden olmasin

• konu sahibi garanti al satçı, ya da galerici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Durduk yerde satıcı ödemez zaten fakat telefonda konuşulmuş 3 parça boya var derse eksperde 5 parça çıkarsa alıcıyı yanlış yönlendirdiği için bir kısmını ödemesi gerekir.
    Bir kısmını değil hepsini ödemesi gerek. 3 parça boya ile 5 parça boya arasında epey fark var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanı ilana değişensiz ilana koyacaksın. Bende uzaktan kalkıp yanına gelicem ekspere götürdüğümde 2-3 değişen, boyalı kazalı araç çıkacak. Sonra da sen öde eksperi dediğimde yukarıda yazdıklarını mı söyleyeceksin?

• Satıcı araçtaki bütün eksikleri hataları eksiksiz söylediyse ve aracından eminse korkmasına gerek yok. Aksi durumda ortada yalan dolan bir şey vardır.

• Ben de aynı fikirdeyim arkadaşla (!)
    Firma, Galerici, Satıcı her ne ad vereceksek

* Araçta nokta hata yok diyecek, nokta hatasız yer çıkmayacak
    * Aracın değişeni var mı yok mu bilmiyorum illaki vardır bişiyler
    * Beğenirsen alırsın, beğenmezsen almazsın

diyecek ve alıcı araç başına 10.000-40.000 arası para vuran bu çakallara hiç itiraz etmeden hem ekspertiz parasını verecek hem aracı ikilemeden alacak veya ezik davranıp almayacak...

Olacak şey mi bu gariban satıcı nasıl ekmek yiyecek bu durumda?

Zıkkım yesin!
  • Belirttiğin kusurlar dışında birşey çıkarsa ekspertiz ücretini ödemen gerekir tabiki,yalan beyanda bulunmak oluyor çünkü bu.Alıcı eğer her baktığı aracın rapor ücretini ödeyecekse cebinde para kalmaz,çünkü satıcıların çoğu kusur gizleme peşinde

Kendi adıma konuşayım aracımın 2.sahibi olduğum için satmadan önce ekspertize sokup neyi var neyi yok öğreneceğim,gelen adamlara yalancı çıkmamak için

• satıcı olarak kimsenin expertiz parasını ödemem. araba burda beğenen aklına yatan gider expertize gösterir işine gelirse alır gelmezse almaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

satıcı olarak kimsenin expertiz parasını ödemem. araba burda beğenen aklına yatan gider expertize gösterir işine gelirse alır gelmezse almaz.
    Aracını böyle sattın, yeni alacağın araçta satıcı birşey yok dedi ve emin olmak için 300 400tl verip ekspertiz yaptırınca satıcının birşey yok dediği araç 2 aracın birleştirmesi çıktı ve almaktan vazgeçtin.Arabam tertemiz diyen adam yerine o ekspertiz ücretini öder misin

• Ekspertizde satıcının söylediği dışında bir durum ortaya çıkarsa ekspertiz parasını satıcı ödemek zorundadır. Bu bir kanun mudur ? Tabiki hayır, ama etik değerler ve ticaret ahlakı diye bir şey var.

• Bu iş tamamen pazarlık işi , satıcı ben arabamı ekspere sokturmam diyebilir veya sen bak ister al ister alma diyebilir yada şunlar şunlar var diye baştan söyleyip satışı etkileyecek ölçüde farklı bir şey çıkarsa eksper ücretini kabul ediyorum diyebilir.
    Alıcı da ilk 2 söylemde bulunan satıcının bazı şeyleri gizlediğini yada direk sahtekarlık yaptığını düşünüp koşarak ortamdan uzaklaşabilir.
    Ben şahsen öyle aracı ekspere sokturmam diyen adamın arabasını görmeye gitmem bile yada çok okazyon bir şeyse tam aradığım araçsa 300-500 vermeyi göze alabilirim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.