Şimdi Ara

EL YAPIMI (DIY)SUBWOOFER PROJESİ VER2 'Portlu Kutu'Final. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence seri üretime geçilip marka oluşturulmalı.
    Tabii ki bu işlerin ne kadar zor olduğunun bilincindeyim.(destek görmeyeceğinin de farkındayım)
    Ama tr içerisinden hele hele forum içerisinden bir üreticinin çıkması çok güzel olur.

Sn YAZICIOĞLU yaptığınız işten dolayı tebrik ederim ve umarım üretim aşamasında elde ettiğiniz bilgiler ışığında devam ürünlerinizin çok daha iyi olması dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Tebrikler... Ben şimdiden bir sonrakini merak ediyorum
    Teşekkürler üstad.
    Birsonraki muhtemelen daha güçlü daha büyük(15veya18") driver ile tek bass olur.

Boya konusunda hatalarım oldu.Kutu içi sağlamlaştırma konusunda acemilikler oldu.
    Birsonrakinde bunlar daha farklı olursa daha iyi olur.
  • YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    Olsun tecrübe ediniyorsun eminim bir sonraki muhteşem olur.

Bir daha kutu içine iskelet yapacaksan mutlaka önce unu üretip kutuyu üzerine inşa etmek faydalı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: firstdejavu

Bence seri üretime geçilip marka oluşturulmalı.
    Tabii ki bu işlerin ne kadar zor olduğunun bilincindeyim.(destek görmeyeceğinin de farkındayım)
    Ama tr içerisinden hele hele forum içerisinden bir üreticinin çıkması çok güzel olur.

Sn YAZICIOĞLU yaptığınız işten dolayı tebrik ederim ve umarım üretim aşamasında elde ettiğiniz bilgiler ışığında devam ürünlerinizin çok daha iyi olması dilerim.
    Yaptıklarımı bu şekilde değerlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Olsun tecrübe ediniyorsun eminim bir sonraki muhteşem olur.

Bir daha kutu içine iskelet yapacaksan mutlaka önce unu üretip kutuyu üzerine inşa etmek faydalı olur.
    HAtalarımdan bir tanesi de oydu.

Hatta iskeleti aluminyum dan bile yapabilirdim.
  • Salonda dolaştırırken bi poz aldım
    EL YAPIMI (DIY)SUBWOOFER PROJESİ VER2 "Portlu Kutu"Final.
  • Gayet güzel gözüküyor tabi tecrübelendikçe daha iyisi kaçınılmaz olacaktır. Ama uğraşmak bile ayrı keyif takip etmekten zevk aldım konuyu şahsen tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Gayet güzel gözüküyor tabi tecrübelendikçe daha iyisi kaçınılmaz olacaktır. Ama uğraşmak bile ayrı keyif takip etmekten zevk aldım konuyu şahsen tebrikler
    Çok teşekkür ederim.

İşin sırrı ugaşırken alınan keyifte zaten.
  • bence harika görünüyor
    Üstad elinize emeğinize sağlık.
    Yine kalite bir iş gelmiş :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok çok teşekkür ederim.
  • Ortalığı yıkmışsın abi kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: eragon60

Ortalığı yıkmışsın abi kolay gelsin..
    Teşekkür ederim kardeşim...Gel de beraber yıklarım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Onun çıkış arkada

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Onun çıkış arkada

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim.
    Port tamamen hesaplama ile yapıldı.Estetik lik kısmı önde veya arkada olmasını hep 2.planda bıraktım."Arkada olması dezavantaj bana göre"
    Ha port biraz daha geniş olsaydı daha düşük frekansa tune etmiş olucaktım.Ama kutu litresi ve port uzunluğuna göre optimum ölçüleri seçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Salonda dolaştırırken bi poz aldım
    güzel iş, tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

güzel iş, tebrikler

Alıntıları Göster
    Tesekkur ederim .

Merhabalar öncelikle ellerinize sağlık çok güzel bir proje olmuş sırf bir kaç soru sorabilmek adına dhforuma üye oldum :)
    1. Gördüğüm kadarıyla amfiniz sub çıkışsız hoperlör çıkışlarından vermişsiniz amfiyi incelediğimden gördüğüm kadarıyla ( yanlış isem düzeltin ) hoperlör çıkışına bağlamak ne kadar doğru bass sesine istenmeyen ses dalgaları gitmesi bass sesini bozmuyor mu ?
    2. Olarak sub unuz baya kaliteli ama kabin hafif kalmış gibi kabinin biraz ağırlaştırılması gerekiyor gibi eğer kabin daha agır olursa kabin titreşimi biraz daha engellenirse istenmeyen kabin sesleri yok etme iyi olmaz mı ?
    3. izalasyon neden kullanmadınız ?
    Bende yakın zamanda böyle bi sistem kurmayı hedefliyorum tecrübelerinizden yararlanmak amaçlı soruyorum cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler :)

Buda benim gözlemlediğim video:https://www.youtube.com/watch?v=-SXuRtkzBII

• quote:

Orijinalden alıntı: msari142

Merhabalar öncelikle ellerinize sağlık çok güzel bir proje olmuş sırf bir kaç soru sorabilmek adına dhforuma üye oldum :)
    1. Gördüğüm kadarıyla amfiniz sub çıkışsız hoperlör çıkışlarından vermişsiniz amfiyi incelediğimden gördüğüm kadarıyla ( yanlış isem düzeltin ) hoperlör çıkışına bağlamak ne kadar doğru bass sesine istenmeyen ses dalgaları gitmesi bass sesini bozmuyor mu ?
    2. Olarak sub unuz baya kaliteli ama kabin hafif kalmış gibi kabinin biraz ağırlaştırılması gerekiyor gibi eğer kabin daha agır olursa kabin titreşimi biraz daha engellenirse istenmeyen kabin sesleri yok etme iyi olmaz mı ?
    3. izalasyon neden kullanmadınız ?
    Bende yakın zamanda böyle bi sistem kurmayı hedefliyorum tecrübelerinizden yararlanmak amaçlı soruyorum cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler :)

Buda benim gözlemlediğim video:https://www.youtube.com/watch?v=-SXuRtkzBII
    Anfi power anfi olması gereken sekli ile bağlanmış

Sub aktif değil pasif

• msari142 kullanıcısına yanıt
    Selamlar.
    Foruma hoşgeldiniz.
    Projemi beyendiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

1:Amfinin pre amfi girişine ana AVR nin sub çıkışından giriş yapıyorum ve sub frekansını AVR üzerinden kesiyorum.Yani sublar fullrange çalışmıyorlar.

2:Bu konu çok karmaşık ve zorlayıcı bir konu.Aklımda birçok çılgın fikir vardı bu konu ile ilgili.
    İlk kapalı kutu projemi inceledi iseniz onda bu çeşit bir uygulama yaptımArka kısma özel bir bölme yapıp kum doldurdum.Nedeni ise kutu kapalı olunca esneme kutu rezonansı oluşabileceği için.Fakat portlu kutu da kapalı kutu kadar kabin içi rezonansı oluşmayacağını öğrendiğim için bunda bu uygulamaya kalkışmadım.
    Birde işin beni korkutan kısmı zaten kutu kocaman birde extra ağırlık olmuş olsayddı vay benim halime.

3:İzolasyondan kastınız kutu içi keçe vs uygulaması ise bu konuda araştırma aşamasındayım.Eksi artı ları ne olur tam emin değilim.

Son olarak ta sizin linklediğiniz video da eleman subu özel yaptığı beton bir platformun üzerine oturtuyo.Sanırım ağırlık için değil de sub gezmesin diye olarbilir.

Onun için de ben(Ve forumdaki birçok arkadaş)Büüyük front speaker ve subların altına granit uygulaması yapıyoruz.

İmzamda onunla ilgili konu linki de var bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 11 Mayıs 2018; 11:11:42 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.