el yapımı dizüstü standı yaptım :) şimdi ona fan koymak istiyorum.piyasa da satılan 80 mm fanlar 12v ile çalışıyor laptoplar 5v demek ki tam verim ile çalışmayacak.bu soruna nasıl çözüm bulabilirim.fanı usb ile çalıştıracağım.adaptör kullanmak istemiyorum
aynısını bende denemiştim fakat esnaflarda 5v ile çalışan fan bulamamıştım ama internette ararsanız 5v ile çalışanları var
quote:
Orijinalden alıntı: bf
aynısını bende denemiştim fakat esnaflarda 5v ile çalışan fan bulamamıştım ama internette ararsanız 5v ile çalışanları var
yapabildin mi sen bunu?nasıl oldu verimli oldu mu?
ben fanı netten bulduğum için sipariş vermedim zaten pc yide sürekli masada kullandığım için adaptörlü bi sistem yapıcam hız bakımından daha verimli olur
quote:
Orijinalden alıntı: bf
ben fanı netten bulduğum için sipariş vermedim zaten pc yide sürekli masada kullandığım için adaptörlü bi sistem yapıcam hız bakımından daha verimli olur
Xilence 80mm Kasa Fanı Kırmızı COO-XPF80.R aldım hepsiburada dan.5v ile nasıl çalışacak bakacağım olmazsa bir adaptör uyduracağız mecburen.netten yorumlara baktım.büyük fanlı sistemlerde yavaş dönüyor iyi soğutmuyor sıkıntısı var insanlarda.birde 50 tl 40 tl vermişler.metal belge standından yapmayı planlıyorum ben ama bakalım nasıl olacak.sen tahtadan falan mı yapacaksın?
bende pvc den kendim yapacaktım vazgeçtim 10 liraya ikeadan bundan aldım altına delik açıp fan takıcam arkadanda adaptör bağlantısı usb hub vs bağlamayı düşünüyorum fanı dene bakalım olumlu sonuç alırsan ben de alayım aynısından bu arada kaça almıştın fanı