Şimdi Ara

EL YAPIMI FAN CONTROLLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12VOLTU 6/7/8/9/10/ V CEKMEK ISTIYORUM..NE DEGERDE DIRENCLER KULLANMAM LAZIMM RENK KODLARINI BILEN VARSA LUTFEN CVP LASIN ,FAN ICIN KULLANACAM TESEKKURLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatc10 -- 22 Kasım 2004, 22:34:33 >

• Sen bir adaptör al
  •  EL YAPIMI FAN CONTROLLER
  •  EL YAPIMI FAN CONTROLLER
  • Basitten gelismise dogru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukaridaki kisa devre korumali.
  • hoca naptin ya,onlarla ugrasamam ugrassamda yapamam baski devresi lazim bi kere,ben 6 kademeli bi anahtara baglicam basitce bisi olcak yani mesela anahtar 1 konumunda ken 6 volt vercek fanin devir hizi felan duscek yani2konumuna getirdigimde 8v verecek rpm dahada artacak boylece geceleyin acik birakabilcem makinami, uyutmuyor fan sesi cok rahatsizlik veriyor..sadece
    direnclerin degerini istiyorum ki gidip satin alabileyimm,
  • Arkadaşım o zaman sen ayarlanabilir ufak bir güç kaynağı ya da herkesin bildiği bir adaptör al. Elektronikçilerden temin edebilirsin. Potansiyometre ibresinin yanında kaç volt olduğu da yazıyor. Ona göre çevirirsin. Pahalı birşey değil.
  • devrelerle uğrasmam diyosan fanların güç girişleriine anahtar yap,mönitörü kapatıp download yapacağına göre sistem fazla çalışmayacağından kurtarabilirsin,tabi kasayıda açık bırakman lazım.sistemde 2 harddisk varsa windowsdan slave olanı kapat(benim hd coksesli benöyleyapıyorm), huzur içinde uyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçanTürk -- 20 Kasım 2004, 17:38:26 >
  • abi yannış anlamışsınız sanırım. Adam için gerilim önemli değil. Anladığım kadarıyla fana gelen akımı düşürerek kendisi fan controller yapmak istiyo.

Eğer dediğim gibiyse buna sadece ayarlı direnç yeterli. Alıcaksın ayarlı direnci , direnci arttırdıkça fan yawaşlıycak , azaltınca hızlanıcak. Bu kadar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: snatc10

1 konumunda ken 6 volt vercek fanin devir hizi felan duscek yani2konumuna getirdigimde 8v verecek rpm dahada artacak boylece geceleyin acik birakabilcem makinami, uyutmuyor fan sesi cok rahatsizlik veriyor..sadece
    direnclerin degerini istiyorum ki gidip satin alabileyimm,

Volt degerlerini degistirmek basit mi saniyorsun! Devreyi yap o zaman!
  • quote:

Orjinalden alıntı: çılgın prof.

abi yannış anlamışsınız sanırım. Adam için gerilim önemli değil. Anladığım kadarıyla fana gelen akımı düşürerek kendisi fan controller yapmak istiyo.

Eğer dediğim gibiyse buna sadece ayarlı direnç yeterli. Alıcaksın ayarlı direnci , direnci arttırdıkça fan yawaşlıycak , azaltınca hızlanıcak. Bu kadar....

ohh be beni bi anlayan cikti sonunda,abi aynen fan controller yapicam,su ayarli direnclerin adi ne reostami diyolar ne diyolar,,
    adamin biride adaptor al diyor yaw zaten psu nun 12 voltu var ne geregi var,hem adaptor alsam 3 tane almam lazim oda hem yer kaplar hem cozum degildir,devre meselesine gelince o kadar ugrascagima gidip fan control aletini alirim,direncle basitce olcak,
    yaw aramizda direnc degerlerinden anlayan yokmuu yaa,elektroniik manyaklari dolu her taraf adamlar lcd monitor yapiyor,bu basitce ise neden kimse cvp vermiyor anlayabilmis deglim yinede hepinize tesekkurler..

• ozaman fanlarının üzerindeki değerleri söyle;ya 0.9w yada 0.06A gibi akım yada güç,ikisinden biri lazım..ama bana kalırsa anahtarla fanın gücünü kesmek daha iyi 6vda olsa sonucta ses yapacak. tabi sana kalmış ben fanları kapatıyorm,heatsinkim ılık bile olmuyr...
  • Degerlere göre bu devre degisir. Sadece fikir vermesi için!
  • Kaç kademe istiyorsan devre o sekide devam eder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samray

Kaç kademe istiyorsan devre o sekide devam eder.

EYVALLAH DOSTUM TESEKKURLER,V/I=OHM ONU BİLİYOZDA SORUN RENKLERİ NE AMA DEDİGİN GİBİ AYARLİ DİRENC KULLANMALİ YADA BILDIGIM BI YER VARDI SIMDI AKLIMDA DEGIL DEGERLERI YAZINCA HTML DILINDE RENK KODUNU VERIYODU NEYSE YINEDE TESEKKURLER...
  • Arkadaşım ne yapacaksın renkleri sana değer lazım. Uygun değerde direnç bulamazsan, seri paralel biraz matematikle hallederiz.
    Renk kodları için program istiyorsan onu söyle bilelim.
    Sag tıklat. Farklı kaydet.
    http://www.meb.gov.tr/apletler/direnc/DiRenKod.zip
  • abi sana ne lazım renk? diyceksin elektronikçiye " abi bi 200ohm lazım" diye adam çıkarıp vercek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.