Şimdi Ara

EL YAPIMI FAN CONTROLLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yaw hoca hizir gibi yetisiyon valla,seni tebrik etmek lazim bu forumun en aktif uyesisin sanirim,yinede tesekkurler yardimlarin icin,sanada cilgin proff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatc10 -- 21 Kasım 2004, 22:59:48 >
  • Arkadaşlar, konuya ortasından dalıyorum ama, piyasada watt'lı potansiyometre olsa gerek. Devreyle uğraşamayacak biri uygun watt'ta potansiyometreyi (Örneğin iki katı) fanın bir bacağına seri bağlasa, en pratik çözüm olmaz mı? Bir miktar ısı kaybı olur ama, psu karşılar herhalde.
  • Bugun 1k lik 2 tane potansimetre aldim,ise yaradi fan rpm sini 3000 den 1100 rpm arasi ayarlaya biliyorum,yanliz ben bunu psu da uyguladim paralel bagladim.mesela pc bostayken kisiyorum bayagi valla piyasadan satilan fan controllerden daha iyi olmus tesekkurler arkadaslar hepsi sayenizde oldu..konunun topicini el yapimi fan controller die degistirelimmi??1 milyonu (1ytl ye)sessiz pc :)))kasadada super durdu resimleri asagida..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatc10 -- 22 Kasım 2004, 22:32:40 >
  • Dikkat, ben fanın bir ucuna seri demiştim. Psu +- uçlarına paralel bağladıysan, kutupları bir dirençle kısa devre yapıyorsun demektir. Ucuz iş yapayım derken psu'den olmayasın!
  • dostum uyarin icin sagol bizimde azbucuk deneyimimiz var biliyorum seri baglantida psu zorlar hatta yanabilir,(sen oyle demistinya)paralel bagladim fana,biraz potlar isiniyor ama zarari yokk,basit bi sema cizdim belki yapmak isteyen olurr..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatc10 -- 23 Kasım 2004, 16:23:56 >
  • Yanlış biliyorsam düzeltin, gönderdiğin şemada pot'lar fanların birer kutbuna seri bağlı, yani söylediğim gibi. Hani bundan sonra aynı dilden konuşalım diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erroraesthumanum -- 23 Kasım 2004, 21:58:03 >
  • Burası karışmış, seri-paralel çorba olmuş. Arkadaşın sorunu yok sanırım. Bahsettiği psu kaç watt aynı zamanda fanların omaj değerleri nedir bilemiyorum ama kendisi bağlayıp verim aldığı düşünürsek bir problem teşkil etmiyor. Önemli olan onun sorunu çözmekti.
  • tesekkurler arkadaslar,benim hatam var paralel degil seri baglanti o arkadas dogru soluyor..saygilar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.