Şimdi Ara

El yapımı IPAD için yardımlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar abilerim, ablalarım. Aranıza yeni katıldım fakat boyumu, daha doğrusu yaşımı aşan bir projeye kalkıştım ve sizden yardım bekliyorum. Yaşım 15, Bursa'da bir anadolu lisesinde okuyorum. Gördüğünüz üzere el yapımı bir Ipad yapmaya çalışıyorum. Ulen daha yaşın kaç otur evinde mario falan oyna derseniz de haklısınız :) fakat daha önce multi-touch table diye tabir edilen, sizin de bildiğiniz bir dokunmatik masa yaptım. Sadece karanlıkta sorunsuz çalıştığından sıkıldım. Şimdiki amacım bir Ipad yapmak. Ama bunun için yeteri kadar bilgim olduğunu düşünmüyorum. Kısaca size projemden söz edeyim, internetten bulduğum hasarlı laptop u alacağım, 90 TL ye, sorunu klavyesi yok ve ekranında sorun var. Zaten bunlarla ilgilenmeyi düşünmüyorum. Ardından bir bilgisayarcıdan uygun dokunmatik ekran almayı planlıyorum. Bunları demirden bir kasada birleştirip Windows XP sistemi üzerinde kendi Ipad'imi oluşturacağım. Fakat bu noktada size soracağım konu, laptop'un hangi parçalarını çıkartmam ve kullanmam gerek ve de bu dokunmatik ekran, sorunsuz bir şekilde çalışır mı, lehimlemelerini nereye yapacağım sadece ekran girişine mi yoksa başka bir yere daha yapmam gerekiyor mu? Sorularımı cevaplarsanız ve görüşlerinizi yazasanız sevinirim. Eğer ki başarılı olursam her iki projeyi de burada paylaşmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Laptopa uygun monitör alacaksın. Bu monitöre uyan dokunmatik paneli de alacaksın. İkisini birleştirdikten sonra dokunmatik panelin yazılımını kurup aynı yazılımla kalibrasyonunu yapacaksın (ekranda çıkacak noktalara dokunarak) Bunun dışında lehim vs gerekmez. Dokunmatik panel ya seri porttan yada usb den bağlanır.

Sana abi tavsiyesi forumlar her yazılana cevap verilecek diye bir kuralla çalışmaz. İlle de cevap beklemeyeceksin. Okuduğun okul ve yapmak istediklerine bakılırsa ikinci mesajında yazdığın KİMSE YOKMU YA cümlesi sana yakışmıyor. Bunun yerine "lütfen cevap yazın" dersen daha kibar olur ve insanlar bilmeseler bile sana cevap yazmak konusunda daha istekli olabilirler.
  • Konu hakkında herhangi bir bilgim yok ama gerçekten helal olsun diyorum. Yapamasan bile denemen dahi takdir edilebilecek bir davranış..
  • Yaptığım terbiyesizlik için sizlerden özür diliyorum. Uyardığınız için teşekkürler.

@Sozuak benim demek istediğim dokunmatik panel değildi amaçladığım projenin videosunu koyayım;

PART 1
    http://www.youtube.com/watch?v=qKSMQyc6CQ8

PART2
    http://www.youtube.com/watch?v=pk7vO7uDjeI&feature=related

Bu videoda çinli bir abimiz yapmış, onun kullandığı dokunmatik ekranı sormak istemiştim, nerden bulabilirim, nasıl takabilirim diye. Tam olarak yapmak istediğim proje de bu videodaki ile aynı. Tekrar cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zollex -- 28 Aralık 2011; 12:40:23 >

• hatırladıgım kadarıylca sakaryada bir mühendis ipad 2 nin birebir kopyasını yapmıstı, bir netten arastır istersen ;)
  • Hayır terbiyesizlik yapmadın sadece kullandığın dil ne kadar güzel olursa o kadar farklı olur ve sempati toplarsın.

Dokunmatik ekran için eğer ekranı çalışan bir notebook alırsan ekranını söküp üzerine dokunmatik panel yapıştırarak (kenarlarından) kontrol kartını da usb kablosu ile usb portuna bağlarsan sana kalacak olan sadece dış kasasını yeniden tasarlamak olur. Yada komple kasayı parçalamadan daha büyük bir kasanın içine yerleştirir ayarlardan ekran yönünü döndürür istediğin gibi kullanırsın.
    Dokunmatik paneller pahalıdır. 7" kadar olsa 30-40 dolara getirtilebilir ama büyükleri için örnek merpazar.com sitesine bakabilirsin.
  • Yine de büyüklerimin olduğu bir sitede öyle konuşmamam gerekirdi. Tekrar özür dilerim.

@cagrisma sağolun tekrar bakarım. Ama aramalarımda sadece bu çinli adamı bulabilmiştim.

@Suzuok Benim alacağım laptop un ekranı hem hasarlı, hem de kare olduğundan bunu yapmayı düşünmedim. Ama Ipad 2 nin ekranlarına gittigidiyordan baktığımda 120-125 Tl arasındaydı. O yüzden direk LCD dokunmatik ekran düşünüyorum.

Bir de bir sorum daha olacak videodaki çinli abininki gibi metal plakaları nerden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zollex -- 28 Aralık 2011; 19:09:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim ah bir de @Suzuok tan başka yardım eden olsa hiç bir şey istemem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zollex

Yine de büyüklerimin olduğu bir sitede öyle konuşmamam gerekirdi. Tekrar özür dilerim.

@cagrisma sağolun tekrar bakarım. Ama aramalarımda sadece bu çinli adamı bulabilmiştim.

@Suzuok Benim alacağım laptop un ekranı hem hasarlı, hem de kare olduğundan bunu yapmayı düşünmedim. Ama Ipad 2 nin ekranlarına gittigidiyordan baktığımda 120-125 Tl arasındaydı. O yüzden direk LCD dokunmatik ekran düşünüyorum.

Bir de bir sorum daha olacak videodaki çinli abininki gibi metal plakaları nerden bulabilirim?

Bir tavsiye elektronik malzeme satıcılarından epoksi bir tarafı bakırlı plaketlerden al. Bunlar hem sağlam olur hem de elde çok rahat işleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 28 Aralık 2011; 22:17:43 >
  • Çok sağolun bende demiri kesecek alet yok malesef. O aletler bauhouse da var mıdır? Bir yerde kestirebilir miyim? Kestirebilirsem nerde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zollex -- 28 Aralık 2011; 22:25:09 >
  • Maket bıçağı ile düzgün ve derin çizikle kesilebilir yada demir testeresi ağzıyla.
  • http://www.ebay.com/itm/New-7-inch-4-Wire-Resistance-LCD-Touch-digitizer-Panel-VIA-8650-W02-70J-/320786223419?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ab059513b

Ebayde cok uygun fiyatlara bulabilirsin. Picle kontrol eder. Seri iletisim veya usb'yle bilgisayar baglantisini yaparsin.
  • Her isteyen yapabilseydi piyasa dokunmatik cihazla dolu olurdu.Yapmak istemeni takdir ediyorum ama yapsanda copy paste hareketlerle bir sürü parayı boş yere gereksiz olarak harcayarak bir şeyler yapacaksın , sonunda yapabilirsen eğer yaptığın alet de hiç bir işe yaramayacak.

Madem böyle şeylere meraklısın bir de anadolu lisesinde okuyorsun , öss de elektrik-elektronik yada kontrol mühendisliği kazanmaya çalış, işin matematiğini alt yapısını öğren ki , ne yaptığını bilerek yap , ortaya bir ürün çıksın ve onu sat.

yani bir 4-5 sene işin temelini öğrenmeye harcamadıkça istesende kopya bir üründen öteye gidemezsin.Bazı arkadaşlar her şeyi kopyalayarak yapıyor ve bir şey yaptığını sanıyor , herkes PIC programlamayı biliyor , C de iki satır kod yazarak o işi bildiğini sanıyor , gitsen sorsan hiç birinini mikro denetleyici mimarisinden yan elemanlarından ADC , DAC vb. nin nasıl çalıştığı matematiksel karşılığı hakkında en ufak bilgisi yoktur. Hazır kodlarla kitaplardaki hazır devreleri yaparak herkes elektronikçi olmuş , olduğunu sanıyor , elindeki devre şemasındakinden farklı bir transistor kullanacağı zaman bazı kollektörü ne işe yarıyor diye forumlara soran bir sürü kişi var. Bu kişilerin uğraşlarına saygım var , sadece ortada çıkıpda ben çok kral elektronikçiyim diye dolaşmasınlar , bu tayfanın içinde tecrübeli elektronikçi abilerimizde var ama bunlar herşeyi yapamayacaklarının farkında ve bilgisi olanlara saygılılar. bazıları ise ezbere yaptıkları şeylerle hava atar vb.

niye yazdım bunları bilmiyorum .. Elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisi olmanın , bu güne dek yüzlerce ödev proje ileri düzey matematiksel yöntemlerle şuan kullandığımız cihazların iç yapısını beyne oturtmaya çalışmakdan olsa gerek :D

Konuyu açan arkadaşa tek tavsiyem bir şey yapacaksa yaptığı şeyin ne olduğunu tam öğrenmeden ezbere bilgiyle bir şey yapmaması , yapsa bile bu yaptığının bir halt olduğunu sanmaması . Bu tarz şeylere ne ülkemizin ihtiyacı var ne de dünyanın ..

• @SBTECH Size saygım sonsuz fakat yazdığınız yazıyı pek beğendiğimi söyleyemiyeceğim. Farkındaysanız, benim bu konuyu açmak için bir zorunluluğum yoktu. Ama burda kendi yaşıtlarımdan tek farkım maddi durumum. Yapsan bile kendini bir şey yapmış sanma demişsiniz. Benim amacım bunu yapıp burnumu büyütmek değil. Param olsaydı belki de bunu merak etmezdim bile. Tamam belki pek bilgim yok bu konularda ve ben de var demiyorum ama en azından biraz daha yardımcı olmaya çalışsaydınız daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Sonuçta, parayla elektronik her şey alınabilir ama, el yapımının değeri farklıdır. Başkaları için olmasa bile bu benim için böyle. Benim amacım copy paste ya da ipad in birebir kopyasını yapmak değil. Sadece işime yarayacak bir tablet yapmak. Sanırım beni yanlış anladınız. Yazınızdan dolayı teşekkür ederim.

@tugay289 Çok teşekkür ederim müsait olduğum bir zaman bakacağım şimdi biraz ders çalışmam gerekiyor. Tekrar teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zollex -- 29 Aralık 2011; 18:42:47 >

• Enerjini daha doğru şeylere harcayarak geleceğine yatırım yap demek istedim ama biraz ağır yazdığım için anlatamamışım.Madem bu tarz şeylere ilgin var madem ki yapmak istiyorsun , önce yapmaktan hoşlandığın şeylerin altyapısını öğrenmelisin.Kuru hevesle yola çıkınca genelde yarı yolda kalırsın.Touch screen i nereye lehimlerim gibi şeyler sormuşsun , zaten oradaki veri iletişiminin nasıl olduğunu detaya inmeden bilmiyorsan yapman çok zor. ben diyorumki madem günün birinde ipad yapmak istiyorsun , ne biliyim önce biraz programlama dili falan öğren ufak uygulamalar falan yap , sen direk en son yapılacak işi en önce yapmaya çalışıyorsun. Ben sana yardımcı olmaya çalışıyorum , bu işler öyle cart diye yapılamıyor ne yazık ki. önce ufaktan başlayıp anlaya anlaya büyütmelisin işleri..

Gerçekten çok istiyorsan bir gün ipad yapmayı , sana tek tavsiyem oturup ders çalışmandır , bu işleri kenara at demiyorum çünkü hobidir. forumda MIT de UCLA da computer science and electrical engineering okuyanlar var onlarla iletişime geç , taktik al , günün birinde o tarz bir okulda burslu falan okursan zaten Apple da işe girersin :) . Senin yaşında olsam ben öyle yapardım , geçmişte yapmadığım için , boş vakitlerimi bilgisayar teknik servisinde çalışarak , üniversiteye başladığım da da işin alt yapısını anlamadan pek çok proje ile vaktimi tükettiğim için pişman ve şuanda mezuniyete yakınken mühendislik bilgisini tamamlamaya çalışan , işin altyapısı olmadan sadece hayal dünyasında yaşandığını anlayan bir elektronik mühendisi adayı olarak sana tavsiye vermeye çalışıyorum. Şuan düşündüğün şeyi yapma demiyorum ama kendini kaptırma hayat amacın yapma .

Ama mesela git TFT touch screen al , büyük ihtimal 24F serisi bir PIC le örnek uygulama yapabilirsin , onlarla falan uğraş illa da yapacaksan ..

Son olarak , her zaman hayallerinin peşinden git ve mantığının yanında da kalbinin sesini dinlemeyi ihmal etme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBTECH -- 29 Aralık 2011; 19:42:35 >

• Öneriniz için çok teşekkür ederim. Zaten programlama dili öğrenmek istiyorum kitabını alacağım fakat ben önce bu projeyi gerçekleştirmek istiyorum. Eğer yapabilirsem çok işime yarayacak. Dokunmatik ekranı nasıl bağlayacağım konusunda bir fikriniz varsa söylerseniz sevinirim. Derslerine çalış demişsiniz, dersler benim ilgimi çok çekmiyor. Ama bunun sebebi çoğu dersteki bilgilere karşı çıkmam. Ancak geçebileceğim kadar çalışabiliyorum. Devamını kafam almıyor. İnsan kabul etmediği bir şeyi nasıl öğrenebilir ki?

• http://www.instructables.com/id/How-to-make-a-tablet-pc-from-an-old-laptop/

Kardeşim sanırım aradigin bu, yazdıklarını okuyunca mobilden gitmeme rağmen birseyler buldum sana tavsiyem derslerine çalışıp
    Merakliysan bu işi temelinden öğrenmendir, yoksa ileride benim gibi bir proje peşinde koşarken trigonometri sinüs cosinus hesaplarını gördüğünde ekrana bakalalir, yaşıtların matlab a taklalar artırırken pdflerden matlab öğrenmeye çalışırken bulabilirsin kendini ona göre :)
  • @kuccukpirana Çok teşekkür ederim burdaki adımları izleyerek ekranı dokunmatik panel ile dokunmatik yapmaya karar verdim. Böylesi daha ucuz olacak heralde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.