Şimdi Ara

El yapımı klima yapıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
5.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simdilik durum bu.Pencereyı kapattım.Memnun kalırsam bı buyugune gececegım.

El yapımı klima yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peiks

elindeki fan ve powerbank ile turbomotorlu invertörlü soğutucu mu yapacağını sanıyorsun. sana ne söylememi bekliyordun?

insanlar hazıra alışıyormuş. herkes kendi işini yapar. ekmeği fırıncı yapar. tv yi tv üreten adam. klimayı klima üreten adam vesaire. adam tek seferde 500bin klima yapıyo belki daha fazla, yıllarca yapa yapa kendini geliştiriyo geliştiriyo, yılların deneyimi sonrasında bu günlere geliyo. sonra bi gün ter içinde kalan bir liseli bende klima yaparım diye atlıyo. sen istersen aynı ayar klimayı tek tek parçalarını toplayarak ve aylarca uğraşarak yap. 2 katı masraf edersin.
    madem bazı şeylerin farkında değilsin o zaman laf dinle, madem laf da dinlemiycen, o zaman tavsiyemizi de sorma. kendi bildiğini yap ve hatalarını görerek büyü.
    r227 nedir, kondenser, evaporatör nedir biliyor musun? hiçbişeyden haberin yok orda oyun oynuyorsun.

Adamı ayar etme.Nem sıkıntı yaratır dedın.O konuda tavsıyenı sorduk.Senın gıt klıma al bunlarla ugrasma gıbı aptal bı tavsıye verecegını dusunemedık kusura bakma.r227 , kondenser, evaporatörün ne oldugunu bılmeme gerek yok.Burada tam teşekküllü bi klimadan bahsetmiyoruz.Basit el yapımı günü kurtaracak birşeyle uğraşıyoruz.

Böyle çok bilmişlere acayip uyuz oluyorum ya.

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    git oyuncaklarınla oyna ok.
    bişey bilirsen bilmiş olursun.
    bilmezsen bilmeden konuşan olursun.
    sürekli kulp bulunur zaten.
    geldik burda sana ciddi anlamda bilgiler yazıyoruz. "olur ganga soğutur eheüeheü" falan yazıp göndermek gerekirdi. sana gereken ve ortama uyan da bu aslında.
  • ben zihnimi güçlendirmek için klima kullanmıyorum. acı çekiyorum ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Yoğurt kabıyla 1m2 bile serinletmezsin, youtube aç bak daha yaratıcı ve etkili örnekler var.

Bu prototıp hocam.Baktım cok kucuk alanda ıse yarıyor bı buyugune gececegım.Buyuk boya kabı + kullanılmayan vantılator ıkılısıyle ıse gırısebılırım.

Hocam benim odamda ufo sogugucu tarzi bir sey var internete yaz sekli vantilator gibi degil boyle uzun kutu gibi yanlara ufluyo bunu kullaniyorum ama neredeyse sadece esinti yapiyor sogutmuyor buna nasil cozum bulabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RobinHood35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Yoğurt kabıyla 1m2 bile serinletmezsin, youtube aç bak daha yaratıcı ve etkili örnekler var.

Bu prototıp hocam.Baktım cok kucuk alanda ıse yarıyor bı buyugune gececegım.Buyuk boya kabı + kullanılmayan vantılator ıkılısıyle ıse gırısebılırım.

Hocam benim odamda ufo sogugucu tarzi bir sey var internete yaz sekli vantilator gibi degil boyle uzun kutu gibi yanlara ufluyo bunu kullaniyorum ama neredeyse sadece esinti yapiyor sogutmuyor buna nasil cozum bulabiliriz

Muhtemelen ıcınde radyator ve fan vardır.Etkısını teorık olarak radyatoru daha soguk tutarak arttırabılırsın fakat ona da dısardan mudahale edılemeyecegı ıcın bı degısıklık saglayamazsın.O sekılde kullanmaya devam.

• Bu da ikinci versiyon.

• quote:

Bu da ikinci versiyon.

Borudan pislik akıyor

• quote:

Bu da ikinci versiyon.

Hocam o cok verimsiz olmus en azindan sisenin agzini genisletmeniz lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeryazısınıEditleyenadam

quote:

Bu da ikinci versiyon.

Borudan pislik akıyor

Sabunla yıkadım anca bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

quote:

Bu da ikinci versiyon.

Evet farkındayım.Havanın cogu dısarı gıdıyor.Bu bıdonun agzını genısletmeye calıstım mı kırılır.Zarar vermeden kesmek ıcın alet de yok.Baska bı malzeme bulana kadar sımdılık boyle.

• quote:

quote:

quote:

Bu da ikinci versiyon.

Evet farkındayım.Havanın cogu dısarı gıdıyor.Bu bıdonun agzını genısletmeye calıstım mı kırılır.Zarar vermeden kesmek ıcın alet de yok.Baska bı malzeme bulana kadar sımdılık boyle.

Hocam hic kullanilmayan kotu ve kesmeyen bir bicagi al. Ocakta isit iyice kizarana kadar ya da baya isinincaya kadar iste ona sen karar veen gerekiyor, bidonun yanina yaklasinca bile kesecektir. Isi yaparken duman cikarsa onu soluma gerekirse balkonda yap ve yaparken bi 10 sn nefes alma.

• Bende de usb Vantilatör var. Powerbanka gerek yok, telefon sarj aletinin ucunu tak usbye onuda prize tak çalışır zaten

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu da ikinci versiyon.

Hocam hic kullanilmayan kotu ve kesmeyen bir bicagi al. Ocakta isit iyice kizarana kadar ya da baya isinincaya kadar iste ona sen karar veen gerekiyor, bidonun yanina yaklasinca bile kesecektir. Isi yaparken duman cikarsa onu soluma gerekirse balkonda yap ve yaparken bi 10 sn nefes alma.

1000 derece bıçakla herşeyi kesme videolarındaki gibi yani:)

• quote:

Orijinalden alıntı: hamdibey1

Bende de usb Vantilatör var. Powerbanka gerek yok, telefon sarj aletinin ucunu tak usbye onuda prize tak çalışır zaten

Çogu zaman oyle kullanıyorum.Vantılator bana yakın olsun dıye powerbanka bagladım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu da ikinci versiyon.

1000 derece bıçakla herşeyi kesme videolarındaki gibi yani:)

Evet oyle sayilir hocam da ben bu seyleri 15 20 sene once yapardim benden caldilar

• quote:

Orijinalden alıntı: Androit kullanici

Onu ben denedim hocam yalandan ibaret soğutmuyor bile usb fan var onla idare ediyorum işte

valla ben bu ıse yaramazsa fanı dırekt tavana yerlestıreyım dıyorum.karsıdan vurunca bas agrısı yapıyor meret.tavandan odanın ıcıne dagılır hafıf bı meltem etkısı yapar belkı.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Buz aküsü resimdeki obje

Eczaneden bulabilirsiniz

• çok boş bir iş olmuş,ama sonucunda bir ürün elde etmişsin,tavsiye verenlere kızmamalısın bence.
  • Benzerini büyük vantilatör ile yapmıştım , bu konuyu kafaya takmıştım bir ara fakat şöyle bir şey var , klimalar odadaki sıcak havayı dışarı atarak odayı soğutuyor. Yaptığınız sadece serin hava üfler fakat odayı soğutmaz malesef. Cam kapı açıkken yüze soğuk hava üflemesi için güzel fakat camı kapıyı kapatırsanız gerçekten bunaltıcı olabiliyor ,bir de buhar üfleyen vantilatörle evini soğutmaya çalışan komşum vardı. Evi resmen sis olmuştu. Bu da ona benziyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.