Şimdi Ara

El yapımı klima yapıyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
5.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sen buralarda harcaniyorsun. Toshiba da klima isine basla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile ilgilenenler chiller sistemi diye bir şey var. Isınan hava yükseliyor soğuk hava daha yoğun olduğundan alta iniyor. Yazın en soğuk sular kuyulardan çıkıyor. Chiller sisteminde derin susuz bir kuyu açılıp çevresine sipiral şeklinde borular yerleştirilip kapatılıyor . Kuyunun ki borunun içinden saf kireçsiz su devir dayım ettirilip doğal bir soğutucu elde ediliyor.

• Bu arada ;

buzun öz ısısı 0.50

Q= m.c.ΔT

1 Joule = 0.000239 kilokalori = 0.000000239 kalori.

, bunlar cepte.

Havanın ısı kapasitesi 0.00121J/cm3-K (wikipedia) , dolayısıyla 1cm3 havanın sıcaklığını 1 derece değiştirmek için 121x10^-5 J enerji gerek.

İstanbul'da yaşıyorum şu an odam 29 derece. Bunu normal oda sıcaklığı koşullarının altına, atıyorum 20 dereceye , indirmek için 9x0.00121x15000000= 163350J enerji gerek. Odanızı ortalama 15metreküp olarak varsaydım.

Şimdi bu enerjiyi elde etmeye çalışalım.

Buzdolabı standart -18 derece oluyor buzu -18 derece kabul edersek.

Q = mx0.50x18 = 9xm

ΔQ = 9m Cal = 0.009m kCal

Bunu joule'e çevirirsek 37.656m J

163350 = 37.656mJ

m = 4.33kg buz gerek.

Zaten oda izotermik değil sürekli bir ısı alışverişi olacak. Hesaplar doğruysa bir avuç buz ile işin çok zor.

• kullanılan fanın marka modeli nedir acaba
  • Günü kurtarmak için yapılmış küçük bir uğraştı arkadaşlar.Ciddiye almayın o kadar.Kafaya takıp sağlam birşeyler yapmak istesem bu kadar basit olmazdı herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

kullanılan fanın marka modeli nedir acaba

platoon marka
  • Baska boru yokmuydu tuvalet borusu gibi cirkin duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Evde klima falan yok.Çok küçük olmayan bi usb vantilatorüm var.O da süreklü surata tutunca baş ağrısı ve göz kuruluğu yapıyor.Şimdi bu sıcaklarda erimeye başlayınca kafa mecbur üretmek istiyor.Basit de olsa bi el yapımı klima deneyeceğim.Bi yogurt kabı , kabın ust etrafına delıkler.Kovanın ıcıne buz.Buz yoksa ıcıne su doldurup buz halıne gelmesını beklıyoruz.Ardından vantılatoru tam agzına ıcerı hava ufleyecek sekılde yerlestırıyoruz.Şansıma vantılator kovaların capıyla esıt olcude.Cuk dıye oturuyor.Yedeklı calısıyorum.Ikı kova yapıyorum.Bı kova erıyınce buzlukta beklettıgım dıger kovayı alacagım ve donusumlu olarak kullanacagım.Bakalım ıse yarayacak mı.Odayı serınletmesını beklemıyorum ama belkı benım cevremı , oturdugum koltugu falan serınletır.Usb power bank de var.Portatıf de oluyor.Laptopla calısanlar ıcın avantajlı olabılır.Konu tutarsa ss de atarım.Iyi bişmeler

Edit: Simdilik durum bu.Pencereyı kapattım.Memnun kalırsam bı buyugune gececegım.

El yapımı klima yapıyorum.

Bi büyüğü

El yapımı klima yapıyorum.

Ellerine sağlık dostum güzel iş çıkarmışsın. Ama klimalar bir yandan kullanıldığı yeri soğuturken bir yandan da odadaki fazla nemi alır. Yani bir klima olmayacağı kesin ancak kişiyi anlık serinletir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: peiks

elindeki fan ve powerbank ile turbomotorlu invertörlü soğutucu mu yapacağını sanıyorsun. sana ne söylememi bekliyordun?

insanlar hazıra alışıyormuş. herkes kendi işini yapar. ekmeği fırıncı yapar. tv yi tv üreten adam. klimayı klima üreten adam vesaire. adam tek seferde 500bin klima yapıyo belki daha fazla, yıllarca yapa yapa kendini geliştiriyo geliştiriyo, yılların deneyimi sonrasında bu günlere geliyo. sonra bi gün ter içinde kalan bir liseli bende klima yaparım diye atlıyo. sen istersen aynı ayar klimayı tek tek parçalarını toplayarak ve aylarca uğraşarak yap. 2 katı masraf edersin.
    madem bazı şeylerin farkında değilsin o zaman laf dinle, madem laf da dinlemiycen, o zaman tavsiyemizi de sorma. kendi bildiğini yap ve hatalarını görerek büyü.
    r227 nedir, kondenser, evaporatör nedir biliyor musun? hiçbişeyden haberin yok orda oyun oynuyorsun.

Senin verdiğin cevap daha ergence. Yok adam yılda şu kadar klima yapıyormuşta bilmem ne. O zaman herkes ankesörlü telefon kullanmaya devam ederdi. Ya da eski Nokia telefonlari, ya da iPhone diye bı şey olmazdı, o olsaydı akıllı telefonlar olmazdı. Yani herkes senin gibi dusunseydi buluşlar devam etmez aynı yerinde sayardı.

İcadın ve insan zekasının sonu yok. Yeterki bı yerden başlamak gerek. Senin yorumun tarihin ilk zamanları icat yapana ne gerek var diyenler gibi çağ dışı. Popüler kültür üretmekten ziyade tüketmeye endeksliyor insanları. Üretmeden tüketmeyi marifet gibi algılatiyor. Bunun en canlı örneği sensin. Yeni nesilin hepsi senin gibi düşünürse teknoloji ilerlemez, insan ırkı ilerlemez,. Bilim ilerlemez.

Konuyu açan arkadaşı büyük bı icat yapmış gibi göstermiyorum. Benim tepkim senin yorumuna. Hep hazıra konma peşinde olan ve tüketim çılgıni olan insanlara sitemim.

En basidinden, uzun zamandır arkadasin aracının kapısından ses geliyordu. Götürmüş tamirciye, tamircide kapı bilmem nesi lazım gibisinden birşeyler anlatmış. 145 lira fiyat çekmiş. Parça tr de zor bulunuyor. Euro üzerinden geldiği için 145 liraya tekabül etmiş. Aynı sorunu vidalara monte edilen bı adet pul ile çözdük. Değeri maksimum 1 lira. Ses kesildi.

• ne hazıra konmasından bahsediyorsun hocam. ben direkt üretimin içindeyim. üretim adamıyım.kimler hazır yiyenci ve ergen orasını bilemem.

benim savunduğum konu şu, herkes bir alanda uzmanlaşmalı. "ben herşeyi yaparım abicim" kafasında olmamalı herkes. eğer klima gerekiyorsa klimayı klimacıya soracaksın çünkü adam o konuda 50 yıl deneyimlidir. sıfırdan amerika tekrar keşfedilmez. benim savunduğum olay bu.

adamın elinde bir powerbank bir fan yazmış oraya klima yapıyorum diye. bi defa odanın içindeki sıcaklığı dışarı atan bir sistem,yada dışarıya sıcak hava içeriye soğuk hava üfleyen bir sistem var mı ortada? yok. ne kafası bu? amatörlüğün daniskası.icatlık seviyesini bırak,komedi kategorisinde bile başarısız. işte herkes bilmediği işe çocukca bir hevesle atlarsa böyle olur.adam evin içine basıyo su buharını,evdeki eşyalar küflenecek.

benim savunduğum olay şu... senin işin ne? işin çöp toplamak mı, o zaman o çöpü öyle bir topluycaksın ki senin gibi toplayan adam parmakla sayılıcak. olay bu. sonra kazandığın parayla basıcan invertörlü klimayı alıcan eve. invertörlü klima üreticisi de ürününü geliştirecek. kaç mühendis çalışıyor biliyor musun sıradan bir FrigorTec firmasında? icatmış bilmemneymiş. senin gidip klima yapmana gerek yok.bişey yapacak bilgi ve becerideysen zaten bir ekibin içine girersin ve gerçekten çok iyiysen o ekibin lideri olursun.

zaten avrupa'da da bu mantık geçerli ve bu yüzden başarılılar. bölümlere ayrılma var. atıyorum bir elektrik konusu milyon tane dala ayrılıyor. ama bakıyorsun adama, adamda sıfır bilgi elektromekanik bir cihaz geliştirmeye çalışıyo. kaç amper çeker bu diyorsun, o istediğini çeker benim güç kaynağım yeterli diyip çıkıyo.

icata engel olma kafasıymış bilmem neymiş. icat işi, arge ve ekip işidir. tek başına ciddi ses getirecek icatlar elde etmen için o işe ömrünü adaman lazım. öyle kolay değil, eline bir power bank alıp einstein olunmuyor.boş zamanın vardır uğraşırsın buna bişey demem ama ben çok zekiyim psikolojisine girmeyin, yedirmeye çalışmayın, yemeyiz kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peiks -- 3 Temmuz 2017; 15:54:58 >

• El yapımı olmuş ama klima olmamış hocam :D

Bu arada Böyle şeyler hobidir boş boş yazı yazanlar olmuş

Bunu yapmanın 1 tl bile masrafı yok. Yap dene olmazsa at çöpe ne olacak. Sanki ölüm kalım meselesi. Seni destekliyorum bu konuda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

quote:

Orijinalden alıntı: sadistbeyin

Konu ismi ilerde neden "el yapımı klima satıyorum" olmasınki?

Buz erimeyen birşey olsaydı olabilirdi

peltier var hocam
  • Fikir güzel amma geliştirilmesi lazım

Bak simdi

Şehirlerarası dondurmalara verilen şoklardan alıyorsun sonra o kaba koyup su dolduruyorsun buhar çıkıyor sonra fanı calistiriyorsun soguk buharı dışarı veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aprsn

Bu arada ;

buzun öz ısısı 0.50

Q= m.c.ΔT

1 Joule = 0.000239 kilokalori = 0.000000239 kalori.

, bunlar cepte.

Havanın ısı kapasitesi 0.00121J/cm3-K (wikipedia) , dolayısıyla 1cm3 havanın sıcaklığını 1 derece değiştirmek için 121x10^-5 J enerji gerek.

İstanbul'da yaşıyorum şu an odam 29 derece. Bunu normal oda sıcaklığı koşullarının altına, atıyorum 20 dereceye , indirmek için 9x0.00121x15000000= 163350J enerji gerek. Odanızı ortalama 15metreküp olarak varsaydım.

Şimdi bu enerjiyi elde etmeye çalışalım.

Buzdolabı standart -18 derece oluyor buzu -18 derece kabul edersek.

Q = mx0.50x18 = 9xm

ΔQ = 9m Cal = 0.009m kCal

Bunu joule'e çevirirsek 37.656m J

163350 = 37.656mJ

m = 4.33kg buz gerek.

Zaten oda izotermik değil sürekli bir ısı alışverişi olacak. Hesaplar doğruysa bir avuç buz ile işin çok zor.

Arkadaş burda mantık hatası yapmış dolaptan niye buzu alıyonki? Çek bi 50mt akvaryum hortumu odaya içine suyu doldur buzluğada bi kova su koy hortumları kovada birleştir bi tanede motor devri daim yapsım mis gibi soğutsun odayı nem yok sis yok mis gibi 😍

• quote:

elindeki fan ve powerbank ile turbomotorlu invertörlü soğutucu mu yapacağını sanıyorsun. sana ne söylememi bekliyordun?

insanlar hazıra alışıyormuş. herkes kendi işini yapar. ekmeği fırıncı yapar. tv yi tv üreten adam. klimayı klima üreten adam vesaire. adam tek seferde 500bin klima yapıyo belki daha fazla, yıllarca yapa yapa kendini geliştiriyo geliştiriyo, yılların deneyimi sonrasında bu günlere geliyo. sonra bi gün ter içinde kalan bir liseli bende klima yaparım diye atlıyo. sen istersen aynı ayar klimayı tek tek parçalarını toplayarak ve aylarca uğraşarak yap. 2 katı masraf edersin.
    madem bazı şeylerin farkında değilsin o zaman laf dinle, madem laf da dinlemiycen, o zaman tavsiyemizi de sorma. kendi bildiğini yap ve hatalarını görerek büyü.
    r227 nedir, kondenser, evaporatör nedir biliyor musun? hiçbişeyden haberin yok orda oyun oynuyorsun.

ahanda mc klima ustası konuya teşrif etmişler

• quote:

ne hazıra konmasından bahsediyorsun hocam. ben direkt üretimin içindeyim. üretim adamıyım.kimler hazır yiyenci ve ergen orasını bilemem.

benim savunduğum konu şu, herkes bir alanda uzmanlaşmalı. "ben herşeyi yaparım abicim" kafasında olmamalı herkes. eğer klima gerekiyorsa klimayı klimacıya soracaksın çünkü adam o konuda 50 yıl deneyimlidir. sıfırdan amerika tekrar keşfedilmez. benim savunduğum olay bu.

adamın elinde bir powerbank bir fan yazmış oraya klima yapıyorum diye. bi defa odanın içindeki sıcaklığı dışarı atan bir sistem,yada dışarıya sıcak hava içeriye soğuk hava üfleyen bir sistem var mı ortada? yok. ne kafası bu? amatörlüğün daniskası.icatlık seviyesini bırak,komedi kategorisinde bile başarısız. işte herkes bilmediği işe çocukca bir hevesle atlarsa böyle olur.adam evin içine basıyo su buharını,evdeki eşyalar küflenecek.

benim savunduğum olay şu... senin işin ne? işin çöp toplamak mı, o zaman o çöpü öyle bir topluycaksın ki senin gibi toplayan adam parmakla sayılıcak. olay bu. sonra kazandığın parayla basıcan invertörlü klimayı alıcan eve. invertörlü klima üreticisi de ürününü geliştirecek. kaç mühendis çalışıyor biliyor musun sıradan bir FrigorTec firmasında? icatmış bilmemneymiş. senin gidip klima yapmana gerek yok.bişey yapacak bilgi ve becerideysen zaten bir ekibin içine girersin ve gerçekten çok iyiysen o ekibin lideri olursun.

zaten avrupa'da da bu mantık geçerli ve bu yüzden başarılılar. bölümlere ayrılma var. atıyorum bir elektrik konusu milyon tane dala ayrılıyor. ama bakıyorsun adama, adamda sıfır bilgi elektromekanik bir cihaz geliştirmeye çalışıyo. kaç amper çeker bu diyorsun, o istediğini çeker benim güç kaynağım yeterli diyip çıkıyo.

icata engel olma kafasıymış bilmem neymiş. icat işi, arge ve ekip işidir. tek başına ciddi ses getirecek icatlar elde etmen için o işe ömrünü adaman lazım. öyle kolay değil, eline bir power bank alıp einstein olunmuyor.boş zamanın vardır uğraşırsın buna bişey demem ama ben çok zekiyim psikolojisine girmeyin, yedirmeye çalışmayın, yemeyiz kardeşim.

Sen kendi kendine tribe girmişsin. Adam milyon dolarlarla klima icat edicem demiyor. Her yere yazmış. Sana da insan gibi cevapta yazmış. Okusan anlarsın. Büyük maliyetli bı klima yapma amacım yok. Elde olan şeylerden günü kurtarıcak ufak tefek bı şey yapicam demiş. Ben adamı destekliyorum. İnsanlar bı yerden başlar. Sen hiç bir şey bilmiyorsun. Bilen adam bu ucuz yollu yapıta destek olur. Şöyle böyle aparatlar kullanarak elindekinden verim alabilirsin der. Sen ise boş boş konuşup köstek olma derdindesin. Anlatmaya çalıştığım o. Zaten büyük icatlar her zaman sıfırdan kendi deneyimleyipte yapanlardan çıkar. Memleket senin gibi kendi adamıni hor görenler yüzünden gelişmiyor.

Senin gibi yapamazsın, edemezsin diyenlerden bir halt olmaz. Klimanin k sinden bile anlamazsın, ammavelakin bu işin profesörü bile olsan şu konuyu açan arkadaşın değeri, gözümde senden daha yüksek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.