Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
154.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam 150 metre mesafe için bi çözüm yolu bulunabilirmi? açık alan, arada bina yok.
    ayrıca güvenlik açısından noktasal bi bağlantı yapılabilirmi? (uydu gibi)
    bu işe ayırabileceğim miktar 1500 - 2000 ytl arası.
    yardımlarınızı bekliyorum.
  • Eline sağlık..
  • optimarax görusebılırmıyız pm yok galiba abı sende?? ne guzel anten o ya ufacık ...
    helıkopter gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishak_koc

teşekkür ederim bilgin için.
    Bütün access pointler alıcı olarak kullanılabilir mi?Modemlerin hangisinin wireless alıcısı olarak kullanılıp kullanılamayacağını nasıl anlayabilirim

Selam,

Bütün erişim noktalarının client modu yoktur. Bu arada belirtmek istediğim bir nokta var erişim noktalarındaki client modu wifi cihazlar gibi değildir, taratıp taratıp istediğiniz ağa giremezsiniz. Modemler için ise kullanıcı klavuzları yardımcı olacaktır hemen hemen her modelin internet üzerinde online kullanıcı klavuzu var. Hatta USR,Dlink gibi markaların modem arayüzlerinin demolarıda mevcut.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kepenk

hocam 150 metre mesafe için bi çözüm yolu bulunabilirmi? açık alan, arada bina yok.

Selam,

Bütçen çoka sağlam ve standart donanımlarla dahi bu iş ypılabilir. Noktadan noktaya olayı ise biraz karışık ama şöle bir çözüm önerisi getirebilirim her iki tarafada yönlü antenler koyarsın (cantenna, yagi uda, bi quad gibi) iki anteni birbirine çevirirsin olur ama tam noktadan noktaya olmaz.
  • Peki alacağımız sonuç karşı tarafın vericisinin verimine de bağlı mıdır?
    Ne denli yüksek DBli yaparsak yapalım karşı tarafın da bizim gibi yüksek DBli bir vericisi mi olmalı?
  • hocam güvenlik benim için çok önemli. o yüzden noktadan noktaya olmalı. en fazla 1 metre olmalı antenin baktığı nokta çapı. mesafe 150 mt.
    bi modeli vardı sanırım airtiesın noktadan noktaya 3km. bu tip aletler uydu sistemi gibi çalışıyor değilmi?
    biraz bilgilendirirsen çok iyi olur hocam.

quote:

Orjinalden alıntı: lightt

quote:

hocam 150 metre mesafe için bi çözüm yolu bulunabilirmi? açık alan, arada bina yok.

Selam,

Bütçen çoka sağlam ve standart donanımlarla dahi bu iş ypılabilir. Noktadan noktaya olayı ise biraz karışık ama şöle bir çözüm önerisi getirebilirim her iki tarafada yönlü antenler koyarsın (cantenna, yagi uda, bi quad gibi) iki anteni birbirine çevirirsin olur ama tam noktadan noktaya olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ali_cetinkaya
    Peki alacağımız sonuç karşı tarafın vericisinin verimine de bağlı mıdır?
    Ne denli yüksek DBli yaparsak yapalım karşı tarafın da bizim gibi yüksek DBli bir vericisi mi olmalı?

Selam,

Aslında karşı tarafın vericine doğrudan bağlı olmadığını söyleyebiliriz ama tabiki karşı tarafın vericisinin gücü ve anteninin kazancı ne kadar yüksekse kuracağın bağlantının kalitesi ve hızıda okadar iyi olacaktır.
  • quote:

hocam güvenlik benim için çok önemli. o yüzden noktadan noktaya olmalı. en fazla 1 metre olmalı antenin baktığı nokta çapı. mesafe 150 mt.
    bi modeli vardı sanırım airtiesın noktadan noktaya 3km. bu tip aletler uydu sistemi gibi çalışıyor değilmi?
    biraz bilgilendirirsen çok iyi olur hocam.

Selam,

Noktadan noktaya kavramında bir yanlışlık var öncelikle onu açıkmamak isityorum. Noktadan noktaya bağlantıdan kasıt iki açık merkez arasındaki güvenli bağlantıyı anlatmak amacıyla kullanılır. Evet burada kullanılan cihazların antenlerinin yayım açıları oldukça dardır, ama bu şu anlama gelmez 100m ilerde alıcı kaynağın anteni etrafındaki 1 mlik bir çapta sinyallerin tamamı toplanacak. Genel olarak piyasad bu iş için kullanılan antenlerin yayım açıları 15 derece civarıdır. Bu şu anlama gelir verici kaynaktan 100m ilerde bulunan alıcı kaynağın çevresinde yarıçapı 13 m olan bir hüzme içerisinde sinyaller olacaktır.

Bu noktadan sonra sıra güvenlik olayında, güvenliğini yazılımsal olarak sağlayacaksın en ekonomik olarak. Donanımsal şifreleme cihazlarının olduğunu da biliyorum ama ne cihazı gördüm, ne de satıldığı yer hakkında bir fikrim var.

Edit:

Bir düzeltme olarak şunu hatırladım. "Cassegrain" olarak tanımlanan anten cinsi ışınsal yayın yapıyor ( genellikle radar sistemlerinde kullanılır derslerden aklıma geldi) bir nevi çanak anten sistemi olan bu tip antenlerde ışın kalınlığı çanak capına eşit oluyor. Ancak bu antenin WiFi sistemler için uygunluğu nedir, yada uyarlanabilirmi bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightt -- 29 Eylül 2007; 16:34:32 >

• Koskoca Kocaelinde RG 58 kablo bulamadım.Kocaelinde olup bulabileceğim yer önerebilecek varmı acaba?
  • arkadaslar forumda yeniyim ve ogrenecek cok sey var gibi.siz baglantı konusunda baya iyisiniz gibi,size cok basit bir soru sorsam umarım cevaplarsınız;
    evde iki tane laptop var yani ikisindede wireless mevcut windows un ev veya iş yerlerinde kablosuz ag kur sihirbazını bir türlüasamadım,wep felan die şifreleme istio ama şifreye gerek olmadan kablosuz ag kurulamzmı? şimdiden tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: hwwwest

arkadaslar forumda yeniyim ve ogrenecek cok sey var gibi.siz baglantı konusunda baya iyisiniz gibi,size cok basit bir soru sorsam umarım cevaplarsınız;
    evde iki tane laptop var yani ikisindede wireless mevcut windows un ev veya iş yerlerinde kablosuz ag kur sihirbazını bir türlüasamadım,wep felan die şifreleme istio ama şifreye gerek olmadan kablosuz ag kurulamzmı? şimdiden tesekkurler

Selam,

Her iki cihazdaki WiFi cihazlarını AdHoc moduna getirip öyle bağlantı kurmaya çalışmalısınız. Şifre gereksinimi yok diye biliyorum boş geçme şansız olmalı.
  • Çok başarılı bir çalışma, elinize sağlık..
  • arkadaşlar evimin karşısında bir işletmede wireless mevcut.yaklaşık mesafe 250-300 mt.belki o kadarda yoktur:)
    ve bahçesinde 4 adet büyük wireless anten mevcut.ben yolun yarısından laptopla bağlanabiliyorum.böyle bir anten sistemi yapsam ve evin çatısına kursam.yeterli olurmu sizce?görüş mesafesi açık
  • arkadaşlar karşıda şifresiz net var.ben burda elim kolum bağlı bekliyorum
  • Çok güzel faydalı bir konu. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
  • Mükemmel bir çalışma

Ne kadar teşekkür etsem az
  • mükemmel bir çalışma kablosuz ağ kartı bulunca bende yapacağım bedavaya internet(kota bitince kullanırım)benim internete de bağlana olmuştu adam utanmadan şifrede koymuş modemi resetledimde anca öyle şifreyi iptal edebildim.sonra tabi haliyle şifreledim.birde büyük bri kenttede değiliz kim bağlanır die şifrede koymamıştım
  • Sevgili Light kardeşim çok güzel bir çalışma olmuş gerçekten bir ton masraf edip yapmışsın ve burada insanlarla paylaşmışsın. Keşke bu yazılarını daha önce fark edebilseydim. Benimde yaklaşık bir buçuk yıl önce yaptığım 11. kanal için optimize edilmiş ve eski barakuda uydu antenine montaj aşağıdaki gibi bir cantennam vardı. Tabi senin çalışmalrın yanında biraz sönük kaldı ama buraya koyayım.

Bunlardan ikitanesi önce açılır bir güzel içilir. Daha sonra bu amaç için uydu antenlerine takmak amacıyla böyle anten haline getirilir. Benim yaptığım ve bir kaç ay önce söktüğüm uygulamada (Point to Point) iki nokta arası direkt görüş sağlayaarak yapılan uygulamada 21dBi sonuç aldım tabi yaklaşık. Hepinize kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonDelikanlı -- 9 Ekim 2007; 4:55:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SonDelikanlı

Sevgili Light kardeşim çok güzel bir çalışma olmuş gerçekten bir ton masraf edip yapmışsın ve burada insanlarla paylaşmışsın. Keşke bu yazılarını daha önce fark edebilseydim. Benimde yaklaşık bir buçuk yıl önce yaptığım 11. kanal için optimize edilmiş ve eski barakuda uydu antenine montaj aşağıdaki gibi bir cantennam vardı. Tabi senin çalışmalrın yanında biraz sönük kaldı ama buraya koyayım.
    Bunlardan ikitanesi önce açılır bir güzel içilir. Daha sonra bu amaç için uydu antenlerine takmak amacıyla böyle anten haline getirilir. Benim yaptığım ve bir kaç ay önce söktüğüm uygulamada (Point to Point) iki nokta arası direkt görüş sağlayaarak yapılan uygulamada 21dBi sonuç aldım tabi yaklaşık. Hepinize kolay gelsin.

Selam,

Bu kutuların boyutları oldukça güzel görünüyor. Nedir boyutları? Özelikle çapları. Barakuda şu bir zamanların uydu internetiydi galiba yanlış hatırlamıyorsam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.