Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
154.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekirdağ Rakısı Altın Seri 70cl. Kutusu.
    Çap 88mm
    Uzunluk 275mm

Evet bu kutu 11. Kanal için ideal ölçülerde. 70 cl lik Terkirdağ rakı kutusu tüm marketlerde bulunabilir.
    Ben bunu ilk yaptığımda bir arkadaşa aynı zamanda Y.Lisans projesi olarakta buna yakın ölçülerde levha kıvırtırdım sanayiden hesaplamalarıda Antenna Theory kitabıdan yaptım daha sonra bu kutu dikkatimi çekti evde vitrinde duruyordu, Aldım kutuyu ölçtüm baktım ki ölçüler tutuyor, rakıyı içtim. Daha sonrada yaptığım hesaplamalar doğrultusunda kutuyu anten haline getirdim.

Yanılmıyorsun arkadaşım, barakuda bir zamanlar tek yönlü uydu internetti. Yalnız barakudanın antenlerini gördüysen dikkatini çekmiştir, normal TV için kullanılan antenlerden farklı olarak yuvarlak değil daha küçük ve eliptik. Yani amaca tam uygun bunlardan iki tanesine bu tekirdağları monte ettim önce offset olarak sonradan Parabolic olarak. İkisindede yakın ve iyi sonuçlar elde ettim.

Diğer çalışmalarında mümkün olduğu kadar göz gezdirdim orada bir program vermişsin ben o programa da kutunun ölçülerini girdim orada da yakın bir sonuç çıktı.

İlk bahsettiğim Y.lisans projesi yapan arkadaşa yaptığımız anten bundan daha sofistike idi ona kıvırttığım plakanın ucuna (sende tarif etmişsin) gerekli ölçülerde dışarıya doğru şişirdik (yani Horn anten haline getirdik),
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1

Zaten bizim yaptığımız yani sadece kutu tam olarak tam olarak anten değil bir çeşit waveguide. Neyse sonra onun ucunada faz düzeltici dielektrik koyduk. O anteni ben sadece labaratuarda deneyebilmiştim ama onu eğer Barakuda antenine monte edebilseydim çok iyi sonç alacağıma eminim, çünkü rakı kutusuyla bile 21dBi çekti bir tarafta USR AP diğer tarafta Linksys Adaptör vardı. Birbirini direkt gören iki nokta arasında yaklaşık mesafe 900mt 'den internet paylaştırdık ve VPN kurduk.

• Helal olsun diyorumm
  • ARKADAŞLAR ALT KOMŞUYLA ORTAK İNTERNETE GİRİYORUZ. BEN KABLOLU GİRİYORUM O WİRELESS. AMA BAĞLANTI SEVİYESİ DÜŞÜK BU ANTENLERDEN BİRİ BİZE YARDIMCI OLABİLİR Mİ ACEESS POİNT YERİNE.....
  • helal olsun diyecek başka bişey bulamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer

ARKADAŞLAR ALT KOMŞUYLA ORTAK İNTERNETE GİRİYORUZ. BEN KABLOLU GİRİYORUM O WİRELESS. AMA BAĞLANTI SEVİYESİ DÜŞÜK BU ANTENLERDEN BİRİ BİZE YARDIMCI OLABİLİR Mİ ACEESS POİNT YERİNE.....

Selam,
    Eğer doğru anladıysam normalde sinyalalıyorsun ama bağlantı kuracak kadar güçlü değil. Bu durumda yapacağın antenlerden biri ile sinyali güçlendirebilir ve bağlantı sağlayabilirsin.
  • Kişi yeter ki istesin.
  • ARKADAŞIM TAM OLARAK AİRTİES RT-205 KABLOSUZ MODEM VAR.BEN LAN İLE GİRİYORUM KIZ WİRELESS GİRİYO İNTERNETE AMA BAĞLANTI HIZI HEP DÜŞÜK. MODEM DEĞİŞTİ TAMİR EDİLDİ AMA OLMUYOR. ACCESS POİNT ALSAN 90-100 YTL.

BU ANTEN İŞE YARAYACAKSA İLK SAYFADAKİ HERŞEYİ UYGULAMAMIZ MI LAZIM??

BENDE O NETWORK PROGRAMI MI NE O BEN DE YOK...NAPCAM BEN???SİNYALİZASYONU NASIL SAĞLAYACAM???
  • Bİ CVP LÜTFEN.....
  • Selam,

Antenlerden herhangi biri işine yarayabilir. Sinyal seviyesini yükseltmiş olursun. Programa falan ise gerek yok o programı sinyal seviyesini görmek için kullanıyoruz ve zaten ücretsiz aratırsan kendi sitesinden indirebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lightt

Selam,

Antenlerden herhangi biri işine yarayabilir. Sinyal seviyesini yükseltmiş olursun. Programa falan ise gerek yok o programı sinyal seviyesini görmek için kullanıyoruz ve zaten ücretsiz aratırsan kendi sitesinden indirebilirsin.

PEKİ İLK SAYFADAKİ ANTENLERDEN HANGİSİNİ ÖNERİYOSUN_??
  • acaba edimax 7318usg antenini çanak antenin lnb i yerine bağlasama sinyalde çok değişiklik olur mu not çanak antenim yok :) deneyen arkdaşlar varsa bu konuda bilgilendirirlerse ona göre çanak alıcam birde bilginiz varsa 90 lık çanaklar nekadar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer
    PEKİ İLK SAYFADAKİ ANTENLERDEN HANGİSİNİ ÖNERİYOSUN_??

En basit olanını öneriyorum öncelikle, teneke antenden başlayabilirsin. sonra patch antenler olabilir, biquad ve son olarak yagi.

Cevaplar geç geliyor çok özür dilerim, Ankara'ya taşınma sürecindeyim.
  • Light arkadaşıma bir soruda ben yönelticem;
    Şu ilk sayfada Linksys adaptör bende yok ama olan arkadaşlar buna ve yine Linksys marka AP'ye modifiyeli firmware ve driver atıp güç artırımı yaptıkalarını (hatta yasal sınırın bile üzerine çıkabildiklerini )belirtmişler. Gerçekten bende internetten arttım bu tür firmwareler ve driverlar mevcut.
    Sen bu yazılımlarla ilgili bir deneme yaptın mı (bu kartta veya başka kartlarda) ?
    Eğer yaptıysan ne sonuç aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonDelikanlı -- 23 Ekim 2007; 21:04:49 >
  • Selam,

Linksys PCI karta yönelik herhangi bir firmware yok sadece AP için olan vardır. Genel olarak PCI kartlara firmware atılmaz. Ben böyle bir çalışma hiç yapmadım çünkü bende bu tarz birdonanım yok.
  • Pardon yukarıdan PCI karta firmware var gibi yazmışım.

PCI kart için modifiyeli driver var.

AP içinde modifiyeli firmware var.

İş güçten vakit bulursam şu linksyslerden bir alıp firmware ve driver denemeleri yapıcam bakalım sonuç ne olucak buradan sizlerle paylaşırım. Gerçi bu mod yazılımlarla çok cihaz yakmışlar ama neyse canımız sağolsun.
  • bu da benimki

196 adet wireless buldu. Ankara'da olanlar cihazlarına bakıp yerlerini bildirirse mesafe ölçülebilir. Ben GOP'tayım Gazi Ordu Evi'ni gördü cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 24 Ekim 2007; 23:54:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

bu da benimki

196 adet wireless buldu. Ankara'da olanlar cihazlarına bakıp yerlerini bildirirse mesafe ölçülebilir. Ben GOP'tayım Gazi Ordu Evi'ni gördü cihaz.

modemi ortasına taktığın şeyin tam adı ne makarna süzgeci falan mı o yokken ne kadar çekiyodu acaba bende ediex ın antenini onun gibi bişeyin merkezine koysam olur mu o süzgeç gibi olan şeyin merkezini nasıl buldun
    çok mu sorursordum ne

• quote:

bu da benimki

OHA ÇÜŞ YUH ABİ BU mantık dışı birşey yuh yani oha sen özel üretim falanmı yaptırdın ben taratsam taratsam max 3 tane çıkıyor ilginç valla.

• Light öncelikle çalışmalarından dolayı tebrik ederim, eline sağlık güzel olmuş, uzun soluklu bir çalışma.

quote:

Orjinalden alıntı: ishak_koc

quote:

bu da benimki

modemi ortasına taktığın şeyin tam adı ne makarna süzgeci falan mı o yokken ne kadar çekiyodu acaba bende ediex ın antenini onun gibi bişeyin merkezine koysam olur mu o süzgeç gibi olan şeyin merkezini nasıl buldun
    çok mu sorursordum ne

8 km'den bahsediyorsunuz sanırım, hem de arada binalar falan var sanırım, Ankara'yı hiç bilmem ama aski'nin mapinfo'sunda arada çok mesafe olduğu görülüyor. o kadar mesafeden bu antenle basit bi televizyon indoor antenine benzer aletle mi sinyal buldunuz.

• quote:

bu da benimki

http://www.supportcenter.web.tr/wirelesslist.jpg

GOP derken Gaziosmanpaşa mı?

9km - 9.5km civarı Google Earth'e göre.

Yanlış anlama arkadaşım ama,

"Yok artık Lö Braun Ceyms"

yada

"Bizde abarttık ama çükulatasını abarttık sonra kekini kabarttık"

Bunlar espri tabi hoşgörüne sığınarak söylüyorum.

Şimdi şöle bir şey olabilir ancak başka bir ihtimal göremiyorum, sen tepedesin yanlış hatırlamıyorsam Gaziosmanpaşa tepede idi. Gazi Ordu evindede güçlü bir AP ve iyi bir omni directional anten var şöyle 12dBi.
    Şimdi sen bu reflektörü yaptın ve oraya doğrulttuğunda direkt görüş aldığından bir miktar sinyal alıyorsun, ve dolaysıyla bizle paylaşmışsın gördüğünü söylemişsin. Ama bağlanmayı denersen bağlanmıyacaktır. Çünkü senden giden sinyaller ona ulaşmaz.Ve senin aldığın sinyaller yeteri güçte değildir.
    Bu arada süzgeç reflektörler için en ideal bağlantı şeklini yapmışsın bayağı güzel olmuş,ama söylediğin mesafeden sağlıklı bağlantı bu düzenekle zor.
    İki taraftada doğru polariza edilmiş directional anten olursa belki.
    Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.