Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
154.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

cantenna hakkında bir sorum olacak
    Şimdi d: 80 olsun
    buna uygun bir kutu olsun
    birde d: 160 olsun
    bu iki kutuyu da tam düzgün olcak şekilde yaptık diyelim.
    İkisininde kazancı aynı mı olur yoksa d: 160 olan daha mı iyidir?

Selam,
    Kutu çapı kazançta değil genellikle çalışma frekansında etkilidir, 160 lık kutunun görevi sadece yansıtıcı olabilir yoksa dalga klavuzu görevi yapamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karaliselim

güzel bir anten bedavaya yapmak için kendimiz yapmamız lazım yoksa 17 dbi ler bile 80 ytl

Selam,

Zaten bütün antenlerimiz el yapımı ve hepsinin maliyeti 80 YTL altında
  • quote:

Orjinalden alıntı: lightt

quote:

cantenna hakkında bir sorum olacak
    Şimdi d: 80 olsun
    buna uygun bir kutu olsun
    birde d: 160 olsun
    bu iki kutuyu da tam düzgün olcak şekilde yaptık diyelim.
    İkisininde kazancı aynı mı olur yoksa d: 160 olan daha mı iyidir?

Selam,
    Kutu çapı kazançta değil genellikle çalışma frekansında etkilidir, 160 lık kutunun görevi sadece yansıtıcı olabilir yoksa dalga klavuzu görevi yapamaz.

sanırım dediğimi anlamadınız bahsetmiş olduğunuz o sigara şeklindeki gofretimsi şeyin kutusunda d 98 idi. Bende diyorum ki D 80 olan ve diğer ölçüleride bununla uyumlu olan cantenna mı yoksa d 160 olan ve diğer ölçüleri buna uyumlu olan cantenna mı daha performanslı olur? Şimdi kafama takılan şey cantennanın ölçüleri büyüdükçe kazancı da artar mı yoksa sabit mi kalır bunu anlamak istiyorum ona göre cantenna yapıcam.

• cellmaster kullanmış olduğun çanağın önündeki anten kaç db lik
  • 5 dbi
  • Lightt yapmış olduğun çalışmalardaki anten örneklerinin çizimleri gerçek ebatları mı acaba?

Birde aklıma sürekli takılan laptop'ın üzerinde gelen wireless'e anten bağlantısı yapamıyoruz bildiğiniz gibi.

Modemim zaten wireless değil. Acaba anteni yaptıktan sonra bir wireless router modem mi almalıyız yada bu edimax'ın antenli modelini falan?

Yani anteni bağlamak için gerekli ekipmanlar neler?

(2200 b/g wireless kartı üzerinde olan bir laptop için )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 30 Ekim 2007; 18:20:24 >
  • slm bendede amilo pro 3545 leptap var wireleesle baglanıyorum ama sızın yaptıgınız calışmaları gordum wirelees antan almam gereklımı bunun ıcın yoksa camak antenım var onune bu tekırdag rakı kabı gıbı bı aparat yapsam olurmu
  • arkadaşlar bende izmirdeyim bornova atatürk mahallesinde. böyle bi tasarım yapmak sitiyorum. ege üniversitesine güdümlü

hiç bir malzeme yok . ne almalyıım ne öneririsiniz ?odam evin tam ortasında . izmiri tepeden görüyorum ama önümde 1 ev var. civardakileri cekmek için ne kullanmamı önerirsiniz ?

ub aygıt ne alayım ?

malzemeleri nerden alabilirim ? teşekkürler. catıya tavanı delersem cıkarım. usb yi baglayabiliirm.3 metre uzatsam catıda. böyle bişey kurarım ceker sanırım .

önerilierinizi rica ediyorum.
  • quote:

sanırım dediğimi anlamadınız bahsetmiş olduğunuz o sigara şeklindeki gofretimsi şeyin kutusunda d 98 idi. Bende diyorum ki D 80 olan ve diğer ölçüleride bununla uyumlu olan cantenna mı yoksa d 160 olan ve diğer ölçüleri buna uyumlu olan cantenna mı daha performanslı olur? Şimdi kafama takılan şey cantennanın ölçüleri büyüdükçe kazancı da artar mı yoksa sabit mi kalır bunu anlamak istiyorum ona göre cantenna yapıcam.

Selam,

Evet dediğini anladım, ancak şöyle birdurum var cantenna kazancını kutunun çapı değil boyu belirler boyu uzun oldukça kazanç artar. Çap çalışma frekansını belirler 160 mm çap düşük frekanslarda etkilidir 80 mm çap ise yüksek frekanslarda çalışır. 2.4 GHz için en uygun kutu çapı 85-95 mm çapa sahip kutulardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: FatihFerah
    Lightt yapmış olduğun çalışmalardaki anten örneklerinin çizimleri gerçek ebatları mı acaba?

Selam,

Her anten konusunda ayrıntılı ölçüler mevcut ve hepsi gerçek ölçülerdir.

Laptop için anten bağlantısını sağlayan ara kablolar mevcuttur. Bu kabloları laptop üzerindeki WiFi cihazın anten uçlarına bağlayaral kullanmak mümükündür. MKBATUR arkaşn bu konuda bir tanıtımı vardı site içerisinde.

Eğer modeminize bağlanmaya çalışıyorsanız yapmanız gwereken işlem anten yapmamk değil modeminize bir erişim noktası (access point) yada kablosuz router bağlamak veya kablosuz bir modem almaktır.
  • bende ızmırdenım ve cankayadan her turlu malzemeyı bulabılırım sanırım ama leptap ta uygulama nasil olabılır ne almalıyım bılemıyorum
  • arkadaşlar bir önerisi olan ?
  • quote:

quote:

Selam,

Evet dediğini anladım, ancak şöyle birdurum var cantenna kazancını kutunun çapı değil boyu belirler boyu uzun oldukça kazanç artar. Çap çalışma frekansını belirler 160 mm çap düşük frekanslarda etkilidir 80 mm çap ise yüksek frekanslarda çalışır. 2.4 GHz için en uygun kutu çapı 85-95 mm çapa sahip kutulardır.

iyi de uzunluğu çap belirlemiyor mu? Yani çap arttıkça uzunlukta artıyor böyle olunca çapın uzun olması gerek.

• quote:

Selam,

Her anten konusunda ayrıntılı ölçüler mevcut ve hepsi gerçek ölçülerdir.

Laptop için anten bağlantısını sağlayan ara kablolar mevcuttur. Bu kabloları laptop üzerindeki WiFi cihazın anten uçlarına bağlayaral kullanmak mümükündür. MKBATUR arkaşn bu konuda bir tanıtımı vardı site içerisinde.

Eğer modeminize bağlanmaya çalışıyorsanız yapmanız gwereken işlem anten yapmamk değil modeminize bir erişim noktası (access point) yada kablosuz router bağlamak veya kablosuz bir modem almaktır.

Selam.

Aslında tam anlatamadım.. Normalde IPW2200 dahili kart ile etraftaki ağları görebiliyor açık olanlara zaten bağlanabiliyorsunuz.

Benim asıl amacım diğer uzakta olan hatların sinyal güçlerindeki zayıflığı arttırmak.
    Laptop'ın içindeki karta anten bağlantısı yapmak istemiyorum.
    Asıl amacım Extra bir ASUS WL-100GE pcmcia card kart yada Usb'den bağlanan bu Edimax'in antenli modelini alıp antenini güçlendirmek.

Diğer kartlada (bende olan) paket toplamak. Buradaki sorun acaba iki kart sistemde katastrofik sorunlara neden olabilir mi?
    Birde bu Asus'ün WL-100GE pcmcia card modelinin üzerindeki anten çıkartılabiliyor mu bilen var mı acaba?

Teşeküürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 31 Ekim 2007; 14:12:38 >

• quote:

quote:

quote:

Selam,

iyi de uzunluğu çap belirlemiyor mu? Yani çap arttıkça uzunlukta artıyor böyle olunca çapın uzun olması gerek.

Örneğin D= 160 olan bir kutuda
    Lo = 124 mm Lo/4 = 31 mm
    Lg = 140 mm Lg/4 = 35 mm

sonuçları çıkıyor bu durumda kutu uzunluğu Lg3/4 olacağına göre kutu uzunluğu 105 mm olacak. Biz bunu tutturup 150 mm yaparsak hesapta olacak problemden dolayı sorun çıkar diye düşünüyorum...
    Ama d=80 yapınca
    Lo = 124 mm Lo/4 = 31 mm
    Lg = 302 mm Lg/4 = 76 mm

çıkıyor yani daha uzun bir kutu oluyor. kafam çok karıştı. Bu durumda D küçük olması ve boyun uzun olması önemli yani d=80 olan d=160 dan daha iyi performans verecek. Öyle mi?

• quote:

Örneğin D= 160 olan bir kutuda
    Lo = 124 mm Lo/4 = 31 mm
    Lg = 140 mm Lg/4 = 35 mm

sonuçları çıkıyor bu durumda kutu uzunluğu Lg3/4 olacağına göre kutu uzunluğu 105 mm olacak. Biz bunu tutturup 150 mm yaparsak hesapta olacak problemden dolayı sorun çıkar diye düşünüyorum...
    Ama d=80 yapınca
    Lo = 124 mm Lo/4 = 31 mm
    Lg = 302 mm Lg/4 = 76 mm

çıkıyor yani daha uzun bir kutu oluyor. kafam çok karıştı. Bu durumda D küçük olması ve boyun uzun olması önemli yani d=80 olan d=160 dan daha iyi performans verecek. Öyle mi?

Selam,

Konuyu anlatamadım kusura bakma. Şöyle iki kutu için ayrıntılı bir hesap yapalım:

d=160 mm için hesaplar
    TE11 Alt kesim frekansı = 1098 MHz
    TM01 Üst kesim frekansı= 1434 MHz
    Lo/4 =30.44 mm
    Lg/4 =34.01 mm
    3Lg/4=102.03 mm

d= 80 mm için hesaplar
    TE11 Alt kesim frekansı = 2196 MHz
    TM01 Üst kesim frekansı= 2868 MHz
    Lo/4 =30.44 mm
    Lg/4 =67.35 mm
    3Lg/4=202.05 mm

Şimdi bu değerlere göre dikkat edersen 160 mm çapındaki kutu 1098-1434 MHz arasında verimli çalışır diyor ki bu istediğimiz 2400 MHz frekansından çok sapmış durumda. 80 mm çapındaki kutu ise 2196-2868 HMz freaknsında çalışıyor ve istediğimiz 2400 MHz bandını tamamen kapsıyor.

Şimdi kutu boylarına gelelim bu iki kutudan hangisinin daha kazançlı olacağını anlamak için simülasyon yapabilirsin. Benim kutu boyu uzun olan daha kazançlıdır dediğim aynı çap için geçerliydi. Örnek olarak 80 mm çapındaki kutu 10 dB kazanca sahip olsun kutu boyunu 2 katına çıkardığımızda kazanç 15 dB civarına çıkacaktır.

• Anlayamadığım şey bu ölçülere nerden bakıyorsun?

http://www.saunalahti.fi/elepal/antenna2calc.php

bu sitedeki bozuk hesaplama mı?

Ayrıca simulasyon programlarını kullanmayı bir türlü beceremedim...
  • quote:

Anlayamadığım şey bu ölçülere nerden bakıyorsun?

http://www.saunalahti.fi/elepal/antenna2calc.php

bu sitedeki bozuk hesaplama mı?

Ayrıca simulasyon programlarını kullanmayı bir türlü beceremedim...

Selam,

Hayır o sitedeki normal hesaplama ama hassasiyeti biraz az ve frekans hesaplaması yapmıyor. Cantenna konusunda bir dos programı için link vermiştim o programı kullanarak ayrıntılı hesapları yapabilirsin.

• quote:

Örnek olarak 80 mm çapındaki kutu 10 dB kazanca sahip olsun kutu boyunu 2 katına çıkardığımızda kazanç 15 dB civarına çıkacaktır.

peki bu konuda emin misiniz? yani tam olarak 2 katına mı çıkaracağım örneğin 25 cm ise 50 cm mi olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 2 Kasım 2007; 19:17:27 >
  • quote:

quote:

Örnek olarak 80 mm çapındaki kutu 10 dB kazanca sahip olsun kutu boyunu 2 katına çıkardığımızda kazanç 15 dB civarına çıkacaktır.

peki bu konuda emin misiniz? yani tam olarak 2 katına mı çıkaracağım örneğin 25 cm ise 50 cm mi olacak?

Hayır emin değilim, hesaplamalarda çıkan boylar kullanman gereken minimum boylardır. Bu değerin üzerinde kullandığın her boy sana ekstra kazanç sağlayacaktır ama bu kazanç miktarının bir üst limiti varmıdır bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.