Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
154.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki lg/4 uzunluğunda 30 derece çıkık el feneri şeklinde anten yapmak var o nasıl oluyor?
  • ellerine sağlık usta güzel olmuş
  • arkaşım bende usb stili war g-260 zyxel banada yöntem göster yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer

quote:

Orjinalden alıntı: lightt

Selam,

Antenlerden herhangi biri işine yarayabilir. Sinyal seviyesini yükseltmiş olursun. Programa falan ise gerek yok o programı sinyal seviyesini görmek için kullanıyoruz ve zaten ücretsiz aratırsan kendi sitesinden indirebilirsin.

PEKİ İLK SAYFADAKİ ANTENLERDEN HANGİSİNİ ÖNERİYOSUN_??

ARKADAŞIM ANTENİ YAPTIM (DAHA YAPMADIM DA YAPTIM DİYELİM ZAMAN BULAMAFDIM HENÜZ).APARTMANDA YADA EVDE UYGUN BİR YERE KOYUNCA BENİM ALT KOMŞUNUN BAĞLANTI SEVİYESİNİ YÜKSTELCEK Mİ? YADA MODEME BİŞEY YAPCAM MI EXTRADAN ????

• merhaba
    öncelikle yapmak isteyen herkese örnek olabilecek çalışmalarınız için size teşekkür ediyorum.
    basit olarak wifi ile denemeler yapıyorum.asus ap(standard anten) ile birebir görüşte açık alanda lptp la 1 km de bağlantı sağladım.forumlarda yazılanları okuduktan sonra gerçekten inanılacak gibi gelmiyordu ama çalışınca şok oldum.
    soruma gelince;
    forumlarda gördüğüm kadarıyla genelde noktadan noktaya sistemler anlatılmış.
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1

projede gerçekleştirilmek istenen asıl amaç güçlü bir bağlantı kurmaktır.
    her türlü yorumları bekliyorum.ilglilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucangargi -- 5 Kasım 2007; 3:59:49 >

• quote:

ARKADAŞIM ANTENİ YAPTIM (DAHA YAPMADIM DA YAPTIM DİYELİM ZAMAN BULAMAFDIM HENÜZ).APARTMANDA YADA EVDE UYGUN BİR YERE KOYUNCA BENİM ALT KOMŞUNUN BAĞLANTI SEVİYESİNİ YÜKSTELCEK Mİ? YADA MODEME BİŞEY YAPCAM MI EXTRADAN ????

Selam, Anteni alt komşuna bağlarsan onun sinyal seviyesi yükselir, kendi cihazına bağlarsan onun sinyal seviyesi yüklenir. Antenlerin en basitinden başlamalısın teneke kutu başlangıç için ideal.
  • Selam,

Verdiğin şekle göre ortada kullanacağın erişim noktasının çift anten çıkışlı bir model olması ve kaynak ve yayın yapıla cak yöne bakan yönlü antenlere sahip olması gerekmektedir. kullanacağın antenler eşdeğer olmalı her iki anteni cihaza bağlamak için eşit boylu kablolar kullanmalısın. Tavsiye edeceğim anten grid yapıdaki çanak anten sistemleridir(2.4 km çok uzun bir mesafe).

Aynı şekilde son kullanıcı tarafınada grid çanak kullanmalısın.
  • peki bişey sorcam bi yer vermiştin congarmetal burda sanırım yuvarlak içi boş bir daire vardır heralde onlar kalın olur biraz heralde ama işe yararmı sizce?
  • 4.5 mm ise olmaz.
  • Light arkadaşın verdiği Dos programı tam hesaplıyor ve verdiği kutu uzunluğu en kısa uzunluk. Daha uzun alabilirsin ancak uzattığın her parçada lamda/2 oranını korursan yani uzatma işlemini lambda/2 ve katlarında yaparsan en yüksek verimi alırısın. (yinede emin olamadım bir kitaba bakıyım)
    Ancak çok uzun anten mesela ben rakı kutusu kullanmıştım, çanak antene takınca önünü fazla kapıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

peki lg/4 uzunluğunda 30 derece çıkık el feneri şeklinde anten yapmak var o nasıl oluyor?

Evet o şekilde yaparsan zaten asıl anten oluyor yaptığımız şeyin adı. ancak bunu yapman durumunda çok düzgün yapmanı öneririm.
    Çünkü dıştaki çıkan parçadan toplıyacağın sinyallerde faz kayması oluşur bu çok küçüktür ama wirelles gibi hassas uygulamalarda verim düşürür. Bunu engellemek için anteni çok düzgün yapıp faz düzeltici lens (dielektirk)
    kullanman lazım.

DIY horn wireless horn antenlerle ilgili bulduklarım.

http://www.seattlewireless.net/index.cgi/CardboardHorn
    http://users.skynet.be/chricat/horn/horn-javascript.html
    http://searchmobilecomputing.techtarget.com/sDefinition/0,,sid40_gci214327,00.html

tabi bunlar hep piramit horn cantenna lar için uygun değil. Bilgi olsun diye verdim.Kolay gelsin.

Düzeltme:Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonDelikanlı -- 6 Kasım 2007; 0:11:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SonDelikanlı

Light arkadaşın verdiği Dos programı tam hesaplıyor ve verdiği kutu uzunluğu en kısa uzunluk. Daha uzun alabilirsin ancak uzattığın her parçada lamda/2 oranını korursan yani uzatma işlemini lambda/2 ve katlarında yaparsan en yüksek verimi alırısın. (yinede emin olamadım bir kitaba bakıyım)
    Ancak çok uzun anten mesela ben rakı kutusu kullanmıştım, çanak antene takınca önünü fazla kapıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

peki lg/4 uzunluğunda 30 derece çıkık el feneri şeklinde anten yapmak var o nasıl oluyor?

Evet o şekilde yaparsan zaten asıl anten oluyor yaptığımız şeyin adı. ancak bunu yapman durumunda çok düzgün yapmanı öneririm.
    Çünkü dıştaki çıkan parçadan toplıyacağın sinyallerde faz kayması oluşur bu çok küçüktür ama wirelles gibi hassas uygulamalarda verim düşürür. Bunu engellemek için anteni çok düzgün yapıp faz düzeltici lens (dielektirk)
    kullanman lazım.

DIY horn wireless horn antenlerle ilgili bulduklarım.

http://www.seattlewireless.net/index.cgi/CardboardHorn
    http://users.skynet.be/chricat/horn/horn-javascript.html
    http://searchmobilecomputing.techtarget.com/sDefinition/0,,sid40_gci214327,00.html

tabi bunlar hep piramit horn cantenna lar için uygun değil. Bilgi olsun diye verdim.Kolay gelsin.

Düzeltme:Yazım hatası

bende 120 lik canakla kullanicam. kullanacagim antende bu cikinti haric 15 cm olacak bu cikintiyi kullanirsam heralde 20 cm falan olur bu da 120 lik bir antende pek farketmez.

• 120 likle pek fark etmez doğru söylüyorsun,
    Parabol olarak ayarlamayı dene.
    Bide 120 lük anten çok büyük gelebilir, yinede amacına bağlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lightt

quote:

Selam, Anteni alt komşuna bağlarsan onun sinyal seviyesi yükselir, kendi cihazına bağlarsan onun sinyal seviyesi yüklenir. Antenlerin en basitinden başlamalısın teneke kutu başlangıç için ideal.

ARKDAŞIM ANLATAMADIM .ALT KATTA CİHAZ YOK Kİ...BENDE AİRTİES RT205 VAR.ALT KOMŞU WİRELESS BAĞLANIYO BENDEN.ANTENİ ONA NASIL BAĞLİM Kİ ???

• quote:

ARKDAŞIM ANLATAMADIM .ALT KATTA CİHAZ YOK Kİ...BENDE AİRTİES RT205 VAR.ALT KOMŞU WİRELESS BAĞLANIYO BENDEN.ANTENİ ONA NASIL BAĞLİM Kİ ???

Komşunun wireless cihazına bağla, yok bağlayamam diyorsan kendi cihazına bağla komşuna doğru çevir anteni olsun bitsin.
  • Çok güzel faydalı bir konu
  • arkadaslar ben 24db lık grıd outdoor anten almak ıstıyorum su tv antenıne benzeyenlerden ama burda fıyatlar cokyuksek ucuz satan bır yer bılıyormusunuz? bı aga baglanmak ıstıyorum 2db lık antenım ona yaptıgım reflektorle sınyal sevıyesı en fazla yuzde23 e cıktı daha fazla yukseltemıyorum mmlık ayarla yaotım onuda bu aga baglanmak ıcın sızce ne kullanmalıyım acaba?
  • arkadaşlar benimde bi sorum olucak el yapımı antenimi derme çatma yaptım bir yerden çok güçlü bir sinyal alıyorum fakat SSİD de isim yazmıyor dolayısıyla bağlanamıyorum bunu aşmanın bir yolu varmı....wus-200 kullanıyorum...
  •  El Yapımı Wireless Anten TEST-1

Pronto Ahşap temizleyicilerin tüpü aleminyum bildiğiniz üzere..

Boyutları:

Uzunluk: 21 Cm
    Çap: 19 Cm
    Genişlik: 5.5 Cm

Sizce Omni olarak uygun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 21 Kasım 2007; 14:56:59 >
  • tamam eline saglık da ne yaptıgını anlamadım

ne işe yarıyo ne oluyo bi anlatsanız ??
  •  El Yapımı Wireless Anten TEST-1

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.