Arkadaşlar laptopa bu anteni baglayanlar var nası bagladılar bi anlatrılarsa sevinirim.eger notbook a baglanıosa bende anten yapımına baslıcam.teşekürler.
quote:
Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer
quote:
Orjinalden alıntı: lightt
quote:
Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer ARKADAŞIM ANTENİ YAPTIM (DAHA YAPMADIM DA YAPTIM DİYELİM ZAMAN BULAMAFDIM HENÜZ).APARTMANDA YADA EVDE UYGUN BİR YERE KOYUNCA BENİM ALT KOMŞUNUN BAĞLANTI SEVİYESİNİ YÜKSTELCEK Mİ? YADA MODEME BİŞEY YAPCAM MI EXTRADAN ????
Selam, Anteni alt komşuna bağlarsan onun sinyal seviyesi yükselir, kendi cihazına bağlarsan onun sinyal seviyesi yüklenir. Antenlerin en basitinden başlamalısın teneke kutu başlangıç için ideal.
ARKDAŞIM ANLATAMADIM .ALT KATTA CİHAZ YOK Kİ...BENDE AİRTİES RT205 VAR.ALT KOMŞU WİRELESS BAĞLANIYO BENDEN.ANTENİ ONA NASIL BAĞLİM Kİ ???
Yanlız bu son mesajdaki diyalog gülmekten öldürdü beni. Şaka demi bu?
quote:
ARKDAŞIM ANLATAMADIM .ALT KATTA CİHAZ YOK Kİ...BENDE AİRTİES RT205 VAR.ALT KOMŞU WİRELESS BAĞLANIYO BENDEN.ANTENİ ONA NASIL BAĞLİM Kİ ??? ************************************************************************************* AMA AİRTİES RT 205 MODEME NASIL BAĞLACAM ARKADAŞIM? BENİM BİLMEDİĞİM ANTEN DELİĞİ Mİ VAR
quote:
Orjinalden alıntı: FatihFerah
Yanlız bu son mesajdaki diyalog gülmekten öldürdü beni. Şaka demi bu?
quote:
ARKDAŞIM ANLATAMADIM .ALT KATTA CİHAZ YOK Kİ...BENDE AİRTİES RT205 VAR.ALT KOMŞU WİRELESS BAĞLANIYO BENDEN.ANTENİ ONA NASIL BAĞLİM Kİ ??? ************************************************************************************* AMA AİRTİES RT 205 MODEME NASIL BAĞLACAM ARKADAŞIM? BENİM BİLMEDİĞİM ANTEN DELİĞİ Mİ VAR
HOCAM ALT KOMŞU BAŞIMIN ETİNİ YİYO SEN İŞİN GIRGIRINDASIN .....
Adam gibi cevap veren yokmu burada.
Son derece güzel bir çalışma olmuş
Selam,
Arada oluyor böyle şeyler laptop için bağlantı sormuşsun. Laptopta bağlantı yapmak için bir ara kabloya ihtiyacın var (pigtail olarak adlandırılır). Forum içerisinde mkbatur arkadaş değinmişti, bu arkadaş gitti gidiyordada satıyor bu kablolardan birini almalısın. Daha sonra dizüstü bilgisayarında bulunan mini-pci wifi cihazının (genellikle dizüstü altındaki kapaklardan birinin altındadır) anten çıkışlarına bu kabloyu takarak anten kullanımına hazır hale getirebilirsin.
Bahsedilen aygıt bir çeşit yansıtıcı,evlerimizde kullandığımız çanak anten mantığı ile aynı. Sitede görüleceği üzere yapacağın yansıtıcının simülasyon sonuçları antenin kazancının tepe değerinde 11 dB olacağı. Ama şurada ince bir ayrıntı olarak söylemek istiyorum, bu tarz yansıtıcılar pasif anten sınıfına girereler ve kullanacağın malzeme kalitesinden aten kazancı çok etkilenir.
lightt kardeşim çalışmalarınızı hayranlıkla inceledim ve çok beğendim. Bende anten teknolojisine karşı bayağı bir ilgi belirdi. Sizden ricam acaba anten yapımı, değer hesaplamalarını falan anlatan notlar veya kitaplar var mı elinizde yardımcı olursanız sevinirim. Not: Anten teorisiyle ilgili bir kaç kitap buldum ama bunlar daha çok teorik kaçıyor ilk etapta gözümü korkuttu. Benim aradığım daha pratiğe dönük bir kaynak
h155 n-female mount konnektörü aldım buna lmr 240 bağlasam çalışır mı?
quote:
Orjinalden alıntı: SORGUN
lightt kardeşim çalışmalarınızı hayranlıkla inceledim ve çok beğendim. Bende anten teknolojisine karşı bayağı bir ilgi belirdi. Sizden ricam acaba anten yapımı, değer hesaplamalarını falan anlatan notlar veya kitaplar var mı elinizde yardımcı olursanız sevinirim. Not: Anten teorisiyle ilgili bir kaç kitap buldum ama bunlar daha çok teorik kaçıyor ilk etapta gözümü korkuttu. Benim aradığım daha pratiğe dönük bir kaynak
Selam,
Anten tasarımı ve hesabı aslında oldukça karmaşık bir olay. Temel anten tasarımı için iyi bir anten kitabı mutlaka edinmelisin. Bunun yanında amatör kullanıcılar yani bizlerin yapacağı anten çeşitleri sinırlı ve genelde her anten çeşidi için basitleştirilmiş hesaplamalar ortaya konulmuş. Bu tür bilgiler online kaynaklarda bol miktarda var zaten.
Çok güzel bir anten baş ucu kitabı olarak ise ARRL tarafından yayınlanan anten el kitabını öneririm, edinilmesi oldukça zor bir kitap ancak üniversite kütüphanelerinde bulunabiliyor kitabın tam adı şöle "The ARRL Antenna Book". Bunun yaında ARRL sitesinde antenlerle ilgili kitapları inceleyebilirsin, lakin yine kütüphanelerden araştırılması gerekir
quote:
Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare
h155 n-female mount konnektörü aldım buna lmr 240 bağlasam çalışır mı?
Kablo değil, N-mount-female aldığım sitede h155 için uyumludur diyordu elimde n-male> rp-sma konnektörlü lmr240 kablo var, şimdi bunlar birbiriyle uyumlu çalışır mı?
çok güzel çalışma ancak bu konektorleri kabloya nasıl bağlıyacam ankarada bakır teli ve iletkeni nerden bulabilirim 4 metresine 17 dedi resimle göstereniniz olursa çok güzel olur
arkadaşlar böyle bir yerimiz var binalar betonarme. laptop ile kapının önünden karsıdaki modeme sorunsuz ve yüksek hızla baglanıyorum. ama soldaki odadan bağlanmıyor laptopu çizdiğim yer yani. ne gibi bir uygulama yapılabilir sizce?? ilgilenen olursa google earth görüntüsü de eklerim
mükemmel bir çalışma olmuş benim arayıpta bulamadığım şeylerden birisidir teşkkür ediyorum
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus
ne gibi bir uygulama yapılabilir sizce?? ilgilenen olursa google earth görüntüsü de eklerim
Şekil itibari ile bakıldığında laptopun wireless gücü duvar geçmeye yetmiyor denebilir bu durumda yapılacak davranış bence bir USB cihaz ile uzatma yaparak (1.5-2m) bağlantı kurmaya çalışmak. Daha pahalı bir yöntem ise kapının olduğu yerde bir Access point cihazı tekrarlayıcı (bridge) modunda kullanmak.