Şimdi Ara

Elazığ Fırat üniversitesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Malatya ve Elazığ diger dogu illeri gibi degildir.

Batidan geliyorum demissin ama her bati ili gelismemistir.

Istanbul,Ankara,Izmirden vs..gelen insan uyum saglamakta cok zorlanir.Ama normal bir yerden geliyorsaniz alisirsiniz disariyada acik bir insansaniz.

Gece hayati yok ufak yerler vardir ama bariz yok.

Halki mutevazi.

Cok misafirperverler asiri yani cok canayakinlar ozellikle ogrenciye karsida sempatileri var.

Ucuz bir sehir yeme icme yonunden gercekten ucuz ben Mersinle karsilastirdim bu konuda.

Kiralarida normal diz cok rahat 350 400e ogrenci evi bulursunuz.Ama dedigim gibi Elazig ve Malatyanin yurtlari cok iyi bence yurtta kalmak daha kârli olur.

Soguk bir sehir cok guzel havasi terletmiyor.

Sevgili konusunda da el ele gezsen kimse bir sey demez dedigini gormedim daha.

20 saat mesafe demissiniz ama baska alternatifinizde yokmus.Ama bence Ktüye falanda bakabilirsiniz ya da daha yakin bir yer.Cunku tamam uzakta olmak cazip belki ama insaniz bir sey olsa zaten şak diye ucak bulamayacagina gore 20 saat cekilmez yani.Ama suan baktimda Balikesir her yere uzakmis yahu.Bence tek sıkıntın uzaklik suan senin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkes farkli biseyler söylüyor hala emin olamadim acikcasi kafamda cok soru isareti olustu. Sonucta hayatimi belirleyecek bir secim olacak ve en az 4 yilim orada gececek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: actuallysmile

Terör yok.Güvenli bir şehir korkmayın.

Istanbul,Ankara,Izmirden vs..gelen insan uyum saglamakta cok zorlanir.Ama normal bir yerden geliyorsaniz alisirsiniz disariyada acik bir insansaniz.

Halki mutevazi.

Cok misafirperverler asiri yani cok canayakinlar ozellikle ogrenciye karsida sempatileri var.

Ucuz bir sehir yeme icme yonunden gercekten ucuz ben Mersinle karsilastirdim bu konuda.

Kiralarida normal diz cok rahat 350 400e ogrenci evi bulursunuz.Ama dedigim gibi Elazig ve Malatyanin yurtlari cok iyi bence yurtta kalmak daha kârli olur.

20 saat mesafe demissiniz ama baska alternatifinizde yokmus.Ama bence Ktüye falanda bakabilirsiniz ya da daha yakin bir yer.Cunku tamam uzakta olmak cazip belki ama insaniz bir sey olsa zaten şak diye ucak bulamayacagina gore 20 saat cekilmez yani.Ama suan baktimda Balikesir her yere uzakmis yahu.Bence tek sıkıntın uzaklik suan senin

Uzun ve aciklayici cevabin icin tesekkurler. Balikesirde gelismemis diyebilirim o konuda pek sıkıntı yasamam fakat iste kultur farki olacagini tahmin ediyorum ben aslen kahramanmarasliyim gidince bile cok degisik geliyor bana insanlari cana yakin fakat cok farkli yani uyum saglayamadigin anda bitersin o 4 sene cekilmez bir hal alir. Ev kiralari 350 400 arasindaysa cok iyi yani 2 3 kisi kalinirsa cok avantaji bence. Oralari bilmedigim icin bisey diyemiyorum ama genel manada bakildiginda suan dogu cok karisik ne oldugu belirsiz o konudanda suphem var yani acikcasi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpgirayy

quote:

Orijinalden alıntı: actuallysmile

Terör yok.Güvenli bir şehir korkmayın.

Halki mutevazi.

Uzun ve aciklayici cevabin icin tesekkurler. Balikesirde gelismemis diyebilirim o konuda pek sıkıntı yasamam fakat iste kultur farki olacagini tahmin ediyorum ben aslen kahramanmarasliyim gidince bile cok degisik geliyor bana insanlari cana yakin fakat cok farkli yani uyum saglayamadigin anda bitersin o 4 sene cekilmez bir hal alir. Ev kiralari 350 400 arasindaysa cok iyi yani 2 3 kisi kalinirsa cok avantaji bence. Oralari bilmedigim icin bisey diyemiyorum ama genel manada bakildiginda suan dogu cok karisik ne oldugu belirsiz o konudanda suphem var yani acikcasi.

Rica ederim ne demek sonucta cok onemli bir karar alacaksin.Kahramanmaraslilarla bende uyum saglayamadim cunku her yerin insani farkli.Bide Kahramanmaras ciddi anlamda cok kucuk o yuzden herkes birbirini tanir falan sana ondan belki degisik gelmistir.Aynen oyle ama kalorifer falan masrafli olabilir cunku soguk bir yer olunca.Ben Mersin dogumluyum bir tarafim adana bir tarafim elazigli en basta uyum saglayamiyordum her iki sehrede cok kaba geliyordu insanlari ama suan alistim mesela tek basima gezebiliyorum yani uyum sorunu her yerde var.Terör sıkıntısi gercekten yok halki sagci geneli.Mersinde Elazigdan daha cok teror var dusun :)

• Hemşeriymişiz bu faorumda çok iyi fikir verende var kötüleyende var bir ara bilgisayar mühendisliği kötü diyen vardı oradan hesap et öncelikleri şehire bak gece hayatın omadığı için şehir külüplerinin felan olmayısı etkılemez senı zaten genel cevren unı arkadasların olur onlarında hepsı elazıglı degıldır fıratla mühendislik açısından bir birine yakın puanlar diyebileceğim karabük var birde oraya bak e atatürk üniversitesi var orada urapa göre ilk onda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpgirayy

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

biraz bilgi verebilir misin ?

Hangi bölümü düşünüyorsunuz ona göre hem şehir hem okul hakkında size yardımcı olayım.

Bende sormak isterim sevgilim veterinerlik bende çevre mühendisliği düşünüyorum. Nasıldır iyi midir eğitimi ?

Veterinerlik Fakültesi Fırat Üniversitesinde tercih edilebilecek bölümlerden bir tanesi.Eğitim olarak iyidir.Fakat Çevre Mühendisliği açıkcası Veterinerlik gibi değil.Çevre Mühendisliğine giden arkadaşlarımla konuşurken genelde bana bölüm kolay ama hocalar aşırı zorluyor diye söylerler.Bunun haricinde pek bilgim yok.Fıratta tercih edilebilecek bölümleri sayarsak Tıp,Veterinerlik,İnşaat Müh,Elektrik-Elektronik Müh,Makine Müh.Bu saydıklarım Mühendislik fakultesi için Teknoloji fakultesi için bir sıralama yapamam.
    Şehir olarak doğma büyüme buraliyim ve ilginç bir şehir.Bir kaç yıl öncesine kadar ölü toprağı serpilmiş gibiydi fakat son 1-2 yıldır akmasa da damliyor derler ya o misal gelişiyor.Bir öğrenci şehri yerine daha çok memur şehridir Elazığ.Doğu sınırı Elazığ sonrasıdır aslında.Belki de batiyla birlikte düşünürsen görüp görebileceğin en sakin şehirlerdendir.Terörü geçtim Gezi olayları sırasında dahi bazı grupların sloganla yürüyüş yapması dışında bir gaz bombasi dahi kullanilmamiş.Yani terör veya olaylar konusunda kafanız rahat olsun.
    Bunun dışında şehir aslında ikiye ayrılmış.Doğu ve Batı da yaşayan kesim arasında hem sosyokültürel hemde ekonomik açıdan bariz farklar var.Hatta yer yer uçurum var.Sizin pek doğu tarafiyla işiniz yok.Onun haricinde el ele tutuştunuz diye de genel anlamda bir şey söylemezler.
    Kiralar dediğim gibi bölgesel olarak değişiyor.350-450 arasi çok iyi olmasada en azindan yaşanabilecek düzeyde evler bulursunuz.Üniversite şehrin göbeğin,çarşiya yürüme measafesinde.Kampüs olarak Türkiye'nin 2. veya 3. büyük kampüsü.Yeşil alanda var kuru otlarin olduğu dağlık bölgede.Hani dolu dolu bir büyüklük değil :)
    Halkı nasıldır? Az önce dediğim gibi Anadolu insani.Elazığ insani diğer Anadolu toplumları gibi misafirperverdir.Gönlü geniştir aslında Elazığ insani Gakkoştur :) Gakkoş nedir diye googleye sorarsan karşına bir şiir çıkar onu okursun.Ha son dönemlerde göç ve kültürel etkileşimler ile aslında Gakkoş sıfatindan uzaklaşmıştır halk.Karşına burada çok kotü insanlarda çıkabilir bu tamamen şans meselesi.Toplum melek değil hani :) Dedikoduyu severler.Öğrenciler genelde bu durumdan şikayet ederler.Çünkü bazı apartmanlarda komşular eve kız arkadaş getirme konusunda tutucu olabiliyorlar.Bu da tabi tamamen şans meselesi :)
    Bunlar haricinde Elazığ gerçek anlamda öğrenci şehri halen daha olamadığı için sosyal anlamda beklentiniz yüksek olmamali.Elazığ da okuduktan sonra lanet olsun böyle şehre nerden düştük diyen de var geldik okuduk gidiyoruz işte diyende.Hani tamamen beklenti ile alakali..
    Benim aklıma gelenler bunlar.Senin soracağın bir şey varsa sorabilirsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: celotpl

Bende Fırat veterinerlik düşünüyorum hem puanım yetiyor hemde imkanları felan çok iyi eğer o üniversite batıda olsa puanları çok yüksek olurdu diyenleri felan duymuştum urapa göre bana anlatılanları sana diyim sende benim gibi gece hayatı pek olmayan birisin şehrim ankara
    gezilecek pek yer olmadığı için paran cebinde kalır
    atcılık mı ne varmıs orada takılabılırmısın beles
    sevgilinle el ele gezmeye gelince ankarada bile bazen ağrızalar cıkıyor ki elazığda hayli hayli çıkar
    ben elazıgı terör saldırı felan vardır diye hayal ettim ama yokmuş ülkücü felan varmış o konuda sıkıntı yok
    yurtların kapasıtesı azmıs
    ev fıyatları öğrenciye fazlaymıs ankaradan bir ay önce alırsan ucak biletini 60-70 liraydı galiba sende ona göre ayarlarsın 20 otobus cekilmez
    sevgilin için veterinerlik fakültesi türkiyede 2. sırada ama eğitimi zormuş haliyle mühendisliğide çok iyi hatta yıldız teknikten bile iyi (urapa göre)
    bu kadar benim öğrenebildiklerim

Ankaranın en sevmediğim yerlerinde bile sevgilimle çok kez gezdim hiç bi sıkıntı olmadı umarım da olmaz. Balıkesir nasıl bilmem fakat Ankaradan küçük şehirlere giden arkadaşlarım çok zorluk çekiyolar dönmek istiyolar senin imkanın varsa yazmadan önce belki de gidip görmelisin

• Bende İzmirden gelmeyi düşünüyorum.Doğu kesimi İzmirlilerden nefret ediyormus Diyarbakırda bizim arkadas okuyordu hep söylerdi 2011 mezunu kendısı.Ama Elazıg cok gelısıyor dıe duydum bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gralcakal9

Bende İzmirden gelmeyi düşünüyorum.Doğu kesimi İzmirlilerden nefret ediyormus Diyarbakırda bizim arkadas okuyordu hep söylerdi 2011 mezunu kendısı.Ama Elazıg cok gelısıyor dıe duydum bende.

Diyarbakir ile Elazigi hicbir konuda lutfen bir tutmayiniz.Orasi Diyarbakir orasi Elazig.Memleket ayrimi olmaz bizde daha yapani gormedim duymadim.Ama heryerde tuhaf insanlar olabilir.Bide Diyarbakirda teror var belki ondandir.Izmir buyuk yer sıkılabilirsin Elazigda ama Malatyaya 1 bucuk saat oraya gider gezersin.Bide gelisiyor ciddi anlamda.

• Elazığlıyım , elazığın insanı sıcakkanlıdır bunu samimi olarak söyleyebilirim

• Öyle sıkılma muhabbetım yoktur.İzmirdede pek dısarı cıkan bırı deılımdır.Bılgılendırme ıcınse tesekkur ederım
  • Gelme 4 yilin bosa gider,kucuk sehir,sosyallik 0,gezilecek yer yok,sevgilinle el ele yuruyemezsin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.