Şimdi Ara

Elbiselerdeki Beyaz Ter Lekesi ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
17.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sıcak yaz aylarında malum koltuk altlartı aşırı terliyor.Bende bunu önlemek için Rexona men v8 kullanıyorum fakat buna rağmen koltuk altı terlemesini durduramıyorum.Sorun şu ki Bu terleme elbiseye geçiyor ve leke oluşturuyor.Aldığım yeni T-shirtü 3 gün kullandım ve yıkadım fakat koltuk altarında beyaz tuza benzer izler kaldı.Tekrar Tekrar yıkıyorum çıkmıyor ? Daha 3 günlük T-shirt bunun sebebi ne olaiblir Bu leke nasıl çıkabilir Lütfen yardımcı olun.Cevap için tşk edeirm

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elbiselerdeki Beyaz Ter Lekeleri: Neden Oluşur ve Nasıl Giderilir?

Terleyince kıyafetlerde beyaz lekelerin oluşması yaygın bir sorundur. Bu lekeler rahatsız edici olabilir ve kıyafetlerin görünümünü bozabilir. İşte terleyince beyaz lekelerin neden oluştuğuna ve bunların nasıl giderileceğine dair bilgiler:

Terleyince Beyaz Lekeler Neden Oluşur?

Ter, vücudun doğal bir soğutma mekanizmasıdır. Ter bezleri, cildin yüzeyinde bulunan tuz ve mineraller içeren bir sıvı salgılar. Bu sıvı, havalandığında buharlaşır ve vücudun soğumasına yardımcı olur.

Bazı durumlarda, terdeki tuz ve mineraller kıyafetlerdeki lifler üzerinde birikerek beyaz lekeler oluşturabilir. Bu lekeler özellikle koyu renkli giysilerde daha belirgindir.

Beyaz Ter Lekelerini Giderme Yöntemleri

Beyaz ter lekelerini gidermek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:

• Beyaz Sirke: Bir miktar beyaz sirkeyi lekeli bölgeye dökün ve 30 dakika bekletin. Sirkeyi soğuk suyla durulayın.
    • Limon Suyu: Bir limonu ikiye bölün ve lekeli bölgeye sürün. 15 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla durulayın.
    • Kabartma Tozu: Lekeli bölgeye kabartma tozu serpin ve 30 dakika bekletin. Kabartma tozunu nemli bir bezle silin.
    • Tuzlu Su Çözeltisi: Bir bardak suya bir yemek kaşığı tuz ekleyerek bir tuzlu su çözeltisi hazırlayın. Lekeli bölgeyi bu çözeltiye batırın ve 30 dakika bekletin. Çözeltiyi soğuk suyla durulayın.

Önemli Notlar:

• Beyaz ter lekelerini gidermek için kimyasal ağartıcılar kullanmayın. Bu, kumaşlara zarar verebilir.
    • Beyaz ter lekelerini gidermeden önce kıyafetin bakım etiketini kontrol edin. Bazı kumaşlar belirli temizlik yöntemlerine uygun olmayabilir.
    • Beyaz ter lekeleri inatçıysa, profesyonel bir kuru temizleyiciye götürün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • leke oluşmasının sebebi terindeki tuzdur. yani terin buharlaşıyor veya kuruyup gidiyor ama terinin tuzu tişörtün üzerinde kalıyor.
  • kullandığın deodorant yada roll on pudralı ise leke yapar pudralı kullanma.
  •  Elbiselerdeki Beyaz Ter Lekesi ??

Rexona men v8 Deodorant Stick bu leke yapabilir mi? Sorunun bundan oldugunu düşünüyorum..Peki Güzelim T-shirtleri nasıl temizleyecem..Help
  • konuyu acan arkadasın dediklerini anlamamissiniz ama ben anladim aynı sorunu yasadigim icin. çözümü bende merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lorsef

Rexona men v8 Deodorant Stick bu leke yapabilir mi? Sorunun bundan oldugunu düşünüyorum..Peki Güzelim T-shirtleri nasıl temizleyecem..Help

onlar leke degil aslinda boya atmasi. deo-stick roll-on gibi ürünleri kullanınca boya atmasi meydana geliyor düzeltemezsin yani o tişörtleri

• quote:

Orijinalden alıntı: lorsef

yapıyor. Üstünü giymeden önce bunu sür ve fazla abartma. 1 kere geçsen yeter

• Çıkması lazım hayret. Deodorant vb. kullanmıyordum ve tuzları yıkayınca çıkıyordu.
  • Bende grisi var, hiç leke falan olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.