Şimdi Ara

Elde kalan parçalarla yapılması planlanan bir HTPC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba . Görüşlerinizi merak ettiğim konuya doğrudan giriyorum.

Anakart arızası nedeniyle uzun zamandır kullanımda olmayan Toshiba Satellite L500-13T dizüstü bilgisayarımı değerlendirmenin yollarını ararken, evdeki multimedia player bozulunca bir htpc yapmaya karar verdim . Uzun süre cihaza anakart aradım ancak bulamadım. Bu nedenle cihazı değerlendirebileceğim en iyi çözüm sanırım bu.

Elimde cihazdan söktüğüm ve değerlendirilebileceğini düşündüğüm temel parçalar şunlar:

Elde kalan parçalarla yapılması planlanan bir HTPC

Resimde de gördüğünüz gibi elimde küçük şirin ve sessiz bir notebook soğutucu da mevcut ancak karakteristik bir parça olduğundan sanırım onu kullanmam pek mümkün olmayacak. Bir diğer sıkıntı ise çok kullanmak istememe rağmen sanırım ramleri de kullanmak mümkün olmayacak. Çünkü notebook ramlerinin uyumlu olduğu ucuz bir anakart var mı şüpheliyim. mini-itx anakartları biraz araştırmam gerek. Çünkü olumsuz yanları var mıdır bilmiyorum. Daha önce hiç kullanmadım. Eğer ramleri de kullanmayacak olursam sanırım elimde değerlendirmek için pekte birşey kalmıyor. Gerçi en azından işlemci ve harddisk masrafından kurtulmuş olacağım. Tabii siz benim aksime işlemciyi yeterli görmeyebilirsiniz. Bu konudaki görüşlerinizi de merak ediyorum.

Almam gereken parçaları düşündüğümde en önemlisi tabii ki anakart. Acaba herhangi bir notebook anakartı bulup onun üzerinde mi çalışmak gerekir ya da bir Mikro-ATX anakart mı almak gerekir karar vermem gerekiyor. Çünkü amacım elimdekileri de değerlendirerek minimum fiyata sadece 1080p hd mkv-dts oynatabilen bir sistem kurmak. Sizce edineceğim herhangi bir notebook anakartının bu iş için olumsuz yanları olur mu? Örneğin sanırım güç kaynağı meselesi bir sorun olacaktır.

Kasayı ise şimdilik kendim yapmayı düşünüyorum, tabii işten güçten fırsat bulabilirsek. Sistemin gürültü yapmasını engellemek amacıyla HD performansı iyi olan tümleşik ekran kartı barındıran bir anakart seçmem gerekiyor. Mümkün olduğunca küçük bir cihaz yapmak niyetindeyim, görüntüsü mümkün olduğunca kibar olsun istiyorum. Sırf bir anakart yüzünden tüm notebooku dağıtmak içimi acıtsa da sanırım başka çare yok. Tavsiyeleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigitel -- 19 Ekim 2012; 0:14:20 >

• güncel
  • dostum sahibinden de bi arat notebook un modelini elbet anakart bulursun 50 - 150 tl arasıdna değişiyor anakartlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

dostum sahibinden de bi arat notebook un modelini elbet anakart bulursun 50 - 150 tl arasıdna değişiyor anakartlar..

Melesef bulamadım eCCo. Anakartın ikinci eli çok aramama rağmen şu ana kadar karşıma hiç çıkmadı. Yetkili servis kartın sıfırına 400$ deyince cihazı sinirden çöpe atıyordum neredeyse. Önce parça parça satayım insanların işi görülsün dedim. Ancak diğer parçalar ikinci el olarak var sadece anakart yok, demekki bu cihazın sıkıntısı anakart ile. Şimdi değerlendirmenin yollarını arıyorum. HTPC yaparak iyi bir iş çıkarılabilir diye düşündüm.

İlk mesajım hala geçerlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigitel

quote:

dostum sahibinden de bi arat notebook un modelini elbet anakart bulursun 50 - 150 tl arasıdna değişiyor anakartlar..

Melesef bulamadım eCCo. Anakartın ikinci eli çok aramama rağmen şu ana kadar karşıma hiç çıkmadı. Yetkili servis kartın sıfırına 400$ deyince cihazı sinirden çöpe atıyordum neredeyse. Önce parça parça satayım insanların işi görülsün dedim. Ancak diğer parçalar ikinci el olarak var sadece anakart yok, demekki bu cihazın sıkıntısı anakart ile. Şimdi değerlendirmenin yollarını arıyorum. HTPC yaparak iyi bir iş çıkarılabilir diye düşündüm.

aynı anakart olmasına gerek yok aslında :D herhangi bir anakart da olur ama işlemci ile uyumlu olmasına dikkat et, işlemci modeline göre ara anakartları emin ol bulacaksın daha sonra plexy den güzel bir kasa yaparsın htpc olur sana...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yigitel

quote:

aynı anakart olmasına gerek yok aslında :D herhangi bir anakart da olur ama işlemci ile uyumlu olmasına dikkat et, işlemci modeline göre ara anakartları emin ol bulacaksın daha sonra plexy den güzel bir kasa yaparsın htpc olur sana...

Ben dizüstü bilgisayarı ayağa kaldırmak için uygun anakart bulamadığımı söylemiştim. Yoksa htpc yapmak için uyumlu bir ikinci el dizüstü anakart benimde aklıma geldi. İlk mesajımda da onu sormuştum zaten. İkinci el bir dizüstü anakart ile mi yoksa mikro-ıtx ile mi yapalım şeklinde. Sanırım sen bir htpcye dönüştürmek için ikinci el bir dizüstü anakart almamı tavsiye ediyorsun.

Eğer ikinci el bir dizüstü anakart ile bu işi yapacak olursam güç kaynağı işini sence nasıl halledeceğim? Standart bir güç kaynağı ile dizüstü anakart çalıştırabilir miyiz?

• 1. işlemci ve ram uyumlu olan herhangi bir notebook anakart bulmanı öneriyorum.

2. notebook adaptörü ile direk anakarta güç verebileceğini düşünüyorum.

3. el işçiliğin ve elektronik bilgin varsa, kasa olarak dvd player kullanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarıdaki yoruma katılıyorum, ayrıca dvd player a bile gerek yok aslında gidip bir yerde kendine plexy kestirebilirsin istediğin ölçülerde ve şekilde sonra kendin yaparsın hem zevkli olur yapması :D hemde ucuza mal edersin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.