Şimdi Ara

Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
27
Favori
35.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Eyvallah bro eso şu an kaç gb yazabilir misin, 100 ü geçti mi?

Bu grim dawn oynarken vs baya işe yarar heralde acaba yapabilecek uğraşanlar vs var mıdır...
    Tam olarak 89,8 GB (96.454.598.882 bayt) :)

Modlama işiyle ilgili arkadaşlar bulsak da gazlasak biraz :P
    Benim hayalim Final Fantasy XV ve DOS2'ye böyle bir eklenti yapılması.
  • Umarım boyut sabitlenmiştir Ben kurdum 40 küsür gb 3 saat oynadım dolandım kapattım bir gün sonra açtım 10gb patch sildim gitti...

Ya bu sistem başka oyunlara entegre çalışabiliyorsa, bağış vs yapmaya değer çünkü bu oyunlara yama çıkmayacak gibi (grim dawn vs) . Galiba işin mantığı basit, yapacak yeteneği olan var mı? O önemli...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razi olsun arkadaşım. Bu oyuna 50 senede gecse ceviri gelmezdi zaten. Bu sekilde gercekten ise yarar derecede oynanabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andelip

Allah razi olsun arkadaşım. Bu oyuna 50 senede gecse ceviri gelmezdi zaten. Bu sekilde gercekten ise yarar derecede oynanabiliyor.
    Sizden de.. Devamlı büyüyen ve güncellenen bir içerik olduğu için mümkün değildi. Katılıyorum. Zaten bu yöntemden sonra ihtiyaç da yok bence.
  • Merhabalar,

Bu mantığı çok istiyordum, neden pencere içindeki textleri popup bar içinde gösteren bir transt yazılımı olmasın, sadece oyun değil aktif olan her hangi bir windows penceresinde bu sistemi kullanabileceğimiz bir yöntem olması çevirileri para ile yaparak kendisine yetecek parayı çıkaracağını inanan insanların yanında olmak yerine bu daha yararlı olacaktır. Hatta defalarca iki dil arasındaki kıyaslamaları göstermesi uzun vadede bilinç altında yer edinerek yabancı dil geliştirme olasılığı epey yüksek olacağına inanıyorum.

- Ben farklı bir oyun için bunu nasıl bypass edebilirim sanırsam bu eso için bir AddOn veya Plugin bunun patch haline getirilmemiş farklı uygulamalarda kullanılabilen bir sürümü veya türü varsa (link, video veya döküman) buradan veya hemen bilgilenmem adına özel mesaj olarak atabilirseniz teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssetGroup -- 13 Eylül 2018; 14:59:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AssetGroup

Merhabalar,

Bu mantığı çok istiyordum, neden pencere içindeki textleri popup bar içinde gösteren bir transt yazılımı olmasın, sadece oyun değil aktif olan her hangi bir windows penceresinde bu sistemi kullanabileceğimiz bir yöntem olması çevirileri para ile yaparak kendisine yetecek parayı çıkaracağını inanan insanların yanında olmak yerine bu daha yararlı olacaktır. Hatta defalarca iki dil arasındaki kıyaslamaları göstermesi uzun vadede bilinç altında yer edinerek yabancı dil geliştirme olasılığı epey yüksek olacağına inanıyorum.

- Ben farklı bir oyun için bunu nasıl bypass edebilirim sanırsam bu eso için bir AddOn veya Plugin bunun patch haline getirilmemiş farklı uygulamalarda kullanılabilen bir sürümü veya türü varsa (link, video veya döküman) buradan veya hemen bilgilenmem adına özel mesaj olarak atabilirseniz teşekkür ederim.
    Uygulama TES: Online için yapılmış ama başka oyunlara port edilebilir sanırım. Bunun için oyunda mod desteği olması ve text dosyalarına ulaşılabiliyor olması gerekiyor. Ama bu işlerle çok uğraşmadığım için detaylı bilgim yok. Biraz göz attım sadece ama altından kalkabileceğim bir şey değil gibi. Yoksa Morrowind için yapmayı istiyorum baya. Siz yapabilirseniz burada çok kişinin duasını alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 13 Eylül 2018; 15:37:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AssetGroup

Merhabalar,

ESO'nun bu modunun getirdiği en büyük kolaylık metni seçebilme ve tekrar yapıştırabilme imkanı. Bu sayede oyunu alta küçültmeden sonuç alabiliyoruz. Popüler birçok oyunda benzeri mod varmı diye araştırdım fakat bir sonuç alamadım. Yani benzer bir mod yok şu anda. Yapılabilir mi? Eğer ki oyunun mod desteği imkan veriyorsa yapılabilir.

Aslında elimizdeki seçenekler txtoutput benzeri modlarla sınırlı değil. Burada asıl kahraman qtranslate programı. O kadar yetenekli ki içerisinde dahili OCR desteği de var. Bu ne demek oluyor? Şu demek oluyor: herhangi bir görüntünün içerisinden metni tanıyıp, alıp, translate edebiliyor. Ben bunun için de kısayol atamıştım programdan. Kısayola bastığımda o anki görüntüyü yakalayıp üzerinden istediğimiz bölgeyi seçebilmemize imkan veriyor ve devamında ayrı bir pencerede çeviri sonucunu bize gösteriyor. Bundaki tek dezavantaj eğer çok büyük ve yüksek çözünürlüklü bir ekranda oynamıyorsanız (yani mecburen tam ekran modunda oynuyorsanız) her defasında masaüstüne dönmeniz gerekiyor. Oyunu pencere modunda oynuyorsanız. Çok pratik bir şekilde kullanabiliyorsunuz. benim kullandığım monitör 4k 32 inc olduğu için hemen hemen her oyunu Türkçe oynama imkanım oluyor bu yöntemle. Divinity Original Sin için türkçe yama var fakat bu yama Enhanced Edition sürümüyle tam uyumlu değil ve bazı yerler ingilizce. Ben kalan ingilizce yerleri anlamak için programı verimli şekilde kullanabiliyorum. Örnek video da yükledim sizin için (4k Çözünürlükte).

• Harika iş çıkardın dostum emeğine sağlık.
  • şu sistem her oyuna uyarlanabilse efsane olur vallaha
  • benim anlamadigim bu altyazıları neden hatvan gibi oyuna gömüyorlar teknik konusunda cahilim tabi ama daha kullanıcı dostu bişey yapabilirler pekala. şu popup olayı kafadan oyunlarda olsa belkide altyazı açmaya gerek olmayacak, adam google translate çeviri yi düzeltme gibi popup üzerinden çeviri yi düzenleyip paylaşabilir ortaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminoasit -- 14 Eylül 2018; 9:17:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aminoasit A kullanıcısına yanıt
    Bizi düşünen mi var :) Bırakın düşünmeyi altyazı dosyalarını şifreliyorlar bile..
  • evladı fatihan kullanıcısına yanıt
    iki mesaj üstteki videoda olan yöntem her oyunda çalışır zaten. Tamam ilki çok daha kolay ama yoklukta OCR yöntemiyle idare edicez artık.
  • Teşekküerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzn31 -- 14 Eylül 2018; 10:48:51 >
  • Bu arada borderless window kullanırsanız oyun içinde tam ekranda kullanabilirsiniz.
    Ayretten borderless gaming diye program var pencereli oyunları tam ekran yapıyor ve oyunun üzerine program filan açabiliyorsunuz arka pencerede kalıyor oyun sürekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzn31 -- 14 Eylül 2018; 11:17:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rmzn31

Bu arada borderless window kullanırsanız oyun içinde tam ekranda kullanabilirsiniz.
    Ayretten borderless gaming diye program var pencereli oyunları tam ekran yapıyor ve oyunun üzerine program filan açabiliyorsunuz arka pencerede kalıyor oyun sürekli
    Bilgi için teşekkürler. Borderless'i hiç bu açıdan düşünmemiştim. Birçok kullanıcı için yararlı olabilir. Ben normalde de videodaki gibi oynuyorum ekran alanı fazlasıyla yetiyor ama 1080p ekran kullananlar için güzel çözüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D071474FA

Bilgi için teşekkürler. Borderless'i hiç bu açıdan düşünmemiştim. Birçok kullanıcı için yararlı olabilir. Ben normalde de videodaki gibi oynuyorum ekran alanı fazlasıyla yetiyor ama 1080p ekran kullananlar için güzel çözüm.

Alıntıları Göster
    Diğer oyunlarda nasıl yapacağız hocam onu da anlatır mısınız?
  • Hocam yukarıdaki videoda anlattım ya!
    Divinity Original Sin ile yapılan şeyi tüm oyunlarda yapabilirsiniz.
    Bu bir eklenti ile olmuyor sonuçta.

özetle:
    QTranslate programını indirin.
    Metin tanıma seçeneğine Kısa yol atayın.
    Oyununuzu pencere modunda oynayın.
    Atadığınız kısa yol tuşlarına basıp metni seçin ve enter'a basın.
    Bunları yaptığınızda zaten Türkçe çevirisi ayrı bir pencerede görüntüleniyor.
  • Hocam izledim videoyu da hem oblivion hem de morrowind oyunları için denedim. İkisinde de yapamadığım için sormuştum. Dediklerinizi yaptım yine olmadı. Sanırım oyunla alakalı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.