Şimdi Ara

Electrolux 1497CDW vs. Bosch WAW28560TR Çamaşır mak. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
5.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gkntz

quote:

Orijinalden alıntı: Lazpanyol-61

quote:

Orijinalden alıntı: gkntz

bosch waw28560tr almayın aldırmayın. aldım çok pişmanım. 3 günlük makine 12 yıllık eski makinemiz kadar takır tukur sesler çıkarıyor.
    Aldık elimizde patladı. Tüketici hakem heyetine başvurup değişim sağlamak için uğraşıyorum

You tube de gördüm videosunu ses aski yaylarindan geliyor.Agir yük koyup yorgan battaniye gibi tam yıkama yaptırın. Yay yeni olduğu için esneyerek zamanla keser sesi.

bu da yeni numarası. kapaktan su sızıyor. sırada ne var merak ediyorum.

https://youtu.be/nSChlrAc6hs

Yay sesi gittimi. Ayıplı mal olabilir değişim yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayrettin

quote:

Orijinalden alıntı: national

Forum arkadaşları ve özellikle candoğan62 nin yorumları neticesinde 1497 cdw2 aldım. Şimdilik çok memnunuz. aklıma takılan şey: programı seçince ekranda o program ile kaç kg çamaşır yıkanacağı yazıyor ama yıkanacak yani makinaya konan çamaşırların kaç kg olduğu belli olmuyor. örneğin pamuklularda 9 kg yıkanır diyor ise ekranda pamuklu programı seçili iken 9 kg yazıyor. ben doldurduğum çamaşırın kaç kg olduğunu nereden bileceğim ki? bir de ekranda elektrik sarfiyatı yazıyor diye yorum okumuştum ama onu da göremiyorum. bilgisi olan arkadaşlar cvp verirse sevinirim. ürün ile ilgili sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. tesekkürler

evet bende arkadaş gibi düşünüyorum kac kg oldugunu nerden bilecegiz kydugumuz camasırların
    mevresimleri ikiye bölüpmü kolayım kg tutsun diye varsayalım 1 kg fazla geldi makina calışmıyormuu ???

bir de sanırım tartmadığı için bosch taki özellik bunda yok.
    örneğin 9 kg lık çamaşır yıkama kapasitesi olan yıkama programına 3 kglık çamaşır koyduk ona gore sure-elektrik-su sarfiyatını ayarlamıyor sanırım.

• Aegnin tek sorunu sıkma asamasina gecerken yuk dengeleme yapiyor. Tabi sorun burada degil, yuku dengelerken tanburdan tak tak ses geliyor.

Samsung makinede ses yok ama dengede sasma olursa hata verip duruyor.

Bence hatasiz calismasi daha iyi

• national N kullanıcısına yanıt
    varsayalım yorganı veya battaniyeyi attık içine 9 kg 500 gram makina calışmıyormuuu ??
    yada benim yün battaniyem varr yünlü yıkamada attıgım zaman o battaniye nasıl yıkanıyorr ?
  • quote:

varsayalım yorganı veya battaniyeyi attık içine 9 kg 500 gram makina calışmıyormuuu ??
    yada benim yün battaniyem varr yünlü yıkamada attıgım zaman o battaniye nasıl yıkanıyorr ?

Tabii ki yıkıyor. Asansör mü bu yük fazla gelince çalışmasın.

• batu25 kullanıcısına yanıt
    yeni teknoloji bilmiyoruz ki delikanlıı geldik 50 yaşına
    eskiden aletleri biz calıstırıyorduk şimdi aletler bizi çalıstırıyorr bunu kalp piliyle calısan biri olarak söylüyorumm :D
  • Hayrettin kullanıcısına yanıt
    Haklısınız

• quote:

Makinaya koyduğumuz çamaşır kaç kg onu bilmediğimizden yıkayıp yıkamadığını test edemiyoruz :D. belki de 9,5 kg lık yıkamışızdır bilemiyorum.
  • 1497 cdw2 utramix+++, iyikide almışım diyeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Makineniz hayırlı olsun, memnun kalmanıza çok sevindim. Bence şu an 2000 civarı bütçe ile alınacak en iyi makinelerden biri.

Makine kg öneriyor ama tartmıyor, tartma özelliği bir üst modelinde var. Yük önerme 14dk gibi kapasitesi az olması gereken cihazlar için ideal.

Eco info özelliği pamuklu, sentetik gibi temel programlarda çıkıyor. Kg önerisinin altında olması lazım.

Candoğan Bey merhaba,

Yazlığa makine alamadık hala. Electrlıxlere bakıyorum biyandan. 1497cdw22de yük tama özelliği yok, bir üst modelinde var yazmışsınız. Bir üst modeli nedir acaba?

peki bu özellik 1497hdw2'de var mı? Hoş, annem kullanabilir mi bunu bilmiyorum da. Bir de sorum şu. Daha önce birçok defa yazdığınızı hatırlıyorum ama bulamadım.

1497cdw2 ile hdw2'nin farkları nelerdir?
    max 2 bin TL'ye başka ne marka-model önerirsiniz, bosch-siemens veya aeg de olabilir.

Dİğer arkadaşların da yprumlarını bekliyorum

Sevgiler.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Yazlığa uyduruk bi makine almak bence daha mantıklı. Halamların yazlıkta bosch maxx7 var özellikle 15dk lık program çok iş görüyor.

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Batu bey yazlık dediğime bakmayın. Bizimkiler 5-6 ay kalıyor. 😄

• 1497CDW2 benim de listemde. 1850 liraya bırakıyor bayiler.
    O zaman başka tabi yazlık diyince en fazla 2-3 ay kullanılacak diye düşünmüştüm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: thelocust

1497CDW2 benim de listemde. 1850 liraya bırakıyor bayiler.

hepsiburadacom pahalı o zaman.

siz hangi bayiye sordunuz?
    kadıköy gürsey, bağdat caddesi gürbüz. şehir dışına sigortasız olarak kargoluyorlar ama.

hepsiburada şehir dışı için fena değil.
  • Teşkkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Makineniz hayırlı olsun, memnun kalmanıza çok sevindim. Bence şu an 2000 civarı bütçe ile alınacak en iyi makinelerden biri.

Makine kg öneriyor ama tartmıyor, tartma özelliği bir üst modelinde var. Yük önerme 14dk gibi kapasitesi az olması gereken cihazlar için ideal.

Eco info özelliği pamuklu, sentetik gibi temel programlarda çıkıyor. Kg önerisinin altında olması lazım.

Candoğan Bey merhaba,

Yazlığa makine alamadık hala. Electrlıxlere bakıyorum biyandan. 1497cdw22de yük tama özelliği yok, bir üst modelinde var yazmışsınız. Bir üst modeli nedir acaba?

peki bu özellik 1497hdw2'de var mı? Hoş, annem kullanabilir mi bunu bilmiyorum da. Bir de sorum şu. Daha önce birçok defa yazdığınızı hatırlıyorum ama bulamadım.

max 2 bin TL'ye başka ne marka-model önerirsiniz, bosch-siemens veya aeg de olabilir.

Sevgiler.

Emrah Bey merhaba.

Yük tartıp deterjan önerme özelliği 1408 modelinde var.

Ben yıkama sistemi dolayısıyla CDW2'yi daha çok beğeniyorum.

HDW ile CDW farklarına gelirsek:

-CDW modelinde Ultramix deterjan ile suyu karıştırma sistemi var. Ayrı bölgede tamamen karıştırıp çözdüğünden düşük sıcaklıklarda dahi yıkama performansı yüksek. Aynı işlemi yumuşatıcı alırken yaptığından yumuşatma performansı da yüksek. Yumuşatıcının kumaşa daha iyi dağılmasını sağlıyor.
    -HDW standart yıkama sistemli, CDW'de su jeti var.
    -HDW Inverter motor, CDW Eco-Inverter motor.
    -HDW'nin tamburu 66, CDW 69 lt.
    -HDW eko programda A-%40, CDW ise A-%80 enerji verimliliğine sahip. Aynı zamanda bu verimliliği yıkama süresini uzatmadan, sadece Ultramix sistemi ile yapıyor. Mesela Siemens WM14U660TR modeli de A-%80 ama 5 saat 15 dakika, Electrolux ise 4 saat yıkama yaparak bu değerli elde ediyor.
    -HDW'de Woolmark Blue, CDW'de Woolmark Green sertifikası var.
    -CDW'de 5 kg kirli çamaşır için 60 dk özel program var.

Aklıma başka bir fark gelmedi. Ancak yıkama sistemi, su jeti ve motor farklarından ötürü ben kesinlikle CDW alırdım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Candoğan Bey merhaba,

Sevgiler.

Emrah Bey merhaba.

Yük tartıp deterjan önerme özelliği 1408 modelinde var.

Ben yıkama sistemi dolayısıyla CDW2'yi daha çok beğeniyorum.

HDW ile CDW farklarına gelirsek:

-CDW modelinde Ultramix deterjan ile suyu karıştırma sistemi var. Ayrı bölgede tamamen karıştırıp çözdüğünden düşük sıcaklıklarda dahi yıkama performansı yüksek. Aynı işlemi yumuşatıcı alırken yaptığından yumuşatma performansı da yüksek. Yumuşatıcının kumaşa daha iyi dağılmasını sağlıyor.
    -HDW standart yıkama sistemli, CDW'de su jeti var.
    -HDW Inverter motor, CDW Eco-Inverter motor.
    -HDW'nin tamburu 66, CDW 69 lt.
    -HDW eko programda A-%40, CDW ise A-%80 enerji verimliliğine sahip. Aynı zamanda bu verimliliği yıkama süresini uzatmadan, sadece Ultramix sistemi ile yapıyor. Mesela Siemens WM14U660TR modeli de A-%80 ama 5 saat 15 dakika, Electrolux ise 4 saat yıkama yaparak bu değerli elde ediyor.
    -HDW'de Woolmark Blue, CDW'de Woolmark Green sertifikası var.
    -CDW'de 5 kg kirli çamaşır için 60 dk özel program var.

Aklıma başka bir fark gelmedi. Ancak yıkama sistemi, su jeti ve motor farklarından ötürü ben kesinlikle CDW alırdım.

Candoğan bey merhaba.

Bugün 1486 gdw2 siparişi verdim. Annem gerek yok dedi çok üst model olmasına. Arada da 400 tl fark vardı. Hayırlısı olsun diyelim.

Bm için de 8530row almayı planlıyorum yarın. Siz de memnun oldugunuzu belirtmişsinz. Umarım annem de memnun kalır.

Teşekkür ediyorum.

• Hayırlı olsun. 8530 dan memnunum, 1 yıldır iyi gidiyor. Anneniz de memnun kalır diye umuyorum. Çamaşır makineniz de hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.