< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 20 Ekim 2018; 11:9:57 > |
ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME
-
-
Ben beğendim ama kapağın cam değil sert plastik olması beni şaşırttı. Mağazalarda incelerken hiç dikkat etmemiştim aklıma da gelmezdi sert plastik olacağı. Onun dışında makine benim de aklımda. Alırsam bunu alırım dediğim bir model. Nedenlerim ise sizin saydıklarınızda aynı yalnız makineleri bağladığınız priz dikkatimi çekti, tekli sıva üstü prize 3 lü priz takmışsınız. Bu yöntem bu tarz güçlü aletlerde tehlikeli oluyor. Ben 2li sıva üstü priz almanızı öneririm. Ses olarak ta dikkatimi çeken anormal bir ses yok ısı pompalı bir cihaz; çıkan eski buzdolabı sesi normal yani . Hatta düşündüğüm den de az bir ses güle güle kullanın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler.
Priz olayı şöyle: banyoda kurutma makinesi için ayrı bir yer yaptırdım. Gördüğünüz yerin tam karşısında. Ancak orda priz olmadığı için mevcut gördüğünüz prizden banyonun diğer tarafına hat çektirdim. Ancak servis montaj için gelince bosch çmnin üzerine koyabilir miyim diye soruverdim. Servis de çmnin arkasına baktı. Bağlantı kitiyle olur deyince son anda karar değiştirdim ve üst üste koydum. Aslında sıva üstü bağlantı, diğer priz içindi. Mevcut durumda duvarın kendisinde olan priz kullanılıyor. Yine de 2li priz mi almak gerekir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada + 4 yıl için 279 TL ödedim. Rakip firmaların çok çok üzerinde ne yazık ki.
-
Aynı anda iki makineyi, dediğiniz prizi takana kadar kullanmasak sorun olmaz di mi?
quote:
Orijinalden alıntı: emrahsnr
Aynı anda iki makineyi, dediğiniz prizi takana kadar kullanmasak sorun olmaz di mi?
Makineleri tek tek direk prize takarsanız sorun olmaz. Dediğim gibi o tip çoklu prizler tek makinede bile sorun çıkarabiliyor
İncelemeniz çok güzel olmuş Emrah bey. Bu makinelerdeki kompresör bir buzdolabına göre 4-5 kat daha kuvvetli olduğundan devreye girdiği anda duyduğunuz ses normal. Mesela bir buzdolabı 150 watt civarında, kurutma ise 900.quote:
Orijinalden alıntı: K-E-N-A-Nquote:
Makineleri tek tek direk prize takarsanız sorun olmaz. Dediğim gibi o tip çoklu prizler tek makinede bile sorun çıkarabiliyor
Alıntıları Göster
Plastik kapak konusunda ben de sizinle hemfikirim. Neden cam kapak varken böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar bilmem, bence de saçma.
Ancak cihaz Inverter motor teknolojisi, buhar sistemi, tambur yapısı, filtre sistemi gibi yönleriyle epey iyi. Böyle görünce gözüm kaldı şimdi :)) Bende 3284 var, çok memnunum.
-
Teşekkür ederim Candoğan Bey.
Acaba önceki seride kapak cam mıydı, rde ile bitiyordu sanırım. Onu merak ediyorum.
quote:
...
Cihazı Bosch Idos'un üzerine monte ettirdim. Bunu da, yine Electrolux'ten 190 TL'ye temin ettiğim aparatla sağladım (Web sitesinde 181 TL yazıyordu ama sesimi çıkarmadım).
...
Emrah Bey,
Ben de geçen sene aldığım kurutmayı çamaşır makinesinin üzerine koydurma imkanım olmadığı için bu aparatı servis getirmesine rağmen almamıştım. O gün için bana 250 TL demişti. Rica etsem web sitesindeki linkini paylaşabilir misiniz? Yakında ev değiştirme durumu olabilir ve o zaman bu aparata ihtiyaç gerekebilir.
Ayrıca incelemeniz için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 10 Aralık 2015; 15:16:41 > -
Teşekkür ederim Atakan Bey.
Linkler aşağıda:
www.electrolux-servis.comElectrolux Servishttp://www.electrolux-servis.com/servis/Scripts/prodView.asp?idproduct=6103
www.electrolux-servis.comElectrolux Servishttp://www.electrolux-servis.com/servis/Scripts/prodView.asp?idproduct=6105
Yalnız ben de şimdi farkettim. Servisin bana getirdiği aparat SKP11. Yani 200 TL olan. Ben de 9 TL fazla verdim sanıyordum. :)
Bu arada, sizin makineni kapağı cam mı, plastik mi?
-
quote:
Bu arada + 4 yıl için 279 TL ödedim. Rakip firmaların çok çok üzerinde ne yazık ki.
Electrolux servisi ile çok saçma bir muhabbetimiz oldu. Montaj sırasında servis, daha önce dememe rağmen ek garanti belgesini getirmemiş. Yokmuş çünkü. Size kargo ile gönderilecek dendi. Aradan 10 gün geçti. Servis aradı. Ek garanti belgeniz geldi, ev adresinize karşı taraf ödemeli olarak Yurtiçi kargo ile gönderiyoruz, evde birileri var mı diye sordu. Karşı taraf ödemeli ne demek, sizin zaten göndermeniz gereken kağıdın kargo parasını ben niye ödeyim, dedim. Sistem böyle beyefendi dedi. Hiç tartışmadan electrolux müşteri hizmetlerine email attım. Zaten rakip firmaların çok çok üzerinde bir meblağ ile ek garanti yapıyorlar, bir de kargo bedelini müşteriye ödetmeleri bana çok terbiyesizce geldi. Neyse ki, gelen cevap, belgenin bana ücretsiz olarak ulaştırılacağı şeklinde idi. Mesela böyle bir davranışı ne BSH grubu, ne de Arçelik grubu yapardı diye tahmin ediyorum.
-
Linkler için teşekkür ederim.
Bu arada benim makinenin de kapağının cam olmadığını gördüm ve şaşırdım.
Evet electrolux servisleri maalesef diğerleri gibi kurumsal davranmıyorlar. 1286LEW Çamaşır makinesinin garanti uzatımı konusunda benden de fazla ücret alacaklardı, ancak ben daha önce müşteri temsilcilerinden fiyat aldığım için fazla ücret alamadılar.
Makineden şimdilik memnunum ama servisin eline de düşmek istemem açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 10 Aralık 2015; 18:20:22 > -
güzel inceleme -
Hayırlı olsun guzel cihaz
Teşekkürler.
hayırlı olsunquote:
Teşekkürler. -
Çok teşekkürler.
merhaba, yazıklarınızı uzun zamandır takip ediyorum. Ben de ELECTROLUX EDH3897SDE almak istiyorum fakat bebek beklediğimiz için masraflarımız oldukça yüksek bu nedenle edh3686 modelini almak konusunda kararsız kalmıştım , diğer sayfalarda da yazılanları okurken candoğan beyin bir kullanıcıya elektroluxedh3686 yerine AEG T76385AH3 A+ 8 Kg Kurutma Makinesi tavsiye ettiğini gördüm. teknosada indirim var eğer çok ciddi fark varsa açıkçası şartları biraz zorlayıp ELECTROLUX EDH3897SDE almayı düşünüyorum yaklaşık 800 tl fark var , aeg alsam çok şey kaybetmiş olur muyum özellikle yünlü programları ve buharla temizleme özelliği açısından merak ediyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)quote:
Çok teşekkürler. -
Merhaba. Bı sorunuza cvp vermem için diğer ik makinenin özelliklerine bakmam lazım. Ama aradaki fiyat farkı değer mi değmez mi çok subjektif bir konu. Bn ekran ışığı kırmızı olsun diye siemens yerine bosch bulaşık makinesine aynı model için 500 tl fazla vermiş biriyim :) bu sorunuza nasıl cevap veririm bilmiyorum :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
2016 yılından bu yana makineyi kullanıyorum. 2.Yıl motor arıza yaptı ve garantiden değiştirildi. 6 yıl boyunca herhangi bir arıza veya sorun çıkarmadı ancak geçen gün motor tıpki bir önceki arıza gibi ses çıkarmaya başladı. Sanki içinde bir şey kırılmış veya dağılmış gibi. Ankara’daki 3 electrolux servisini aradım ve üçüde sıfır motora 2.500 TL dediler(Ağustos 2024). İşçilik olarak bir servis 800 TL, öbür servis 1.400 TL ve diğeri de 2.400 TL ücret talep etti. Aradaki farkı anlamış değilim!!! İnverter motorların 10 yıl garantili olduğunu biliyorum. Electrolux müşteri hizmetlerini aradım ancak ürünü alırken internet sitelerine kaydetmek koşuluyla 10 yıllık garantinin geçerli olacağı bilgisini verdiler. Açık kaynaklardan bu motorun Nidec marka oldukça sorunlu bir motor olduğunu öğrendim. Sorun motor içindeki mıknatısların iyi yapıştırılmaması nedeniyle yerinden çıkması ve kırılmasıymış. Videolardan izleyerek motoru söktüm(oldukça basit) ve içini açtığımda bir mıknatısın yapıştırıcıdan çıktığını gördüm. Yapıştırdım ve yerine taktım motor sorunsuz ve sessiz şekilde çalışıyor şimdi. Eğer yapamamış olsaydım 2.500 TL ye yeni bir motor alıp takacaktım. Konuya vefa olması açısından paylaşmak istedim. |
problem çözüldü. ileride okuyacaklara da yol göstersin.
müşteri hizmetlerine mail attım. teknik servisi tekrar yönlendirdiler ama bu sefer teknik servis elinde yedek parçayla geldi. ısı pompası ve sensörleri değiştirdi. problem bıçak gibi kesildi. :) benzer problemi yaşayan olursa bilginiz olsun. |
Benzer içerikler
- çamaşır makinesinin üstüne kurutma makinesi koymak zararlı mı
- arçelik bulaşık makinesi e01 hatası
- bosch bulaşık makinesi su boşaltma programı
- samsung çamaşır makinesi buharlı yıkama nasıl yapılır
- beko mu bosch mu
- roborock qrevo curv fiyatı
- en iyi beyaz eşya markası
- en iyi bulaşık makinesi markası
- en iyi kurutma makinesi
- en iyi çamaşır makinesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X