2016 yılından bu yana makineyi kullanıyorum. 2.Yıl motor arıza yaptı ve garantiden değiştirildi. 6 yıl boyunca herhangi bir arıza veya sorun çıkarmadı ancak geçen gün motor tıpki bir önceki arıza gibi ses çıkarmaya başladı. Sanki içinde bir şey kırılmış veya dağılmış gibi. Ankara’daki 3 electrolux servisini aradım ve üçüde sıfır motora 2.500 TL dediler(Ağustos 2024). İşçilik olarak bir servis 800 TL, öbür servis 1.400 TL ve diğeri de 2.400 TL ücret talep etti. Aradaki farkı anlamış değilim!!! İnverter motorların 10 yıl garantili olduğunu biliyorum. Electrolux müşteri hizmetlerini aradım ancak ürünü alırken internet sitelerine kaydetmek koşuluyla 10 yıllık garantinin geçerli olacağı bilgisini verdiler. Açık kaynaklardan bu motorun Nidec marka oldukça sorunlu bir motor olduğunu öğrendim. Sorun motor içindeki mıknatısların iyi yapıştırılmaması nedeniyle yerinden çıkması ve kırılmasıymış. Videolardan izleyerek motoru söktüm(oldukça basit) ve içini açtığımda bir mıknatısın yapıştırıcıdan çıktığını gördüm. Yapıştırdım ve yerine taktım motor sorunsuz ve sessiz şekilde çalışıyor şimdi. Eğer yapamamış olsaydım 2.500 TL ye yeni bir motor alıp takacaktım. Konuya vefa olması açısından paylaşmak istedim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim