Şimdi Ara

Elektirikli şofben bağlantısında kafama takılan soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
22.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yukaridaki Resim Bana ait değil ancak onu kablo renklerini kullanmak ve olaya görsellik katmak için ekledim.

Burada Görüldüğü gibi ise kablo renkleri

Kahve Rengi Faz Mavi Nötr Sarı yeşil topraklama ise;

Şofben bağlantısında;

Mavi renklide kontrol kalemi yanıyor.

Bu durudam faz mı yoksa nört müdür?

Birde şu bir gerçek Kablo renklerine göre konusmak gerekirse

Yani Toprakla Fazi yer değiştirmiş ama şofben çalışıyor bir sıkıntı olur mu?

Bağlarkende aklıma takılmıştı.Sarırenkli toprak demiştim o ise kahverengi toprak demişti.Benim dediğim gibi olduğunu şimdi anladım.Zaten elektrikçi çağıracağım hattı kontrol etmesi için ama merak ettikerlimi sorayıum dedım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 15 Nisan 2014; 1:40:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Şofben Elektrik Bağlantısı Rehberi

Elektrikli şofbenin doğru ve güvenli bir şekilde bağlanması, optimum performans ve güvenlik için esastır. İşte elektrikli bir şofbeni elektrik şebekesine bağlamak için adım adım bir kılavuz:

Malzemeler:

• Elektrikli şofben
    • Elektrik kablosu (uygun boyut ve yalıtım derecesinde)
    • Kablo somunları
    • Anahtarlar
    • Tornavida

Güvenlik Önlemleri:

• Çalışmaya başlamadan önce elektrik şebekesindeki gücü kesin.
    • Tüm elektrikli işler, kalifiye bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır.

Adımlar:

1. Kablo Bağlantısını Belirleyin: Elektrikli şofbenin bağlantı şemasını kontrol edin. Bu şema, şofbene gelen ve şofbenin iç bileşenlerine bağlanan kabloların renklerini ve boyutlarını gösterecektir.

2. Kabloları Şofbene Bağlayın: Uygun kabloları şofbenin terminal bloğuna bağlayın. Kablo renklerini bağlantı şemasına göre eşleştirin. Kabloları sıkıca sıkın.

3. Kabloları Duvar Kutusu İçine Takın: Kabloları, şofbenin arkasındaki duvar kutusuna itin. Kablo somunlarını kabloların etrafına yerleştirerek kabloların hareket etmesini önleyin.

4. Güç Kaynağına Bağlanın: Ana güç kablosunu şofbenin güç kaynağına bağlayın. Bu bağlantı, şofbenin arkasındaki bir pano veya duvardaki bir prize yapılabilir.

5. Elektrik Şebekesine Güç Ver: Güç şebekesine elektriği geri verin.

Ek İpuçları:

• Şofben için doğru boyut ve yalıtım derecesinde elektrik kablosu kullanın.
    • Kabloları güvenli bir şekilde sıkın. Gevşek bağlantılar yangın tehlikesi oluşturabilir.
    • Kabloların duvar kutusunda sıkışmadığından veya bükülmediğinden emin olun.
    • Herhangi bir elektrik işi yaparken her zaman güvenlik önlemlerine uyun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cihazın girişlerini fotolama imkanı varsa daha iyi olur. Ayrıca kahve faz mavi nötr sarı yeşil topraktır. Cihazda L faz olarak N nötr olarak görülür bu bağlantılar doğru ise sıkıntı olmaz. Kontrol kalemini yakan L fazdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu duruma göre Mavi Faz Kahve Nört Sarı yeşil toprak oluyor.Şofen Üzerindeki bağlantı şemasına göre Nötr ve Toprak yer değiştirmiş yani yanlış bağlanmış sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 15 Nisan 2014; 1:42:33 >
  • Prize fiş yoluyla takmıyorsunuz değilmi cihazı müstakil hattan yani prizin içimden almal lazım yoksa fişe her takmada faz, nötr karışır

• Cihazda L varsa fazdır maviyi ona takın. N varsa kahve nötr olmuş sanırım onu N ye takın. Ama elektriği kesin ya da anlayana yaptırın. Sarı yeşil toprak oluyor yanlış anlamadıysam toprak boşta kalana takılacak

• Hayır Buatdan hat çekilmiş.Damarlı Duvara moenteli şofebene gidiyor bu hat Yukardaki görsel bana ait değil sadeceö kablo renklerini kullanmak için koydum.Doğru sizin dediğiniz şekilde oluyor.Zaten elektrikçi çağıracağım.Sadece Merak etmiştim.Bizim komşu Gerçekten Anlıyormu diye Benden kurtulmak istiyor galiba yanlıs baglamıs kabloları : )))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 15 Nisan 2014; 1:51:26 >
  • Cihazın bağlantı kısmını açınca herşey belli olur. Marka ne bu arada

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Lider
  • Dediğim gibi foto atarsan tam açıklama yapalım ama geç oldu. Bence yarın devat et

• Bağlantı şekli fotoğrafda görüldüğü gibi bu durumda bizim komşu toprakalamaya nötr öntr e topraklamayı bağlamış ancak sorunsuz çalışıyor.Tabi şimdilik :) Merak ettiğim olay bu düzeltilmeseydi ne olurdu?

Şofbende işaretler berlirtiği için renklere takılmıyorum.Takıldıgım konu gelen hatta ki kablolar bu arada aynı şofbenden iki tane vardı elimde takılı olanı kapattıktan sonra aklıma geldi foto bende sökmedim monte olmayının içini açtım ondan çektim.İkiside aynı marka aynı model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygold007 -- 15 Nisan 2014; 21:18:09 >

• Şofbene gelen evin hattından renklere bakarak eşleştirme yapılabilir. Dijital ölçü aleti ile ölçme imkanı varsa daha iyi olur. Konu elektrik olunca yanlış yapmaktan korkarak fazla bişey diyemiyorum bi elektrikçi kontrol etse şüpheniz kalmaz

• Avometre ile ölçme derken Faz tamam bulduk kontrol kalemını yakan peki topraklama ve nötr nasıl anlaşılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygold007

Avometre ile ölçme derken Faz tamam bulduk kontrol kalemını yakan peki topraklama ve nötr nasıl anlaşılır?

topraklama cihazın şase'sine bağlıdır ve her zaman sarı renkteki kablo topraktır (çok nadir bazı zeki elektrikçiler kahve yada mavi yapabiliyor), genede kabloyu kontrol et kısa yerden gözükür şaseye bağlı olan kısmı. şebeke geriliminde + - olayı diye bir şey yoktur eğer olsaydı fişi pirize takar iken her zaman aynı yönde takmak zorundaydık yanlış takmada elektrikli cihazların yanmasına hatta patlamasına neden olurdu dediğim gibi + - olayı ac'de olmaz dc'de olur. sarıyı sarıya başla diğer renkleri kafana göre bağla geç derim. böylede rasgele bağlarsan (ters bağlanır ise) gelen akım devreyi dolaştıktan sonra anahtara gelir cihazı fazla etkileyeceğini düşünmüyorum yıllardır böyle yapıyorum hiç bir sıkıntı çıkmadı.

• kardeş ben de sarı topraktır diye biliyorum ama hiç karışma cidden işini bilen bir elektrikçi çağır Allah korusun elektrik sonuçta bu zaten elektrikli şofbenleri güvenli bulmuyorum bir de yanlış topraklama yapıldıysa Allah muhafaza sıkıntı çıkarabilir böyle kullanma sakın

• Tekrar Teşekkür Ederim yardımlarınız için.
  • slm benim şofben royal marka şofbendeki kablolar mavi sarı kahveregi..banyodaki kablolar mavi kahveregi ve sarı yeşil renginde ortadaki kablo. bu durumda şofebendeki sarı kablo banyodaki sarı yeşil kabloyamı denk geliyor diğer kablolar rengi renginemi bağlanıcak yardım lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.