Şimdi Ara

Klima ve Buzdolabı aynı sigortaya bağlanmış!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir ev aldım fakat henüz yerleşmedim.Eksikleri ve sorunları bitirmeden de geçmek istemiyorum.Benim için en önemli konu elektrik tesisatındaki problemlerin halledilmesi.

Evi aldığımda içerisinde klimasıda mevcuttu ve denemek istediğim de şalterin attığını gördüm.Evin elektrikle ilgili ufak tefek işlerini yaptırırken elektrikli şofben ve klimaya ait şalterleri 32a ile değiştirttim.Aradan bir kaç gün geçtikten sonra getirdiğim eşyalardan buzdolabını fişe taktım ve çalışmadığını gördüm.Daha sonra şalterlerden klimanınkini kapalı konumda bırakmıştım onu kaldırayım bakalım dedim.Buz dolabına elektrik geldi.Bahsetmiş olduğum klima ve buzdolabı aynı mekanda olsa anlayacağım ama birisi salonda birisi mutfakta hangi akla hizmet aynı sigortaya verilmiş anlamadım.Ne gibi sorunlar çıkartır?Klima kullanılırken fazla anlık soğutma-ısıtma geçişlerinde yüksek akım çekeceğinden dolaba zarar verir mi?Bunların hatlarını ayırmak zahmetli midir?sorularına yanıt arıyorum.

Diğer sormak istediğim bir konu ise sigortadan evin aydınlatma şalterlerini tespit edip bunları akıllı inverter a bağlamak istiyorum (dijital ekranlı mppt şarj sistemli olanlardan) Bu işlem için aydınlatmaların nötr ve fazlarını ana hattan ayırıp inverterdan nötr ve faz mı çekmem gerekecek?pako şalter vs ile uğraşmak istemiyorum.İnverter zaten şebekeden de beslenebildiği için invertera şebeke girişi verip çıkışları da bu şekilde aydınlatmalara vermek istiyorum.Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.Herkese baharlı günler...

• Normalde prizler tek sigortaya bağlıdır.O yüzden ikisi aynı anda kesiliyor.

En pratik çözüm klimanın önüne ona ait bir sigorta taktırmak.Böylece sadece onu kapatırsınız.

Aydınlatma için fazlar zaten sigortadan ayrılacak inverterin sağlığı için nötrleride ayırmalısınız.Yoksa yanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 20 Nisan 2016; 23:48:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size tavsiyem bir elektrikçiye yeri müsaitse yeni bir sigorta kutusu koydurun. Sigortaları ayırın.
    Hat eski ise kablo kesitini kontrol ettirin. Kablonuz ince ise mesala 1.5mm kablonuz ısınır.
    Evin topraklamasını kontrol ettirin.
    Sayaç ile evin tesisatı arasına mutlaka kısa devre akım rölesi taktırın.
    Sigortaların girişinde faz'a ortak bağlandığı kabloya yada yekpare bakır iletkene bara denir. Ortak sigortada baranın ince olmaması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Normalde prizler tek sigortaya bağlıdır.O yüzden ikisi aynı anda kesiliyor.

En pratik çözüm klimanın önüne ona ait bir sigorta taktırmak.Böylece sadece onu kapatırsınız.

Aydınlatma için fazlar zaten sigortadan ayrılacak inverterin sağlığı için nötrleride ayırmalısınız.Yoksa yanar.

tşkler...klimanın zaten yanında kendine ait şalteri var.ben buzdolabı ile aynı anda çalıştığında çekeceği akım buzdolabını etkiler mi onu sormak istemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexta64

Size tavsiyem bir elektrikçiye yeri müsaitse yeni bir sigorta kutusu koydurun. Sigortaları ayırın.
    Hat eski ise kablo kesitini kontrol ettirin. Kablonuz ince ise mesala 1.5mm kablonuz ısınır.
    Evin topraklamasını kontrol ettirin.
    Sayaç ile evin tesisatı arasına mutlaka kısa devre akım rölesi taktırın.
    Sigortaların girişinde faz'a ortak bağlandığı kabloya yada yekpare bakır iletkene bara denir. Ortak sigortada baranın ince olmaması gerekir.

Elektrik aboneliği için henüz şimdiye kadar başvuru yapılmamış.Projeyi çizen kişiye ulaştığımda zaman aşımına uğrar şimdi yeni bir proje ve faturalı sayaç lazım dedi.Normal şartlarda trifazeyi zorunlu kılıyorlarmış.Fakat yapı kullanım izin tarihi eskiye ait olduğu için monofazeyi kabul edecekler...

Sayaçı aldım ve bir usta buldum.Projeyi çizen kişi bana kaçak akım rolesi ile birlikte taktırmam gerektiğini aksi taktirde aboneliği kabul etmezler dedi.Ve kaçak akım rolesini usta bağlayıp denedi ancak attı.Alt kata geçtik ordaki panoda da aynısı oldu.En son bu evde kaçak akım var öncelikle tesisatın baştan gözden geçirilmesi gerekli dedi ve 23 Nisan gününe sözleştik.Bu süre zarfında 8 lik kullanılan sigorta kutularının 12likle değiştirilmesine karar verdim.8lik sigorta kutusunda 2sini zaten kaçak akım rolesi kaplıyor ve kalıyor geriye 6 adet sigorta yeri.Doğal olarak bu da sigortaları ayırırken yetersiz gelecek.Gelecekte kullanmayı düşündüğüm solar sistemden dolayı ben de olmasını istediğim çizimi bilgisayar ortamında şekillendirdim ve ortaya şöyle birşey çıktı.Umarım usta bu haliyle yapıp teslim eder.Pako şalter kullanmamdaki amaç ise olası bir inverter arızası ya da akü değişimi vs gibi gereksinimler olursa eğer şebeke elektriğine bağlanması.

Klima ve Buzdolabı aynı sigortaya bağlanmış!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanakt -- 22 Nisan 2016; 10:21:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.