Şimdi Ara

elektrik elektronik mühendisliği hakkında yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
14.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: johnalvarez

hocam 3-4 ay önce Tv de çıkmıştı %11 oran ile en çok işsiz mühendislik dalıymış.. :) Ben uydurmuyorum anlayacağın..

Yalandır hocam o ya.

Tekstil, çevre, nükleer enerji, su ürünleri, fizik, kimya, uzay, elektronik gibi Türkiye'de işsizliğiyle nam salmış nice mühendislik dalı varken bilgisayar mühendisliği bu konuda en yüksek orana sahip olamaz. %11 de bana normal gibi geldi, daha fazla olmasın o?

Bir de mezun sayısına bakmak lazım. Mezun sayısına göre de böyle bir sonuca varılmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

hocam 3-4 ay önce Tv de çıkmıştı %11 oran ile en çok işsiz mühendislik dalıymış.. :) Ben uydurmuyorum anlayacağın..

Yalandır hocam o ya.

Tekstil, çevre, nükleer enerji, su ürünleri, fizik, kimya, uzay, elektronik gibi Türkiye'de işsizliğiyle nam salmış nice mühendislik dalı varken bilgisayar mühendisliği bu konuda en yüksek orana sahip olamaz. %11 de bana normal gibi geldi, daha fazla olmasın o?

Bir de mezun sayısına bakmak lazım. Mezun sayısına göre de böyle bir sonuca varılmış olabilir.

Ben de tam hatırlamıyorum,elektronik mühendisliği için Türkiye'de iş alanı neredeyse hiç olmadıgı için işssizlik oranı yüksek olmalı diyebiliriz ama elektronik müh. de fazla yok. Bilgisyar mühendisi çok oldugu için bu sonuca varılmış olunabilir..

• quote:

quote:

quote:

Yalandır hocam o ya.

Ben de tam hatırlamıyorum,elektronik mühendisliği için Türkiye'de iş alanı neredeyse hiç olmadıgı için işssizlik oranı yüksek olmalı diyebiliriz ama elektronik müh. de fazla yok. Bilgisyar mühendisi çok oldugu için bu sonuca varılmış olunabilir..

Çok saçma olmuş bu yorumunuz,
    1- türkiyede elektronik mühendisliği için iş alanı nasıl olmaz.. Bütün elektronik şirketler, gsm şirketleri, beyaz eşya, otomotiv sanayi.. Hepsi elektrik-elektronik veya elektronik mühendislerini işe alıyor..
    2- 5 yıldır elektrik-elektronik veya elektronik mühendisliği popüler mühendislik alanlarından ve önemsenmeyecek miktarda mühendis çıkarıyorlar.. ve kendini geliştirebilen çok büyük kısım, bir yere kapak atabiliyor..

• elektronik mühendisi harbiden işsiz kalıyor mu?
    ulan makina işsiz derler elektronik işsiz derler bilgisayar işsiz derler
    benim şahsi görüşüm bizim ülkemiz hiç bi zaman ilerlemicek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

elektronik mühendisi harbiden işsiz kalıyor mu?

ingilizce yoksa, üniversitedeki yıllarını finalleri veriyim, seneyi kurtarayım mantığıyla geçirirsen, üniversite eğitimi de yeterli düzeyde değilse işsiz kalırsın elbette..
  • peki ingilizce varsa.uludağ osmangazi gibi bir ünivde okusan ideallerin için seçsen daha fazla şey öğrenmeye çalşsan ünide.sırf üni adın odtü boğaziçi değil diye işsiz kalır mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tezocan

quote:

quote:

quote:

Yalandır hocam o ya.

Çok saçma olmuş bu yorumunuz,
    1- türkiyede elektronik mühendisliği için iş alanı nasıl olmaz.. Bütün elektronik şirketler, gsm şirketleri, beyaz eşya, otomotiv sanayi.. Hepsi elektrik-elektronik veya elektronik mühendislerini işe alıyor..
    2- 5 yıldır elektrik-elektronik veya elektronik mühendisliği popüler mühendislik alanlarından ve önemsenmeyecek miktarda mühendis çıkarıyorlar.. ve kendini geliştirebilen çok büyük kısım, bir yere kapak atabiliyor..

Hocam iş alanı çok az,yavaş yavaş artıyor..

• quote:

Sen internetteki çoğu yoruma takma,10 binlerce mühendis var ,forumlara takılan anca 1000 kişidir bunların çoğuda zaten atıp tutar iş yok güç yok diye ,diğerleri nerede peki..Kendini geliştir ,iyi çalış yeter.. Ben de bir ara baya ümitsizdim ama dhaa gerçekci şeyler öğrendikçe kendime geldimm..
  • quote:

peki ingilizce varsa.uludağ osmangazi gibi bir ünivde okusan ideallerin için seçsen daha fazla şey öğrenmeye çalşsan ünide.sırf üni adın odtü boğaziçi değil diye işsiz kalır mısın?

Böyle birşey tabii ki yok. Özel sektörde genellikle senin ne bildiğine tecrübenin ne olduğuna bakılıyor. Şahsen benim karşıma bir Odtü lü gelse, ama Odtülü derken kendini geliştirmemiş, pasif, sadece dersle yetinmiş verilebilecek işi yapamayacak Odtülü (Odtüye giripte böyle olan biri var mıdır bilmiyorum varsayalım ki olsun), birde herhangi bir okuldan gelen kendini geliştirmiş verilen işi verilen sürede yapabilecek bir kişi gelse, şahsen ben iş yapabilecek adamı alırım. Çoğu firmada buna bakıyor. Zaten tecrübesiz mühendislerin çektiği sıkıntıda bundan kaynaklanıyor. Mesela kendimden örnek vereyim. 2009 da osmangazi elektroniği 2010 şubatta da çift anadalım olan makineyi bitirdim. İş aramaya koyuldum. Tecrübesizliğimden dolayı 1 ay kadar iş aradım. Bazı yerlerle görüştüm. Adamlar hem istedikleri işi bilen hemde tecrübe sahibi eleman arıyorlardı. 1 ayın sonunda buldum işi. Bulduğum işede ingilizcem iyi diye girdim mezun olduğum üni. den dolayı değil. Ama söylediğin ünilere bakışda farklı olmuyor değil bunuda kabul etmek lazım.

• quote:

tam kafa adamsın hacı ya.
  • hocam neyi düşünsem birisi çıkıp olumsuz yorum yapıyor ama gerçek yani ülkemiz asla ilerlemicek üniye girme psikolojisi bile bi karamsar :))
    en iyisi bildiğin yoldan şaşmamak artık ne kadar girerse girsinXD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay_alim -- 1 Temmuz 2010; 18:38:47 >
  • quote:

hocam neyi düşünsem birisi çıkıp olumsuz yorum yapıyor ama gerçek yani ülkemiz asla ilerlemicek üniye girme psikolojisi bile bi karamsar :))

sana tamamen katılıyorum.kime sorsan iş yok iş yok.bu ne boyle yaw.bu millet karnını nasıl doyuruyor anlamıyorum.
    bundan sonrada meslekler hakkında daha arastırma yapmıyorum.bildiğimi okuyacam.giderim üniversiteme
    hakkını vererek okurum.ha sonra iş yok mu.ne yapalım rızkı veren allah.vermiyorsa (haşa) zorlamı alacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meminasik

quote:

hocam neyi düşünsem birisi çıkıp olumsuz yorum yapıyor ama gerçek yani ülkemiz asla ilerlemicek üniye girme psikolojisi bile bi karamsar :))

sana tamamen katılıyorum.kime sorsan iş yok iş yok.bu ne boyle yaw.bu millet karnını nasıl doyuruyor anlamıyorum.
    bundan sonrada meslekler hakkında daha arastırma yapmıyorum.bildiğimi okuyacam.giderim üniversiteme
    hakkını vererek okurum.ha sonra iş yok mu.ne yapalım rızkı veren allah.vermiyorsa (haşa) zorlamı alacaksın.

aynen hocam ;)ya varya harita mühendisliğini okuyan adam var ülkede sonucta elektronik mühü kötülerken makina mühü kötülerken milletin bir vicdan yapması gerekir bence.Allah herkese bi rızık verir biz bi yere gelen adamları kolay geldi sanıyoruz belki biraz sürüncez ama olsun be ben işsiz bile kalsam elektronik müh olmak istiyorum gerisi hikaye;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay_alim -- 1 Temmuz 2010; 23:58:59 >

• Bende şahsi görüşümü söyleyeyim, ne mühendisi olursan ol kendini geliştirmediğin sürece iş bulman çok zor. Üniversite zamanı bitirme projeni çok iyi seçmen ve okul yıllarında en az 2-3 projede bulunman lazım. Öyle veya böyle firmalar tecrübeli birilerini arıyorlar. Tecrübeyi çalışarak kazanamıyorsan okulda yapılan projelere katılmasın, ingilizceyi zaten saymıyorum artık gereklilik gibi birşey oldu. Bu konuda ben üniversitenin çok etkili olduğunu zannetmiyorum (en azından orta ölçekli firmalarda). Bir arkadaşın dediği gibi sadece finalleri geçeyim okulu dereceyle bitireyim bana yeter düşüncesi ne yazık ki yetmiyor. Belki TÜBİTAK'da çalışmak ve yüksek lisans yapmak için yeterli. Benim düşüncem 4.00 ortalama ile bitireceğine 3.00-3.50 arası bir ortalama ile bitir yanınada 2-3 proje deneyimi yaz CV'ne ben işsiz kalacağını pek zannetmiyorum.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

• Elektrik Elektronikle ilgiliyse hayallerin. Sana tavsiyem ya elektrik(enerji) yada haberleşme dalında uzmanlaşman. Elektrik hiçbir zaman ölmez. Tasvip etmiyorum ama okurken kendini hiç geliştirmemiş olsan bile devlette çok rahat iş bulursun. Tabiki bunun için bitirdiğin bölümün "Elektrik mühendisliği" olması gerekmekte. Bu konuda çevren varsa tek imzayla dünyaları götürürsün.

Haberleşmeye yani popüler tabiriyle telekomünikasyona gelecek olursak. Bu alanda müthiş bir potansiyel var ve sektör bunu kullanmasını çok iyi biliyor. Bu alanda devamlı altyapı yapım, bakım onarım işleri var. Firmalar elemanlarını yetiştiriyor, genelde kendi bünyesinde eğitirler ve bırakmak istemiyorlar çünkü yetişmiş eleman çok değerli. Eğer mühendislikler arasından bir önerim olacaksa bu haberleşme dalında olur. Ama dersleri çok zordur. Antendi fiberoptikti derken sinyal manyağı olursunuz. Birde bu yönde bir meyiliniz yoksa oldukça zorlanabilirsiniz.

Hakkında hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: meminasik

elektrik elektronik müh. hakkında okuduğum yazıların %90 ı olumsuz.bende artık yavaş yavaş bilgisayar müh.
    kayıyorum.bilg. müh hakkında bilgisi olan abiler varsa yardımcı olabilirmisiniz

Yorumlar ne diyor bilemem ama elektrik-elektronik mühendisliğiyle alakalı bir iş alanından bahsedeyim. Artık dünyada enerji kaynakları tükeniyor. Petrol ve doğalgaz mühendisi arkadaşımın söylediğine göre mevcut teknolojiyle 80 seneye kadar petrol bitecekmiş. O zamana kadar enerji ihtiyacını karşılayacak yeni şeyler gerekiyor. Çözümlerden biriside yenilenebilir enerji kaynakları. Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi...vb çeşitleri var. İleride ciddi manada kar getirecek ve muhtaç olacağımız bir sektör. Elektrik mühendisliğinin alanına giriyor. İncelemeni öneririm

• elektrik elektronık muhendisligi
    makine muhendisligi
    mekatronik muhendisligi

bu 3ü arasından hangisinin iş imkanları daha geniş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peter Hammill -- 25 Temmuz 2010; 18:25:40 >
  • ... EGE :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisolmakistiyorum -- 25 Temmuz 2010; 19:28:32 >
  • üniversite şehrin içinde oldugu için ev kiraları ve yurt paraları biraz yüksek ama şehrin istediginiz yerine 45 dk. gidilebiliyor.gel gelelim üniversiteye…arkadaşımın dedigi aynen şuydu: derslerin aşırı zorluluğundan tut hocaların kendini beğenmişliği ve kimseye not vermemelerine kadar her yönüyle kötü dedi birde ikinci ögretimde(iö)dersi bitirsem de gitsem mantıgında oldugunu söylediler.arkadaşlarımın iö için genel yorumuda şöyle derslerde uykunuz gelebiliyor okulun o gündüz cıvıltısı olmuyor
  • Elektrik Elektronik Muhendisligi okuyabilme imkani varsa okunur. Diger turevleri arasinda en cazip olanidir. Daha geneldir. Sececeginiz derslerle ozellestirirsiniz. Alacaginiz 3 tane ders ile Elektrik. Muhendisligine verilen tum haklardan faydalanirsiniz. Diger tarafta sececeginiz 3-4 derslede Haberlesme, robotik,bitomedikal, kontrol alanlarinda o alanin muhendisligi kadar yeterli egitimi almis olursunuz. Bilisimle ilgilenecekseniz ogrenmeniz gereken min 1 dil ile mecburen bilgisayar muhendisli alanina da kayarsiniz.DB farz zaten.
    Asla olmez bir bolumdur. Enerji uretiminden gsm firmalarina kadar is imkani vardir. Ihtiyaci azalmaz.
    Elektrik Elektronik Muhendisligi.
    Elektronik, haberlesme, kontrol falan demiyorum direk Elektrik Elektronik Muhendisligi diyorum. 10 yildir sektorde kamudan ozel issiz EEM ile tanismadim acikcasi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.