Şimdi Ara

elektrik elektronik mühendisliği hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
14.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sene ygs-lys ye girdim elektrik-elektronik mühendisliği hakkında bilgi alamak istiyorum.türkiyedeki geleceği,
    kendini iyi yetiştiren mühendislerin maaşı,okumanın zorluk derecesi ....vb.
    bide anadolu üniversitesi,osmangazi üniversitesi ve kocaeli üniversitelerinden hangileri bu dalda iyidir.
    Lütfen yardımcı olunuz.tercih donemi yaklaşayor diğer arkadaşlarda eminim bu konuyu merak ediyorlardır.

• bence elektrik eloktronik yerine ya sadece elektrik oku ya da sadece elektronik oku...çünkü öyle yapınca konusunda daha uzman bi mühendis oluyormuşsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

bence elektrik eloktronik yerine ya sadece elektrik oku ya da sadece elektronik oku...çünkü öyle yapınca konusunda daha uzman bi mühendis oluyormuşsun..
    güncel
  • güncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meminasik

bu sene ygs-lys ye girdim elektrik-elektronik mühendisliği hakkında bilgi alamak istiyorum.türkiyedeki geleceği,
    kendini iyi yetiştiren mühendislerin maaşı,okumanın zorluk derecesi ....vb.
    bide anadolu üniversitesi,osmangazi üniversitesi ve kocaeli üniversitelerinden hangileri bu dalda iyidir.
    Lütfen yardımcı olunuz.tercih donemi yaklaşayor diğer arkadaşlarda eminim bu konuyu merak ediyorlardır.

Kocaeli'de Elektronik Haberleşme ve Elektrik ayrı ayrı Kocaeli Elektrik kaliteli eğitim veriyor ama Elektronik ne durumda bilemiyorum. ülkemizdeki Elektrik-Elektronik müh bölümleri temel elektrik eğitimi üzerine elektronik eğitimi veriyor.

Osmangazi mi Anadolu mu diye soracak olursan 2 sene Eskişehir'de okumuş birçok arkadaşı Osmangazi elektrik elektronikte okuyan biri olarak Osmangazi diyorum. Anadolunun mühendislik eğitimi Ogü kadar iyi değil. tabi bazı bölümler hariç(Malzeme gibi, Kimya gibi)

• sadece elektronik müh hakkında ne düşünüyon?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

sadece elektronik müh hakkında ne düşünüyon?
    bay_alim @ elektrik-elektronikle çok farkı olmayan okuması zor bir bölüm. ayrıca benim değil tercihi yapanın ne düşündüğü önemli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben elektronik eğitimi almak istiyorum.o açıdan benim için çok önemli aklımdaki 2 bölümden birisi bu.
  • quote:

ben elektronik eğitimi almak istiyorum.o açıdan benim için çok önemli aklımdaki 2 bölümden birisi bu.
    Yurtdışı planlarınız yoksa Türkiye'de elektronik mühendisliği okumanızı önermem. İş olanakları kısıtlı. Ancak illa eğitim içinse, idealleriniz varsa İTÜ iyidir.

Elektrik mühendisliği okumak veya elektrik-elektronik mühendisliği okuyup elektrik üzerine uzmanlaşmak daha iyi.
  • quote:

ben elektronik eğitimi almak istiyorum.o açıdan benim için çok önemli aklımdaki 2 bölümden birisi bu.
    quote:

Kocaeli'de Elektronik Haberleşme ve Elektrik ayrı ayrı Kocaeli Elektrik kaliteli eğitim veriyor ama Elektronik ne durumda bilemiyorum. ülkemizdeki Elektrik-Elektronik müh bölümleri temel elektrik eğitimi üzerine elektronik eğitimi veriyor.

Osmangazi mi Anadolu mu diye soracak olursan 2 sene Eskişehir'de okumuş birçok arkadaşı Osmangazi elektrik elektronikte okuyan biri olarak Osmangazi diyorum. Anadolunun mühendislik eğitimi Ogü kadar iyi değil. tabi bazı bölümler hariç(Malzeme gibi, Kimya gibi)

araştırma yaparken bunada rastladım ogü anadudan daha iyi olduğunu okumuştum.
    ogü nun puanı daha az anadoludan.demekki herşey puan sıralaması değilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: deveran

quote:

araştırma yaparken bunada rastladım ogü anadudan daha iyi olduğunu okumuştum.
    ogü nun puanı daha az anadoludan.demekki herşey puan sıralaması değilmiş

Alıntıları Göster
    meminasik @ Osmangazi Tıp ve Mühendislik üzerine kurulmuş bir üniversite. Anadolu ise iibf, Güzel sanatlar, Sinema Televizyon gibi alanlarda daha uzmanlaşmış puana isme aldanmamak lazım. mesela İstanbula yakın diye Sakarya üniversitenin puanları yüksek ama eğitimi çok sıradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

meminasik @ Osmangazi Tıp ve Mühendislik üzerine kurulmuş bir üniversite. Anadolu ise iibf, Güzel sanatlar, Sinema Televizyon gibi alanlarda daha uzmanlaşmış puana isme aldanmamak lazım. mesela İstanbula yakın diye Sakarya üniversitenin puanları yüksek ama eğitimi çok sıradan.

Alıntıları Göster
    Bende ogü elektrik elektronikten mezunum. Aynı zamanda makine müh de okudum. Anadolu ve ya başka üniversitelerle kıyaslama yapmak bence yersiz. Türkiyede hangi üni. olursa olsun verilen eğitimin ve öğretimin kalitesi bence iyi değil. Ama kazanabilirsen odtü, boğaziçi, bilkent(burslu) bu tip yerlere girmen daha iyi olur. Onlar iş aramada ne olursa olsun 1-0 önde başlıyorlar(özellikle büyük şehirlerde). Ama illaki anadolu sakarya ogü arasında kıyaslama yap dersen bende ogü derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: drexel

Bende ogü elektrik elektronikten mezunum. Aynı zamanda makine müh de okudum. Anadolu ve ya başka üniversitelerle kıyaslama yapmak bence yersiz. Türkiyede hangi üni. olursa olsun verilen eğitimin ve öğretimin kalitesi bence iyi değil. Ama kazanabilirsen odtü, boğaziçi, bilkent(burslu) bu tip yerlere girmen daha iyi olur. Onlar iş aramada ne olursa olsun 1-0 önde başlıyorlar(özellikle büyük şehirlerde). Ama illaki anadolu sakarya ogü arasında kıyaslama yap dersen bende ogü derim.

Alıntıları Göster
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnalvarez -- 27 Ocak 2011; 23:34:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: johnalvarez

.....

Alıntıları Göster
    @johnalvarez
    katılıyorum.bende gaziantepi duymuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

@johnalvarez
    katılıyorum.bende gaziantepi duymuştum

Alıntıları Göster
    elektrik elektronik müh. hakkında okuduğum yazıların %90 ı olumsuz.bende artık yavaş yavaş bilgisayar müh.
    kayıyorum.bilg. müh hakkında bilgisi olan abiler varsa yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

elektrik elektronik müh. hakkında okuduğum yazıların %90 ı olumsuz.bende artık yavaş yavaş bilgisayar müh.

:) Hocam zor diye oyle yazılar okuyorsun..Bir de millet tutturmuş imza yetkisi diye ve tek alana yönel diye..Zaten 4.sınıfta alacağın derslere göre ya Elektrik ya da Elektronik Mühendisi oluyorsun,Alacağın derslere göre imza yetkin oluyor..Artık herşey elektrik ve elektronik üzerine inşa ediliyor..Bir de sen Türkiye'de en çok işssiz gezen mühendislerin bilgisyar mühendisleri oldugunu biliyor musun? :)
  • quote:

Bir de sen Türkiye'de en çok işssiz gezen mühendislerin bilgisyar mühendisleri oldugunu biliyor musun? :)

Bunu sana kim söyledi?

Tekstil, çevre, nükleer enerji, su ürünleri gibi bölümler varken bilgisayar mühendisliğine mi kalmış işsiz dolaşmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

Bir de sen Türkiye'de en çok işssiz gezen mühendislerin bilgisyar mühendisleri oldugunu biliyor musun? :)

Bunu sana kim söyledi?

Tekstil, çevre, nükleer enerji, su ürünleri gibi bölümler varken bilgisayar mühendisliğine mi kalmış işsiz dolaşmak.

Alıntıları Göster
    hocam 3-4 ay önce Tv de çıkmıştı %11 oran ile en çok işsiz mühendislik dalıymış.. :) Ben uydurmuyorum anlayacağın..

• quote:

quote:

:) Hocam zor diye oyle yazılar okuyorsun..Bir de millet tutturmuş imza yetkisi diye ve tek alana yönel diye..Zaten 4.sınıfta alacağın derslere göre ya Elektrik ya da Elektronik Mühendisi oluyorsun,Alacağın derslere göre imza yetkin oluyor..Artık herşey elektrik ve elektronik üzerine inşa ediliyor..Bir de sen Türkiye'de en çok işssiz gezen mühendislerin bilgisyar mühendisleri oldugunu biliyor musun? :)

Alıntıları Göster
    Kocaeli üniversitesinde okuyorum ve arkadaşlarım var Kocaeli Elektronik ve Haberleşme müh okuyan. Kesinlikle bu bölümü yazıp hayatını karartma bunun için sana baskı bile yapabilirim. Derslerin aşırı zorluluğundan tut hocaların kendini beğenmişliği ve kimseye not vermemelerine kadar her yönüyle kötü. Hadi bunları geçelim çalışırsan yaparsın mantığına dönelim. Dersleri bir şekilde hallettin diyelim. ( ki bunun için inan bana aşırı derecede kendini sıkman lazım )

Esas bomba geliyor. Bu bölüme genelde haberleşmeci olmak için gelir herkes. Kimse elektronik müh olmak için gelmez doğruya doğru. Fakat bölüm resmen haberleşmeci yetiştirmiyor. 2.sınıf sonunda toplasan 1-2 tane haberleşme dersi görmüşlerdir. Haberleşme üzerine 1-2 lab var onlar da göstermelik. Bölümden bir prof bile " Arkadaşlar siz elektronik mühendisi olacaksınız haberleşme değil " demişliği bile vardır. Yani kocaeli üni elektronik ve haberleşme yazarken çok ama çok düşün. Hem tüm dersler hemen hemen elektronik üzerine hem de çok zor. Çektiğin çileye değmiyor. Madem elektronik müh olcaksın o zaman elektrik-elektronik oku çok daha karlısın. Puanına aldanıp da benim dediklerimi kulak arkası etmemeni öneririm. Arkadaşlarımın çektiği çileyi bir ben biliyorum. Düşün adam finale gitme gereği bile duymuyor :)

Benden küçük bir tavsiye sana

• quote:

Orijinalden alıntı: RSnazdrovia

Kocaeli üniversitesinde okuyorum ve arkadaşlarım var Kocaeli Elektronik ve Haberleşme müh okuyan. Kesinlikle bu bölümü yazıp hayatını karartma bunun için sana baskı bile yapabilirim. Derslerin aşırı zorluluğundan tut hocaların kendini beğenmişliği ve kimseye not vermemelerine kadar her yönüyle kötü. Hadi bunları geçelim çalışırsan yaparsın mantığına dönelim. Dersleri bir şekilde hallettin diyelim. ( ki bunun için inan bana aşırı derecede kendini sıkman lazım )

Esas bomba geliyor. Bu bölüme genelde haberleşmeci olmak için gelir herkes. Kimse elektronik müh olmak için gelmez doğruya doğru. Fakat bölüm resmen haberleşmeci yetiştirmiyor. 2.sınıf sonunda toplasan 1-2 tane haberleşme dersi görmüşlerdir. Haberleşme üzerine 1-2 lab var onlar da göstermelik. Bölümden bir prof bile " Arkadaşlar siz elektronik mühendisi olacaksınız haberleşme değil " demişliği bile vardır. Yani kocaeli üni elektronik ve haberleşme yazarken çok ama çok düşün. Hem tüm dersler hemen hemen elektronik üzerine hem de çok zor. Çektiğin çileye değmiyor. Madem elektronik müh olcaksın o zaman elektrik-elektronik oku çok daha karlısın. Puanına aldanıp da benim dediklerimi kulak arkası etmemeni öneririm. Arkadaşlarımın çektiği çileyi bir ben biliyorum. Düşün adam finale gitme gereği bile duymuyor :)

Benden küçük bir tavsiye sana

Alıntıları Göster
    meminasik @ ilginiz varsa bilgisayar müh okunur ama hayatında c++'ı duymamış inek liseliyseniz yazmayın. kıza soruyorum sen niye bilgisayar yazdın eee hmmm ben bilgisayar seviyodum puanımda tutuyordu yazdım. sonra aynı şahış dönemde 3 ff ile okulu kafadan uzatır.

bilgisayar okuyacağına elektrik-elektronik oku

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.