|
Bildirim
|
|
wifi kanalını iyi seçmeyince olabiliyor... |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 29 Eylül 2020; 12:37:11 > |
|
Yeni evlerde genellikle 3 faz olur. Bu tip cihazların doğru çalışması için aynı fazda olması gerekir. Ayrıca, aynı fazda olsa bile, farklı sigortadan gelen prizlerde de düzgün çalışmaz. Özellikle yeni konutlarda yine keza, evin hemen her odasının prizi farklı sigortadan geldiğinden, bu tip cihazlar yine verimli olmaz. |
Evet, dediğiniz gibi; apartmanın elektrik sistemi 3 faz ve modemi koyduğum küçük odanın sigortası ile interneti kullanmaya çalıştığım salonun sigortası farklı. Demek bu yüzdenmiş. Ama elektrik prizinden internet bende gerçekten çok kötüydü, olması gerekenin % 1' i gibi. Neyse, ben daire içi kablolu + kablosuz network sistemi kurdum, artık bu bu tür cihazlar beni ilgilendirmiyor. Bilgi için sağol. Not: iyi de benim anlamadığım bir nokta var, şimdi yeni yapılan toplu konutlar hep 3 faz, daire içi odaların sigortalar da çoğunlukla ayrı ayrı. Mesela benim daire içi 8 tane sigorta var. Bu durumda bu ürünü üretenler bunu bilmiyor mu ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Ekim 2020; 10:32:47 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
bunun yerine mesh sistemleri daha iyi diye düşünüyorum. tp-link'in e4 modelini almıştım geçen sene 900 tl civarına. 3'lü paketti. ev aşağı yukarı 180 metrekare ve evin en ücra köşesinde bile aynı hızı alıyorum. |
bir söz ile cevap verelim buna: "bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış." aynı fazda olma gerekliliği muhabbeti için aklıma şu geliyor: 5n1k yöntemi uygulanırsa başarılı olunur. yoksa, bu kablolu ve kablosuz muhabbetinde her türlü kayıp yaşanır. faz olayına şu linkte bir konu gördüm: https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/faz-birle%C5%9Ftirici-ve-elektrik-hatt%C4%B1-%C3%BCzerinden-internet.25762/page-4 linkte bir konu paylaşılmış, yanlış anlamadı isem elektrik sayacından sonra bir pano devreye alınıyor ki muhtemelen bu pano bir kompanzasyon panosu. bu şekilde 3 faz'ın önüne kapasitör yani kondansatör konulduğu için üç faz birleşmiyor ama üç fazdaki data sinyallerini birleştirmiş oluyorsun. yani garip bir yöntem |
|