Şimdi Ara

Elektrik Kesildiğinde Modem Çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar superonline fiber internet kullanıyorum. Bir süredir evden çalışıyorum ve bulunduğum bölgede sürekli elektrik kesintileri oluyor. Modem için ups aldım. Ancak elektrik gittiğinde internet kesilmeye devam ediyor. Bunun çözümü nedir ? Müşteri hizmetleri de üstü kapalı cevaplar veriyor, anlaşamıyoruz. Var mı böyle bir dertten muzdarip olan, çözebilen ?

• Altyapı FTTH yani pasif şebeke ise internet gitmez. Ancak çok geniş kapsamlı bir elektrik kesintisi olursa o zaman belki internet de kesilebilir. FTTB veya xDSL altyapıda elektrik kesildiğinde internet de kesilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt
    Saha dolabındaki aküler: ben aslında yokum :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben ftth modemimde 2 tane bu kablo + 20k powerbank ile kullanıyorum bazen elektrik kesilince.

https://www.robotistan.com/
    USB-Barrel Jack Voltaj Yükseltici (Giriş 5V, Çıkış 12V) Satın Al | Robotistan.com
    https://www.robotistan.com/usb-barrel-jack-voltaj-yukseltici-giris-5v-cikis-12v

diğer modemimde de bu kablo + üstteki kablo ile kullanıyordum.

https://www.robotistan.com/
    Mikro USB Kablo - 1.5 m Satın Al | Robotistan
    https://www.robotistan.com/mikro-usb-kablo-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teamwork -- 22 Aralık 2021; 20:12:4 >

• Binanızdaki fiber dolabı veya bölgenizdeki santralde akü yoksa bunun bir çözümü yok. Evinizde elektrik olsa bile internetiniz gider. Binanızın altındaki santrale de ups takacaksınız

• Micro usb kabloyu ne için kullanıyorsunuz? Bende power bankı ups gibi modemde kullanmıyı düşünüyorum. 10 bin miliamper'lik olan power bank sanırım işimi görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt

diğer modemin güç girişi micro usb idi ondan dolayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

xDSL altyapıda elektrik kesintisi olduğunda internet kesilmez.

Modeminizi çalıştırabiliyorsanız internete bağlı olmaya devam edersiniz.

• tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

Olabilir hocam 2016'da VDSL kullanırken bir kere modeme 18650 piller yardımıyla güç vermiştim ama DSL ışığı yanmamıştı dolayısıyla internete çıkamamıştım. Şu anda FTTH kullanıyorum ama böyle bir şey denemedim nasılsa pasif şebeke kesin çalışır diye.

Kesilir hocam ama kiminde anında kesilir kiminde yarım saat sonra kesilir. Sebebi ise bağlı olduğunuz dolaptaki akülerin kapasitesi, ölü olup olmadıklarından kaynaklıdır.

• Gökkubbe G kullanıcısına yanıt

teşekkürler, işin bu bu kısımını bilmiyordum.

Ben şimdiye kadar 3-4 saatlik kesintiler yaşadım ve modem de büyük bir UPS'e bağlı olduğu için internet bağlantısında sorun yaşamadım.

Demek ki süre uzasa benim internet de gidecek.

Rica ederim hocam. Tüm santraller ve dolaplar aküler ile desteklenir ve kısa süreli kesintilerde kesintisiz çalışması amaçlanır. Bir kaç sene önce bilmem hatırlar mısınız ülke çapında uzun süreli elektrik kesilmişti. 5-6 saat sonunda mobil operatorlerde çökmüştü sebebi baz istasyonlarını besleyen yedek kaynaklarında tükenmesi.

• Binasında Fiber olupta switch üzerinden dairesine kadar cat kablo ile internet geliyorsa da ups ile yada farklı şekilde elektrik vermek işe yaramaz çünkü elektrikler gittiği için switchte güç gidecek ve sen modemi çalıştırsanda ortada hat olmayacak :D

Adaptörlü hepsi nasıl internet kesilmiyor ?

• crazydange kullanıcısına yanıt

Durum aynen bu şekilde. Daireye cat cablo ile geliyor.

• Hem binadaki switch cihazına hem de evdeki modeme elektrik sağlarsan UPS vb. cihazlarla ancak o şekilde interneti kullanabilirsin. Başka türlü imkansız :) Bu işlemlerde sana maliyetli olacağından boşver elektriğin gelmesini bekle :D

• Gökkubbe G kullanıcısına yanıt

Eski saha dolaplarındaki aküler artık iyice öldü, bizim burada elektrik gidince telefon da direk gidiyor

• crazydange kullanıcısına yanıt

Öyleymiş maalesef. Ben de superbox almayı düşünüyorum. İnternetten çalışıyorum ve sık sık aniden elektrikler gitmeye başladı bulunduğum yerde. Superbox + modem ups alacağım.

• Eski bir konu ama benzer sorun olunca buradan sorayım dedim.

Fiber, 1000mbit gpon kullanıyorum. Müstakil tek katlı evdeyim, bina ankastresi falan yok direk mahalledeki saha dolabından geliyor. Saha dolabı VDSL dolapları gibi elektrik kullanmıyor. Muhtemelen mahallemizde de değil, arada mahallede elektrik kesintileri oluyor. Modeme nasıl güç sağlayabilirim? Muhtemelen modeme ve ont cihazına elektrik verirsem devamlı bağlantım olur değil mi kesintilerde?

• Zengin Goblin kullanıcısına yanıt

Gpon ve Router'a enerji verirseniz çalışır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.