Şimdi Ara

Elektrik kesintisinde cihazların fişini çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle durumlarda ne yapılmalı? Elektriğin geri geldiği andaki akım ile fişi takınca gelen akım aynı mıdır? Bazı cihazlardaki adaptör bu akımı kontrol mü ediyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önemli olan prizdir korumalı prizler var 5'li 10'lu onlardan edinin. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Önemli olan prizdir korumalı prizler var 5'li 10'lu onlardan edinin. =)

=)

• Elektrik gittiğinde fişi çekmeniz gerekmektedir. Elektrik direk geldiğinde dalgalı gelebilir buda cihazınızı bozabilir. Fişi normal taktığınızda böyle bir sorun olmaz. Oyüzden elektrikler gidince cihazların fişlerini çekin, geldiğinde takın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • K E N kullanıcısına yanıt
    Topraklama olması yeter mi peki?

• Elektrik gittiğinde bilgisayar açık ise fişi kapat bilgisayarın güç kablosunu sök ve power tuşuna 5sn basılı tut sonra rahatça kullanabilirsiniz kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenyapamayansayısal -- 10 Ekim 2015; 12:19:42 >
  • Her elektronik cihazın içinde kondensatör dediğimiz akım dengeleyiciler bulunuyor. Yani akım yüksek gelsede düşük gelsede kondensatör bu akımı bir seviyeye indirerek (yada kendi içinde daha önceden depoladığı enerjiyi kullanıp yükselterek) cihaza giden akımın sabit ve istenilen seviyede olmasını sağlıyor. Ancak bazı durumlarda kondensatöre aşırı akım geldiğinde yani kondensatörün alabileceği maksimum akımdan daha fazla akım geldiğinde kondensatör bozulabilir. Bu sebepten dolayı elektrik kesintisi durumunda cihazları fişten çıkarmak doğru bir harekettir. Ayrıca eğer olurda bir elektronik cihazınız bu durumdan dolayı bozulursa yüksek ihtimal kondensatörü bozulmuştur. Bunun maliyeti çok yüksek bir sey değil diye biliyorum. O yüzden soyguncu tamircilere dikkat edin derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güç kaynağının kendi düğmesi var sadece onu kapatıyorum.

• Kate Austen kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı hocam normalde fişi çekiyorum ama merak ettim gerekli midir diye. Cevaplar için teşekkür ederim herkese.

• bikere çok fena şimşekler çakmıştı ev içinde küçük bir patlama oldu dedim aha buzdolabı gitti ama hala sağlam

markası:bosch iyiki boşalmışım
  • Hatta ilk akım verilmeye başlandığı anda sistem daha geçici hal bölgesinde olabilir. Gerilim yüksek veya düşük gelebilir. Bu da yarıiletken vb malzemelere zarar verebilir. Fişten çekmekte fayda var cihazları

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.