Şimdi Ara

Elektrik kesilince çalışan devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. +3V pul pil ile 1 adet led çalıştıracağım ancak elektrik kesilince (220v) çalışsın istiyorum en basit şekilde nasıl yapabilirim teşekkürler.

• Ekteki devreyi uygulayabilirsiniz.

• 220V röle ile yapılabilir.A1-A2 uçlarına enerji herzaman verilir , kapalı kontağına da seri halde pil led bağlanır.
  • Cevaplar için teşekkürederim.Devre şemaları güzel ama biraz karışık gibi.Benim ilk aklıma gelen çokluprizlerdeki ışıklı açma kapa anahtarındaki ışığı kullanarak (220v ye bağlanmış direnç ve küçük ampul) yanına yerleştireceğimhttp://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=87 bu linktekine benzer ışık sensöründen yararlanıp ışık kesilince çalışmasını sağlamaktı ancak daha basiti mümkünmü diye bir sorayım istedim.
    220v röle de basit gibi geldi bağlantıları nasıl acaba şema var mı? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmur35 -- 12 Temmuz 2015; 13:02:30 >
  • murmur35 M kullanıcısına yanıt
    Rölenin bacak bağlantılarına dikkat edin.5 pinli röle alacaksınız.A1-A2 bobin uçları (Enerji verilecek) , COM ucu ortak , bir açık birde kapalı kontağı vardır.
  • Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmur35 -- 14 Temmuz 2015; 9:29:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 30vdc-10A 250V demek 30v ile çalışır.Siz rölenin 220v ile çalışanından alacaksınız.Akım değerine bakmayın sizin için önemli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Röleyle denedim ve sonucu paylaşayım istedim.Röleyi direk ışıldağa takıp elektrik kesilince devreye girmesi şeklinde yapmaya karar verdim.220 v röle aldım ( ki piyasada alakasız rakamlar söylediler biri 30 biri 25 biri 20 dedi başka bir yerde çin malı bi tane buldum ve 8 tl ye aldım) röleyi ışıldağa bağladım ve istediğim şekilde çalıştı ancak bir süre sonra rölenin ısındığını farkettim bu yüzden farklı dirençleri deneyerek mıknatıslanmayı engellemeyecek en yüksek direnç olarak 22k direnci tesbit ettim ve rölenin 220 v bacağına direnci bağlayarak akımı düşürmüş oldum şu an ısınma problemide olmadan problemsiz çalışmakta.(220v rölelerde başka değerde yazmamakta tek değer bulunmakta 5v 12v gibi olan rölelerde iki değer verilmiş) Cevaplar için tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.