Şimdi Ara

elektrik kesilince devreye girecek devre...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektrik kesilince devreye girecek devre lazım...
    ups ye giden elektrik kesildiğinde güçlü bir alarm verebilecek bir devre şeması lazım...

• Basit bir alarm devresi kur voltaj girişini röle ile sür kafanda canlandırırsan sende çözersin olayı çok basit.Yinede anlıyamaz isen yardımcı olmaya çalışırım.
  • rölelerden pek anlamam...
    biraz yardımcı olabilirsen sevinirim...
    hazır bir kit yada şema bulamadım...
  • Şemaya gerek yok şemalık bir işi yok yani :) sen alarm devresini ayarla ben sana röleyi nasıl ve ne şekilde bağlıyacağına dair bir çizelge hazırlayayım .
  • 220 volt çift kontaklı bir röleyi şebekeden besle elektirikler kesilince diğer 2 kontak birleşecek bu kontaklarada pil veya akü ile beslediğin bir devreyi bağlarsın ..olmazsa yine yardımcı olurum..
  • Evet bende bu şekilde düşünüyordum melih hocamız üstadımızdır
  • Melih bey çözümü söylemiş, ancak uzun ömürlü bir sistem istiyorsan, kesinlikle bir devre kurmalısın, şebekede yada herhangi bir beslemede direk olarak çekili tutulan bir röle hep sorun yaratır.

Yapman gereken bir trafo ile şebekenin olup olmadığını kontrol etmek, şebeke gittiğinde aküden aldığın voltaj ile bir röleyi çektirmek (ama düşük akımlı bir röle) ve o rölenin kontağı ile sirenini çalıştırmak.
    Bu devreyi de bir lm 741 ile fark kuvvetlendirici bir devre ile yapman mümkün.
    Bir sabit referans vereceksin ve bir de şebeke sinyalini vereceksin, şebeke kesilince 741 röleyi çekecek.
    Sistem budur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ELEKTRİK ÇARPAN DEVRE
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kontaklar çekili olduğunda akım dolaşmayacağı için bence sorun çıkmazdı hele röle oarak OMRON, FİNDER gibi markaları seçerse senelerce tık demeden çalışacaktır ben bu röleleri yük altında yıllarca çalıştığına şahidim kaldı ki yüksüz ...
  • cevaplar için teşekkürler...
    rölelerin çalışma mantığını kısmen öğrendim...
    ve devreyi hazırlayıp teslim ettik...
    alarmı salladım direkt kapı zili taktım...
  • Neyle yaptın Rölemi kullandın..Ve nasıl yaptın yazda arkadaşlarda faydalansın..
  • dediğiniz gibi basit bir çift kontaklı 220v röleyi panodan besledim...
    çıkışlarına da ups den elektrik gelecek şekilde trafoyu ve kapı zilini taktık...
    daha sonra ekstradan da bir ampul bağladık...
    alet canavar gibi çalışıyor...
    teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.