Şimdi Ara

Klimanın Sürekli Devreye Girip Çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kışın ısınmayı klima ile yapacağım bu yıl. Havalar soğuduğundan beri de çalıştırıyorum. 30 derece de çalıştırıyorum. Fakat klima 5 dakika sıcak hava üflüyor sonra devreden çıkıyor. İçerisinin sıcaklığı max. 21-22 derece oluyor. Sonra 5 dakika bekliyor soğuk hava üflüyor. Dur kalk yaparak sürekli bu şekilde çalışıyor.

Benim anlamadığım 30 derece ayarlı olan klima neden içerisi daha soğukken devreden çıksın ki! Klima ustası geldi baktı bu iyi üflüyor dedi. Adama sürekli dur kalk yapıyor dedim. Odanın yukarıdaki havası ile yerdeki havası bir olmaz dedi. Dışarıda bile 200 metre yükselikte sıcaklık 1 derece azalıyor. Adam yukarısı 30 derece aşağısı 22 olması normal diyor. Komedi gibi gerçekten bu işten anlayan birisi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 4 Aralık 2016; 23:3:24 >

• 30 derece ayarlamadan 26 / 27 derecede dene

bende o surun olmuştu 2 sene önce ben o şekilde ayarlayınca düzelmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya78

30 derece ayarlamadan 26 / 27 derecede dene

bende o surun olmuştu 2 sene önce ben o şekilde ayarlayınca düzelmişti

Şimdi yaptım yine devreden çıktı 5 dakika geçince. Güneş simgesinde otomatik ayarda 27 derecede devreden çıktı. Aslında güzel sıcak hava üflüyor ama devreden çıkıyor...
  • Bence adamın verdiği bilgi ile dalga geçmeyin zira dışarısı ile ev ortamı başkadır. Doğru bilgi vermiş o nedenle klima ile ısınan evlerde genelde dizlerinizin altında üşüme hissi oluşur.

Şu an benim evde hava sıcaklığı 24.7 derece zemin sıcaklığı ise sizin bu mevzu için yere koydum ölçtüm 23.2 derece aynı testi kendiniz de yapabilirsiniz dijital bir termometre ile.

Sürekli durup kalkması bir anlamda normal ama bahsettiğiniz sıklıkta durması anormal bence.

Evin şekli, klimanın montaj noktası (Yakın duvar - uzak duvar) klima on/off mu inverter mi? oda kaçm2 klima kaçlık bunları da yazarsanız daha net sonuç çıkartabiliriz.
  • Arada 2-3 derece oynasa mantıklı gelebilir fakat 30C ayarlanmış bir klimanın olduğu odada ve kaçakların min. düzeyde olduğu 12 m2lik bir odada (9bin btu luk on off klima) 2 metre yukarısı 30 derece aşağısı 22 derece olma olasılığı bence imkansız. Bir kaç kişiye daha sordum bazısında da tam tersi durum olabiliyormuş. 27ye ayarlanan odada sıcaklık 33 dereceye çıktığını söyledi bir arkadaş. Sanırım sıcaklığı ayarlayan termometre ile ilgili bir sıkıntı var...
  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    Yok canım o kadarı imkansız elbette haklısınız o konuda. Sensör algılarında sorun vardır hocam o zaman.
  • Anlamadım gerçekten. Az önce dayanamadım elektrik sobasını çalıştırdım. Klima 30 dereceye ayarlı ama içerinin sıcaklığğı 23 dereceyi geçmedi. 5 dakika sıcak üflüyor 10 dakika duruyor neredeyse.
    Benim anlamadığım klimanın sıcaklığı ölçüm yaptığı yer havanın üflendiği kısım içinde. Zaten oradan geçen hava termometreyi direkt olarak etkiliyor. Normalde sıcaklık ölçen sensör klimanın dışında olması gerekmiyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    hocam kaç tane sensör var klimalarda, tek sönsöre göre hareket etmez klima. iç ortam sensörü, dış ortam sensörü, basma hattı sensörü, boru sensörü vs vs bu sensörlerden gelen bilgileri sentezleyerek karar alır işlemci.

Zeki bir mühendis, algoritmasını bu şekilde kodlamadıysa sorun var demektir klimada.
  • Klimanın tüm sensörlerinin yerini bilmiyorum fakat klima ustası gelip baktığında sistemin devreye alıp çıkmasını sağlayan sensörü gösterdiği iç ortam sensörüydü. Bu sensör de klimanın hava üflediği yerin olduğu yerdeydi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.