Şimdi Ara

Elektrik kesintisi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki adet switch im var(biri üst kat için biri alt kat).Airties modemin iki portundan bu switchlere giriş var ve bitanesine de server bağlı.

Sorunum şu;

Elektrik kesildiğinde servere yeniden açtığımda bilgisayarlar serverden ıp almıyor.Durumdan baktığımda ağ geçidi 192.168.1.1 ıp olarakta 192.168.1.** gözüküyo ve internete girilmiyor.Benim modemimin ıp si 192.168.2.5. Bu 192.168.1.1 nerden geliyo anlayamadım, başka bağlı modemde yok.Bilgisayarların hepsine tek tek ağ geçidini elle girdikten sonra onar yapınca düzeliyo bilgisayar serverdan ıp alıyor.Bazılarında da 192.168.1.1 cıkmıyor doğru ıp cıkıyor fakat yinede internete girmiyor onar yaptıktan sonra aynı ıp ile internete giriyor.Modemin dhcp side kapalı.

Biliyorum anlattıklarım cok sınırlı ama belki basit bi çözümü vardır diye yazıyorum.Sorun ne olabilir?

Yardımlarınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrn83 -- 8 Mayıs 2010; 12:43:45 >

• dhcp yi kapatıp adreslemeyi statik olarak yapmayı denediniz mi.. en kolay yolu ufak bi ups edinmek sanırım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.