Şimdi Ara

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Aidat Peşinde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
4
Favori
30.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizim memlekette sendikalar, odalar işçi - memur menfaati için değil sendika ağalarının rahatı için vardır.
  • Arkadaşlar yönlendirici olmasın şahsi tecrübemi yaziyorum. En az üç dört Avukat arkadaş ile konuştum., EMO yönetmeliği TMMOB ile ilgili kanunları yorumladıklarından

- Öncelikle x bir tarihte üye olduğum, çıkmak için bir başvurum olmadığından, ve yönetmelik gereği aidatın borcum olduğunu ve ödemekle yükümlü olduğumu belirttiler
    - Üyelikten çıkmak için borcu ödemem gerektiğini , orada yaşayacağım soruna göre tekrar değerlendireceklerini söylediler.

Mecburen EMO nun avukatı ile görüştük, peşinde bir 50 TL indirim, yok indirim olmaz ise 4 taksit yapıyorsunuz. İcraya düştüyse alacak artık icra dairesi , zarfta yazan iban numarasına dosya no açıklaması ile iletiyorsunuz. Mecburen bin bir sinir ile yatırdım..
  • EMO-Aidat-İcra.
    Bu hafta başında banada İcra tebliği geldi. Postacı muhtara bırakmış, ondan aldım.
    563 TL lik 5 yıllık toplam borcum avukat masrafları ile 851 TL olmuş. Ankara 31. icra Müdürlüğü.

Şimdi iki seçeneğim var ya bu borcu ödeyeğim yada icra dairesine gidip borcum yoktur, alınmak istenen bu para yasal değildir diye dilekçe vereceğim(7 Gün içerisinde).

Dilekçe verirsem, konu mahkemeye mi intikal ediyor, nasıl ilerliyor?
    Bu şekilde ilerlersem bana maddi zararı ödeyeceğim 851 TL'den daha da mı yüksek olur?

Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?
  • Ben biraz once 851 tl icra borcunu ve 70 tl bu yılın borcunu yatırdım kapattım diye dusunuyorum. Belgeleri olene kadar saklamakta fayda var.

Oncelikle ben universitede calısırken uye olmustum simdide universitedeyim. Uye olma zorunlulugum yok. Ancak mucadele ediyoruz diyerek koparılan bu paralara karsıyım. Koskoca oda 3 kurusa muhtac olmamalı. Ben ankarada iken ayda dergisi gelirdi son zamanlarda gelmiyordu. Beni telefonla aradılar 3-4 ay once icra falan dediler her zamanki gibi blof yapıyorlar dedim. Her secim arefesinde teblig gelirdi eskiden. Bu kadar ciddi asıldıklarına gore maddi olarak zor durumdalar. toplam 921 tl param hava ya gitti diyebiliriz. Solcu arkadaslarımız rahatca eylem yapabilirler bu sayede. Yıllardır aynı zihniyet hakimdir bir actionları yoktur mesleki anlamda. Dergide boy boy sol gorus empoze edilir. EMO gibi buyuk bir odanın bilimsel konular yada memleket konuları varken aidata sarılmalarıni hic hos bulmadıgımı buradan belirtiyorum. Zaten beni arayan zatı muhteremede bunu belirtmistim.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Merhaba,

Tam olarak hatırlamamakla birlikte, en az 15 yıl önce üye olduğum, ve o tarihten beri beni bir kere bile aramamış, herhangi bir mektup, yayın vs. göndermemiş Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) birdenbire aklına gelmiş olacak ki, 540 TL aidat borcum olduğuna dair bir yazı ve bir icra tehdidi ile kapıma dayandı. Belirtilen miktarın son beş yıla ait olduğu belirtiliyor. Belirttiğim gibi, son 10-15 senede kendileriyle hiçbir irtibatım olmadı.

Mesleğime ve yaptığım işe en ufak katkısı olmayan, bunca sene arayıp sormayan EMO'ya aidat ödemek zorunda mıyım? Bir Elektrik-Elektronik mühendisinin odaya üye olması şart mıdır (proje, taahhüt vs işler yapmıyorum)? Üyelikten hiçbir kazancım olmadığından, üyeliği bırakmak istiyorum. Bu mümkün müdür?

Tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

karşılığında bir hizmet almamışsınız sonuçta dava edin

• Merhaba,

Konu ile ilgili olarak birçok kişi ile konuştum. Bunlar arasında Bilgisayar mühendisleride aynı konudan müzdarip.

Gördüm kü herkes İcra tebliğini aldıktan sonra paşa paşa ödemiş. İcraya itiraz edip Yasal bir mücadeleye girmemiş.

Maalesef bende bugün Yenimahalle'de bulunan (Halin Yanında) İcra müdürlüğüne gidip ödemeyi yaptım.

Öncesinde EMO'yu aradım ödeme konusunda yardımcı olurmusunuz diye, kusura bakmayın bir şey yapamayız deyip avukatla görüşmemi söylediler.
    Avukatı aradım eger peşin ödeme yaparsam 50 TL indirimli, yok eğer taksit istersem borcun toplamını indirimsiz 4 taksite böleriz dedi.

Anlayacağınız tam bir ticari işletme olmuş saygıdeğer EMO'muz.

Siz bunları karşılıksız yapmazsınız, vardır sizin gene bir karınız vardır diyip , üşenmedim gittim icra dairesine ödemeyi yaptım. (Ramazanda, herhalde sigarasızlıktan olacak, ani kararlar verebiliyorum) .

31. icra dairesi üs katta solda . Önce dosya numaranızı söylüyorsunuz. Onlar dosyayı bulup getiriyorlar. Bir kağıdın üzerine toplam borcu ve icra dairesinin hesap numarasını yazıp size veriyorlar.
    Sizde bu kağıt ile alt kat girişte bulunan Vakıfbank'a parayı yatırıyorsunuz. Sonra icra dairesine gelip dekontun bir tanesini veriyorsunuz. Onlarda bunu alıp dosyanın içerisine koyuyorlar.

Tüm bunları yaptıktan sonra, tamam gidebilirsin dediler. Bende bana icranın bittiğine dair veya dosyanın kapandığına dair bir yazı vermeyecek misiniz dedim. Yok vermiyoruz dediler.

Sonuç itibari ile yaşadıklarımı özetlersem, ilk olarak icradan evvel eve gelen tehdit mektubunu ciddiye almadım ( Aidatlarınızı ödemezseniz sizi icraya veririz. İmza EMO).
    İcra yazısı geldikten sonrada korktum, yeteri kadar araştırma yapamadım, doğru bilgiye ulaşamadım ve benimle aynı durumda bulunan kişi veya kişiler ile ile ortak hareket etme fırsatım olmadı. Ve sonuçta parayı ödedim.

Hepinize iyi günler dilerim.

• airtoair A kullanıcısına yanıt
    İki avukat arkadaşımın dediğine göre,

Zamanında üye olmak ile aidatı kabul ediyorum.

En azından üyelikten çıkmak içinde bir dilekçe , başvurumuz da olmadığından fiili olarak aidatı ödemekle yükümlüyüz..

Dolayısı ile dava açınca en fazla masrafın artar dediler..

Ancak ikinci raunt ve yüklenilecek kısım şu, çıkmak isteyince çıkarmıyorlarmış..
  • Arkadaşlar, banada dün ilamsız ödeme emri göndermiş hırbolar. Bugün avukat arkadaşımla konuşacağım, muhtemelen de itiraz edeceğim. Bakalım mahkemeye vermeyi göze alabilecekler mi. Bu arada aidat istedikleri dönem içinde askere gidip gelmiştim. bildiğim kadarıyla bu süreyi ödemiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

quote:

Orijinalden alıntı: 35efe

Ben izmir EMO üyeyiyim ve memnunum her çarşamba teknik konularda seminerler var yayınlar her ay adresimde
    paneller söyleşiler teknik geziler duyuruları e-posta ve sms yoluyla habardar ediliyor en önemlisi de okumuş insanların
    örgütlü olması hakkını araması kadar çağdaş birşey yok,çevremde de sizin gibi düşünen gençler var hiçbiri odanın kapısından
    geçmemiş ve sosyal veya teknik faaliyete katılmamış ondan sonra yılda 100-150tl para verdim karşılığı yok,şu anda teknik öğretmenlerin
    mühendis olması hakkında mücadele yürütüyor.

Ben genç değilim, 24 senelik mühendisim... Olay 100-150 TL olayı değil. Onca sene bir icraatını görmedim... Örgütlü olmak, hakkını aramak tabii ki lazım ama, bu odaların yaptığı bu değil, bildiğiniz siyaset yapmaya çalışıyorlar. Üyelik bilgilerim ellerinde, bir tek faaliyete bile mi çağrılmaz insan 20+ senede? Ondan sonra züğürtleyince icra yolu ile muhatap oluyoruz beylerle...

Ayrıca teknik öğretmenin mühendis olması çalışması yürütüyorlarsa benden bir eksi daha aldılar şu andan itibaren...

Aynen hocam teknik öğretmenden mühendis mi olur allah aşkına

• Gözümüz aydın, benim tebligat da geldi sonunda. 822 TL. EMO'ya haram zıkkım olsun, üyeliğimi de en kısa zamanda sonlandırıyorum...
  • Selamlar,

Ben de benzer durumdayım.
    Şimdi için başvuracağım. Bakalım nasıl bir cevap gelecek.

Açıkçası bir meslek örgütünün o mesleği icra eden (ki ben etmiyorum) kişileri zorla üye olarak tutmak istemesi, 5-10 yıl ulaşmayıp o kadar süre geçtikten sonra sadece para için ulaşması ve ötesinde icraya vermesi gerçekten inanılmaz. Nasıl bir meslek örgütü üyesini icraya verebilir esas bu büyük meseledir bence.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varsala -- 17 Eylül 2013; 16:41:44 >
  • Bu herifleri avukata veren yok mu. Haraca bagladilar. Kurtulamiyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üyelik aidatlarına haciz kaldırılamaz diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

2 ayda bir gecikmeli dergi gönderirler (fazlaca yanlı yazılar içeren) o kadar, ha bir de çalıştığım halde sürekli size uygun iş ilanları diye mail atarlar. Tabi bu arada gönderilen SMS'leri hiç saymıyorum bile. Günde 2-3 sms atmazlarsa olmaz. Yine de bi yere üyeyiz işte, bulunsun. Geçen sokakta polis kimlik istedi EEE Mühendis kartımı verdim, GBT bile bakmadan teşekkür etti gönderdi.

Yahu avukat ruhsatı verince o kadar etkili olmuyor neymiş bu mühendislik böyle

• Abi Kimyagerler odası yok diye üzülüyodum, bırak ya olmasınmış, bu nedir ya üç kuruş para kazancam bi de gidip odaya mı yatırıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Abi Kimyagerler odası yok diye üzülüyodum, bırak ya olmasınmış, bu nedir ya üç kuruş para kazancam bi de gidip odaya mı yatırıcam

baksana adam haraca bağladılar diyor.
  • iyiki kaydolmadım okulda stand kurmuşlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nasus

quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Abi Kimyagerler odası yok diye üzülüyodum, bırak ya olmasınmış, bu nedir ya üç kuruş para kazancam bi de gidip odaya mı yatırıcam

baksana adam haraca bağladılar diyor.

Vallaha billaha yaa, kalpazan herifler

• ben icraya itiraz ettim.2001 yılında işyeri açıp 1 ay sonra kapattım ve kamuda mühendislik dışında bir iş yapıyorum.devlet memuru olduğum ve yasal olarak başka bir iş yapma imkanım yok diye itiraz ettim.onlarda dava açmış.savunma vereceğiz bakalım.üstüne üstlük ben 2001 de mail ve faks yoluyla emoya durumu bildirdim.kamuda çalışmaya başladığım ve mühendislik unvanımı hiçbir şekilde kullanma hakkımın yasal olarak mümkün olmadığını söyledim hiçbir geri dönüş olmadı 13 yıl boyunca.şimdi dava açtılar.bakalım hayırlısı
  • Merhaba Arkadaşlar,

Ben de benzer sıkıntıları uzun süre yaşamıştım ama bu EMO'nun yaptığı haksız kazanç çarkından kurtuldum. Hem de dava falan açmadan 10 gün içinde. Şimdi size bunu nasıl yaptığımı anlatacağım.
    Arkadaşlar öncelikle geçmişte kendi başınıza bir şirket, işyeri vs açıp işletmemeniz ya da size ait herhangi bir projeye imza atmamış olmanız gerekiyor. Şayet böyle bir probleminiz yoksa işiniz kolay.
    BİMER'in (Başbakanlık İletişim Merkezi) web adresindenhttp://www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx resmi olarak başvuru yapın. Burada EMO'dan çıkmak istediğinizi (ve varsa EMO'nun geçmişte aldığı aidat bedellerini) ayrıntılı olarak yazın. Hepsi bu.

Dipnot: Başvurunuzu "Saygılarımla" bitirmeyi unutmayın.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.