Şimdi Ara

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Aidat Peşinde (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
4
Favori
30.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhaba,
    Ben de aynı durumdan muzdarip olduğum için aşağıdaki gibi bir yazıyla şikayette bulundum BİMER'e. Bakalım bekleyip göreceğiz...

"2014 yılında ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI'na üye oldum. Çalışmakta olduğum kurumda ya da kurum dışında herhangi bir mühendislik faaliyeti yürütmemekteyim. EMO'dan herhangi bir hizmet veya eğitim şimdiye kadar hiç almadım. Mesleki faydadan ziyade siyaset içerikli yazı ya da vefat haberleri alıyorum. Bu sebeplerden dolayı üyeliğimin iptal edilmesini istedim ve ODA'nın belirttiği üyelik iptali şartlarını sağladığımı görerek 2016 Temmuz'da İstanbul EMO Şubesine üyelik iptali için başvurdum.
    Sonrasında ODA'dan tarafıma bir ret yazısı gönderildi. Ret yazısında mevcut borcumu ödemediğimden bahsedildiği için o zamana kadar olan borcumu 29 Temmuz 2016 tarihinde ödeyerek tekrar başvurdum. Bu kez de başvurum 21 Eylül 2016 tarihinde mail yoluyla almış olduğum yazı ile ikinci kez ret edildi. Tarafıma gönderdikleri ret yazısı aşağıdaki gibidir.

"İstifa başvurunuz ekteki evraklar Yönetim Kurulu tarafından incelenerek firmanızın niteliği ve kurumdaki pozisyonunuz göz önüne alınarak Mühendislik Faaliyeti olarak değerlendirilmiştir. Başvurunuz bu nedenle reddedilmiştir. Karara ilişkin 60 gün içerisinde İdare Mahkemesinde dava açma hakkını bulunmaktadır."

Çalışmakta olduğum kurum plastik boru ve ek parça üretimi yapmakta olan bir şirkettir. Bu kurumdaki mevcut pozisyonum Kalite Güvence Sorumlusu ünvanı altındadır. Çalışmakta olduğum kurumdan imzalı ve kaşeli olarak görev tanımım ve de 6235 sayılı TMMOB yasasının 33. maddesine göre meslek odasına kayıt zorunluluğu bulunan herhangi bir mühendislik faaliyeti icra etmediğime dair yazı ve istemiş oldukları resmi çalışma belgesini ibraz etmeme ve mevcut borcumu ödememe rağmen EMO'dan olumlu yanıt alamadım. Üyelik iptali için gerekli şartları sağlamama rağmen üyeliğim iptal edilmemektedir. Konuyla ilgili Oda Müdürü ile görüşmek için defalarca kez telefonla aramama rağmen kendisi ile görüşme şansı ya da geri dönüşleri olmadı. Bu konudaki mağduriyetimi incelemenizi, yardım ve değerlendirmelerinizi saygıyla arz ederim. "

• Ben üye olamamayı düşünüyorum. Daha öğrenciyim. Laxım olursa üye oluruz ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grassy75

Merhaba Arkadaşlar,

yeni üye kayıtlarında, mezuniyet tarihine dönük eski borç istiyorlarmı? Emo'nun yeni üyelik bilgi sayfasında "Aidat ödeme yükümlülüğü odaya kayıt olunduğu aydan itibaren başlamaktadır" diye bir ibare yer alıyor? görüleriniz ve tecrübeleriniz nedir konu hakkında?

Bu soruya cevap gelmemiş baştan sona bütün sayfaları okudum aldılar diyen var ama net bir cevap yok bilen bir arkadaş yanıtlarsa bir çok arkadaş faydalanır emonun kendi sayfasında da dediği gibi aidat yükümlüğü odaya kayıt olduğunda başlar diyor ama çelişki var açıkçası söylenene göre 2014 de mezun oldum kayıt olmadım kayıt gerektirecek işle de uğramaşmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Simon Laplace

quote:

Orijinalden alıntı: grassy75

Merhaba Arkadaşlar,

yeni üye kayıtlarında, mezuniyet tarihine dönük eski borç istiyorlarmı? Emo'nun yeni üyelik bilgi sayfasında "Aidat ödeme yükümlülüğü odaya kayıt olunduğu aydan itibaren başlamaktadır" diye bir ibare yer alıyor? görüleriniz ve tecrübeleriniz nedir konu hakkında?

Bu soruya cevap gelmemiş baştan sona bütün sayfaları okudum aldılar diyen var ama net bir cevap yok bilen bir arkadaş yanıtlarsa bir çok arkadaş faydalanır emonun kendi sayfasında da dediği gibi aidat yükümlüğü odaya kayıt olduğunda başlar diyor ama çelişki var açıkçası söylenene göre 2014 de mezun oldum kayıt olmadım kayıt gerektirecek işle de uğramaşmadım

bu dertten muzdarip biri olarak,

2009 martta mezun oldum, temmuz 2009 da askere gittim, haziran 2010 da geldim.
    haziran 2011 de işe başladım ve EMO uyelik istediler. gittim uye oldum.
    geçmişe yönelik olarak mezuniyetet tariihinden haziran 2011 e kadar olan ücretleri, askerlik hariç. aldılar

• Sakın üye olmayın. Hiç bir işyeri sizden üyelik şartı istemiyor, bazı istisnai durumlar haricinde. Paranızı bunlara kaptırmayın. Ekşi sözlükteki yorumları dikkate alınız abartı yok az bile yazmışlar. Bir kere üye olduğunuzda sizi ömür boyu haraca bağlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_garret

Sakın üye olmayın. Hiç bir işyeri sizden üyelik şartı istemiyor, bazı istisnai durumlar haricinde. Paranızı bunlara kaptırmayın. Ekşi sözlükteki yorumları dikkate alınız abartı yok az bile yazmışlar. Bir kere üye olduğunuzda sizi ömür boyu haraca bağlıyorlar.

üye olmayın diyorsunda, eğer bir mühemdissen ve projelendirme vs işler yapacaksan odana üye olmak zorundasın. bende kendi odama üyeyim, aslında yıllık çok düşük rakamlar
  • EMO tam bir ÖÖÖÖÖÖÖ CCCCCCCCCCC...

EMO dan istifa ettim. hiç hatırımızı sormayan bu kurum geçen haftalarda sözde avukatı aracılığıyla icra tehdidi yolladı ve hafta içi gittim kendileriyle konuştum 6 yıllık aidatı ödedim ve kurtuldum. çünkü önümde emekli olmak için uzun bir dönem daha var.

Bu EMO ne yapar? daha 3-5 ay önce Odada Mühendislere " Darwin'in Evrim Teorisi" ile ilgili konferans verdiler. Vay be , mühendislik-teknik dedin mi adamların aklına ilk ataları olan Kıro Magnumlar geliyor. Harbiden hangi çağa ait olduklarını çok iyi biliyorlar. tabi o dönemde elektrik yok ya, öyle arzuluyorlar.

Aman yeni gençler, bırakın bunlara üye olmayı sakın sakın kapısının önünden bile geçmeyin bu paranıza göz dikmiş bu sözde oda.

Hükümet projelerde oda onay zorunluluğunu geçtiğimiz yıllarda bunların elinden almakla ne kadar haklıymış. Sayın Reisimize yazı yazacam: memur ve askerlerin üye olma zorunluluğu bulunmaması hakkının, lütfen özel sektörde çalışan meslektaşlarımıza da hak olarak tanınması diye. bunların ümüklerini sıkılmadıkça akılları başlarına gelmeyecek. bilimle fenle uzaktan yakından alakaları yok, yaptıkları tek şey sinsice haşerat siyaseti. Etnik-i Eterya Cemiyeti gibi milli varlığa düşmen cemiyetler bunlar. Alayını kapatmak lazım.

Adam pırıl pırıl 4 yıllık üniversite bitirmiş, elinde diploması var, kim bunlar ya? hakimleri de kandırmışlar, bilirkişilere güya eğitim veriyorlar, sertifika ayağına yazık meslektaşlarımızı indira gandi yapıyorlar. ya sen kimsin de benim mesleki tecrübeme sertifika vereceksin, bunların eline iki kablo versen bağlayamaz.

kısaca yetkiyi bunlardan tamamen almanın ve mühendislerin tamamına vermenin zamanı geldi ve geçiyor. mühendis dediğin özgür olur. Aklı Hür Vijdanı Hür! Başımızda örgüt mörgüt istemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisa_tr -- 27 Aralık 2018; 16:13:8 >

• Hiçbir katkısı olmayan kan emici bir oda. Pek çok kere yazılmış.. Çalıştığınız firma sizden istemedikçe (ki özel sektörde isteyen firma sayısı çok az) önünden bile geçmeyin.

2012 yılında şantiyede çalışmak için başvurup girmiştim. 1 yıllık aidatı peşin vermiştim. Sonrasında önünden bile geçmedim, varlığını bile unutmuşum o kadar işlevsiz, hiçbir işe yaramayan bir oda. Evime icra talebi geldi daha yeni. 5 yıllık aidat ücreti 1080 TL + 455 lira dava masrafı.. 1535 lira istiyorlar. Bu ekonomik zorlukta bu parayı bulup vereceğim bunlara.. Bu parayla da alıp içecekleri çaylar boğazlarında kalır diye umuyorum.

Ayrılmak istiyorsun "sen mühendis olarak çalışıyorsun" deyip ayrılmana da izin vermiyorlar. Çalıştığım firmadakilerin yarısından çoğu üye değil. Üye olmazsanız sorun yok. Olursanız yıllık 200-300 lira haraç kesiyorlar başka hiçbir faydaları yok. Allah kahretsin bunları. Devletin bu işi tez zamanda çözmesi lazım.

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    neye ve kime göre düşük? Ya da neyin karşılığı olarak ucuz ? inanın forum ve etik kurallar dışında tepki göstermek istemem!
  • konuyla ilgisi yok ama bir şey sorabilirmiyim bilginize dayanarak,sizce günümüz koşullarında Elektrik mühendisliği mi yoksa elektronik ve haberleşme mühendisliği mi ..
  • İmza yetkisi kullanmıyorsanız, çalıştığınız yerde mühendislik odasına kayıt olmanızı gerektiren bir iş yapmıyorsanız mühendislik odalarına boş yere üye olmayın. Hepsi soyguncu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen_84

Merhaba,
    Ben de aynı durumdan muzdarip olduğum için aşağıdaki gibi bir yazıyla şikayette bulundum BİMER'e. Bakalım bekleyip göreceğiz...

"2014 yılında ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI'na üye oldum. Çalışmakta olduğum kurumda ya da kurum dışında herhangi bir mühendislik faaliyeti yürütmemekteyim. EMO'dan herhangi bir hizmet veya eğitim şimdiye kadar hiç almadım. Mesleki faydadan ziyade siyaset içerikli yazı ya da vefat haberleri alıyorum. Bu sebeplerden dolayı üyeliğimin iptal edilmesini istedim ve ODA'nın belirttiği üyelik iptali şartlarını sağladığımı görerek 2016 Temmuz'da İstanbul EMO Şubesine üyelik iptali için başvurdum.
    Sonrasında ODA'dan tarafıma bir ret yazısı gönderildi. Ret yazısında mevcut borcumu ödemediğimden bahsedildiği için o zamana kadar olan borcumu 29 Temmuz 2016 tarihinde ödeyerek tekrar başvurdum. Bu kez de başvurum 21 Eylül 2016 tarihinde mail yoluyla almış olduğum yazı ile ikinci kez ret edildi. Tarafıma gönderdikleri ret yazısı aşağıdaki gibidir.

"İstifa başvurunuz ekteki evraklar Yönetim Kurulu tarafından incelenerek firmanızın niteliği ve kurumdaki pozisyonunuz göz önüne alınarak Mühendislik Faaliyeti olarak değerlendirilmiştir. Başvurunuz bu nedenle reddedilmiştir. Karara ilişkin 60 gün içerisinde İdare Mahkemesinde dava açma hakkını bulunmaktadır."

Çalışmakta olduğum kurum plastik boru ve ek parça üretimi yapmakta olan bir şirkettir. Bu kurumdaki mevcut pozisyonum Kalite Güvence Sorumlusu ünvanı altındadır. Çalışmakta olduğum kurumdan imzalı ve kaşeli olarak görev tanımım ve de 6235 sayılı TMMOB yasasının 33. maddesine göre meslek odasına kayıt zorunluluğu bulunan herhangi bir mühendislik faaliyeti icra etmediğime dair yazı ve istemiş oldukları resmi çalışma belgesini ibraz etmeme ve mevcut borcumu ödememe rağmen EMO'dan olumlu yanıt alamadım. Üyelik iptali için gerekli şartları sağlamama rağmen üyeliğim iptal edilmemektedir. Konuyla ilgili Oda Müdürü ile görüşmek için defalarca kez telefonla aramama rağmen kendisi ile görüşme şansı ya da geri dönüşleri olmadı. Bu konudaki mağduriyetimi incelemenizi, yardım ve değerlendirmelerinizi saygıyla arz ederim. "
    Selam;

BİMER'den bir cevap geldi mi?

Yada İdari Mahkemeye başvurdunuz mu?

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Aldın mı M3'ü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beni de bir abimiz kesin üye ol diye üye yaptı.kendisi makine mühendisiydi..

birkaç yıl aidat ödedimç.hiçbir katkısı yok denenebilir.arşivleri var onların da çoğu eskidir ama isteyen bilgiye heryerden ulaşıyor zaten. ben lanet aidatları ödeyip üyelikten çıktım kurtuldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

beni de bir abimiz kesin üye ol diye üye yaptı.kendisi makine mühendisiydi..

birkaç yıl aidat ödedimç.hiçbir katkısı yok denenebilir.arşivleri var onların da çoğu eskidir ama isteyen bilgiye heryerden ulaşıyor zaten. ben lanet aidatları ödeyip üyelikten çıktım kurtuldum.
    nasıl çıktınız? mühendislik yapıyor musunuz?
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    yurtdışında mühendislik yapıyorum.

şimdiye kadar 1kişi bile sormadı emoya üyemisin diye.

emoya gittim ben bir faydanızı görmedim üyelikten çıkmak istiyorum dedim.onlarda birikmiş aidatları ödersen çıkış işlemini yaparız dedi. ödeyim kurtulayım bari bu odadan dedim kıza. kızda şaşırdı ve ödedim kurtuldum

• pakaji kullanıcısına yanıt

Bende çıkmayı düşünüyorum. Mühendislerin haklarını savunmaktan ziyade para kazanma derdinde olduklarını düşünüyorum. Düzenledikleri eğitimler sadece sertifikasyon ve göstermelik.

• Dava açıp kazanan var mı ?

• Dava açıp kazanan arkadaşlar var. Aynı durumda olan arkadaşlar tarafından kurulan gruplara aşağıdaki link' den katılabilirsiniz:

https://eksisozluk.com/tmmob-emonun-istifami-5-ay-sonra-reddetmesi--6289418

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuroner1 -- 21 Nisan 2021; 0:33:57 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.