Şimdi Ara

Elektrik Mühendisliği (Bilgilendirme) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
110
Favori
33.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 31k sıralamam var kocaeli em gitsemmi yoksa başka ünilerin yüksek sıralamalı eem mi yazayım kararsız kaldım bi akıl verin
  • up mühendislik seçmek isteyen ama kafası karışık arkadaşlar yararlansın
  • hocam çok güzel bir yazı yazmışsınız sayenizde em seçeceğim
  • hocam merhaba sıralamam ytü em yi tutuyor ancak bilgisayar a elektrikten daha yakınım
    YTÜ içinde yatay geçiş zok mu zordur.Misal elektrikten bilgisayara geçiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: curaat

hocam merhaba sıralamam ytü em yi tutuyor ancak bilgisayar a elektrikten daha yakınım

İstekli bir insan için bence yatay geçişe çok yatkın bir bölüm. Çünkü bölüm kolay çalışan insan için. Ancak %100 geçerim mantığıyla bakma. Bölüme gelenlerin yaklaşık %30 gibi bir kısmı bir yere geçme hayali kurarak geliyor zaten. Ancak merak etme isteyen insan heves yapan insan %95 geçer diye düşünüyorum ben. Çünkü üniversite sınavından kat kat kolay bir olay. Şöyle kolay her ders için 3'er sınava gireceksin. İlk sene de 14-15 tane ders alacaksın. Yani 15*3 = 45 tane deneme hakkın var diyelim. Hatalarını görüp düzeltip ilerleme hakkın var. Ayrıca hepsinden iyi not almana da gerek yok hepsinden en iyinin bir altı olan BA notunu alsan yine yeterli. Üniversite sınavında ise giriyorsun birkaç saat içinde hayatın belirleniyor. Birkaç net düşük yapıp bir sürü kişinin arkasına düşüyorsun. Liseden gelen puanın belki geriye itiyor. Sonuç olarak üniversite bence hatalardan dönmek için son bir dönemeç. Ancak bilgisayar ile ne kadar ilgilisin bilmiyorum fakat piyasa şu an şuna da aç "Bilgisayar ve programlamayı çok iyi bilen elektrik mühendisi" piyasada bu yok ve gerçekten aç bir piyasa var. Akıllı şebekeler, elektrikli araçlar vb. bir sürü şey için aranılan eleman disiplinler arası çalışabilecek nitelikte elemandır. Yani geçemesen bile üzülme, bilgisayara olan isteğini sürdür. Yine bilgisayar üzerinden iş yaparsın ha bir bilgisayarcı kadar asla olmaz ancak piyasada şu an o nitelikte elektrik mühendisi parmakla bile sayılmayacak kadar az. Onu da demiş olayım.

Son bir ekleme: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (YTÜ) eski bölüm başkanı Elektrik Mühendisi idi. Bu da aklında bulunsun. Geçmek için her zaman şans var ancak kullanan adam az.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

Orijinalden alıntı: curaat

hocam merhaba sıralamam ytü em yi tutuyor ancak bilgisayar a elektrikten daha yakınım

İstekli bir insan için bence yatay geçişe çok yatkın bir bölüm. Çünkü bölüm kolay çalışan insan için. Ancak %100 geçerim mantığıyla bakma. Bölüme gelenlerin yaklaşık %30 gibi bir kısmı bir yere geçme hayali kurarak geliyor zaten. Ancak merak etme isteyen insan heves yapan insan %95 geçer diye düşünüyorum ben. Çünkü üniversite sınavından kat kat kolay bir olay. Şöyle kolay her ders için 3'er sınava gireceksin. İlk sene de 14-15 tane ders alacaksın. Yani 15*3 = 45 tane deneme hakkın var diyelim. Hatalarını görüp düzeltip ilerleme hakkın var. Ayrıca hepsinden iyi not almana da gerek yok hepsinden en iyinin bir altı olan BA notunu alsan yine yeterli. Üniversite sınavında ise giriyorsun birkaç saat içinde hayatın belirleniyor. Birkaç net düşük yapıp bir sürü kişinin arkasına düşüyorsun. Liseden gelen puanın belki geriye itiyor. Sonuç olarak üniversite bence hatalardan dönmek için son bir dönemeç. Ancak bilgisayar ile ne kadar ilgilisin bilmiyorum fakat piyasa şu an şuna da aç "Bilgisayar ve programlamayı çok iyi bilen elektrik mühendisi" piyasada bu yok ve gerçekten aç bir piyasa var. Akıllı şebekeler, elektrikli araçlar vb. bir sürü şey için aranılan eleman disiplinler arası çalışabilecek nitelikte elemandır. Yani geçemesen bile üzülme, bilgisayara olan isteğini sürdür. Yine bilgisayar üzerinden iş yaparsın ha bir bilgisayarcı kadar asla olmaz ancak piyasada şu an o nitelikte elektrik mühendisi parmakla bile sayılmayacak kadar az. Onu da demiş olayım.

Son bir ekleme: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (YTÜ) eski bölüm başkanı Elektrik Mühendisi idi. Bu da aklında bulunsun. Geçmek için her zaman şans var ancak kullanan adam az.

bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.peki benim sıralamamın tuttuğu üniversitenin bilgisayar bölümüne gidip yatay geçiş denesem başarısız olsam bile bilgisayar mühendisi olarak mezun olmuş olurum.
    dediğim gibi elektriğe çok uzak değilim ama bilgisayar beni daha çok cezbediyor.

• Öncelikle çok iyi bir yazı olmuş.Öğrencilik hayatında ve mezun olunca karşılaşılabilecek olayları çok güzel anlatmışsın.Ben de Yıldız'da Elektrik Mühendisliği okuyorum.Dediğin gibi öğrenci istemedikten sonra okulda öğrenilen direk yeterli olmuyor.Mesela benim 2.sınıf bitti ancak daha hala tam olarak nasıl mühendislik yapacağımı bilmiyorum.Tamam temel oluşuyor ama yeterli olacağını sanmıyorum.Bu sene daha önem vereceğim derslere ayrıca Erasmus için de hak kazandım 2.dönem yurtdışında olacağım.Daha sonra aklıma takılan veya bilgi sahibi olmak istediğim konularda sizi rahatsız edebilirim.
  • curaat

Eger kesin kararli isen bilgisayar okumaya evet o sekilde yapman daha mantiklidir. Cunku senin istegin o yani. Gecememe riskini alma eger bilgisayar istiyorsan kesin. Cunku okul falan degil yine sen gelistireceksin kendini. Ozellikle bilgisayar dunyasi derin ogren ogren bitmez ve kaynaklari cok rahat bir sekilde internet uzerinde bulursun. O yuzden okul o kadar fark etmiyor benim kanaatimce. Isi cok iyi ogrendigin zaman gir mulakata koy bilgini ortaya en iyi yere bile gidersin.

OHOHO

Dediklerimi dinleyeceksen istedigin gibi sorabilirsin. Cunku ben okuldayken de herkese ogut veriyordum bunu yapin bunu yapin diye. Millet sallamiyordu pek. Sonucta ben kendi hayrima kimseye sunu ogren demiyorum ama millet sanki onu ogrendikten sonra gelip de adamin bilgisini kullanacakmisim gibi davraniyor bazen sevmiyorum o yuzden. Daha hani yaparim deyip de yapan olmadi dediklerimi olsa zaten cok iyi yerlere gelirdi sanirim.
  • ingilizcem gayet iyi düzeyde hazırlığı da geçebileceğimi düşünüyorum. fakat hazırlığı geçmeyip bu 1 sene içerisinde almanca öğrensem hata eder miyim sence ?
  • Tüm yazdıkların için çok teşekkürler, birkaç aydır elektrik mühendisliği üzerine yoğunlaşmıştım aklımda tek bir soru bile kalmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freddie

ingilizcem gayet iyi düzeyde hazırlığı da geçebileceğimi düşünüyorum. fakat hazırlığı geçmeyip bu 1 sene içerisinde almanca öğrensem hata eder miyim sence ?

Ya bence saçmalık olur. Okul bittikten sonra 1 yıl işe gir o ara Almanca kursuna git daha mantıklı. Neden diyeceksin hazırlık okurken derslere katılmak zorunlu zaten. Yani işe gider gibi okula gideceksin. Bir sürü ödev ıvır zıvır sınavla uğraşacaksın ve biliyorum dedin. Sıkılacaksın derslerde haksız mıyım? Hem basit şeylerle uğraşıp hem de Almanca öğrenmek isteyeceksin. Onun için de az zamanın olacak. Ailenden veya devletten para alacaksın cepten yiyeceksin.

Yani hazırlıkta Almanca kasarsan;

1) Cepten para yiyeceksin en olmadı devletin verdiği 3 kuruş parayla geçineceksin. Her türlü ailene destek olacaksın.
    2) Okulu 1 yıl geç bitireceksin 1 yıl daha öğrenci statüsünde kalacaksın. Öğrenci demek en alt seviyesi demek toplumun. Öğrenciye hiçbir şey yok.
    3) Yurt murt çıkmadığını düşün ayvayı yedin zaten. Ev bulacaksın it gibi para gidecek öyle böyle değil.
    4) Ödevler, sınavlar vs. sürekli İngilizce kasmak zorunda kalacaksın.

Peki nasıl kasarım?

Okul 4 yıl değil mi? Haftada 4 saat Almanca kursuna git. Hafiften B1-B2'ye kadar gelirsin 4 yılda çok iyi bir şekilde.
    4. yılın sonunda da daha mı öğrenmek istiyorsun Almanya'ya gidersin dil okuluna hayvan gibi Almancan olur. Ya da 3. sınıfta falan Erasmus ile Almanya'ya gidersin yine süper Almancan olur. Ya da okul bitince işe girersin hem iş tecrübesi hem de Almanca kursuna gidersin. Ne oldu? Parayı kendi kazandığın paradan rahatlıkla karşıladın. Öbür türlü devletin verdiği 300-500 TL ile kıt kanaat geçinirken, işe girdin hem cebine tecrübe yazıldı bu çok önemli bir şey. O bir yıl tecrübe var ya seni uçurur. Mühendisin değeri tecrübe ile ölçülür. Hem alacağın maaş da artar 1 yıl tecrübe alınca. Ne oldu bol maaş kazanırken rahatlıkla kursa gittin, arkadaş edindin vs. Hem de işin dışında sosyal hayatın oldu. Çünkü okulda zaten sosyaldin fakat iş yerinde o kadar sosyal olmazsın. Hem de 1 yıl harcamazsın 6 ay falan harcarsın zaten 4 sene içinde güzel İngilizce yapmışsın 6 ayda da sağlamlaştırıp Großes Deutsches Sprachdiplom denersin. Gerçi o yine daha fazla zaman alır C2'ye doğru yol alman lazım ama bir Erasmus patlatsan arada kesin alırsın 4 yılın sonunda.

O değil de Almanca'dan önce akademik seviyede İngilizce olacak o şart. İyi deyip geçme :)

• hocam eline sağlık böyle tecrübeleri yaşamış birinden dinlemek güzel oluyor
  • Güzel yazı olmuş uplayalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerine sağlık çok güzel açıklayıcı bir yazı olmuş.
  • Tecrübe ve bilinç kokan bir yazı...Teşekkürler :') Yukarıda kalsın
  • en az %30 ingilizce diyor yüzde kaça kadar ingilizce alabiliriz ytü de ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TıpİsteyenBiri

en az %30 ingilizce diyor yüzde kaça kadar ingilizce alabiliriz ytü de ?

Ders acildiysa istedigin kadar alabilirsin.Ama dersler ya ingilizce yada turkce aciliyor.2 dille acilan dersler bir iki tane.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spyxxx kullanıcısına yanıt
    Ben Almanca veya Ispanyolca egitim veren kolej çikisliyim. Ingilizce disinda Almanca dusunuyorum kurs için. Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom gibi GSM Operatorlerinde ise baslayip onlarin Yurtdisinda ki baglantilariyla Yurt disina kaymayi hedefliyorum.
    Istedigim puani alamadigim için bir sene daha hazirlanacagim.

Hangi bilgisayar dilini ögrenmeliyim?, hangi programlar benim için geçerlidir. Ve ayrica iki adet Bilim ve Teknoloji alaninda üç arkadas site açacagiz. Iki yazilim veya bilgisayar mühendisligi okuyan, bir elektrik elektronik olarak üniversite bitimine kadar meslegimizle her konuda kendimizi gelistirmeyi hedefliyoruz.
    Sitenin açilimini simdi yapacagiz. Alti yil sonra Bilim ve Teknoloji alaninda dolu bir sitemizin olmasi CV'mizde bize + saglar mi?

Uzun tuttugum için kusura bakma tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LETHARIN -- 23 Temmuz 2016; 21:36:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROBBER IN THE MOSQUE

Ben Almanca veya Ispanyolca egitim veren kolej çikisliyim. Ingilizce disinda Almanca dusunuyorum kurs için. Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom gibi GSM Operatorlerinde ise baslayip onlarin Yurtdisinda ki baglantilariyla Yurt disina kaymayi hedefliyorum.
    Istedigim puani alamadigim için bir sene daha hazirlanacagim.

Hangi bilgisayar dilini ögrenmeliyim?, hangi programlar benim için geçerlidir. Ve ayrica iki adet Bilim ve Teknoloji alaninda üç arkadas site açacagiz. Iki yazilim veya bilgisayar mühendisligi okuyan, bir elektrik elektronik olarak üniversite bitimine kadar meslegimizle her konuda kendimizi gelistirmeyi hedefliyoruz.
    Sitenin açilimini simdi yapacagiz. Alti yil sonra Bilim ve Teknoloji alaninda dolu bir sitemizin olmasi CV'mizde bize + saglar mi?

Uzun tuttugum için kusura bakma tesekkurler

Ya site tabi ki CV de arti saglar. Su aralar sirketler soruyor sosyal sorumluluk projeleriniz var mi diye. Bunu da zaten yurt disindan ogrendiler. Yani demem o ki bu tip projeler itibar gorurler. O yuzden bu sekilde seyleri ihmal etmemek lazim hem ufkunu acar hem de yeni insanlarla tanismana vesile olur yeni kapilar acabilir onune.

Programlama dili olarak, C kesinlikle bilmen lazim o yuzden C ogren. Hatta C++ ile baslayip iyice ogrenip sonra C ye ve gomulu sistemlere gecebilirsin. Bunun disinda MATLAB ve python da guzel diller aklinda bulunsun. Eger yuksek seviyeli bir dille baslamak istiyorsan bunlarla da baslayabilirsin onemli olan algoritma mantigini oturtmak gerisi hikaye. Bol bol algoritma sorusu coz yani bir programlama dili ile yapabileceklerini yap. Kendine programlar yaz. Misal python cok yonlu bir dil. Hem internet sitesi yapabilir hem de bilimsel kutuphaneleri kullanarak bilimsel islemler yapabilirsin tek gomulu sistemler programlayamazsin diyordum gecenlerde onu da yapmislar python ile calisan mikro kontrolcu. MATLAB ile ise yuksek seviyelidir bilimsel islemleri yaparsin ustune kod ureteci vardir. MATLAB yazarsin o C ye cevirir atar gomulu sistemlerin icine. Istedigini sec ogren kafana takilmasin cok. C ile baslamak iyidir ama MATLAB ile baslasan da itiraz etmem. Onemli olan iyice ogrenmek yarida birakmamak. Sonrasinda zaten digerleri basit gelir.

• Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik mi Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme mi hocam yardımcı olursanız sevinirim, dersler ortam eğitim kampüs şehir imkanlar lablar vs nasıldır,

Not telekomünikasyon şirketlerinde çalışmak istiyorum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.