< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spyxxx -- 4 Ağustos 2021; 1:26:31 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spyxxx -- 4 Ağustos 2021; 1:26:31 > |
Hocam öncelikle eline koluna sağlık. Yazını baştan aşağı zevkle okudum, hiç bitmesin dedim. Ne mühendisliği okursak okuyalım bu yazının herkes tarafından özellikle de tercih dönemindeki ark.lar tarafından değerlendirilmesi gerekir.
Bir iki kelam da ben edeyim istedim: 2009 dan beri üniversite-tercih işlerinin içindeyim. Ben elektrikle doğup büyüdüm. 7 yaşında dirençleri, transistörleri, kondansatörleri tanıdım. 8-9 yaşlarında lehim yapmak en büyük zevklerimdendi, havyanın çıkardığı kokuya bayılırdım. Tahtanın üzerine lambanın yanında potansiyometreler ve motorlar da eklerdim. 10 yaşındayken atari adaptörümü kendim tamir edebilirdim. Çünkü babam tv tamircisiydi, onun amcası da tamirciydi. Babam araba teyiplerini, radyo-tv leri tamir ederken oturup izlerdim. Üniv. çağına geldiğimde tek hedefim elektrik-elektronik olmadı bilgisayar müh okumaktı. Fakat bir hata yaptım. Türkiye de elektrik ve bilgisayarın iş alanı kısıtlı diye dersane yönlendirmesiyle 2 yıllık sağlık bölümüne gittim. Hastaneden nefret ettim ama bitirmek zorunda kaldım. Şuanda okuduğum myo ile ilgili hiç bir iş yapmıyorum hatta bu işin memuriyetini bile teptim tam 3 kere. Ben mühendis olacağım dedim. Ama maalesef 2. bir hata daha yaptım ve bu tamamen kendi hatamdı. Gittim evime yakın yerde ve iyi bir ünide diye Harita müh seçtim, yine yanıldım . çünkü ben elektrikle ilgilenmeliydim. Benden maarangoz da olmaz inşaatçı da haritacı da. İnşaat alanında TR de iş çok diye aklımı bulandırdım. Harika bir ilgi alanım varken yıllarıma yazık ettim. Şimdi Harita 3 teyim. Yaş 24 oldu. Elektriğe geri dönüşüm nerdeyse imkansız. İşte bu nedenle tercihlerinizi parayı düşünerek değil, sevdiğiniz işi, ilgi alanınız olan işi düşünerek yapın. En önemlisi de kimseden etkilenmeyin. Hata yapsanızda bu hatayı iki kere asla ama asla yapmayın. @Spyxxx |
Çok çok iyi bir yazı olmuş, eğer EEB fakültesinden herhangi bir bölüm tercih etmek istiyorsanız, hele hele bu bölüm Elektrikse kesinlikle baştan aşağı ayrıntı atlamadan okuyun. Herhangi bir mühendis adayı bile okuyabilir. Okurken de Türkiye'nin acı gerçeklerini, bazen de öğrencilik hayatımda kendi yaptığım hataları, eksikleri gördüm. Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 4 Temmuz 2015; 12:54:42 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potenciest -- 5 Temmuz 2015; 1:55:19 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evedder -- 5 Temmuz 2015; 2:11:21 > |
|
|