Şimdi Ara

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ALANLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba şu anda İstanbul da bir devlet üniversitesinde elektrik elektronik mühendisliği hazırlık sınıfındayım. Sektörde çalışanlar genellikle hangi alanlarda çalışıyor? Özellikle elektronik olarak merak ediyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Fpga ile donanım tasarımı, gömülü sistemler ve yazılım geliştirme

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noahwizgate kullanıcısına yanıt

En yaygın olanı hangisidir?

• Gördüğüm kadarıyla fpga ile tasarım oldukça yaygın, sonra ise yazılım

• Benim tavsiyem yazılım özellikle backend alanında kendinizi geliştirmeniz

Altium programı güçlü grafik kartına ihtiyaç duyar mı? Bilginiz var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 gb ekran kartı yeterli olur
    Okulun dandik bilgisayarları bile rahat açıyordu

Peki elektrik elektronikte herhangi bir yerde güçlü kart gerekecek mi yoksa düşük kartlar da yeterli olacak mı bütün programlarda?

• Düşük kartlar %95 işini görür

• Ne hosuna gidiyorsa ona yonel hocam. Yuksek gerilimden mi hoslaniyosun yuksek gerilim, iletim, elektrik makineleri falan al. Batarya falan istiyosan guc elektronigiydi konvertoruydu o tarz ders al. Elektronik harp, radar falan istiyosan antendi mikrodalgaydi onlari alirsin. Elektrik elektronik bitirdim, 1 gram yazilimdan anlamam bu saatten sonra ekstrem bir sey olmadigi surece de anlamaya calismam sevmiyorum cunku. Onla alakali da kendime is buldum hic yazilim yok. Excel, word kagit kurek isler

• Aurorax kullanıcısına yanıt

Yönetici olarak vs mi çalışıyorsunuz? Ve eğer özel değilse hangi okuldan mezunusunuz?

• Sistem muhendisiyim, gereksinim fonksiyon degerlendirmesiyle ugrasiyorum. Hacettepe mezunuyum.

• Sistem mühendisliği var, RF var, FPGA var, embedded var bir de yazılım tarafı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 17 Şubat 2023; 0:9:7 >
  • Ben elektronik mezunuyum entegre devre tasarımı alanında çalışıyorum, güzel bir sektör

• ligoflecinds L kullanıcısına yanıt

Hangi okul mezunusunuz?

• Aurorax kullanıcısına yanıt

Hocam excelde yaptığın iş ne diye geçiyor? Senle aynı pozisyonda çalışanlar ne mezunu? Bu sistem mühendisliği endüstri mühle alakalı değil miydi sanki

• taha178 kullanıcısına yanıt

Excelde oyle bu adam excelden anliyomus yahu dedirtecek seyler yapmiyoruz. Zaten halihazirda olusmus sablonlar var, biz gerekli yerleri gelen yorumlara gore doldurup gonderiyoruz. Altyuklenicilerden gelen dokumanlari excelde hazir sablonla beraber gonderiyorlar, kabul ettik reddettik takipli kabul ediyoruz gibi yazip programdan kim sorumluysa ona gonderiyoruz. Bizim ekipte daha cok makine ve elektronikci agirlikli. Sistem muhendisligi dedigimiz cok genis bir kavram. Hangi iste hangi alanda calisacaksin. Ya da o sistem muhendisliginin hangi kismini bakacaksin, entegrasyoncu musun dogrulamaci misin parca teminine mi bakiyosun sertifikasyoncu musun vs vs diye gider. Otomotiv sektorune giriyosan urun araba, sistem de arabayi olusturan bilesenler oluyor. Baska sektor de urun farkli haliyle sistemler de degisiyor. Dumduz endustri muhendisi aliyim musteri isterlerini ekipman isterlerine kadar kirarim diyemez, bilgisi yetmez

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.