Şimdi Ara

ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
5
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Lisans Programı Tanıtımı
    https://www.youtube.com/watch?v=FSXLAVf0oh0&feature=youtu.be

tercih döneminde ilgili arkadaşların bakmasını öneririm. guzel bir sunum oldu.

odtü ee uzmanlaşma alanları:

eee.metu.edu.tr
    ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
    https://eee.metu.edu.tr/tr/specialization-fields-and-courses

öğrenci ve öğretim üyeleriyle röportaj:

AnlatHocamyoutube
    ODTÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ | Bölüm Tanıtımları 9. Bölüm | Anlat Hocam!
    https://www.youtube.com/watch?v=aFQ40Mgse7Q&t=640s

ders programı:

eee.metu.edu.tr
    ELECTRICAL - ELECTRONICS ENGINEERING
    https://eee.metu.edu.tr/node/979

mezun istatistikleri, nerelerde calisiyorlar, hangi ulkelerdeler:

eee.metu.edu.tr
    ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
    https://eee.metu.edu.tr/tr/alumni

elektrik mühendisliği nedir:

Zach Staryoutube
    What Is Electrical Engineering?
    https://www.youtube.com/watch?v=QQewdCJTcIU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 22 Temmuz 2020; 16:3:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Faydalı konu, up.
  • Yayını bir miktar izledim hocam.
    ODTÜ Ceng tutmazsa diye altına ee yazmak çok mu hatalı bir şey olur acaba?
    Yani bilgisayar daha çok ilgimi çekiyor ama eğer odtü cengi kıl payı kaçırırsam odtüden sonra gelen üniversite itü oluyor ceng adına, o da baya bi altında.
  • Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    yayında anlatılmış odtü ee'nin computer opsiyonu ile bilgisayar mühendisliği arasındaki fark. gömülü sistemler, işlemci tasarımı, daha çok hardware ağırlıklı çip tasarlama vs. gibi alanlarda ilgiliyseniz seçebilirsiniz. bunların dışında yazılımcı olmak, app tasarlamak, web sitesi kodlamak filan istiyorsanız ceng seçin.

ee mezunu olup yazılıma kayan insanlar da var ama dediğiniz gibi ceng'e daha yatkınsanız o yönde bir tercih yapmanız daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 20 Temmuz 2020; 17:52:34 >
  • up faydalı
    Sence hatalı olmaz mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @-Shepard-
    İçim içimi yiyor hocam. İnanın ben de rahat değilim ama, ankara ve istanbul faktörleri sorun yaratıyor.
    @Jean-Baptiste Fourier
    Teşekkür ederim hocam. İnşallah ceng tutar diye dua ediyorum çok, altına ne yazacağımı hala bilemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam yanlışım yoksa odtünün sitesinde (ee için) mezunlarının linkledinden çalışma alanlarına(ya da meslek?) bakılmış ve hatrı sayılır bir miktar da bilgisayar mühendisi şuanda siz yine bir araştırın oluru var diye biliyorum

• kesinlikle katılıyorum buna. ama şöyle bir durum da var. ee'ye okuyayım sonra para basayım kafasıyla gelen insanlar başarılı olamıyor gözlemlediğim kadarıyla. her dönem belli bölümler popüler oluyor ve buna göre insanlar tercih yapıyor kendi isteklerine bakmadan. tıp istemiyorum o zaman en yüksek mühendisliği yazayım mantığı. ee'de bunun örneği çok fazla var geçtiğimiz senelerde böyle gelip kurduğu gibi sonuçlanmayan. içinize sinen bölüm hangisiyse, hangisinde başarılı olabileceğinizi düşünüyorsanız onu yazın. yaptığınız sıralamada zaten üniversiteler arası çok da büyük bir fark olmayacaktır.
  • ee'ciler it alanında çalışabiliyor zaten. olay sadece yazılımdan ibaret değil. computer opsiyonunu seçenler sonrasında bu alana yönelebiliyorlar genellikle. bir de linkedin verileri içinde cs alanında master yapan ee'ciler de katılabiliyor haliyle. google'da da 35000 cs mezunu çalışırken 21000 ee, ece, ce(bilgisayar müh., türkiyedekinden farklı içerik olarak, donanım ağırlıklı) çalışıyor. biraz ne yapmak istediğinizle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 20 Temmuz 2020; 22:26:42 >
  • Jean-Baptiste Fourier kullanıcısına yanıt
    Hocam yazılıma 1 saat falan bakmıştım geçen sene, karmaşık geldi. Ayrıca 5-6 yıl içerisinde yazılımcı sayısı da çok artacak, bu yüzden ee daha sıcak geliyor bana fakat EE okuyanlar da genelde EE işlerini yapmıyorlar ayrıca bölümün zorluğundan yakınıyorlar. Sizce tercih etmeli miyim ? Bu arada okul olarak ODTÜ veya Bilkent istiyorum.
  • ee'de de çoğunlukla sey yazilimla ic ice su an. yazilimla arani duzeltmeye calis bence illaki yazilim kullanacaksin ee'de de. bunun disinda 9 tane alt dal var. ilk mesajimda gorebilirsin. her birinin neyle ilgili olduguna bak. muhakkak kendine gore bir tanesini bulursun bence.

ee'nin ders programini incele derim. odtu, bilkent gibi yerlerde cidden ilgini cekerek okursan gerisini pek dusunme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 20 Temmuz 2020; 22:41:32 >
  • faydalı konu up
  • Odtu ee üzümlü kekim

• @-Shepard- Hocam odtü cazip geldiği için falan söylemiyorum, ama tam da 2si arasındaydım halihazırda.
    Fiziğe ilgim var, hoşuma gidiyor. Ama sınavdan sonra programlama dili öğrenmeye başladım. Buraya ilgim arttı gibi. Algoritma,programlama falan hoşuma gitti. Yani ee yazarsam kafam cengte kalacaktır, itü ceng yazarsam da odtü ee mi yazsaydım gibi düşünücem. Bu karmaşanın tek çözüm yolu odtü cengin tutması
    @tesladaninciler
    Hocam eede bilgisayar alt dalı var ama bizim bilgisayar mühendisliğinden farkları ve ortak yanları var belli başlı. Çok da benziyor diyemeyiz benim anladığım kadarıyla.
    @Jean-Baptiste Fourier
    Kesinlikle haklısınız hocam. Ama odtü çok çekiyor kendine

Hocam ben odtu bilgisayardayim. Sirf odtu olsun diye bilgisayar yerine ee yazmayin bence. Ikisi birbirinden cok farkli alanlar. Ee fizik ağırlıklı iken bilgisayar matematik ağırlıklı bir mühendislik. Ee okuyup yazılım yapanlar da var ancak bilgisayar muh.de aldığınız yazılım egitimiyle ee'deki bir olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • uppidi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.