Şimdi Ara

Mekatronik Mühendisliği vs. Elektrik Elektronik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu abimin hesabı benim foruma üyeliğim yok telefon onayı gerekiyormuş galiba uğraşmamak için buradan yazayım dedim çünkü bu forumun adını hem ders çalışırken hem de sınav zamanları çok duydum. Bana yardımcı olacağınızı umuyorum çünkü müthiş bir ortam ve müthiş bir kitle var burada. Neyse konuyu dağıtmadan olaya geçeyim.

Aslında iyi bir liseden mezunum ama YGS'de dağılınca bir daha LYS'ye adam gibi oturup çalışmadım o 3 ay sırf gezdim diyebilirim derslerden aklımda ne kaldıysa fen bölümü de biraz kolay olunca yaptım bir şeyler. SIRALAMA: ham 75k; okul puanı ekli 82.500 MF4 geldi. Ama pişman da değilim sorarsanız. Mezun falan düşünmüyorum. Kaldıracak psikoloji de sabır da yok bende zaten.

Terchilerim: Bursa Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği vs. Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh.
    SADECE 2 tercih yapacağım. Başka da yazmayacağım. Zaten; EE geçen yıl 80k dan mekatronik ise 93K'dan almış. Kesin gireceğim yani ikisine de. Problem de burada başlıyor işte;

Babam makine mühendisi kendisi de İTÜ mezunu (1978 mezunu). İçimde olan baştan beri hep mekatronik mühendisliği yazmaktır. Hatta Marmara Mekatronik idi hedefim ama olmadı. Babam kalmamı söylüyor, birkaç üniversite haricinde mühendislik okunmaz diyor ama bende ne 1 sene daha bu strese katlanabilecek sabır ne de psikoloji var. Bunu kaldıramayacağım. Mekatroniği başa yazıp gitmek istiyorum altına da EE yalnız korkuyorum da. Babamın söyledikleri illa ki boş değildir. Yıllarca profilo holdingde yöneticilik yapmış almanya'da yüksek mühendisliğini almış bir mühendis. Ben yanılıyor olabilirim ama benim aklımı çok karıştırıyor; bu bir şikayetten daha çok ( kendisinin benim iyiliğimi istediğini, en iyisini seçmemi istediğini, hata yapmamam için uğraştığını biliyorum.) benim aklımın karışıp hedefime yönelmemde zorluğa yol açıyor. ( Tek şikayetim bu )

Ben tek tercih mekatronik yazıp gelmek istiyorum ama kendisi illa ki elektrik elektronik yazmam konusunda ısrar ediyor. Mekatronikçilerin her şeyi yüzeysel bildiğini iddia ediyor. Ama ben elektriği hiç ama hiç sevmezdim lisede de fizik derslerinde elektrik konularından nefret ederdim. Bunu istemezsem de 2. tercih olarak yazılım mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği öneriyor. Başka da bir şey yazma diyor.

Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım ? Bana yardımcı olur musunuz ? Her türlü fikre açığım ciddi ve yapıcı olduktan sonra. Herkese selamlar..

• bizim gibi bilimle alakası olmayan millet tabikide sadece imza yetkisi veya bu hepsini görüyor yüzeysel öğreniyor ne yapabilir ki der gecer isterse görüldügü gibi itü mezunu olsun kardeşim hepsini yüzeysel biliyor dogrudur bu yüzeysellik ne kadar ? yazılımı makineye kodlayip robot yapacak kadar emin ol makineci daha detayli görüp iş hayatında mekatronigin yüzelselligi aklinda kalacak ve onu kullanacak tabi makinenin bölümleri cok alt dala ayrılıyor mekanikle ilgili kisim bildigim mekatronikteki mekanik üstüne yazilim vs de öğreniyorsun ve mekatronigin türkiyede iş imkani yok böyle güzel bilime yönelik bölümün zaten türkiyede ne işi olur
  • Evet söyledikleriniz çok doğru ben de sırf bu yüzden mekatronik istiyorum. Babamın görüşleri biraz eskide kalmış bence yanlış anlamayın beni asi bir evlat değilim ama ben 18 yaşındayım babam ise tam 60 yaşında şuanda. 1957 doğumlu. Oturup konuşamıyoruz bile çünkü adamın hayatı hep başarılarla dolu benim çalışmadığımı biliyor gevşek davrandığımı da biliyor bu konuda. Kendisi köyden çıkıp İTÜ'yü 3. lükle kazanarak 2. olarak bitirmiş. Alman konsolosluğu bursuyla gitmiş hayatını kazanmış. Bu yüzden beni hep aşağılıyor. Senin imkanların bende olsa ben Türkiye'de ilk 100'e girerdim deyip duruyor. Hatta bana keşke bu sene sınava girseydim seninle eminim seni geçerdim dedi. Bu söyledikleri çok gücüme gidiyor. Haklılık payı var mı var belki de haklı da. Benim çözemediğim soruları hep götürdüklerimi çözüyordu takır takır. Liseden mezun olalı neredeyse 45 sene olmuş. Ama babamda sabit fikirlilik dik kafalılık denen illet hastalık var abi. Onun söylediği şey dünyanın tek doğrusuymuş gibi davranıyor. Fikirlerime hiç saygı duymuyor.

Sizce kendi ideallerimin peşine gidip mekatronik mi yazayım yoksa babamın dediği gibi EE ve CE mi yazayım ?
    İleride pişman olmaktan çok korkuyorum.

• ya hayır yazıp kalbını kırmak da ıstemıyorum da dostum 3 ay gezmıssın ders calısmamıssın bır de gelmıssın yapamam edemem strese gelemem dıyorsun bu kadar luks dusunme bence, gelecek sene az ugrassan cok daha ıyı yerlere vs gelceksın babandan ıyı bılemezsın bu pıyasayı ve az cok sen de bılıyorsun bu dedıgın unının mekatronıkınden vs mezun olunca neler olcaklarını. senın hayatın senın tercıhın benım fıkrım boyle
  • Mesaj kutuma 6 tane mesaj geldi daha konuyu 30 dakika bile olmadı açalı. Babanız ne kadar kazanıyor İTÜ'den çıkan ne kadar kazanır vs. diye.

Öncelikle böyle şeyler ayıp değil yani sonuçta rakam sormuyorsunuz sonuçta burada herkes hayatına yön vermeye kendine iyi bir gelecek yaratmaya çalışıyor, 40 yaşına gelmeden 37-38 gibi bu dünyalığı yapmış öyle diyeyim ama çok çalışmış İTÜ'den 21 yaşında 2.likle 1978'de mezun olmuş. Ama mezun olana kadar da neredeyse ömrü kütüphanede geçmiş. Sular seller gibi almanca öğrenmiş çünkü İTÜ kütüphanesinde mühendislikle ile ilgili kitaplar hep Almancaymış. Bir de Almanya'da mühendislik çok çok zor okunuyor.Liseyi bitiriyorsunuz 18 yaşında. 2 yıl teknisyenlik gibi meslek okulu okuyorsunuz. 2 yıl teknikerlik gibi (bizdeki karşılığı önlisans gibi) okuyorsunuz. Ondan sonra mühendisliğe kabul ediliyorsunuz. O da 3+1 yıl 1 yılı uzmanlık yani bizdeki master gibi ama tezsiz master gibi düşünün işte sadece ders. Yani Almanya'da mühendislik okumak 8 yıl ve 8 de bitiren 100'de 1'dir. 10 yıl sürüyor genelde. Babam Munih Ludwig Maxmillian'dan mezun. 3 yıllık uzmanlığı 5 yılda bitirebilmiş günde sadece 3 saat uyuyarak. Onlarca kişi intihar etmiş okulu bitirene kadar. Bir de almanya'da eğer 1 dersten 3 kere kalırsanız atıyorlar arkadaşlar. İsterseniz 8. yılın son döneminde son dersiniz olsun. Bu yüzden intihar vs. çok fazla. Kısacası ne kadar emek o kadar para. Ben bunları yapamam, ama yapana da saygı duyarım. Öyle yatarak hiçbir şey olmuyor maalesef. Olmasını beklemekte piyango bileti almakla aynı yani. Babam gibi delirene kadar okumanız lazım para istiyorsanız iyi mevkiilerde çalışmak istiyorsanız. Bir kere 40 yaşına kadar belki abartı olur ama 35e kadar tabiri caizse köpek gibi çalışmayı günde +10 saat ve uykusuz geceleri günde 3 saat uyku göze almak lazım. Ben doğmadan babam zengin olmuştu yani. Belki benim çalışmama bile gerek kalmaz. Ömür boyu çalışmasam gayrimenkullerden gelen parayla aç kalmadan ortalama bir memur hayatı sürerim gibi geliyor. Hem TR'den hem de Almanya'dan emekli maaşı var. Avrupa birliği vatandaşı orada 2 tane ev 1 tane yazlık var. Burada da bir şeyler var. Ama İTÜ'ye girip ilk 3te mezun olman lazım. Önemli olan fark yaratabilmek. Herkes mezun oluyor bir şekilde. Buradan gidebilmek lazım hemen çıktığın gibi. Selçuk Makina'dan Apple'da çalışan var. Ben etikete pek inanmıyorum fark yaratmaya inanıyorum. Herkese de Başarılar dilerim.

Elektrik Elektronik vs. Mekatronik hakkında görüşlerinizi beklerim. Sizce ne yapayım ?

• Hiç; abisi, ablası, tanıdığı bu üniversitelerden çıkanlar yok mu ? Benim öyle üst bir maaş beklentim yok. Aylık 3 bin kazansam kişisel tatmini yakalasam kâfi. Bir de kimseye ihtiyaç olmadan kendi kendime hayatımı idame ettirirsem başka hiçbir şey istemiyorum. Kitap başında gençliğimi çürütmeye de niyetim yok. Bana kızacak olanlarınız olabilir ama okuya okuya bizim evde delirmiş 3 tane insan var. Birincisi en büyük sorunlusu babam sonra doktor olan annem ve hem avukat hem de ekonomist olan şuan özel bir bankada müfettişlik yapan bir abim var bu hesapta kendisinin zaten. Emin olun 3'ünün hareketlerini çekip youtube'a yüklesem bunlar kafayı yemiş dersiniz. Gerçekten hareketleri hiç normal değil. Hadi bunu da geçtim. İnsan bu kadar çok okuyunca bu sefer ister istemez insanda ego kabarıyor şişmeye başlıyor. Riyakar olmuyorsunuz belki ama gitgide kibir doluyorsunuz herkese tepeden bakıp kimseyi beğenmemeye başlıyorsunuz. Siz mükemmelliyeti yakalamaya çalıştığınız için her şeyiniz mükemmel çünkü robot gibi yaşayıp disiplinle ve her şeyi program dahilinde yapıyorsunuz hayatınızda zerre kadar hata yok daha doğrusu hataya yer yok. Bu sefer de en ufak hataya yanlışa dayanamıyorsunuz. Toplum zaten bozuk devlette sistem yok. Bunları da gördükçe haklı olarak çıldırmaya ve kafayı yemeye başlıyorsunuz. İşte bu yüzden ben bunları çok iyi gözlemledim hem de fazlasıyla ve her gün yaklaşık 15 yaşından beri de gözlemliyorum. Çok çektim çünkü annemden de babamdan da abimden de. Bu yüzden insan mutlu olmalı şu hayatta en önemli şey mutluluktur. Para da pul da hikaye sadece ayı geçirebilecek kadar kazanmak lazım. Toplumda hep ortada olmak lazım. Tepede olmak da dipte olmak da hiç ve hiç iyi değil emin olun.

• kardeş bu işin uzmanı baban en doğru bılgıyı ondan alırsın marmara mekatronık tutuyor bu konuyu okuduktan sonra vazgectım yazmaktan ama başka bir bilgim yok seni yanlış yönlendirmeyeyim

https://forum.donanimhaber.com/benim-konumunda-siz-mekatronik-muhendisi-olsaydiniz-siz-ne-yapardiniz--127629308#127629308
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Link için çok teşekkür ederim. İşte bak görüyor musunuz ? Bu sistem herkesi hasta ediyor işte. Azıcık kafanızı boşaltın 2-3 gün hiçbir şey yapmayın sadece düşünün. Herkesi sorunu aynı ve herkes mutsuz. İnsanlar sanıyor ki kariyer sahibi olunca mutlu olacak bunun karşılığında gençliğimizi çalıyorlar. Adamın yazdığı satırlara baksanıza bir de az önce üstte yazdığım son gönderimi okuyun lütfen.

".Son 3 4 senede aşırı derece mükemmellik takıntım var. Yaptığım herşey iyi olmalı ve düzgün olmalı kafasındayım. "

İşte bu adamlar evlendiği zaman ilerde istediği kadar parası olsun hiç önemli değil isterse dünyanın en zengini olsun inan ki mutlu olamayacak. Ben kalıbımı basarım bu konuda. Çünkü evde özellikle 15 yaşından beri aile bireylerini gözlemliyorum hem kendilerine hayatı zindan ediyorlar hem de çevresindekilere. İnsanları bu hale getiren ise 5 yaşından başlayıp 25 yaşına kadar sürüp giden eğitim sistemi ve sınavlar. Tamamen anlatmak istediğim buydu. Ben yine de mekatronik yazacağım gibi görünüyor. Geçim derdim olmayacak büyük ihtimalle gelecekte, bu yüzden insanın sevdiği işi yapması gerektiğine inanıyorum. Okuyacağım 4 yıl şansımı deneyeceğim. Olmazsa gidip Almanya'da bir işte çalışırım. Orada satış danışmanı bile olsam buradan iyi şartlarda yaşayacağım kesin. Pek cevap gelmedi zaten konuya ama yardımcı olan herkese teşekkürler.

Admin görevli vs. varsa konuyu kilitleyebilir herkese iyi forumlar dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.