Şimdi Ara

Elektrik prizi TR uyumu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın zamanda Thailand'dan gece lambası aldım ama evde paketi açtığımda elektrik prizinin çok ufak olduğunu farkettim.
    Oysa ki gayet ucuza aldım diye düşünüyordum :))

Ekte fotoları bulabilirsiniz.
    Buna ne gibi bir aparat ile 220 V uyumlu hale getirebilirim acaba? Önerilerinizi ve varsa satılan yer linki ale alabilir miyim? teşekkürler :)Elektrik prizi TR uyumu yardımElektrik prizi TR uyumu yardımElektrik prizi TR uyumu yardım

• O zaten 220 volt ve Türkiye elektrik sistemi ile %100 uyumlu. Tayland da 220 volt 50 Hz kullanır. Sadece Tayland'ın fiş tipi değişik. Ucu kes, ucuz bir fiş al kestiğin yere ekle.
    Kablon daha ince ve alacağın fiş daha basit olsa da temelde yapacağın iş bu:

https://www.youtube.com/results?search_query=kabloya+fi%C5%9F

kesme takma istemiyosan bunu al tak direkt:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 26 Şubat 2019; 10:12:52 >

• ferhatas kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim.
    İkinci seçeneği tercih ettim çünkü 3 adet lamba aldım :)
    Haklısınız oradayken ek aparata gerek kalmadan ülkemizin elektrik prizlerini sorunsuz kullandık.
  • Barrios B kullanıcısına yanıt
    Basit dönüştürücülerin/basit adaptörlerin küçük çocuklar için tehlikeli olabileceğini bilin yalnız. Çok basit olduklarından; Tayland/Amerikan tipi orijinal fişi; aldığınız ucuz adaptörden çekerken;
    henüz elektrik kontağını kesmemişken, orijinal fişin metal ucunu açığa çıkarabilirsiniz.
    Böyle bir durumda adaptöre hala ucu değmekte olan ve açıkta görünen orjinal fiş ucun temas eden kişi elektrik akımına maruz kalabilir.

Elektrik prizi TR uyumu yardım

Kendiniz fişi yavaş yavaş adaptörden çekerken metal kısmın temasa açık olabildiği anı deneyimleyip (dokunmadan:) evdekileri en azından bir kez uyarın bence. Küçük çocuk varsa hiç önermem: Direkt fişi kesip yeni fişi vidalayın bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 26 Şubat 2019; 12:21:59 >

• Hayırlı olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • peletshop.com P kullanıcısına yanıt
    harikasınız! :D

iki aparati birbirine sıkıca siyah elektrik bandı ile bağladım. yekpare oldu. Umarım sorun olmayacaktır :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.