Şimdi Ara

Elektrik saatimin camı düştü ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar olayı baştan anlatayım. Evde birkaç defa sigorta atınca farkettimki iç sigortanın şalterleri kapalı olsa bile elektrik saatim dönmeye devam ediyor. İnternetten araştırma yaptım fakat çözüm için birşey bulamadım. Dün sinirle önden bikaç kere vurunca saatin camı arkaya doğru biraz yamuldu. Düzeltmeye çalışırken kenarlardaki çıtaları esnetmem gerekti fakat beceremedim. Sonra çıtaları eski haline getirdim ve camda çok belli olmuyor ama saati okumaya geldiklerinde kaçak kullanım falan sanıp başıma iş almaktan korkuyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
    quote:

• Hocam, sayaca fiziksel müdahalede bulunmuşsunuz. Buda kalıcı bir hasara sebep olmuş.
    Sayacın camının yerinden çıkmasını bırakın, arasında biraz dahi boşluk olsa kaçak elektrik kullanılabilir. Bu şekilde ölçü sisteminin bozulması da kaçak elektrik kullanımına girer.
    Yapacağınız ise; dağıtım şirketini arayarak, durumu bildirmeniz ve sayacın değişmesini talep etmeniz olacaktır.
    Ekipler geldiğinde onlara durumu izah edersiniz, sıkıntı olmaz.
    Aksi taktirde, ekipler kendi görürse art niyet ararlar ve tutanak tutarlar. (Ben olsam, öyle yapardım.)
  • Erciyex kullanıcısına yanıt
    Fakat değiştirilen sayaçlar teste gönderiliyormuş internette okuduğuma göre. Eğer anlaşılırsa (-ki anlaşılır diye düşünüyorum) para ve hapis cezası varmış
    Arkadaşım vakumlu birşeyle camı öne çekip iyi bi japon yapıştırıcısıyla yapıştır eskisi gibi olur diyor ama bilemedim
  • Tüm sayaçlar rapora gönderilmiyor. Ancak şüpheli bir durum var, rapora gönderilir.
    Siz ekibe gerekli açıklamayı yapıp ikna ederseniz, rapora gönderme ihtiyacı duymazlar.

Rapora gönderirlerse de, sayacın içi açılarak bakılıyor. Eğer camın aralığından sayacın içine bir şey sokmaya çalıştıysanız bu içeride ize ve çiziklere sebep oluyor. Hemen belli olur ve olumsuz bir rapor gelir.
    Ama böyle bir durum yoksa, raporda olumsuz olmaz. Teknik kusur olarak gelir.

Farklı bir yapıştırıcı ile yapıştırırsanız ve bu ileride belli olursa, asıl bu size sıkıntı olacaktır. Çünkü bu yaptığınız ölçü sistemine müdahale etmeye girer ve kaçak elektrik kullanımı ile suçlanabilirsiniz.
    Tabi ki son karar size ait.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.