< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimekan -- 2 Şubat 2013; 11:53:08 > |
Elektrik Sayacının Dışarı Alınması
Elektrik sayacının dışarı alınması, sayaç okuma kolaylığı açısından faydalı bir işlemdir. Sayacın dışarı alınması, sayaç okuma işlemini gerçekleştirmek için evin içine girilmesine gerek kalmadan yapılmasını sağlar.
Sayaç yeri değiştirme işlemi, yetkili elektrik teknisyenleri tarafından gerçekleştirilmelidir. Sayaç yeri değişikliği için ilgili dağıtım şirketine başvurulması gerekir. Dağıtım şirketi, sayaç yerinin uygunluğunu değerlendirecek ve gerekli izinleri verecektir.
Elektrik sayaç panosu yerden yüksekliği, güvenlik ve erişilebilirlik açısından önemlidir. Sayaç panosunun yerden en az 150 cm yükseklikte olması önerilir.
Elektrik sayacı yer değiştirme işlemi, sayaç panosunun uygun bir yere taşınmasıyla gerçekleştirilir. Sayaç yeri değişikliği, kalifiye bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır.
Elektrik sayaç yeri değişikliği, sayaç okuma kolaylığı ve güvenlik açısından önemlidir. Müstakil ev elektrik panoları genellikle evin dış duvarına monte edilir. Sayaç panosunun dışarı alınması, sayaç okumanın kolaylaşmasını ve sayaç güvenliğini artırmasını sağlar.
Elektrik sayacının dışarı alınması ve sayaç yeri değişikliği işlemleri, yetkili elektrik teknisyenleri tarafından gerçekleştirilmeli ve ilgili dağıtım şirketlerinden gerekli izinler alınmalıdır.