Şimdi Ara

Elektrik sayacının dışarı alınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
26.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İyi günler
    Müstakil bir evde oturmaktayım oturduğum evde elektrik sayacım evin içerisinde
    Tabi haliyle edaş görevlileri bu sayacın dışarı alınmasını istedi
    Oturduğum yer site olmayıp site şeklinde yapıldığı için daha önceden devam eden yönetim
    edaşla görüşmeleri sonrasında sayaçların evlere dağıtım noktaları olan kaldırım üzerine
    bir enerji odası pano yerleştirerek elektrik sayaçlarını dışarı bu şekilde aldırılacağını söylediler
    Ancak bu durumu ben kabul etmedim elektrik sayacımın sokak üzerinde
    evimden 20 metre uzaklıkta ve müstakil evimin hatta arsamın dışında bir yere yerleştirilmesini istemedim
    İnternetten araştırdığımda bu forumda panonun yerleştirme esasları ile ilgili bazı maddelere ulaştım

Bu maddeler:

Sayaç Panosu Yeri ve Ölçülerinin Tespiti

a.1- Elektrik sayaçları projeye uygun olarak yapının ortak kullanım alanı içerisinde,
    nemsiz, tozsuz, rutubetsiz, zararlı ısınma ve hava değişiklikleri ile sarsıntı olmayan,
    can ve mal güvenliği açısından güvenli ve İşletme ilgililerinin tüketiciye haber
    vermeden istedikleri zaman kontrol edebilecekleri yerde olacaktır.

a.2- Projelerin onaylanmasından sonra uygulama değişikliklerinin zorunlu kıldığı
    durumlar dışında sayaçların yerleri değiştirilemez.

a.3- Tek aboneli yapılarda elektrik sayacı sayaç panosu içerisinde abonenin kendi
    kapısı yanında dışarıya konulacaktır. Ancak işyerlerinde işletmenin uygun görmesi
    durumunda sayaç işyerinin içerisinde ilk girişe konulabilir.

a.4- En az 2 adet abonesi olan yapılardaki tüm sayaçlar sayaç panosu içerisinde
    toplu halde konulacaktır: i) En az 10 adet abonesi olan yapılardaki tüm sayaçlar
    Dolap tipi sayaç panosu içerisinde enerji odasına konulacaktır.
    ii) (2-9) adet abonesi olan yapılardaki tüm sayaçlar kutu tipi (Duvar üstü) sayaç
    panosu içerisinde kat zemininden en az 120 cm. yükseklikten itibaren en az 25 cm.
    kalınlığındaki duvar içerisine veya Dolap tipi sayaç panosu içerisinde enerji odasına konulacaktır.
    Konunun Esas Kaynağı: Teknik Paylaşım Platformu
    http://www.elektroforum.org/olcme-teknigi-amp-olcu-aletleri/69945-sayaclarin-disari-alinmasi-sayac-panosu.html

a.5- Sayaç panoları Elektrik İç Tesisleri Yönetmelik hükümlerine ve yürürlükteki ilgili standartlara uygun olacaktır.

Benim sormak istediğim yapılan bu panonun çok alçak sokağa bakar tarzda
    tamamen açıkta, dış etkenlere (yağmur, kar, güneş, toz, nem ve rutubet vs) maruz,
    çocukların rahatça kurcalayabileceği camını kırabileceği bir şekilde, tamamen umuma açık,
    evimin 20 metre ilerisinde, kendi arsamın ve yapımın dışında olduğu halde;
    Neden ve neye dayanarak edaş yetkililerinin bu durumu uygun şeklinde kabul ettiği,
    Bu düzenlemenin yönetmeliğe uyup uymadığı,
    Herhangi bir tehlike oluşturup oluşturmayacağı,
    Bu durumda benim nasıl hareket etmem gerektiği,
    Bu hususlarla ilgili sadece maddelerini bulabildiğim yönetmeliğin kendisine internetten nasıl ulaşabileceğim
    Şimdiden
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimekan -- 2 Şubat 2013; 11:53:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik Sayacının Dışarı Alınması

Elektrik sayacının dışarı alınması, sayaç okuma kolaylığı açısından faydalı bir işlemdir. Sayacın dışarı alınması, sayaç okuma işlemini gerçekleştirmek için evin içine girilmesine gerek kalmadan yapılmasını sağlar.

Sayaç yeri değiştirme işlemi, yetkili elektrik teknisyenleri tarafından gerçekleştirilmelidir. Sayaç yeri değişikliği için ilgili dağıtım şirketine başvurulması gerekir. Dağıtım şirketi, sayaç yerinin uygunluğunu değerlendirecek ve gerekli izinleri verecektir.

Elektrik sayaç panosu yerden yüksekliği, güvenlik ve erişilebilirlik açısından önemlidir. Sayaç panosunun yerden en az 150 cm yükseklikte olması önerilir.

Elektrik sayacı yer değiştirme işlemi, sayaç panosunun uygun bir yere taşınmasıyla gerçekleştirilir. Sayaç yeri değişikliği, kalifiye bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır.

Elektrik sayaç yeri değişikliği, sayaç okuma kolaylığı ve güvenlik açısından önemlidir. Müstakil ev elektrik panoları genellikle evin dış duvarına monte edilir. Sayaç panosunun dışarı alınması, sayaç okumanın kolaylaşmasını ve sayaç güvenliğini artırmasını sağlar.

Elektrik sayacının dışarı alınması ve sayaç yeri değişikliği işlemleri, yetkili elektrik teknisyenleri tarafından gerçekleştirilmeli ve ilgili dağıtım şirketlerinden gerekli izinler alınmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hayatımda duyduğum en aptalca fikir cidden.kaldırımda ev sayacının işi ne yaw.bahçe içerisine koyun.eve giriş merdiveninin yanı gibi bir yerler vardır illa.ev planını bilmiyorum yoksa fikir verirdim.benim sayacımda bahçe de.evde birileri olur çoğunlukla.elektirikçide ayın hep aynı günlerinde gelir.yoksa da çeksin gitsin bir sonraki ay yazar
  • Hemen arkadaki evler
    En azından bahçeye doğru ve çocukların erişemeyeceği yönetmelikteki gibi 120 cm yukarıda olmalıydı umuma açık kaldırımda gelen geçen kurcalamaz inşallah yağmuru var güneşi var
    Ben dışarı ve evin dış duvarına koydurdum üstüde kapalı hiçbirşeyden etkilenmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duvarı spiralle sayaç ekranının sığacağı kadar kestirerek bahçe içinden de takabilirdiniz.dışarıda olması çok saçma.alarm taktırdığınızı düşünsenize ev için güvenlik açığı.tedaşçılar yönetmelik falan bilmez fatura yazsınlar yeter onlara.
  • çok saçma bir uygulama.hırsızlara davetiye çıkarmak gibi birşey....
  • çocukların rahatça ulaşabileceği şekilde sokağa konumlandırılması doğru mu acaba bu panoların
  • quote:

Orijinalden alıntı: bimekan

çocukların rahatça ulaşabileceği şekilde sokağa konumlandırılması doğru mu acaba bu panoların

Aslında hiç doğru değil ve mantıksız.

Eve ait bir sayacın evin dışında ne işi var. Elektrikçi girsin bahçeye okusun çıksın.

Ama bu birşey değil..

dağıtım panoları bile yerde ve bazılarının kapıları bile açık olabiliyor.
  • 2 HAFTA ÖNCE BİR PATLAMA OLDU KUTULARDAN BİRİNDE GÜN BOYUNCA MİLLETİN ELEKTRİKLERİ YOKTU
    BEN SAATİMİ KOYDURMADIM KUTULARA ÇOK RAHATTIM İNŞALLAH BİR GÜN DAHA KÖTÜ BİR ŞEY OLMAZ
  • bu saçmalığa dur demenin bir yolu yokmu acaba hakem heyetine şikayet etsek son kullanıcıyı mağdur ediyorlar gibibisinden?

bahçe içinden bahçe dışına alınması gerekiyor diyorlar ne kadar aptalca bir şey anlamadım gitti bu işi. mali durum şuan buna uygun değil ki yakın zamandada uygun olmayacak yani dışarı alrmaya yetecek para yok. para olsa bile evimin bi parçasını bi bölümünü ne diye sokağın ortasına koymam gerekiyor bunun yasal zorunluluğu nerden geliyor anlamaış değilim?
  • Zorunlu degil. Tedas eneri odasi kablo bacasi diye arattir usul ve esaslari bulursun. O pano sartnamelere aykiri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.