Şimdi Ara

Isıtma kapasitesinden yaktığı elektriği nasıl anlarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Yeni taşındığım evimde BKO 180 model bir split klima var.Şimdi üzerindeki bilgileri yazıyorum.

Voltaj:220-240V
    Frekans:50 Hz
    Soğutma kapasitesi:5275-18000Btu/h
    Isıtma Kapasitesi:5350-18254Btu/h
    Hava Akış Hacmi:850m3/h

Bilgiler bunlar.Şimdi bu alet saatte kaç KW yakar.Bunun yerine bir elektrikli soba alsam en az kaç wattlık birşey almalıyım.Öğrenci evi için alacağım.Klima malum hava soğukken 2dkda ısıtıyor beni ama içeriye hiçbir faydası olmuyor.Odam için bundan daha fazla yakmasın diye alabileceğim soba en fazla kaç wattlık olmalı yada daha tasarruflu ne bakabilirim?Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: bossmert

Merhaba arkadaşlar.Yeni taşındığım evimde BKO 180 model bir split klima var.Şimdi üzerindeki bilgileri yazıyorum.

Bilgiler bunlar.Şimdi bu alet saatte kaç KW yakar.Bunun yerine bir elektrikli soba alsam en az kaç wattlık birşey almalıyım.Öğrenci evi için alacağım.Klima malum hava soğukken 2dkda ısıtıyor beni ama içeriye hiçbir faydası olmuyor.Odam için bundan daha fazla yakmasın diye alabileceğim soba en fazla kaç wattlık olmalı yada daha tasarruflu ne bakabilirim?Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Evinizdeki klima tahminen 2000-2005 yılları arası imalatı olmalı. Gene tahminen C veya D sınıfı verimliliktedir.
    Bu klima yaklaşık 18 bin BTU (5 kW) civarı ısı verir, buna karşılık 1800-2000 watt ceryan çeker.
    Bunun verdiği ısıyı verecek bir ceryanlı soba veya ufo da 5000 watt gücünde olmalı.
    Kısacası, eğer bu klima sorunsuz çalışabiliyorsa her halukarda ceryanlı soba veya ufodan daha hesaplı ısıtır.

Bir ısıtıcı (soba-klima vs) hemen çalıştığı anda içeriyi ısıtamaz. Mekan uzun süre soğuk kalmışsa önce duvarlar, eşyalar falan ısınıp doyacak, ondan sonra içeride "sıcak" hissedeceksiniz.
    Ceryan sobası veya ufonun bir avantajı vardır, çalıştırıp karşısına geçersiniz, oda ısınmasa da sizin ön kısmınız ısınır.
    Gariban veya talebe kişiyseniz bu sıcaklıkla yatağa girer uyursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Merhaba arkadaşlar.Yeni taşındığım evimde BKO 180 model bir split klima var.Şimdi üzerindeki bilgileri yazıyorum.

Evinizdeki klima tahminen 2000-2005 yılları arası imalatı olmalı. Gene tahminen C veya D sınıfı verimliliktedir.
    Bu klima yaklaşık 18 bin BTU (5 kW) civarı ısı verir, buna karşılık 1800-2000 watt ceryan çeker.
    Bunun verdiği ısıyı verecek bir ceryanlı soba veya ufo da 5000 watt gücünde olmalı.
    Kısacası, eğer bu klima sorunsuz çalışabiliyorsa her halukarda ceryanlı soba veya ufodan daha hesaplı ısıtır.

Bir ısıtıcı (soba-klima vs) hemen çalıştığı anda içeriyi ısıtamaz. Mekan uzun süre soğuk kalmışsa önce duvarlar, eşyalar falan ısınıp doyacak, ondan sonra içeride "sıcak" hissedeceksiniz.
    Ceryan sobası veya ufonun bir avantajı vardır, çalıştırıp karşısına geçersiniz, oda ısınmasa da sizin ön kısmınız ısınır.

usta büyük adamsın.uzun zamandır evden ayrıydım ME klıma aldım taktırdım malum havalr soğuk bu aksam geldim oda soguk tabi klimayı calıstırdım,ama anormal bi durum vardı.oda bir turlu ısınmıyo,yaklasık 1saat bu durum sürdü.sonra sıcacık oldu,dedığın gıbı odadaki eşyalar ısıyı çekiyo şimdi hamam gibi

• Vallahi ben 2-3 saat açıyorum klimayı her açışımda.Isınmasına ısınıyor ama en üst katttayım.5dk kapatayım hemen buz gibi oluyor.E malum klima elektriğide çekiyor.5 dkda sıcak hissettiriyor ama 5dkda da popom donuyor valla.Odamda ayrı bir dert.Odama geçince buz gibi oda.Klima salonda.Benim aradığım,bunun gibi sıcak hissettirsin 5 dkda.Odama da taşıyabileyim.Ama kapıyı kapadığımda ısınsın oda bi 20-25 dk sıcaklık dağılmasın ve tasarruflu birşey olsun.Elektrik faturası coşturmasın içimizi.Gariban değiliz,öğrenciyiz.Ama babamızda bi fabrikatör değil tabi :) Böyle birşey arıyorum.Ne alayım sizce portatif?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bossmert B kullanıcısına yanıt
    Senin ilacın.
    Delonghi Dragon yağlı radyatör.
    Diğer yağlı radyatörler eşdeğeri olamazlar kafanı onlarla karıştırma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Vallahi ben 2-3 saat açıyorum klimayı her açışımda.Isınmasına ısınıyor ama en üst katttayım.5dk kapatayım hemen buz gibi oluyor.E malum klima elektriğide çekiyor.5 dkda sıcak hissettiriyor ama 5dkda da popom donuyor valla.Odamda ayrı bir dert.Odama geçince buz gibi oda.Klima salonda.Benim aradığım,bunun gibi sıcak hissettirsin 5 dkda.Odama da taşıyabileyim.Ama kapıyı kapadığımda ısınsın oda bi 20-25 dk sıcaklık dağılmasın ve tasarruflu birşey olsun.Elektrik faturası coşturmasın içimizi.Gariban değiliz,öğrenciyiz.Ama babamızda bi fabrikatör değil tabi :) Böyle birşey arıyorum.Ne alayım sizce portatif?

Yukarıda yazdığım gibi, eğer kısa sürelerle çalıştıracaksanız klima sizi ısıtmaz. Aynı şekilde kalorifer de kombi de hep uzun süreli-devamlı kullanım gerektirir.
    Sizin işinizi ceryan sobası-ufo gibi şeyler görür.
    Fişi takıp karşısına geçeceksiniz tamam.
    İşin ekonomisine gelirsek, bunlar faturayı bayağı coşturur. O takılı eski klimanın 10 saat çalışarak yakacağı ceryanı bu şeyler 3-4 saatte yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ejke

quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

usta büyük adamsın.uzun zamandır evden ayrıydım ME klıma aldım taktırdım malum havalr soğuk bu aksam geldim oda soguk tabi klimayı calıstırdım,ama anormal bi durum vardı.oda bir turlu ısınmıyo,yaklasık 1saat bu durum sürdü.sonra sıcacık oldu,dedığın gıbı odadaki eşyalar ısıyı çekiyo şimdi hamam gibi

Tabii ilk anda isyan ettin, "ülen bissürü para verip en pahalısından klima aldık ama ısıtmıyor, nerde bu servisin numarası, çağırıp basayım fırçayı...)

Vaktiyle tavukçuluk yaparken yeni civciv geleceğinde bir-birbuçuk gün önceden sobaları tamgaz yakarak binayı ısıtırdık.
    İşi bilmeyen köylüler de "bunlar deli yaa, kömürü ucuz buldular boş binalara yakıyorlar" derlerdi
    Kolay değil, 8 tane 90'lık Tinal soba 24 saatte 1 ton civarı kömür yerdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yldrm35

Senin ilacın.
    Delonghi Dragon yağlı radyatör.
    Diğer yağlı radyatörler eşdeğeri olamazlar kafanı onlarla karıştırma.

Sizin önerdiğiniz de diğer ısıtıcılar gibi uzun kullanım gerektirir, arkadaşın istediği "çabuk ısıtma" için uygun değil.
    Üstelik yağlı radyatör de tüketim olarak ceryan sobası ve ufo ile eşdeğer verimlilikte.
    Delonghi daha kalitelidir de şu marka daha kalitesizdir, orası ayrı konu.
    Ancak karşısına geçilip te çabuk ısıtan aletler değiller.
  • quote:

Vallahi ben 2-3 saat açıyorum klimayı her açışımda.Isınmasına ısınıyor ama en üst katttayım.5dk kapatayım hemen buz gibi oluyor.E malum klima elektriğide çekiyor.5 dkda sıcak hissettiriyor ama 5dkda da popom donuyor valla.Odamda ayrı bir dert.Odama geçince buz gibi oda.Klima salonda.Benim aradığım,bunun gibi sıcak hissettirsin 5 dkda.Odama da taşıyabileyim.Ama kapıyı kapadığımda ısınsın oda bi 20-25 dk sıcaklık dağılmasın ve tasarruflu birşey olsun.Elektrik faturası coşturmasın içimizi.Gariban değiliz,öğrenciyiz.Ama babamızda bi fabrikatör değil tabi :) Böyle birşey arıyorum.Ne alayım sizce portatif?

yahu be ülkemin nadide insanı

burada millet kıçını yırtıyor klima kapanmaz diye.
    neyin elektrigini çekiyor içkiye, sigaraya, altılıya, futbola vediginiz para elektrik faturasından fazladır ama nedense klima batar

bizden cacık bile olmaz.

• kocausta* kullanıcısına yanıt
    Polemik yaratmak istemem yanlış anlamayın.
    Ge klima evimde kullanıyorum.
    Ayrıca kombide var.
    Zamanında katalitik soba kullandım.
    Gaz sobasi kullandım.
    Cam altına monte doğalgaz sobası kullandim.
    Bacalı doğalgaz sobası kullandım.
    Kömür sobası kullandım.
    Seramik fanlı ısıtıcı, quartz, orta dalga, ve dragon model yağlı radyatör ısıtıcıyı is yerimizin uygun yerlerinde kullanmaktayiz.

Arkadaş icin benim tecrübelerime ve kurulum maliyeti göz önünde bulundurduğumda iki secenek aklima geliyor.
    1.Kömür sobasi. (Yerini değiştiremez) ama eline ne gecerse içinde yakıp ısınır yattığı yere kurulmasida riskli.

2.Dragon tasarimli radyatör. (Diger yağlı radyatörlere göre kullanim tecrübesi çok farklıdır diğerleri elektriği harcar bu verimli şekilde ısıya çevirir.) Teşirde olan bir yerde denenmesini tavsiye ederim ışıklı ısıtıcılar gibi baş ağrısıda yapmaz konforlodur.

Õğrenci olduğum yıllarda yataklarda kullanılan elektrikli battaniyeyi halının altina serer ve hic kapatmazdım. Mütiş etkisi olurdu şimdi ayak ısıtıcı çıkardılar. Komur sobasindada ne bulursam yakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yldrm35

Polemik yaratmak istemem yanlış anlamayın.
    Ge klima evimde kullanıyorum.
    Ayrıca kombide var.
    Zamanında katalitik soba kullandım.
    Gaz sobasi kullandım.
    Cam altına monte doğalgaz sobası kullandim.
    Bacalı doğalgaz sobası kullandım.
    Kömür sobası kullandım.
    Seramik fanlı ısıtıcı, quartz, orta dalga, ve dragon model yağlı radyatör ısıtıcıyı is yerimizin uygun yerlerinde kullanmaktayiz.

Arkadaş icin benim tecrübelerime ve kurulum maliyeti göz önünde bulundurduğumda iki secenek aklima geliyor.
    1.Kömür sobasi. (Yerini değiştiremez) ama eline ne gecerse içinde yakıp ısınır yattığı yere kurulmasida riskli.

2.Dragon tasarimli radyatör. (Diger yağlı radyatörlere göre kullanim tecrübesi çok farklıdır diğerleri elektriği harcar bu verimli şekilde ısıya çevirir.) Teşirde olan bir yerde denenmesini tavsiye ederim ışıklı ısıtıcılar gibi baş ağrısıda yapmaz konforlodur.

Õğrenci olduğum yıllarda yataklarda kullanılan elektrikli battaniyeyi halının altina serer ve hic kapatmazdım. Mütiş etkisi olurdu şimdi ayak ısıtıcı çıkardılar. Komur sobasindada ne bulursam yakardım.

Polemik değil, öncelikle ekipmanın teknik verimlilik seviyesi sözkonusu.

Hangi marka olursa olsun tüm elektrikli rayatörler 1 kW enerji harcayıp 1 kW enerji verir. (tabii %2-3 civarı kaybı sözkonusu etmiyoruz)
    Şu marka daha kalitelidir, estetiktir, kullanışlıdır vs. bunlar ayrı konu; ama hiçbir yağlı radyatör 1 kW ceryan çekerek 1.1 kW ısıtma yapmaz.
    Çektiği enerjiden daha fazla ısı sağlayan tek cihaz heat-pump sistemli klimadır.
    Bu da, elektriği doğrudan ısıya çevirme biçiminde çalışmadığı içindir.

Bunun dışındaki tüm elektrikle çalışan ısıtıcılar mutlaka harcadığından daha az enerji verir. Çünkü tümü de rezistans ile ısı sağlar, en mükemmel rezistans ta %99 verimli olabilir, yani 1'den küçük.
    Bu bir fizik kuralı, polemik konusu yapılacak birşey de değil.

Şu anda piyasada satılan en dandik klima bile (dış sıcaklık +5C üstünde olduğu sürece), harcadığı enerjinin 3 katı gibi verimde ısı sağlar.
    Kaliteli inverterler -10C'lere kadar, birkaç özel inverter -20C civarında makul verimle çalışabiliyor.
    Ama -30C gibi şartlarda bugünkü teknolojide hiçbir klima iş görmez, donup kalır: burada o verimsiz ceryan sobaları-ufolar-yağlı radyatörler düşük verimlilikte olsa aynen ısıtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 9 Aralık 2013; 15:10:11 >

• baba ben kıbrıstayım. burada elektriğin fiyatını bilsen böyle demezsin.klimayı aç çalışsın 5 saat.tamam eyvallah bir şey demiyoruz.ama ev en üst kat.çatı ve 2 yan taraf dahil 3 taraftan rüzgar alıyor vadiye bakıyor.şimdi ben okula gidiyorum neyse ev buz gibi olsun tamam.ama gelince saatlerce ısınamıyorum sabahın bütün soğuğunu emiyor sanki ev.ben eve geldiğimde açayım elektrikli sobayı 5 dkda ısıtsın beni.odama geçtiğimde koyayım sobayı kapısını kapatayım odanın.bir saat çalıştımı kapandığında da 15-20 dk sıcaklık kalsın içeride.istediğim 50-100 liralık bir elektrikli soba.idare etsin şu 2-3 ay o kadar.klimayı aç aç tamamda kapatınca 5 dkda heykelsin,hava üfleyen şey allahın duvarını nasıl sıcak tutsun. kıbrısta öyle kış geldimi sıcak falan yok.gayet donabiliyorsun ve doğalgaz falan yok evlerde herşey elektrik.burada bütün evlerde klima.ocakta,fırında,buzdolabı da herşey elektrik. duşa girerken bile güneş enerjili ısıtıcı var. açıyorsun bir saat girmeden önce ısıtıyor kendi suyu deposunda alet. şofben gibi.şimdi böyle herşey elektirik olunca gelen faturada 250 olunca her ay.ister istemez seni idare etmeyenleri aradan çıkarıyorsun alternatif arıyorsun. merak etme dediklerinin hepsine para veriyoruz ama batınca öyle bir o klimada ısıtıcıda batıyor ki kıbrıslı değilsen battığıyla kalıyorsun.Eyvallah :D

Umarım artık birisi bir model bir şey linki atar da artık bana alırım onu.Klimanın her bir şeyini yazdım.Daha az enerjide beni ısıtacak birşey istiyorum.İstediğim 50-100 tl lik birşey.Başka birşey değil.Bu arada yldrm35 ve kocausta* verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim.

• quote:

baba ben kıbrıstayım. burada elektriğin fiyatını bilsen böyle demezsin.klimayı aç çalışsın 5 saat.tamam eyvallah bir şey demiyoruz.ama ev en üst kat.çatı ve 2 yan taraf dahil 3 taraftan rüzgar alıyor vadiye bakıyor.şimdi ben okula gidiyorum neyse ev buz gibi olsun tamam.ama gelince saatlerce ısınamıyorum sabahın bütün soğuğunu emiyor sanki ev.ben eve geldiğimde açayım elektrikli sobayı 5 dkda ısıtsın beni.odama geçtiğimde koyayım sobayı kapısını kapatayım odanın.bir saat çalıştımı kapandığında da 15-20 dk sıcaklık kalsın içeride.istediğim 50-100 liralık bir elektrikli soba.idare etsin şu 2-3 ay o kadar.klimayı aç aç tamamda kapatınca 5 dkda heykelsin,hava üfleyen şey allahın duvarını nasıl sıcak tutsun. kıbrısta öyle kış geldimi sıcak falan yok.gayet donabiliyorsun ve doğalgaz falan yok evlerde herşey elektrik.burada bütün evlerde klima.ocakta,fırında,buzdolabı da herşey elektrik. duşa girerken bile güneş enerjili ısıtıcı var. açıyorsun bir saat girmeden önce ısıtıyor kendi suyu deposunda alet. şofben gibi.şimdi böyle herşey elektirik olunca gelen faturada 250 olunca her ay.ister istemez seni idare etmeyenleri aradan çıkarıyorsun alternatif arıyorsun. merak etme dediklerinin hepsine para veriyoruz ama batınca öyle bir o klimada ısıtıcıda batıyor ki kıbrıslı değilsen battığıyla kalıyorsun.Eyvallah :D

Umarım artık birisi bir model bir şey linki atar da artık bana alırım onu.Klimanın her bir şeyini yazdım.Daha az enerjide beni ısıtacak birşey istiyorum.İstediğim 50-100 tl lik birşey.Başka birşey değil.Bu arada yldrm35 ve kocausta* verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim.

Sağol kardeşim açıklaman için sen bana bakma benim yazı dilim bu.
    İyi geceler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi klimamın 1 saat'de kaç kuruş elektrik yaktığı hesaplamıştım.

Klimanızın ısıtma ve soğutmada kaç watt elektrik çektiği bulun sonra elektriğin birim fiyatı ile çarpın.
  • quote:

baba ben kıbrıstayım. burada elektriğin fiyatını bilsen böyle demezsin.klimayı aç çalışsın 5 saat.tamam eyvallah bir şey demiyoruz.ama ev en üst kat.çatı ve 2 yan taraf dahil 3 taraftan rüzgar alıyor vadiye bakıyor.şimdi ben okula gidiyorum neyse ev buz gibi olsun tamam.ama gelince saatlerce ısınamıyorum sabahın bütün soğuğunu emiyor sanki ev.ben eve geldiğimde açayım elektrikli sobayı 5 dkda ısıtsın beni.odama geçtiğimde koyayım sobayı kapısını kapatayım odanın.bir saat çalıştımı kapandığında da 15-20 dk sıcaklık kalsın içeride.istediğim 50-100 liralık bir elektrikli soba.idare etsin şu 2-3 ay o kadar.klimayı aç aç tamamda kapatınca 5 dkda heykelsin,hava üfleyen şey allahın duvarını nasıl sıcak tutsun. kıbrısta öyle kış geldimi sıcak falan yok.gayet donabiliyorsun ve doğalgaz falan yok evlerde herşey elektrik.burada bütün evlerde klima.ocakta,fırında,buzdolabı da herşey elektrik. duşa girerken bile güneş enerjili ısıtıcı var. açıyorsun bir saat girmeden önce ısıtıyor kendi suyu deposunda alet. şofben gibi.şimdi böyle herşey elektirik olunca gelen faturada 250 olunca her ay.ister istemez seni idare etmeyenleri aradan çıkarıyorsun alternatif arıyorsun. merak etme dediklerinin hepsine para veriyoruz ama batınca öyle bir o klimada ısıtıcıda batıyor ki kıbrıslı değilsen battığıyla kalıyorsun.Eyvallah :D

Bende kıbrıstayım klimadan daha uygunu yok. Kıbrıs için konuşuyorum! Bir klima ortalama çok büyük değilse 1500 watt elektrik çeker o da 1.5 kw eder kıbrısda 1 kw 0,45 tl ona göre hesapla. Klimanın felsefesi çok sıcaklık seçip onda koymak değildir açacaksın 24,25 de 12 saat paşalar gibi otomatikte çalışır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.