Şimdi Ara

Elektrik sigorta paneli hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar biraz önce prize masa lambamı taktım kısa devre yaptı evdeki prizlerin bi kısmı çalışmamaya başladı sigortalara baktım hepsi sağlam kontrol anahtarıyla kontrol ettiğimde soldan 4 sigortada elektrik olmadığını farkettim ve fotoğrafta altta görünen kırmızı kabloyla köprü yaptım bu köprü çok mu tehlikeli idare eder mi şimdilik?
     Elektrik sigorta paneli hakkında yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O kırmızı kablo olmasada sigortaların hepsi zaten birbirine köprülü sorun yok ( elektrik yoksa köprü atılan kablolarda gevşeklik vardır)
    Ama pano epey düzensiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • masa lambanda kısa devre vardır. baktır.
    sigorta geçirmiyordur.resimdekiler kısa devrede gider.
    panodakilerin tamamını değiştir.kalite malzeme kullandır
  • İlaveten 3 faz bağlantısınada benziyor fazın biri gitmiş olabilir soldan 3 sigortata elektrik olmaz ama siz 4 sigorta demişsiniz dikkat edilirse sigortalar alttan 3 er li şeklinde bağlanmış.Tehlikeli olabilir.
    Not 3 faz mı tek mi öğrenmek için saatinizi kontrol edin üzerinde etikette yazar.
  • mcifci92 M kullanıcısına yanıt
    o sigortaya değil köprü atmak pano kapağını açıp sigorta kutusuna dokunmak bile risktir. en kısa zamanda panonuzu işini bilen bir elektrikciye düzenletin
    baralar açıkta hangi kablo ne taşıyor belli değil bu koşullar altında oraya elektrik bile verilmemesi lazım
  • 3 fazlı sistem.senin ana sigorta fazlardan biri atmış. yani elektrik sayacının yanındaki 3 lü sigortadan biri atmış. yapacağın iş şudur yaptığın köprüyü ( kırmızı kablo) kaldır ve atan ana sigortayı kaldır.köpruyü kaldırmadan kesinlikle atan ana sigortayı kaldırma fazları karşılaştırırsın ve gümleme sesiyle karşılaşırsın.binanın ana şalterini bile attırırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.