Şimdi Ara

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
3
Favori
113.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkür ederim hocam elimden geldiğince bir kaç birşey paylaştım umarım metronete geçmek istiyenlere yardımcı olur bu arada yazıda ufak tefek hatalar vardı sanırım dün yazarken uykusuzluktun baya karışık kavramlı cümleler vardı düzelttim

@Salih

hayırlısı olsun hocam şu anda internetiniz yavaşdır doğru banada ilk gelip sözleşme yapmışlardı modemi verdiler ama biraz yavaş oalbilir netiniz aktivasyon olunca gerçek hızına geçer demişlerdi genede kullanırken sinirleniyordum inş böyle yavaş bir net filan olmaz diye ama gerçek hızıma gelince rahatladım

Herhangi bir sorunuz olursa metronetle ilgil arkadaşlar sorabilirsiniz cevaplarız diğer arkadaşlarla.

• İzmir'de oturuyorum. Süperonline'nın & UyduNet'in gelmediği gibi MetroNet'te bizim buralara gelmicek. İlla sitede oturucaz. Bu ISP'ler müstakil evlere gelmicekse müstakil evde oturan gene Telekom'a d*malıcak. Yani değişen birşey yok
  • Uzun bir süre aradan sonra tekrar bir mesaj paylaşmak istiyorum :) Şuana kadar durumum çok çok iyi hiç bir sorun yaşamıyorum. Tek sorunum kendime ait bir sabit ip adresi alamadım buradaki yapıdan dolayı.

İsteyen arkadaşlara hız testi(aralık ayından bu zaman kadar kullanıyorum en son 2 ay önce kesilmişti galiba ve onun dışında müşteri hizmetlerini aradığımı hatırlamıyorum)

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet
  • Konya da hizmet alanlar varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osmanselim

Konya da hizmet alanlar varmı acaba?

Evet ben de merak ettim.
  • Uydunet e sinir olmaya başladım bi gelemedi metronet alternatif çıksada denesek
  • Merhaba,

Mart ayından beri abonesi olduğum Metronet'i iptal etmeye karar verdim. Evimde wifi iyi çekmediğinden home plug ile arka odalara interneti taşıyordum. Metronet'e abone olurken sorun olmayacağını söylemişlerdi. Ama oldu. Arka odalardaki ağ bağlantısı 500 Kbit'e düştü. Bir hafta boyunca Metronet'ten birçok kişi ile görüştüm ve daireme internet erişimini BLP yerine ethernet kablosu ile sağlayacaklarını, 1 ay içinde tamamlanacağını söylediler. Aradan toplam 3 ay geçti ve sürekli aramalarıma ve gönderdiğim e-postalara en sonunda olumsuz olarak döndüler. Ben de iptal etmeye karar verdim.

Belki benim yaşadığım senaryo biraz sıradışı, sizde yaşanmayabilir, ancak teknik ve müşteri ilişkileri açısından zayıf bir firma. Bunu bilerek abone olmanızı öneririm.

Alper
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoguz

Merhaba,

Mart ayından beri abonesi olduğum Metronet'i iptal etmeye karar verdim. Evimde wifi iyi çekmediğinden home plug ile arka odalara interneti taşıyordum. Metronet'e abone olurken sorun olmayacağını söylemişlerdi. Ama oldu. Arka odalardaki ağ bağlantısı 500 Kbit'e düştü. Bir hafta boyunca Metronet'ten birçok kişi ile görüştüm ve daireme internet erişimini BLP yerine ethernet kablosu ile sağlayacaklarını, 1 ay içinde tamamlanacağını söylediler. Aradan toplam 3 ay geçti ve sürekli aramalarıma ve gönderdiğim e-postalara en sonunda olumsuz olarak döndüler. Ben de iptal etmeye karar verdim.

Belki benim yaşadığım senaryo biraz sıradışı, sizde yaşanmayabilir, ancak teknik ve müşteri ilişkileri açısından zayıf bir firma. Bunu bilerek abone olmanızı öneririm.

Alper

Yaşadağınız sorun gerçekten sıradışı geldi bana :) Homeplug'ı bağlayınca hangi hız 500 kbite düştü? Metronet internet çıkışımı yoksa ağ içi hız mı? Fakat zaten ethernet kablosu ile direk daireye çekeceklerini sanmıyorum çünkü aşağıdaki cihazları inceleme şansı buldum aşağıda 3 tane cihaz var.Gigabit Switch, Router, Ethernet to powerline cihazı. Routerdan o çeviriciye giden kablonun dışında birde WAN kısmı vardı oda gigabit switche bağlanıyordu. Routerdan ise sadece bir tane çıkış vardı. Ethernet ile bağlamama sebepleri bu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CCBD5E53F -- 17 Haziran 2011; 16:46:05 >

• Bende 5-6 gündür kullanıyorum , Beylikdüzünde ikamet ediyorum . Abone oduktan sonra aktivasyonla ilgili 3-4 gün kadar sıkıntı yaşadım sıkıştırmalarım sonucunda çözüldü olay , onun dışında kısa anlık kesintiler oldu 2-3 defa , bu yazdıklarım haricinde hız bakımından gayet memnunum 1.15 mb/s civarı hızlarda dosya indirebiliyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaker -- 18 Haziran 2011; 12:27:27 >
  • Az önce kapımı çaldılar, metronetmiś...

Bir broşür verdi. Dedim ki, hele bir okuyayim kullanıcı yorumlarını sonra karar veririz dedim. Ilk sayfaları okudum, sonra sonlara atladım... Iyi gibi gözüküyor. Sanki ilk yıla göre biraz daha geliştirmişler kendilerini... Statik ip olayı devam ediyormuş bu kötü ışte... Can sıkıcı bence...

Ist beylikdüzü marmara mah. Civarında kullananlar var mı?
  • Merhaba,

quote:

Orijinalden alıntı: Sadronis
    Yaşadağınız sorun gerçekten sıradışı geldi bana :) Homeplug'ı bağlayınca hangi hız 500 kbite düştü? Metronet internet çıkışımı yoksa ağ içi hız mı? Fakat zaten ethernet kablosu ile direk daireye çekeceklerini sanmıyorum çünkü aşağıdaki cihazları inceleme şansı buldum aşağıda 3 tane cihaz var.Gigabit Switch, Router, Ethernet to powerline cihazı. Routerdan o çeviriciye giden kablonun dışında birde WAN kısmı vardı oda gigabit switche bağlanıyordu. Routerdan ise sadece bir tane çıkış vardı. Ethernet ile bağlamama sebepleri bu olabilir.

Ev içindeki hız düştü, direkt internet çıkışı değil. Ama çalışma odam da bundan etkilendiğinden direkt işlerimi etkilemiş oluyor. Ben bunu zaten kendi iç sorunum olarak kabul ediyorum. Metronet'ten memnun olmamamın nedeni ise 1 ay içinde switch değişimi yapıp daireme ethernet kablosu ile internet sağlayacaklarını söyledikten 3 ay sonra aradığımda olumsuz veriyor olmaları. Bir de doğal olarak 512 Kbit internet için fiyatları biraz yüksek kalıyor. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aoguz

Merhaba,

quote:

Ev içindeki hız düştü, direkt internet çıkışı değil. Ama çalışma odam da bundan etkilendiğinden direkt işlerimi etkilemiş oluyor. Ben bunu zaten kendi iç sorunum olarak kabul ediyorum. Metronet'ten memnun olmamamın nedeni ise 1 ay içinde switch değişimi yapıp daireme ethernet kablosu ile internet sağlayacaklarını söyledikten 3 ay sonra aradığımda olumsuz veriyor olmaları. Bir de doğal olarak 512 Kbit internet için fiyatları biraz yüksek kalıyor. :)

Acaba siz nereden başvurdunuzda ethernet ile bağlayın dediniz bunuda merak ettim? Bilmeyen birileri bunu yapabiliriz demiş olabilir. Birde merak ettiğim bir nokta BPL modemi çıkarttığınız zaman homeplug üzerinden hız hemen artış gösteriyor mu? Eğer öyleyse homeplug'ı başka bir hatta bağlarsanız bence sorun çözülür. Yani BPL modemin olduğu elektrik hattına değilde başka bi odadakine mesela.

• Arkadaslar Huawei HG521 modemin wirelessini kullanıp metroneti wireless hale nasil getiririz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sene1983
    Arkadaslar Huawei HG521 modemin wirelessini kullanıp metroneti wireless hale nasil getiririz

ben router kullanarak yapmistim , modem icin ise metronet modeminden gelen ethernet kablosunu modeme bagliyacaksiniz, modem ayarindan dhcp'yi kapaticaksiniz, modeme baglanan bilgisayrlarin ip ayarlari hakkinda bilgim yok
    yalni dhcpyi kapatinca modem arayuzune erisemeyebilrisiniz reset atmaniz gerekebilir dikkat edin

aratirsaniz daha ayrintili birseyler bulabilirsiniz
  • Tahhütü karşılıyorlarmış , deneme vs. yok dediler. 2mbit 33 lira , 10mbit 47 lira , ikiside ilk 6 ay 10 lira , ne dersiniz , kararsız kaldım yine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Tahhütü karşılıyorlarmış , deneme vs. yok dediler. 2mbit 33 lira , 10mbit 47 lira , ikiside ilk 6 ay 10 lira , ne dersiniz , kararsız kaldım yine?

Eğer tanıdığınız varsa ilk önce onda denemenizi öneririm. Deneyemezseniz bile bu konu içerisinde yazılan şeyleri yaparsanız sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Tabi lokasyona göre değişebilir bunlar.
  • amarok, bi eksiklik var ama bulamadım...

arkadaşlar,

aranızda şu soruya cevap verebilecek olan var mı?

Huawei HG521 modemim var. Metronet internetten gelen kabloyu, bu modeme takarak, wireless olarak kullanabilir miyim? Ya da nasıl bir ayar yapmam lazım acaba?
  • Araştırdığıma göre o cihazda tek başına router özelliği varmış galiba. Eğer öyle bir şey varsa çok daha avantajlısınız demek oluyor. Fakat ayarları konusunda bilgim yok. Ayarlar menüsünden internet ayarlarının yapıldığı bölümün görüntülerini buraya koyarsanız yardımcı olabilirim :)
  • quote:

Araştırdığıma göre o cihazda tek başına router özelliği varmış galiba. Eğer öyle bir şey varsa çok daha avantajlısınız demek oluyor. Fakat ayarları konusunda bilgim yok. Ayarlar menüsünden internet ayarlarının yapıldığı bölümün görüntülerini buraya koyarsanız yardımcı olabilirim :)

evet öyle bir özelliği vamış, teknik desteği arayarak yardım aldım ama gene olmadı.

bana şunları yapmamı söylediler; yaptıklarımı screenshot aldım;

önce wan ayarlarından aşağıdaki ayarları yaptırdılar

sonra dhcp yi kapattırdılar, bu şekilde olur dediler

ama maalesef olmadı, acaba bir eksiklik mi var?

• yeniden aradım, aynı işlemleri yaptırdılar, sorun nerede anlayamadım, başka bir laptoptan denedim gene giremedim, cep telefonundan bağlanmayı denedim gene olmadı :(
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.